ambaluk Опубліковано: В четвер в 13:05 Поділитись Опубліковано: В четвер в 13:05 Доброго дня. Якого січення потрібно мідний кабель вводу, якщо від лічильника до щитка 28м. Планується 3 фази, потужністью 12-14кВ. Прокладка 14 метів під землею, 14 по стіні гаражу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: В четвер в 14:31 Поділитись Опубліковано: В четвер в 14:31 1 час назад, ambaluk сказал: Якого січення потрібно мідний кабель вводу 1.5 а краще 2 рази від розрахункового січення.Захочете потім потужність збільшити а кабель бац..і дозволяє)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В четвер в 15:12 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:12 (змінено) 41 минуту назад, viksel сказал: 1.5 а краще 2 рази від розрахункового січення.Захочете потім потужність збільшити а кабель бац..і дозволяє)) а на ці данні який потрібно, що я надав? 10мм2 вистачить? Змінено В четвер в 15:13 користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: В четвер в 16:32 Поділитись Опубліковано: В четвер в 16:32 (змінено) Для потужності 12-14кВт на таку відстань мінімально допустимим є мідний кабель перерізом 4мм2 (наприклад ВВГнг 4х4) , але технічно правильним і надійним рішенням буде використання кабелю перерізом 6мм2 . Оптимальна марка кабелю — ВВГнг 4х6. Для підземної прокладки треба використовувати гильзу з ПХВ труби , або кабель ВБбШв 4х6. Змінено В четвер в 16:48 користувачем lastandr 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В четвер в 18:15 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:15 1 час назад, lastandr сказал: Для потужності 12-14кВт на таку відстань мінімально допустимим є мідний кабель перерізом 4мм2 (наприклад ВВГнг 4х4) , але технічно правильним і надійним рішенням буде використання кабелю перерізом 6мм2 . Оптимальна марка кабелю — ВВГнг 4х6. Для підземної прокладки треба використовувати гильзу з ПХВ труби , або кабель ВБбШв 4х6. Дякую, зрозуміло. Значить закладу все таки 10мм2, щоб був запас при потребі збільшення потужності. Дякую всім. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: В четвер в 18:36 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:36 8 минут назад, ambaluk сказал: Значить закладу все таки 10мм2 А ви ціни на такий кабель бачили? Та і електрику з ним працувати не зовсім зручно ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В четвер в 18:39 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:39 21 хвилину тому, ambaluk сказав: Дякую, зрозуміло. Значить закладу все таки 10мм2, щоб був запас при потребі збільшення потужності. Дякую всім. Ще потрібно подумати над заземленням. Якщо лінія більш менш не стара і працює по схемі TN-C, то потрібно зробити повторне заземлення біля щита обліку і вести вже 5х10 в будинок, щоб потім нічого не городити і мати готове працююче заземлення. Я так не зробив і тепер жалкую, бо боюсь витягати того сраного СІПа 4х16 з ПНД труби, щоб засунути в нього ввгнг 5х10. Труба під землею і хз як воно піде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: В четвер в 18:52 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:52 5 годин тому, ambaluk сказав: Доброго дня. Якого січення потрібно мідний кабель вводу, якщо від лічильника до щитка 28м. Планується 3 фази, потужністью 12-14кВ. Прокладка 14 метів під землею, 14 по стіні гаражу. У мене рівно 28 м, виділена потужність 20кВт. По розрахунках вистачило би 6 мм кв. Заклав 10 мм кв. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В четвер в 20:22 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:22 2 часа назад, ambaluk сказал: Значить закладу все таки 10мм2 І бажано трубу побільше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому В 02.04.2026 в 23:22, АлександрБ. сказал: І бажано трубу побільше. я 20 ку буду+ дублюю ще 16ка опалення на інтернет+живлення воріт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) В 02.04.2026 в 21:52, BugS сказал: У мене рівно 28 м, виділена потужність 20кВт. По розрахунках вистачило би 6 мм кв. Заклав 10 мм кв. Я вчора в гаражі знайшов кабель, незнаю скільки метрів (точно більше 40), пише Azovkabel 2016 3x10 +1x6 , незнаю що з ним робити Змінено 3 години тому користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому В 02.04.2026 в 21:39, МакДо сказал: Ще потрібно подумати над заземленням. Якщо лінія більш менш не стара і працює по схемі TN-C, то потрібно зробити повторне заземлення біля щита обліку і вести вже 5х10 в будинок, щоб потім нічого не городити і мати готове працююче заземлення. Я так не зробив і тепер жалкую, бо боюсь витягати того сраного СІПа 4х16 з ПНД труби, щоб засунути в нього ввгнг 5х10. Труба під землею і хз як воно піде. ну землі нема біля лічильника. Контур буду бити біля будинку, і шину заводити в гараж, щоб потім зручно було наприклад взимку там почистити контакт або подивитись до нього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 23 хвилини тому, ambaluk сказав: Я вчора в гаражі знайшов кабель, незнаю скільки метрів (точно більше 40), пише Azovkabel 2016 3x10 +1x6 , незнаю що з ним робити Використати за призначенням. Якщо треба ще землю, то купити 1х10мм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 21 минуту назад, BugS сказал: Використати за призначенням. Якщо треба ще землю, то купити 1х10мм просто землю хотів бити біля будинку а так виходить біля вводу з вулиці, щоб той 1*6 використати на землю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 42 хвилини тому, ambaluk сказав: просто землю хотів бити біля будинку а так виходить біля вводу з вулиці, щоб той 1*6 використати на землю Так 1х6 в кабелі, то буде нуль Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому В мене договірна потужність 19.5 кВт. Від лічильника до щитка десь 25-27 (точно не пам'ятаю, але не більше 30) метрів під землею 4*10 він від Одесакабель чи ззкм. Теж не пам'ятаю Коли працює електроопалення та ще щось (сумарно близько 18 кВт) то кабель відчутно теплий. Не гарячій, але рукою відчуваю тепло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз