vbb Опубліковано: В суботу в 14:13 Поділитись Опубліковано: В суботу в 14:13 (змінено) 30.08.2026 в 02:53, mib сказав: насколько я понимаю @Фрайто у него обычно подход, наверно это связано с работой, смета, гарантия, серьезный поставщик, переплатить 20-30% за сервис нет проблем, 30.08.2026 в 12:57, Фрай сказав: електрики лякали перекосами фаз і вони таки були, є і далі будуть. тут знову час та натхнення співпало ) тай згадав кейс пана @standov отже, дві недолугі спроби напарити пану @Фрай віктрони нічого конкретного не змогли зазначити, то тепер я спробую - якщо "бюджет не затверджено" !!!УВАГА!!! ціни з каталогу "стеля +- nkon"!!! беремо 3х інвертори 48/5000 (грубо по 500Є) - 1500 сербо 200Є мррт 350Є лінкс 200Є стабілізатор, батарейки - на смак, панелі також - що буде у наявності що маємо за грубо 2300Є (*) (плюс панелі (1200-2500) та батереї (від 1600 +) та монтаж/налагодження - не включено)- гнучка трифазна сиcтема на номінальну потужність 3х 4кВт що небоїться перекосу фаз, відпадіння однієї або двох або усіх фаз, одна точка підключення батарей на всі три юніта (додано) едина точка підключення сонячних панелів нв всі три інвертори можливість зарядки однофазним генератором можливість працювати з перегрузом до 6кВт по кожній фазі незалежно - при цьому не перегружаючи мережевий вхід/не створюючі перекосу фаз можливість розширення систему у всіх напрямках - сонце, батареї, потужність - просто додаванням потрібних модулів. недоліки: відносно дорожче за інші системи відносна складність програмування/налагодження потребує більше простору для монтажу всіх юнітів * - ціни та номенклатура юнітів загально-приблизна, уточнювати в тих хто цім займається напряму, наприклад пан @vovarpd Змінено В суботу в 15:45 користувачем vbb 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В суботу в 14:54 Поділитись Опубліковано: В суботу в 14:54 Про віктрон, якщо не потрібно якісь дивні кейси то дешевше взяти один інвертор gx та два звичайних, воно буде трохи дешевше. До об'єктивних недоліків ще я би додав характерний трансформаторний гул якщо в мережі кривенька синусоіда. Але плюсів дуже багато і знову таки з випадку з віктроном термін "потужність" досить умовна, і має сенс шише на випадок відсутності світла, ну а гнучкість звісно все інше навіть рядом не валялось Пс. Стогодні в селищі їздив налаштовував якусь дремучу версію гх пенсам, який змінив вже двох власників і так мабуть це не останні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В суботу в 15:54 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:54 1 час назад, vbb сказал: відпадіння однієї або двох або усіх фаз, Нажаль, як виявилося, це не так, тобто поки ти не вмикаєш ess асистент то да, але при увімкненому (а він мастхев) то трифазка віктрон, нажаль ігнорить мережу яка не чесна трифазна. Це чисто софтовий прикол, десь натикався на пояснення віктрона чого вони так зробили, але є надія що "колись" це змінять, а поки доведося на трифазку залишити кінг, як зарядку ввд генератора/кривої трифазки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В суботу в 16:04 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:04 (змінено) 1 годину тому, vbb сказав: беремо 3х інвертори 48/5000 (грубо по 500Є) - 1500 в мого поставщика три такі 1650 євро з доставкою. але ще є MultiPlus-II 48/4k5/55-32 230V по 470 вже з доставкою (на днях монтував клієнту) , там теж номінал 4квт, перевантаження тримають краще (6квт до 25хв), але пік трошки менший (7квт проти 9квт у 48/5000, і менший transfer switch = 32A проти 50A у 48/5000, ну і не канонічний мідний трансформатор ) cerbo 170 вчора брав. lynx distributor 140 lynx power in 100 lynx power in class t 120 Ті lynx в принципі не обовязкові, можна щось і заколхозити але вони на 1000A, добротна штука. ну але то ціни такі якщо ми закупляєм і ставимо все під ключ. Бо інакше нюанси з оплатами (+6%, доставками по Україні і т.п.), короче простіше самому на нконі купити. Взагалі зараз у віктрона класні інвертора появились Multi RS 19 в серверну стійку разом скажімо з пілонтечами норм встають. Там зразу і сонце вбудоване по 6квт на кожен ) Цінник щоправда щось 1150 євро штука. Зато сонце вже є, і не гуде транс бо його нема, і все компактненько в стійці. Ось такі. Ціна там немає нічого спільного з реальністю. prom.ua/ua/p3143608631-gibridnyj-invertor-victron.html Вбудований GX все ж обрізаний, на 3 фазній системі економія в 80 євро чи скільки там - того не варте. Банально нема цифрових входів, нема вбудованих реле, налаштовувати скажімо генератор прийдеться з певними костилями в режимі ESS. Воно супер для квартири де нетреба ніяких генераторів і так далі. Змінено В суботу в 16:07 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: В суботу в 16:15 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:15 11 хвилин тому, standov сказав: Нажаль, як виявилося, це не так, тобто поки ти не вмикаєш ess асистент то да, але при увімкненому (а він мастхев) то трифазка віктрон, нажаль ігнорить мережу яка не чесна трифазна. Це чисто софтовий прикол, десь натикався на пояснення віктрона чого вони так зробили, але є надія що "колись" це змінять, а поки доведося на трифазку залишити кінг, як зарядку ввд генератора/кривої трифазки тобто якщо пропадає одна фаза, всі три переходять на батарею? а ви Кінга підкидаєте замість відсутньої фази і всі "ковтають" та тільки кінг на батареї? але ж як з експортом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В суботу в 16:37 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:37 (змінено) 23 минуты назад, vbb сказал: тобто якщо пропадає одна фаза, всі три переходять на батарею? а ви Кінга підкидаєте замість відсутньої фази і всі "ковтають" та тільки кінг на батареї? але ж як з експортом? Так коли пропадає одна з фаз або виходить за допуски то все рубить. Кінг просто включений на dc шину, а по ac на вході в нього 1-0-2 перемикач фаза-генератор. Коли треба гену то вмикаю розетку і квнга і він просто шпарить на dc, віктрон це бачить як стороння зарядка dc. Взагалі таку задачу рішають четвертим віктроном, тоді аоно взагалі все красиво але в мене був кінг то я його приспособив Експорт процює лише коли трифазка "справна" але працює максимально "асинхронно", може легко по олній фазі імпортувати 10квт а по іншій експортувати 5квт Змінено В суботу в 16:40 користувачем standov 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: В суботу в 16:45 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:45 1 хвилину тому, standov сказав: Так коли пропадає одна з фаз або виходить за допуски то все рубить. Кінг просто включений на dc шину, а по ac на вході в нього 1-0-2 перемикач фаза-генератор. Коли треба гену то вмикаю розетку і квнга і він просто шпарить на dc, віктрон це бачить як стороння зарядка dc а, зрозумів, всі віктрони собі харчується з DC а кінг заливає туди або з живої фази /квант або з генератора - варіант. а за відсутністю кінга - якщо з живої фази подати АС через Квант на один із Віктронів Ген порт - буде заряджати? я розумію що краще незалежне зарядне, але чисто зі спортивної цікавості ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В суботу в 16:49 Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:49 2 минуты назад, vbb сказал: а, зрозумів, всі віктрони собі харчується з DC а кінг заливає туди або з живої фази /квант або з генератора - варіант. а за відсутністю кінга - якщо з живої фази подати АС через Квант на один із Віктронів Ген порт - буде заряджати? я розумію що краще незалежне зарядне, але чисто зі спортивної цікавості ) Ні не буте доки не вимкнути ess та не включити галочку спеціальну, і нажаль це можна зробити лише через veconfig, мпецвальний кабель і пнререстартувати всю систему, тобто це не галочка в мобільній апі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В суботу в 17:24 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:24 3 години тому, vbb сказав: 30.08.2026 в 12:57, Фрай сказав: електрики лякали перекосами фаз і вони таки були, є і далі будуть. …тут знову час та натхнення співпало ) Дякую всім, що відгукнулися! у мене було три пропозиції у межах +/- 9500$-10000$, два у кредит, один за кеш, але на 30 панелей. ) Вибрав того хто робить у кредит, сьогодні був, побачив склад з обладнанням, дав задаток. Коли будуть готові всі доки сподіваюсь оформити кредит і повернути кеш, так домовились. Крім того, у нього термін виконання два-три тижні бо все є в наявності, а у інших жовтень-листопад. Мабуть будуть купувати за мої. )) Взяв інвертор на три фази 12 квт, побачу як воно, а панелі Хорей, теж побачу і розкажу коли буду експлуатувати. Буду докупати потужність і робити ЗТ (якщо вдасться) Дякую ще раз всім, хто давав поради, розглядав всі варіанти. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: В суботу в 18:36 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:36 1 час назад, Фрай сказал: ...а у інших жовтень-листопад. Взяв інвертор на три фази 12 квт... Буду докупати потужність і робити ЗТ (якщо вдасться) Ви встигли майже у останній вагон, круто ! Нехай усе пройде, як задумано! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз