ambaluk Опубліковано: В четвер в 13:05 Поділитись Опубліковано: В четвер в 13:05 Доброго дня. Якого січення потрібно мідний кабель вводу, якщо від лічильника до щитка 28м. Планується 3 фази, потужністью 12-14кВ. Прокладка 14 метів під землею, 14 по стіні гаражу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: В четвер в 14:31 Поділитись Опубліковано: В четвер в 14:31 1 час назад, ambaluk сказал: Якого січення потрібно мідний кабель вводу 1.5 а краще 2 рази від розрахункового січення.Захочете потім потужність збільшити а кабель бац..і дозволяє)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В четвер в 15:12 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:12 (змінено) 41 минуту назад, viksel сказал: 1.5 а краще 2 рази від розрахункового січення.Захочете потім потужність збільшити а кабель бац..і дозволяє)) а на ці данні який потрібно, що я надав? 10мм2 вистачить? Змінено В четвер в 15:13 користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: В четвер в 16:32 Поділитись Опубліковано: В четвер в 16:32 (змінено) Для потужності 12-14кВт на таку відстань мінімально допустимим є мідний кабель перерізом 4мм2 (наприклад ВВГнг 4х4) , але технічно правильним і надійним рішенням буде використання кабелю перерізом 6мм2 . Оптимальна марка кабелю — ВВГнг 4х6. Для підземної прокладки треба використовувати гильзу з ПХВ труби , або кабель ВБбШв 4х6. Змінено В четвер в 16:48 користувачем lastandr 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В четвер в 18:15 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:15 1 час назад, lastandr сказал: Для потужності 12-14кВт на таку відстань мінімально допустимим є мідний кабель перерізом 4мм2 (наприклад ВВГнг 4х4) , але технічно правильним і надійним рішенням буде використання кабелю перерізом 6мм2 . Оптимальна марка кабелю — ВВГнг 4х6. Для підземної прокладки треба використовувати гильзу з ПХВ труби , або кабель ВБбШв 4х6. Дякую, зрозуміло. Значить закладу все таки 10мм2, щоб був запас при потребі збільшення потужності. Дякую всім. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: В четвер в 18:36 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:36 8 минут назад, ambaluk сказал: Значить закладу все таки 10мм2 А ви ціни на такий кабель бачили? Та і електрику з ним працувати не зовсім зручно ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В четвер в 18:39 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:39 21 хвилину тому, ambaluk сказав: Дякую, зрозуміло. Значить закладу все таки 10мм2, щоб був запас при потребі збільшення потужності. Дякую всім. Ще потрібно подумати над заземленням. Якщо лінія більш менш не стара і працює по схемі TN-C, то потрібно зробити повторне заземлення біля щита обліку і вести вже 5х10 в будинок, щоб потім нічого не городити і мати готове працююче заземлення. Я так не зробив і тепер жалкую, бо боюсь витягати того сраного СІПа 4х16 з ПНД труби, щоб засунути в нього ввгнг 5х10. Труба під землею і хз як воно піде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: В четвер в 18:52 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:52 5 годин тому, ambaluk сказав: Доброго дня. Якого січення потрібно мідний кабель вводу, якщо від лічильника до щитка 28м. Планується 3 фази, потужністью 12-14кВ. Прокладка 14 метів під землею, 14 по стіні гаражу. У мене рівно 28 м, виділена потужність 20кВт. По розрахунках вистачило би 6 мм кв. Заклав 10 мм кв. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В четвер в 20:22 Поділитись Опубліковано: В четвер в 20:22 2 часа назад, ambaluk сказал: Значить закладу все таки 10мм2 І бажано трубу побільше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В неділю в 16:17 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:17 В 02.04.2026 в 23:22, АлександрБ. сказал: І бажано трубу побільше. я 20 ку буду+ дублюю ще 16ка опалення на інтернет+живлення воріт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В неділю в 16:18 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:18 (змінено) В 02.04.2026 в 21:52, BugS сказал: У мене рівно 28 м, виділена потужність 20кВт. По розрахунках вистачило би 6 мм кв. Заклав 10 мм кв. Я вчора в гаражі знайшов кабель, незнаю скільки метрів (точно більше 40), пише Azovkabel 2016 3x10 +1x6 , незнаю що з ним робити Змінено В неділю в 16:19 користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В неділю в 16:20 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:20 В 02.04.2026 в 21:39, МакДо сказал: Ще потрібно подумати над заземленням. Якщо лінія більш менш не стара і працює по схемі TN-C, то потрібно зробити повторне заземлення біля щита обліку і вести вже 5х10 в будинок, щоб потім нічого не городити і мати готове працююче заземлення. Я так не зробив і тепер жалкую, бо боюсь витягати того сраного СІПа 4х16 з ПНД труби, щоб засунути в нього ввгнг 5х10. Труба під землею і хз як воно піде. ну землі нема біля лічильника. Контур буду бити біля будинку, і шину заводити в гараж, щоб потім зручно було наприклад взимку там почистити контакт або подивитись до нього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: В неділю в 16:43 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:43 23 хвилини тому, ambaluk сказав: Я вчора в гаражі знайшов кабель, незнаю скільки метрів (точно більше 40), пише Azovkabel 2016 3x10 +1x6 , незнаю що з ним робити Використати за призначенням. Якщо треба ще землю, то купити 1х10мм 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: В неділю в 17:05 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:05 21 минуту назад, BugS сказал: Використати за призначенням. Якщо треба ще землю, то купити 1х10мм просто землю хотів бити біля будинку а так виходить біля вводу з вулиці, щоб той 1*6 використати на землю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: В неділю в 17:48 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:48 42 хвилини тому, ambaluk сказав: просто землю хотів бити біля будинку а так виходить біля вводу з вулиці, щоб той 1*6 використати на землю Так 1х6 в кабелі, то буде нуль 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: В неділю в 17:56 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:56 В мене договірна потужність 19.5 кВт. Від лічильника до щитка десь 25-27 (точно не пам'ятаю, але не більше 30) метрів під землею 4*10 він від Одесакабель чи ззкм. Теж не пам'ятаю Коли працює електроопалення та ще щось (сумарно близько 18 кВт) то кабель відчутно теплий. Не гарячій, але рукою відчуваю тепло 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: учора в 14:11 Поділитись Опубліковано: учора в 14:11 Нагадую, що в українській мові для опису площі проводів використовується слово "переріз". Вживане вище перекручене москальське якесь "січення" скоріше нагадує інше наше слово, "сеча", що і є визначенням якості допису. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 21 час назад, Vladdi сказал: Нагадую, що в українській мові для опису площі проводів використовується слово "переріз". Вживане вище перекручене москальське якесь "січення" скоріше нагадує інше наше слово, "сеча", що і є визначенням якості допису. Ну для недалеких теж є відповідь. Слово «січення» є в українській мові, воно зафіксоване в словниках як іменник середнього роду. Походить від слова сікти (різати) січення (переріз) . Про запорізьку Січ чули? Сечі тут нема і близько. Тому Вам варто спочатку розібратись в собі ))) Гарного дня. Змінено 10 годин тому користувачем ambaluk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) В 05.04.2026 в 20:48, BugS сказал: Так 1х6 в кабелі, то буде нуль я це розумію, але виходить що автомати варто буде ставити мабуть по якраз мінімальному кабелі, на 6мм2. Чи нуль якось по-іншому працює? Можливо на цей кабель варто повісити невеликі споживачі, по типу освітлення там і так далі. А нуль все таки зробити повноцінним 10мм2? Змінено 10 годин тому користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, ambaluk сказал: Слово «січення» є в українській мові, воно зафіксоване в словниках як іменник середнього роду. Відкриваємо тлумачний словник. І що бачимо? Слово "січення " дійсно є, але це найменування процесу від слова "сікти", ділити на частини. А ніяк не ознака перерізу. Назва ж "Січ" в славетній Запорозькій Січі походить від зовсім іншого українського слова, "січа", яке означає битву. Інколи в дописах любителів суржику слово "січення" дійсно використовують яз замінник штатного слова "переріз", але це є помилкою, за яку знижують бал на іспитах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому ну все. на пересдачу 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 3 години тому, ambaluk сказав: я це розумію, але виходить що автомати варто буде ставити мабуть по якраз мінімальному кабелі, на 6мм2. Чи нуль якось по-іншому працює? Можливо на цей кабель варто повісити невеликі споживачі, по типу освітлення там і так далі. А нуль все таки зробити повноцінним 10мм2? При вашій зазначеній потужності у вас буде обмеження від обленерго по кожній фазі автоматами по 20 чи 25А. І нуль працює по іншому. Струм складається з урахуванням фази та амплітуди. При повністю симетричному навантаженні, струм в нулі не тече. Змінено 7 годин тому користувачем BugS 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 05.04.2026 в 20:56, Dendnepr сказав: 4*10 він від Одесакабель чи ззкм Коли працює електроопалення та ще щось (сумарно близько 18 кВт) то кабель відчутно теплий А підкажіть, це ж у вас мідь? Чи алюміній? Бо у мене теж 18 кВт і закопана 4*10 мідь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 часа назад, BugS сказал: При вашій зазначеній потужності у вас буде обмеження від обленерго по кожній фазі автоматами по 20 чи 25А. І нуль працює по іншому. Струм складається з урахуванням фази та амплітуди. При повністю симетричному навантаженні, струм в нулі не тече. На "хлопський розум", я можу той кабель використати чи ні? бо так і не зрозумів. Якщо можу, то яким чином це зробити розумно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 6 часов назад, Vladdi сказал: Відкриваємо тлумачний словник. І що бачимо? Слово "січення " дійсно є, але це найменування процесу від слова "сікти", ділити на частини. А ніяк не ознака перерізу. Назва ж "Січ" в славетній Запорозькій Січі походить від зовсім іншого українського слова, "січа", яке означає битву. Інколи в дописах любителів суржику слово "січення" дійсно використовують яз замінник штатного слова "переріз", але це є помилкою, за яку знижують бал на іспитах. ясно, місцевий троль. Проходжу повз, махаючи кабелем з величезним СІЧЕННЯМ. Змінено 2 години тому користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз