AnMig Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Планую зміну резервного живлення на інвертор з акумулятором (до тепер був генератор, та окремо ДБЖ з акумулятором на котел). Шось гуглив, дивився ютуб, але далі першого свого питання так і не зміг просунутися, без відповіді на яке далі немає сенсу рухатися. Отже: 1. Потужність. Підчас відключення у мене 90% роботи навантаження не більше 1кВт. Решта 10% роботи (насос, чайник і т.п.) до 3кВт. Отже логічно що мій ідеальний варіант з запасом - це 5кВт інвертор. Але не зрозуміло: а) Коли електроенергія є, чи пропустить інвертор навантаження 6-8кВт (для прикладу: працює духовка, посудомийка, чайник, насос і т.п.)? Чи працюють вони якось в байпасі коли є світло? б) Коли електроенергію вимкнули якраз коли іде навантаження 7кВт. (Випадок рідкісний, та все ж). І я завчасно не відключив потужні прилади. Що ж тоді відбудеться? То ж яку потужність мені обирати виходячи з цього? Бо переплачувати за 10кВт, при навантаженні 1кВт не хочеться. До того ж підозрюю, такий інвертор буде більше жерти батарею. PS: Варіант виокремити лінії з потужними приладами, і підключити інвертор на НЕпотужну лінію не підходить (проводку переробити уже неможливо) Змінено 5 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 13 минут назад, AnMig сказал: це 5кВт інвертор. А батарейеку на сколько планируете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 2 хвилини тому, DimaF сказав: А батарейеку на сколько планируете? Так далеко я ще не зайшов, але з того що вичитав, мабуть 24в/48в 200АГ/300АГ. Якщо такі знайдуться. Залежить від того на якій потужності інвертора зупинюся Змінено 5 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 19 хвилин тому, AnMig сказав: Планую зміну резервного живлення на інвертор з акумулятором (до тепер був генератор, та окремо ДБЖ з акумулятором на котел). Шось гуглив, дивився ютуб, але далі першого свого питання так і не зміг просунутися, без відповіді на яке далі немає сенсу рухатися. Отже: 1. Потужність. Підчас відключення у мене 90% роботи навантаження не більше 1кВт. Решта 10% роботи (насос, чайник і т.п.) до 3кВт. Отже логічно що мій ідеальний варіант з запасом - це 5кВт інвертор. Але не зрозуміло: а) Коли електроенергія є, чи пропустить інвертор навантаження 6-8кВт (для прикладу: працює духовка, посудомийка, чайник, насос і т.п.)? Чи працюють вони якось в байпасі коли є світло? б) Коли електроенергію вимкнули якраз коли іде навантаження 7кВт. (Випадок рідкісний, та все ж). І я завчасно не відключив потужні прилади. Що ж тоді відбудеться? То ж яку потужність мені обирати виходячи з цього? Бо переплачувати за 10кВт, при навантаженні 1кВт не хочеться. До того ж підозрюю, такий інвертор буде більше жерти батарею. PS: Варіант виокремити лінії з потужними приладами, і підключити інвертор на НЕпотужну лінію не підходить (проводку переробити уже неможливо) На прикладі Деє 6к: а) Дея 6к пропускає до 9кВт байпасом б) Якщо це 6кВт модель, то при 7кВт потужності без мережі інвертор вимкне Load і напише про помилку Виглядає так, що у вас приватний будинок. Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися, а потім ще й панелей десь притулити. Звісно, існують і інші виробники інверторів, але досвід маю лише з Деє. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 години тому, МакДо сказав: На прикладі Деє 6к: а) Дея 6к пропускає до 9кВт байпасом б) Якщо це 6кВт модель, то при 7кВт потужності без мережі інвертор вимкне Load і напише про помилку Виглядає так, що у вас приватний будинок. Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися, а потім ще й панелей десь притулити. Звісно, існують і інші виробники інверторів, але досвід маю лише з Деє. 8 з вентиляторами, тож шумніша за 6, якщо це десь не в підвалі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 часа назад, AnMig сказал: Так далеко я ще не зайшов То я пидвезу)) Если у вас батарейки будут скромной емкости, то за потужные электроприборы, во время отключений лучше забыть) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 22 хвилини тому, beavis сказав: 8 з вентиляторами, тож шумніша за 6, якщо це десь не в підвалі Нова шістка вже теж з вентиляторами, а старої вже напевно не знайдеш 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 година тому, DimaF сказав: Если у вас батарейки будут скромной емкости, то за потужные электроприборы, во время отключений лучше забыть) Це розумію. Тому під час відключень буде 700-900Вт. В піку 3кВт на 1-2хв. Питання саме стоїть яку вибрати потужність інвертора? Якщо вони всі працюють в якомусь "байпас режимі" коли є світло то це чудово, тоді я можу не боятися і використовувати 2, 7, чи хоч 10кВт (не знаю в яких випадках може бути така потужність, та все ж) і знати що мій 5кВт інвертор не піде в аварію. І якшо він не згорить коли світло пропаде, а в мене в цей момент якраз 7кВт якраз нагружено, а просто відключиться, то теж чудово, просто відключу прилади і запущу інвертор знову. Та якщо вони по іншому працюють, може мені треба цілих 10кВт інвертор? 1 година тому, beavis сказав: 8 з вентиляторами, тож шумніша за 6, якщо це десь не в підвалі Шумність не проблема в моєму випадку. 3 години тому, МакДо сказав: Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися 60к+ 😢 Я розраховував на якісь дешевші до 25-35к Змінено 1 година тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 12 хвилин тому, AnMig сказав: 60к+ 😢 Я розраховував на якісь дешевші до 25-35к 975 євро на nkon.nl + доставка 21 євро. Можна взяти безвідсотковий кредит, а можна взяти щось за 25-35, а потім думати, чому ж не доклав 16к. Хоча і з не дорогими інверторами люди нормально переживають блекаути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 13 минут назад, AnMig сказал: Питання саме стоїть яку вибрати потужність інвертора? Якщо вони всі працюють в якомусь "байпас режимі" коли є світло то це чудово, тоді я можу не боятися і використовувати 2, 7, чи хоч 10кВт (не знаю в яких випадках може бути така потужність, та все ж) і знати що мій 5кВт інвертор не піде в аварію. Если все правильно подключено/настроено, то эти страхи напрасны. У меня 12 квт. дея, очень редко, но бывает отключается когда мощность потребления по одной из фаз превышает 6.7квт. Ничего страшного. 15 минут назад, AnMig сказал: на якісь дешевші до 25-35к Та лучше чем ничего, но старайтесь взять модель по продвинутей, чтобы можно было и панели подключить и пр. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз