Luxor Marker Опубліковано: В середу в 20:44 Поділитись Опубліковано: В середу в 20:44 Підкажіть, можливо хто бачив подібні проекти будунків, де стеля є дахом. Так як я щось не можу знайти подібних (одноповерхових) проектів. Фото для прикладу, що я маю на увазі, та що шукаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: В середу в 20:58 Поділитись Опубліковано: В середу в 20:58 11 хвилин тому, Luxor Marker сказав: Так як я щось не можу знайти подібних (одноповерхових) проектів. повно таких проєктів, шукайте "одноповерховий будинок з другим світлом" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В п'ятницю в 09:12 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:12 Варто також розуміти, що друге світло - це плюс в інтер'єрі вітальні, плюс в першу чергу в дизайні, відчутті простору. Звичайно, враховуюємо, що ми живемо в Україні, де 70 років панувала радянська влада, після якої залишилося радянське уявлення про житло. А це значить, що Державні будівельні норми (щодо житла - це декілька документів на кілька сотень сторінок, включаючи газопостачання), дуже застарілі. Навіть, якщо ви починаєте будувати щось нове, за зразками вільного світу (не совок), то совок залізе до вас в будинок з усіх кутків, навіть там, де не чекали. По-перше це норми. Прошиті совком. Газову плиту неможна, газовий котел неможна - бо треба квартирку у вікні, двері, які відділяють кухню від вітальні, котельню від коридору. На все - норматив об'єму повітря. Хочете зареєструвати схему намірів забудови - відповідайте застарілим нормам. Хочете отримати технічні умови на газ - або совок, або хабарі. Хочете будувати - маса виконавців живуть з совком в крові, і що б ви не хотіли, а розуміють по своєму. Екскаваторник, муляр - всі знають, як хату проектувати, як то має бути. Починаючи з великого маєтку на 200+ м2, не менше трьох сходинок на вході, або високому цоколі, до обов'язкового перекриття будинку залізобетонними плитами. В районі, де ви збираєтеся будувати, це будь-яка точка України, поряд обов'язково буде не менше, як 50% уже збудованих в кращих традиціях совка будинків. Вам будуть тиснути з усіх боків - "усі так роблять", "так як ви ніхто не робить". Тому навіть, якщо десь знайдеться проект з другим світлом, то в більшості випадків він не підійде до конкретних умов ділянки, до сторін світу, до розмірів від паркану, до рельєфу. Його буде складно офіційно зареєструвати, на етапі будівництва, за умови відсутності експертизи в деталях, безліч підрядників навіть не бажаючи того, внесуть совок в хату, перешиють проект на своє розуміння і свій світогляд, прикриваюсь громадською думкою, поширеністю совка у всіх сферах будівництва, його організації, та способі ведення побуту. Ось моє відео про реалізований проект з другим світлом в Київській області, а також кілька картинок до ілюстрації що таке дрімучий совок, і наскільки він сильно на нас впливає сьогодні в тому числі через російськомовний пошук в Ютубі і Гуглі, через засилля ватників-блогерів, які назнімали купу відео з рашки, як вони там будують. Печать в тому, що українці цей шлак дивляться, прислухаються і закопують свої гроші і мрії про краще життя як в Європі все в той же болотяний союз "братських народів" - з їх совковим продовженням у наш час. 1 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В п'ятницю в 10:32 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:32 1 час назад, архітектор сказал: Норм так рішення для борделю, з далека можна розпізнати по двум височенним цицькам🍓 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: В п'ятницю в 10:47 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:47 (змінено) 5 годин тому, архітектор сказав: Варто також розуміти, що друге світло - це плюс в інтер'єрі вітальні, плюс в першу чергу в дизайні, відчутті простору. І мінус у вартості опалення такого простору (а, точно - у відео про це сказано)... Змінено В п'ятницю в 14:26 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В п'ятницю в 10:55 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 10:55 1 час назад, архітектор сказал: Варто також розуміти, ... згоден з кожним словом. Від себе, В 20.08.2025 в 23:44, Luxor Marker сказал: проекти будунків, де стеля є дахом. Важаю доречним зауважити декілька аспектів таких будинків : 1. Друге світло - це збільшення витрат на опалення. Проект потребує дуже грамотного, розрахунку стропильної системи. Бажано від професіонала-практика саме у цій спеціалізації. А це потягне за собою високі вимоги до якості пиломатеріалів, це теж недешево і на практиці знайти важко. "Дрів" багато, а от якісне, сухе дерево з правильною геометрією - спробуй знайти. 2. Недарма більшість рішень, що Ви побачите на красивих малюнках, - мають великий (крутий) кут нахилу скатів даху, десь не менше 45 град. Повинна бути спроектована, і головне - правильно виконана дуже якісна (не бюджетна) теплоізоляція даху. Тричі подумайте, та зважте свої можливості. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В п'ятницю в 11:17 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:17 18 хвилин тому, АлександрБ. сказав: згоден з кожним словом. 2. Недарма більшість рішень, що Ви побачите на красивих малюнках, - мають великий (крутий) кут нахилу скатів даху, десь не менше 45 град. Повинна бути спроектована, і головне - правильно виконана дуже якісна (не бюджетна) теплоізоляція даху. Тричі подумайте, та зважте свої можливості. я ні на що не натякую, але 90% випадкових людей, сусідів, водіїв машин з доставки, таксистів, які випадково потрапляють на будівництво, кажуть приблизно те саме. Суть зводить до того - будь як усі в цій країні та СНД, будь як ванька з рашки. Не дай бог не дозволяй собі бути інакшим і хотіти інше. Тут "такий клімат", "менталітет", "криве сире дерево", "криворукі будівельники", що лише стандарт пост СРСР наше майбутнє 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 12:36 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 12:36 Як добре, що коли робили проект та будували будинок , як питає ТС, не знала, які перепони мене чекають. Вже мовчу, що кут нахилу даху в мене 25 град. Людина всього спитала про проект, замість цього отримала потужний рекламний допис та ролик . До чого це було...муляри...блогери-ватники... фотки кошмарних будинків...якщо на тих картинках, що показав ТС нема і натяку на відлуння совдепії та всього іншого, чим його тут залякують? 1 година тому, АлександрБ. сказав: Друге світло - це збільшення витрат на опалення. А ще вікна на всю стіну. А якщо це в поєднанні зі стелею, що є дахом? Я прожила в такому будинку багато років і ні хвилини не пожаліла про це. 1 година тому, АлександрБ. сказав: Проект потребує дуже грамотного, розрахунку стропильної системи. Любий проект цього потребує. Звісно, якщо будуватись по проекту). Краще б пояснили людині, про розташування вікон, якщо він те планує, дахових чи, як в ролику, в просторі другого світла. Бо питання , як до них дістатися, щоб помити, постає вже по факту. Цей фактор в проекту будинку ми врахували. Як і якість дерева. Згодна про 1 годину тому, АлександрБ. сказав: високі вимоги до якості пиломатеріалів,... ... якісне, сухе дерево з правильною геометрією 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 13:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:54 Маю будинок з другим світлом, на другому поверсі жодного разу не вмикали опалення, все тепло з першого гріє другий...це факти а не теорія з водою та купою жахливих фото....до війни мала змогу бачити які будинки в нашій місцевості зараз будують, нема ніякого натяку на совковість, це як зараз заходити в новий ТЦ, а фотки виставляти з гастроному періоду застою з морською капустою та банками з березовим соком 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В п'ятницю в 14:17 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:17 проігнорую два останні дописи, бо це виключно для провокації срачу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В п'ятницю в 14:23 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:23 щодо картинок на початку теми - ось джерела фото, автори проекту, країна - Фінляндія. Не совок, не постсовок. Інші на 100% голови, матеріали і технології. Хто покаже щось подібне в Україні? Яка вже ні разу не совок, а багатий супермаркет? www.dezeen.com/2016/09/15/mny-arkitekter-house-akerudden-timber-gabled-house-tenala-finland/ команда проекту: архітекторів немає, проект з інтернету, правки вніс замовник, Іван Іванович прораб. київська фірма по опаленню, Петро-зварщик. Пару пацанів на кладку газоблоку. Вікна від фірми Гуско Architect: MNy Arkitekter, Mathias Nyström Construction: Ingenjörsbyrå Fagerholm, Ronnie Fagerholm, S-Trä Öb, Svante Andström, Mathias Nyström HPAC: VVS-planering Robert Malmberg Electrical designer: Eltjänst Jörgen Wikman Timber: S-Trä Öb, Svante Andström, Tenala Cirkelsåg, Stefans Såg och gräv Contractors: Ronnys Bygg S-Trä Öb, Karis VVS-torg, Hangö Eletriska Site supervisor: Jonas Lindholm, Lentus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В п'ятницю в 14:31 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:31 перше фото - як приклад. Місце будівництва Арізона, так само є стандарти якості, технології і команда проекту, не бачу серед них відсутність архітектора, авторського і технічного нагляду, підрядників з ліцензіями. Ну чисто як в Україні, взагалі ніякої різниці ні по організації будівництва, ні по копіюванні рашки - як трешового прикладу - як не треба будувати, якщо не хочеш виглядати совком в Україні. середовище: джерело інформації: www.dwell.com/home/canal-house-19073475 Architect The Ranch Mine www.theranchmine.com/ Builder Boxwell Southwest boxwellhomes.com/ взагалі - підхід 1 в 1 як в Україні. Ну очевидно, підхід на 100% не такий, а отже результат не може виглядати як картинка на прикладі з США Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 15:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 15:29 18 хвилин тому, архітектор сказав: Ну очевидно, підхід на 100% не такий, а отже результат не може виглядати як картинка на прикладі з США Почалось Ну зовсім нема бажання влаштувати срач. А зманіпулювати, то бачу бажання маєте. Звісно, що результат інший, бо і проект відрізняється від картинки ТС, і краєвид за вікнами інший. Ви ж маніпулюєте не для того, щоб слухати чиюсь думку, ще і критичну стосовно вашого допису. Ви, навіть, не можете критично оцінити своє творіння в ролику, бо якщо б мені, як замовнику, запропонували таки сходи на антресоль, це була б остання хвилина спілкування з таким "архітектором". P.S. Коли дивилась ролик, це було перше, на що звернула увагу- на сходи. Бо маю квартиру і з другим світлом, і з мансардними вікнами, і зі сходами на другий поверх. Тож зараз намагатися розповісти людям, що мають чималий досвід з предмету обговорення, що вони влаштовують срач, виглядає дивно. І ви ж пам'ятаєте, що ви не в своїй темі, де можете видалити мій допис. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
архітектор Опубліковано: В п'ятницю в 15:43 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 15:43 9 хвилин тому, allanek сказав: запропонували таки сходи на антресоль, це була б остання хвилина спілкування з таким "архітектором" це ключове, щоб зав'язати срач. Перейти на особистості, кинути особисту образу честі і гідності, принизити незнайому людину на підставі своєї анонімної думки. Скажіть будь-ласка (а я знаю, що варто відреагувати, як це було в сотнях випадків з вами в інших темах з іншими учасниками, і почнеться деструктив, образи і перехід на особистості. після чого попередження, видалення провокацій, бан) - чи ви мали справу з архітектором (як його звати, чи є сайт, сертифікат) та підрядниками (сертифікат, сайт)? Чи це було стандартно для країн совка - жодних фахівців, всі фахівці аферисти, я сама краще знаю, проект можна скачати з інтернету)? 4 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В суботу в 06:02 Поділитись Опубліковано: В суботу в 06:02 (змінено) В 22.08.2025 в 17:23, архітектор сказал: щодо картинок на початку теми - ось джерела фото, автори проекту, країна - Фінляндія. Не совок, не постсовок. Інші на 100% голови, матеріали і технології. Хто покаже щось подібне в Україні? Яка вже ні разу не совок, а багатий супермаркет? www.dezeen.com/2016/09/15/mny-arkitekter-house-akerudden-timber-gabled-house-tenala-finland/ команда проекту: архітекторів немає, проект з інтернету, правки вніс замовник, Іван Іванович прораб. київська фірма по опаленню, Петро-зварщик. Пару пацанів на кладку газоблоку. Вікна від фірми Гуско Architect: MNy Arkitekter, Mathias Nyström Construction: Ingenjörsbyrå Fagerholm, Ronnie Fagerholm, S-Trä Öb, Svante Andström, Mathias Nyström HPAC: VVS-planering Robert Malmberg Electrical designer: Eltjänst Jörgen Wikman Timber: S-Trä Öb, Svante Andström, Tenala Cirkelsåg, Stefans Såg och gräv Contractors: Ronnys Bygg S-Trä Öb, Karis VVS-torg, Hangö Eletriska Site supervisor: Jonas Lindholm, Lentus Особисто мені дуже імпонує така архітектура але тільки інтер'єр. На рахунок екстер'єру маю велечезні сумніви в його практичності із-за відсутності звісів. Будинок вузький і довгий, в наших краях такі вузькі і довгі хати (звісно без другого світла) з 1805 будували німці в районі Великодолинської громади (Гросс Лібенталь) вздовж річки Барабой. А на рахунок срачу... Це вже тут стало традицією мабуть. Я на початку рефлексував на такі випади, але зараз вже почав відноситись спокійно. Як на мене така поведінка форумчан-"старожилів" дуже знецінює цей форум (я навіть пропадав звідси по цій причині) , тому що замість допомоги тобі приходиться читати купу суб'єктивізму, негативу і відвертого бруду. Дехто тут нарцистично тішить свою виключенність (суб'єктивно моє враження). Невже у такий важкий час з кучою негативу який навалився на нас через всі події що відбуваються в нашій країні у вас ще є бажання плюватися жовчю тут? ТСу бажаю побудувати собі будинок мрії. І якщо є гроші то знайти толкового архітектора а не сидіти і чекати притомної допомоги тут. Змінено учора в 05:09 користувачем Nikolay Cherednichenko 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 16:51 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:51 20.08.2025 в 23:44, Luxor Marker сказав: Підкажіть, можливо хто бачив подібні проекти будунків, де стеля є дахом. Так як я щось не можу знайти подібних (одноповерхових) проектів. Фото для прикладу, що я маю на увазі, та що шукаю. якщо Вас цікавить конкретно цей проект то ось посилання sporulcasei.ro/o-casa-cu-2-dormitoare-organizare-simpla/ там набагато більше фото і є сам проект, але і в цьому будинку стеля не завжди є дахом, коридори зашиваються, побутові приміщення також якщо Вас цікавить будинки саме такого плану, то дуже часто вони мають не просто друге світло, а повноцінну кімнату на умовно другому поверсі ( андресоль) ось сайт польської архітектурної фірми, яка не просто робить візуалізацію проектів, а має ці проекти вже в реалізованих..під Вашу задачу мабудь підходить ось цей будинок, проект є в 3 варіантах+ реалізація сайт фірми з проектом Прихований текст timbermoon.eu/dom-caloroczny/timber-moon-112/ а от реалізація також цей проект дуже пластичний і можна обрати від 35 до 200 кв.м, але ідея буде одна і та ж сама 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 17:12 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:12 щоб 2 рази не вставати )) сайти,які були у мене на робочому столі, коли я обмірковувала свій дім, щоб не прийти до архітектора з пустими руками... Суомі www.finnlamelli.com/collection/loiste-72/ honka.com/en/our-log-homes/all-models/touko-140-1a-en/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 23.08.2025 в 18:51, irina1969 сказав: але і в цьому будинку стеля не завжди є дахом, коридори зашиваються, побутові приміщення також В мене теж так, ще спальні додаються. В більшості таких проектів стелю-дах роблять в опен-спейсі, в об'єднаному просторі кухня-вітальня. Мені комфортно в такому варіанті, де висота стели в найвищій точці 4,5м-5м, але така висота стелі в усьому будинку мені не потрібна, досить 2,80м. Об'єктивно в тому нема сенсу. Тобі не важко зрозуміти об'єм приміщення з висотою стелі до 6,5 м, бо в тебе будинок двоповерховий з другим світлом. А якщо площа такого приміщення буде чималою? Якщо в Польщі або в Німеччині ( бо тим там теж була) бувала в старих німецьких амбарах, то розумієш, про що я. Бачу, що ти виклала поляків. Тож доповню теж польським каналом, ще і тому, що мала змогу побувати не в одному польському будинку і віддаю належне їх здатності раціонально використовувати простір з візуально гармонійним сприйняттям. На каналі багато цікавих проектів , але вибрала цей, тому що його проектувала і будувала родина архітекторів для себе. На каналі є посилання на проектне бюро та інші корисні посилання. На pinterest безліч цікавинок стосовно таких одноповерхових будинків (фото) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 30 минут назад, allanek сказал: Це чистий кайф!!! Десь чув від дизайнерів інтер`єру щось типу: -" Коли ти робиш все біле але вміло граєш формами і об'ємами щоб воно дивилось гармонійно-це вищий пілотаж". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 13 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Десь чув від дизайнерів А дізайнери не забули сказати, що білий дуже підступний та має безліч відтінків не тільки кольору, а ще може бути теплий-холодний. Якщо не врахувати цих моментів при такому оформленні, як на фото, то замість "чистий кайф" виходить " хто створив це жахіття?" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 минуту назад, allanek сказал: А дізайнери не забули сказати, що білий дуже підступний та має безліч відтінків не тільки кольору, а ще може бути теплий-холодний. Якщо не врахувати цих моментів при такому оформленні, як на фото, то замість "чистий кайф" виходить " хто створив це жахіття?" Я думаю вони це і мали на увазі, що з білого зробити "чистий кайф"-це вищий пілотаж... очевидно же 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 година тому, allanek сказав: В мене теж так, ще спальні додаються. В більшості таких проектів стелю-дах роблять в опен-спейсі, в об'єднаному просторі кухня-вітальня. Мені комфортно в такому варіанті, де висота стели в найвищій точці 4,5м-5м, але така висота стелі в усьому будинку мені не потрібна, досить 2,80м. Об'єктивно в тому нема сенсу. Тобі не важко зрозуміти об'єм приміщення з висотою стелі до 6,5 м, бо в тебе будинок двоповерховий з другим світлом. А якщо площа такого приміщення буде чималою? Якщо в Польщі або в Німеччині ( бо тим там теж була) бувала в старих німецьких амбарах, то розумієш, про що я. Бачу, що ти виклала поляків. Тож доповню теж польським каналом, ще і тому, що мала змогу побувати не в одному польському будинку і віддаю належне їх здатності раціонально використовувати простір з візуально гармонійним сприйняттям. На каналі багато цікавих проектів , але вибрала цей, тому що його проектувала і будувала родина архітекторів для себе. На каналі є посилання на проектне бюро та інші корисні посилання. На pinterest безліч цікавинок стосовно таких одноповерхових будинків (фото) З великим задоволенням " пройшлась" по будинку в роліку...щодо білого, цілком з тобою згодна, треба бути дуууже обережно, бо як я казала, що дизайнери / декоратори можуть намалювати що завгодно а людяи в цьому жити Згодом пошукаю польський будинок, де я опинилась в березні 22(( ідея така сама як шукав ТС, але набагато скромніше ніж в роліках 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 8 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: очевидно же Звісно, що "очевидно", але тільки в тому випадку, якщо знаєш та розумієш, як з цим працювати. В мене є знайома, що буває в багатьох квартирах-будинках. І каже про те, що вона не бачить всіх нюансів. Навіть більше, не може до купи зібрати в себе інтер'єр, навіть маючи купу світлин з того, що їй сподобалось в тих будинках-квартирах. Рада , що вам фото сподобалось. 4 хвилини тому, irina1969 сказав: З великим задоволенням " пройшлась" по будинку в роліку... На тому каналі є багато будинків, де можна гуляти з задоволенням) Змінено 11 годин тому користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) І наостанок. Відповіді на купу запитань та закидів в мій бік. 1. Анонімна думка. Ні, я жива людина. Дехто з форумчан знайомий зі мною, дехто був в мене і коли будували будинок; і потім, коли вже все було збудовано і сад посаджений. 2. Освіта, бо бачу, що "папірці" наче фетиш. Спочатку про свою. На двох з чоловіком два дипломи КИСИ ( бо на той час це був КИСИ, а не будівельний універ) + ще диплом будівельного технікуму у чоловіка. До цього додаю те, що чоловік працював конструктором в проектному бюро, що займалось великими промисловими об'єктами і здійснював технічний нагляд за будівництвом тих об'єктів. В мене немалий досвід кошторисника (сметчика) ще в ті часи, коли не існувало програм для цього. Тож СНиП та знання технології процесів від фундаменту до лампочки на стелі повинна була знати. І те, що комусь здається зверхністю та ще багато чим, є лише впевненістю в тому, про що кажу. Бо маю підстави для цього - реальний досвід та багато часу, що присвячується "розширенню власних горизонтів". Далі просто цитата з ФБ: "Grechukh_architect 18 квітня 2023 р. · Я архітектор Олег Гречух. У 2008 році почав будувати свій будинок площею 120 м2 за власним проектом. Поради шукав на будівельному форумі "Строим дом", адже освіти архітектора недостатньо, щоб розібратися в тонкощах реального будівництва в Україні." Якийсь парадокс- на форумі сертифікат, ліцензія та попрання гідності якоюсь "я сама краще знаю", а на ФБ, в дописі від 2023 року- визнає, що його освіти недостатньо. Звісно, що цікаво, де так навчають, що авторитетним джерелом професійних знань дипломованого архітектора став форум забудовників, які, в своїй більшості, не мають профільної освіти. Навчальний заклад знайшла, але коментувати з того приводу нічого не збираюсь. Все сказано цитатою з ФБ. Чомусь згадала. Коли були в пошуку розуміння, який хочемо будинок, то був момент, коли дивились в бік скляного фахверку. І мали змогу поспілкуватися з Миколою Мазуренко. Це ім'я і є сертифікатом професійності. Пройшло багато років, а приємний посмак від спілкування з цим архітектором пам'ятаю і досі. Будинки по його проектам радують своїх власників по всій Україні. Такі люди є і на нашому форумі, але скажуть про це, якщо самі захочуть. І головне, що ні він нічого не казав про свої сертифікат чи ліцензію, ні ми не запитували його про це, бо це не було потрібно 3. Гідність, честь та все таке. Зазвичай, я, як і будь яка притаманна людина, відокремлює, свої особисті якості від якостей професійних. Тож, сходинки це про професійність, а користування своїм службовим становищем в особистих цілях, це вже про особистість. Поясню. Коли мені задають купу питань і ховають допис з моїми відповідями- це про особистість. Те, що сталось в темі, це наслідки того, що зветься "мізогінія". Повернулась, бо забула про основне. Будинки, бо їх два- гостьовий та основний, будувались фірмами, що мають оті всі "папірці". Зазвичай, з архітекторами є такі варіанти: замовник має свого архітектора; фірма має в штаті архітектора; фірма не має в штаті свого архітектора, але співпрацює з ним. Архітектор був обов'язково, бо того ще вимагала і технологія самого будинку. І взагалі, просто був. Крапка. Змінено 9 годин тому користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 годину тому, irina1969 сказав: Згодом пошукаю польський будинок, де я опинилась в березні 22(( ідея така сама як шукав ТС, але набагато скромніше ніж в роліках Я хотіла викласти ще один польський канал, де, як ти кажеш, набагато скромніше та не менш цікаво. Але ТС не залишив ніяких пояснень стосовно своїх фінансових "хотелок", а те, що виклав, до "скромнішого" не має відношення. Тому і виклала тільки цей канал. Поки почекаю того будинку, про який ти кажеш. Не маю сумніву, що буде цікаво, бо поляки це вміють. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз