Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Деякі загальні питання по вибору гібридного інвертора з акб

AnMig

Рекомендовані повідомлення

Планую зміну резервного живлення на інвертор з акумулятором (до тепер був генератор, та окремо ДБЖ з акумулятором на котел). Шось гуглив, дивився ютуб, але далі першого свого питання так і не зміг просунутися, без відповіді на яке далі немає сенсу рухатися.
Отже:

1. Потужність.
Підчас відключення у мене 90% роботи навантаження не більше 1кВт. Решта 10% роботи (насос, чайник і т.п.) до 3кВт. Отже логічно що мій ідеальний варіант з запасом - це 5кВт інвертор.

Але не зрозуміло:

а) Коли електроенергія є, чи пропустить інвертор навантаження 6-8кВт (для прикладу: працює духовка, посудомийка, чайник, насос і т.п.)? Чи працюють вони якось в байпасі коли є світло?

б) Коли електроенергію вимкнули якраз коли іде навантаження 7кВт. (Випадок рідкісний, та все ж). І я завчасно не відключив потужні прилади. Що ж тоді відбудеться?

То ж яку потужність мені обирати виходячи з цього? Бо переплачувати за 10кВт, при навантаженні 1кВт не хочеться. До того ж підозрюю, такий інвертор буде більше жерти батарею.

PS: Варіант виокремити лінії з потужними приладами, і підключити інвертор на НЕпотужну лінію не підходить (проводку переробити уже неможливо)

Змінено користувачем AnMig
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, AnMig сказал:

це 5кВт інвертор.

А батарейеку на сколько планируете?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, DimaF сказав:

А батарейеку на сколько планируете?

Так далеко я ще не зайшов, але з того що вичитав, мабуть 24в/48в 200АГ/300АГ. Якщо такі знайдуться. Залежить від того на якій потужності інвертора зупинюся

Посилання на коментар

19 хвилин тому, AnMig сказав:

Планую зміну резервного живлення на інвертор з акумулятором (до тепер був генератор, та окремо ДБЖ з акумулятором на котел). Шось гуглив, дивився ютуб, але далі першого свого питання так і не зміг просунутися, без відповіді на яке далі немає сенсу рухатися.
Отже:

1. Потужність.
Підчас відключення у мене 90% роботи навантаження не більше 1кВт. Решта 10% роботи (насос, чайник і т.п.) до 3кВт. Отже логічно що мій ідеальний варіант з запасом - це 5кВт інвертор.

Але не зрозуміло:

а) Коли електроенергія є, чи пропустить інвертор навантаження 6-8кВт (для прикладу: працює духовка, посудомийка, чайник, насос і т.п.)? Чи працюють вони якось в байпасі коли є світло?

б) Коли електроенергію вимкнули якраз коли іде навантаження 7кВт. (Випадок рідкісний, та все ж). І я завчасно не відключив потужні прилади. Що ж тоді відбудеться?

То ж яку потужність мені обирати виходячи з цього? Бо переплачувати за 10кВт, при навантаженні 1кВт не хочеться. До того ж підозрюю, такий інвертор буде більше жерти батарею.

PS: Варіант виокремити лінії з потужними приладами, і підключити інвертор на НЕпотужну лінію не підходить (проводку переробити уже неможливо)

На прикладі Деє 6к:

а) Дея 6к пропускає до 9кВт байпасом

б) Якщо це 6кВт модель, то при 7кВт потужності без мережі інвертор вимкне Load і напише про помилку

Виглядає так, що у вас приватний будинок. Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися, а потім ще й панелей десь притулити. Звісно, існують і інші виробники інверторів, але досвід маю лише з Деє. :) 

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, МакДо сказав:

На прикладі Деє 6к:

а) Дея 6к пропускає до 9кВт байпасом

б) Якщо це 6кВт модель, то при 7кВт потужності без мережі інвертор вимкне Load і напише про помилку

Виглядає так, що у вас приватний будинок. Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися, а потім ще й панелей десь притулити. Звісно, існують і інші виробники інверторів, але досвід маю лише з Деє. :) 

8 з вентиляторами, тож шумніша за 6, якщо це десь не в підвалі

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, AnMig сказал:

Так далеко я ще не зайшов

То я пидвезу))

Если у вас батарейки будут скромной емкости, то за потужные электроприборы, во время отключений лучше забыть)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

22 хвилини тому, beavis сказав:

Нова шістка вже теж з вентиляторами, а старої вже напевно не знайдеш

• Лайк 1
  • Конфуз 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, DimaF сказав:

Если у вас батарейки будут скромной емкости, то за потужные электроприборы, во время отключений лучше забыть)

Це розумію. Тому під час відключень буде 700-900Вт. В піку 3кВт на 1-2хв.

Питання саме стоїть яку вибрати потужність інвертора? Якщо вони всі працюють в якомусь "байпас режимі" коли є світло то це чудово, тоді я можу не боятися і використовувати 2, 7, чи хоч 10кВт (не знаю в яких випадках може бути така потужність, та все ж) і знати що мій 5кВт інвертор не піде в аварію.
І якшо він не згорить коли світло пропаде, а в мене в цей момент якраз 7кВт якраз нагружено, а просто відключиться, то теж чудово, просто відключу прилади і запущу інвертор знову. Та якщо вони по іншому працюють, може мені треба цілих 10кВт інвертор? 

1 година тому, beavis сказав:

Шумність не проблема в моєму випадку.

3 години тому, МакДо сказав:

Я б взяв 8кВт Дею щоб не паритися

60к+ 😢 Я розраховував на якісь дешевші до 25-35к

Посилання на коментар

12 хвилин тому, AnMig сказав:

975 євро на nkon.nl + доставка 21 євро. Можна взяти безвідсотковий кредит, а можна взяти щось за 25-35, а потім думати, чому ж не доклав 16к. Хоча і з не дорогими інверторами люди нормально переживають блекаути.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, AnMig сказал:

Питання саме стоїть яку вибрати потужність інвертора? Якщо вони всі працюють в якомусь "байпас режимі" коли є світло то це чудово, тоді я можу не боятися і використовувати 2, 7, чи хоч 10кВт (не знаю в яких випадках може бути така потужність, та все ж) і знати що мій 5кВт інвертор не піде в аварію.

Если все правильно подключено/настроено, то эти страхи напрасны.

У меня 12 квт. дея, очень редко, но бывает отключается когда мощность потребления по одной из фаз превышает 6.7квт.

Ничего страшного.

15 минут назад, AnMig сказал:

на якісь дешевші до 25-35к

Та лучше чем ничего, но старайтесь взять модель по продвинутей, чтобы можно было и панели подключить и пр.

• Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, AnMig сказав:

Тут у більшості дея тому особливих порад не буде. 
Вам треба пройтись по інтернету, подивитись що влазить у ваш бюджет і вже після цього дивитись чи відповідає те що влазить в бюджет вашим вимогам. 
Ви задали питання що буде і вам відповіли що буде з тими інверторами котрі є у людей але не влазять в бюджет. Наприклад в розділі про електрику є теми про маст, повмр та щось інше - вони дешевше, але відповіді котрі дали тут вам не підійдуть бо наприклад кажуть що у повмр є 2 типа користувачів - ті в кого він працює на 20-30% від номіналу і ті в кого він зламався, а ви вже плануєте його навантажувати більше номінала. Тому обирайте інвертор по бюджету, а вже потім шукайте відповіді.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 хвилин тому, k-master сказав:

кажуть що у повмр є 2 типа користувачів - ті в кого він працює на 20-30% від номіналу і ті в кого він зламався

У мого сусіда 4 роки повервмер працював на 30-40% і позавчора вмер. :) 

• Сумно 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Дякую. Розумію, що інвертори різні. Щоби не ризикувати, то краще взяти більшу потужність (8-10кВт). Отже питання 1. вирішено.

2. Щодо моделі. Зупинимося наприклад на Deye SUN-8K-SG05LP1-EU

3. Питання щодо стабілізації. у мене стоїть симісторний стабілізатор Укртехнологія 20кВт. Напруга у нас погана (180-270в).
а) Чи пропускає інвертор "погану" напругу (вище 240 чи нижче 210)? Розумію що мабуть можна налаштувати перехід на батарею ри виході за межі, та мені це невигідно, бо акумулятори будуть працювати практично цілодобово, або інвертор постійно буде переключатися.
б) Чи можна встановлювати симісторний стабілізатор перед інвертором?
в) Читав що під час заряджання інвертором батарей, бувають просадки до 190в. Чи можна це стабілізатором компенсувати?

Посилання на коментар

7 хвилин тому, AnMig сказав:

Чи пропускає інвертор "погану" напругу (вище 240 чи нижче 210)?

По дефолту інвертори Дея працюють у діапазоні 185-265в

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

30 хвилин тому, МакДо сказав:

По дефолту інвертори Дея працюють у діапазоні 185-265в

Що це означає? Прийшло 185 - віддало 185?

Посилання на коментар

13 хвилин тому, AnMig сказав:

Що це означає? Прийшло 185 - віддало 185?

При роботі від мережі - так. При наявній мережі інвертор транслюю напругу мережі. В автономному режимі 230. Той ваш стабілізатор хз як працюватиме, ніби хтось пише, що все ок, особливо з серією Інфініті, а інші пишуть, що ок не у всіх. Тому то треба дзвонити виробнику або чекати компетентну думку.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, МакДо сказал:

У мого сусіда 4 роки повервмер працював на 30-40% і позавчора вмер. :) 

Невдалий час для смерті обрав)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, Vikctor сказав:

Невдалий час для смерті обрав)

Щось кацап-гомосєк так розкидався вподобайками, що мені здається ніби він вже пише різнокольоровими шрифтами ТС у приватні з пропозицією своїх послуг.

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, МакДо сказав:

Щось кацап-гомосєк так розкидався вподобайками, що мені здається ніби він вже пише різнокольоровими шрифтами ТС у приватні з пропозицією своїх послуг.

Це ж треба сидіти кожен день і ставити вподобайки! Людина старається, читає, аналізує ... 

P.S. "Наблюдатель", сходи, дурнику, у лікарню. Поки не пізно!

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...