Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Деякі загальні питання по вибору гібридного інвертора з акб

AnMig

Рекомендовані повідомлення

Планую зміну резервного живлення на інвертор з акумулятором (до тепер був генератор, та окремо ДБЖ з акумулятором на котел). Шось гуглив, дивився ютуб, але далі першого свого питання так і не зміг просунутися, без відповіді на яке далі немає сенсу рухатися.
Отже:

1. Потужність.
Підчас відключення у мене 90% роботи навантаження не більше 1кВт. Решта 10% роботи (насос, чайник і т.п.) до 3кВт. Отже логічно що мій ідеальний варіант з запасом - це 5кВт інвертор.

Але не зрозуміло:

а) Коли електроенергія є, чи пропустить інвертор навантаження 6-8кВт (для прикладу: працює духовка, посудомийка, чайник, насос і т.п.)? Чи працюють вони якось в байпасі коли є світло?

б) Коли електроенергію вимкнули якраз коли іде навантаження 7кВт. (Випадок рідкісний, та все ж). І я завчасно не відключив потужні прилади. Що ж тоді відбудеться?

То ж яку потужність мені обирати виходячи з цього? Бо переплачувати за 10кВт, при навантаженні 1кВт не хочеться. До того ж підозрюю, такий інвертор буде більше жерти батарею.

PS: Варіант виокремити лінії з потужними приладами, і підключити інвертор на НЕпотужну лінію не підходить (проводку переробити уже неможливо)

Змінено користувачем AnMig
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, AnMig сказал:

це 5кВт інвертор.

А батарейеку на сколько планируете?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, DimaF сказав:

А батарейеку на сколько планируете?

Так далеко я ще не зайшов, але з того що вичитав, мабуть 24в/48в 200АГ/300АГ. Якщо такі знайдуться. Залежить від того на якій потужності інвертора зупинюся

Посилання на коментар

19 хвилин тому, AnMig сказав:

Планую зміну резервного живлення на інвертор з акумулятором (до тепер був генератор, та окремо ДБЖ з акумулятором на котел). Шось гуглив, дивився ютуб, але далі першого свого питання так і не зміг просунутися, без відповіді на яке далі немає сенсу рухатися.
Отже:

1. Потужність.
Підчас відключення у мене 90% роботи навантаження не більше 1кВт. Решта 10% роботи (насос, чайник і т.п.) до 3кВт. Отже логічно що мій ідеальний варіант з запасом - це 5кВт інвертор.

Але не зрозуміло:

а) Коли електроенергія є, чи пропустить інвертор навантаження 6-8кВт (для прикладу: працює духовка, посудомийка, чайник, насос і т.п.)? Чи працюють вони якось в байпасі коли є світло?

б) Коли електроенергію вимкнули якраз коли іде навантаження 7кВт. (Випадок рідкісний, та все ж). І я завчасно не відключив потужні прилади. Що ж тоді відбудеться?

То ж яку потужність мені обирати виходячи з цього? Бо переплачувати за 10кВт, при навантаженні 1кВт не хочеться. До того ж підозрюю, такий інвертор буде більше жерти батарею.

PS: Варіант виокремити лінії з потужними приладами, і підключити інвертор на НЕпотужну лінію не підходить (проводку переробити уже неможливо)

На прикладі Деє 6к:

а) Дея 6к пропускає до 9кВт байпасом

б) Якщо це 6кВт модель, то при 7кВт потужності без мережі інвертор вимкне Load і напише про помилку

Виглядає так, що у вас приватний будинок. Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися, а потім ще й панелей десь притулити. Звісно, існують і інші виробники інверторів, але досвід маю лише з Деє. :) 

Посилання на коментар

2 години тому, МакДо сказав:

На прикладі Деє 6к:

а) Дея 6к пропускає до 9кВт байпасом

б) Якщо це 6кВт модель, то при 7кВт потужності без мережі інвертор вимкне Load і напише про помилку

Виглядає так, що у вас приватний будинок. Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися, а потім ще й панелей десь притулити. Звісно, існують і інші виробники інверторів, але досвід маю лише з Деє. :) 

8 з вентиляторами, тож шумніша за 6, якщо це десь не в підвалі

Посилання на коментар

2 часа назад, AnMig сказал:

Так далеко я ще не зайшов

То я пидвезу))

Если у вас батарейки будут скромной емкости, то за потужные электроприборы, во время отключений лучше забыть)

Посилання на коментар

22 хвилини тому, beavis сказав:

Нова шістка вже теж з вентиляторами, а старої вже напевно не знайдеш

• Конфуз 1
Посилання на коментар

1 година тому, DimaF сказав:

Если у вас батарейки будут скромной емкости, то за потужные электроприборы, во время отключений лучше забыть)

Це розумію. Тому під час відключень буде 700-900Вт. В піку 3кВт на 1-2хв.

Питання саме стоїть яку вибрати потужність інвертора? Якщо вони всі працюють в якомусь "байпас режимі" коли є світло то це чудово, тоді я можу не боятися і використовувати 2, 7, чи хоч 10кВт (не знаю в яких випадках може бути така потужність, та все ж) і знати що мій 5кВт інвертор не піде в аварію.
І якшо він не згорить коли світло пропаде, а в мене в цей момент якраз 7кВт якраз нагружено, а просто відключиться, то теж чудово, просто відключу прилади і запущу інвертор знову. Та якщо вони по іншому працюють, може мені треба цілих 10кВт інвертор? 

1 година тому, beavis сказав:

Шумність не проблема в моєму випадку.

3 години тому, МакДо сказав:

Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися

60к+ 😢 Я розраховував на якісь дешевші до 25-35к

Посилання на коментар

12 хвилин тому, AnMig сказав:

975 євро на nkon.nl + доставка 21 євро. Можна взяти безвідсотковий кредит, а можна взяти щось за 25-35, а потім думати, чому ж не доклав 16к. Хоча і з не дорогими інверторами люди нормально переживають блекаути.

Посилання на коментар

13 минут назад, AnMig сказал:

Питання саме стоїть яку вибрати потужність інвертора? Якщо вони всі працюють в якомусь "байпас режимі" коли є світло то це чудово, тоді я можу не боятися і використовувати 2, 7, чи хоч 10кВт (не знаю в яких випадках може бути така потужність, та все ж) і знати що мій 5кВт інвертор не піде в аварію.

Если все правильно подключено/настроено, то эти страхи напрасны.

У меня 12 квт. дея, очень редко, но бывает отключается когда мощность потребления по одной из фаз превышает 6.7квт.

Ничего страшного.

15 минут назад, AnMig сказал:

на якісь дешевші до 25-35к

Та лучше чем ничего, но старайтесь взять модель по продвинутей, чтобы можно было и панели подключить и пр.

Посилання на коментар

1 година тому, AnMig сказав:

Тут у більшості дея тому особливих порад не буде. 
Вам треба пройтись по інтернету, подивитись що влазить у ваш бюджет і вже після цього дивитись чи відповідає те що влазить в бюджет вашим вимогам. 
Ви задали питання що буде і вам відповіли що буде з тими інверторами котрі є у людей але не влазять в бюджет. Наприклад в розділі про електрику є теми про маст, повмр та щось інше - вони дешевше, але відповіді котрі дали тут вам не підійдуть бо наприклад кажуть що у повмр є 2 типа користувачів - ті в кого він працює на 20-30% від номіналу і ті в кого він зламався, а ви вже плануєте його навантажувати більше номінала. Тому обирайте інвертор по бюджету, а вже потім шукайте відповіді.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...