Napalmer Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 Здравствуйте, господа! Имею претензию по работе рекуператоров Prana. Если точнее - они не удаляют CO2 совсем. По ощущению просто создают движение воздуха, приток с улицы идет, но детектор СО2 который специально себе приобрел подтвердили мои опасения - отработанный воздух не уходит. Живу в ЕС в арендной квартире второй этаж. Хозяин сделал утепление фасада, организовал монтаж 4 единиц рекуператоров Prana 150 в каждую комнату. Вне зависимости от параметра мощности от 1 до 10 максимально СО2 фактически не удаляется и в присутствие хотя бы одного человека активно растет в комнате 8-10 квм до 1600-1800 единиц за 1,5 часа. Проветривание небольшим открытием окна дает мгновенный эффект и СО2 удаляется на глазах. И такое во всех комнатах - это ошибка инсталляции/подделка или как такое обьяснить, так как в сети не нашел даже намека о проблеме. Помню, что установщики говорили - оставьте дефолтные настройки на самой слабой мощности (1). Собственника жилья пока еще не говорил о свои подозрениях, хотел сам разобраться. Может кто что знает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 Это очень странно. Если не ошибаюсь, дует он прямо, а удаляет воздух сбоку, т.е. должно обеспечиваться замещение воздуха. Кроме того, у них есть модели со встроенным датчиком CO2. Это было бы не логичным, если бы они не выполняли данную функцию. Попробуйте задать вопрос официалам - prana.ua Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Napalmer Опубліковано: 2 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2022 4 часа назад, Alvalk сказал: Это очень странно. Если не ошибаюсь, дует он прямо, а удаляет воздух сбоку, т.е. должно обеспечиваться замещение воздуха. Кроме того, у них есть модели со встроенным датчиком CO2. Это было бы не логичным, если бы они не выполняли данную функцию. Попробуйте задать вопрос официалам - prana.ua Да, дует действительно прямо, ощущается что приток сейчас зимой идет холодного уличного воздуха. Щель выдвигаемая для отвода воздуха максимально открыта. Но на лицо очевидный момент, что СО2 просто остается в комнате. Как будто смешивается с удаляемым внутри рекуператора и возвращается обратно именно почти в полной концентрации СО2. В этой модели нету датчика встроенного, в приложении отображается только наружная температура датчика с улицы, толи рекуперируемого воздуха. Попробую направить им вопрос.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
v0f41k Опубліковано: 6 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2022 Як виглядає рекуператор, на якій висоті встановлений приймач повітря в кімнаті? Як далеко одна від одної рознесені приток і виток вентиляції? СО2 важче за інші компоненти повітря, він накопичується в нижній частині приміщення, що необхідно врахувати при організації циркуляції повітряних мас. У вас схоже рекуператор працює в одному місці, онолюючи по колу невеликий об'єм повітря поруч, немає руху повітря в кімнаті подалі від рекуператора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 10 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 10 грудня 2022 В 02.12.2022 в 04:44, Napalmer сказал: детектор СО2 который специально себе приобрел Я би ще перевірив що за сенсор у вашому детекторі. На ринку є достатньо детекторів, сенсори яких далекі від визначення реальних значень СО2. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 8 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2023 підкажіть чи є якісь відгуки чи досвід використання ПВУ Neoclima? Зокрема Neoclima NMW-500sw Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 9 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2023 В 08.02.2023 в 13:55, standov сказал: підкажіть чи є якісь відгуки чи досвід використання ПВУ Neoclima? Зокрема Neoclima NMW-500sw невже ніхто не ставив не щупав? Оптіма продає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gothic3men Опубліковано: 12 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2023 Neoclima NMW-500sw стандартний рекуператор, як GREE. Roda. куперхантер. хорошою особливістю є те що він керує електронагрівачем, який ставиться перед установкою, плюс можна можна підключити віфі модуль. По шуму теж нормально працює 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2023 5 часов назад, gothic3men сказал: Neoclima NMW-500sw стандартний рекуператор, як GREE. Roda. куперхантер. хорошою особливістю є те що він керує електронагрівачем, який ставиться перед установкою, плюс можна можна підключити віфі модуль. По шуму теж нормально працює Стосовно набортного інтерфейсу modbus, він працюючий?) Бо китайці вміють здивувати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2023 В 12.02.2023 в 14:18, standov сказал: він працюючий? Neoclima NMW-500sw модбас працює, документація, традиційно, "супер-секретна" але є. Швидкість 4800/9600 встановлюється dip 4-4 на платі (потрібно перезапускати), слейв 1. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irainmost Опубліковано: В четвер в 06:43 Поділитись Опубліковано: В четвер в 06:43 Добрий день. Потрібна допомога з вибором. Напишу як я це собі уявляю, ще тільки намагаюсь розібратись. В існуючий каркасний будинок хочу додати рекуперацію/вентиляцію в 2 кімнати (спальня та кабінет). Обидві мають спільну стіну з гардеробною, де планую встановити "маленький рекуператор" а від нього труби в кімнати. Потрібно щоб досить тихо працював, в ідеалі сам вимірював рівень СО2, мав нічний режим. Не дуже потрібно гріти повітря 90% часу, бо у нас нереально спекотно, будинок теплий і до -5 градусів не потербує опалення другого поверху (про який зараз йде мова). Достатньо теплої підлоги 1 поверху. Чи існують рішення для мого випадку? В яку сторону дивитись, хто підкаже? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В четвер в 08:43 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:43 2 часа назад, irainmost сказал: Обидві мають спільну стіну з гардеробною, де планую встановити "маленький рекуператор" а від нього труби в кімнати. В гардеробной установить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В четвер в 09:02 Поділитись Опубліковано: В четвер в 09:02 2 години тому, irainmost сказав: Добрий день. Потрібна допомога з вибором. Напишу як я це собі уявляю, ще тільки намагаюсь розібратись. В існуючий каркасний будинок хочу додати рекуперацію/вентиляцію в 2 кімнати (спальня та кабінет). Обидві мають спільну стіну з гардеробною, де планую встановити "маленький рекуператор" а від нього труби в кімнати. Потрібно щоб досить тихо працював, в ідеалі сам вимірював рівень СО2, мав нічний режим. Не дуже потрібно гріти повітря 90% часу, бо у нас нереально спекотно, будинок теплий і до -5 градусів не потербує опалення другого поверху (про який зараз йде мова). Достатньо теплої підлоги 1 поверху. Чи існують рішення для мого випадку? В яку сторону дивитись, хто підкаже? бюджет який заплановано? рекуператор - то не про тепло, а про кисень 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irainmost Опубліковано: В четвер в 10:47 Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:47 (змінено) так, в гардеробній. трубу на вулицю і воздуховоди по кімнатах. Поки там пусто, на стадії ремонту. бюджета немає, знаю що на весь будинок 400 тисяч (120 м2, з роботами, окремо не знаю), а стінові варіанти на кімнату 10-50 тис. (без робіт) Тож мені здається рішення має бути біля 100 тисяч без робіт. Але це середньопотолочне Змінено В четвер в 10:49 користувачем irainmost Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В четвер в 12:00 Поділитись Опубліковано: В четвер в 12:00 (змінено) 1 година тому, irainmost сказав: так, в гардеробній. трубу на вулицю і воздуховоди по кімнатах. Поки там пусто, на стадії ремонту. бюджета немає, знаю що на весь будинок 400 тисяч (120 м2, з роботами, окремо не знаю), а стінові варіанти на кімнату 10-50 тис. (без робіт) Тож мені здається рішення має бути біля 100 тисяч без робіт. Але це середньопотолочне Есть вывод канализации в гардеробной? Если нет - то сразу энтальпийный. И цена в основном зависит не от квадратуры, а от объема воздуха. В 120 квадратом могут жить 10 человек, а может и 1, и воздуха потребляют по разному. Посчитайте сколько надо воздуха, от этого смотрите установки, с учетом размеров, подводов и пр Датчики почти во все можно добавлять и читать спецификации ЗЫ у меня дом на 170, но на все , с работой ушло 130тыс года полтора назад Змінено В четвер в 12:00 користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В п'ятницю в 05:24 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 05:24 18 годин тому, irainmost сказав: так, в гардеробній. трубу на вулицю і воздуховоди по кімнатах. Поки там пусто, на стадії ремонту. бюджета немає, знаю що на весь будинок 400 тисяч (120 м2, з роботами, окремо не знаю), а стінові варіанти на кімнату 10-50 тис. (без робіт) Тож мені здається рішення має бути біля 100 тисяч без робіт. Але це середньопотолочне Подивіться Вентс ВУЕ 180 П5Б ЕС з автоматичною а21 На будинок можно зробити меньше ніж за 400 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В п'ятницю в 13:05 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:05 7 годин тому, shneider_vova сказав: Вентс ВУЕ А чому саме Вентс? Просто цікаво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В п'ятницю в 13:07 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:07 1 хвилину тому, TaurosRMK сказав: А чому саме Вентс? Просто цікаво. Ну можна вибирати багато з чого. В мене був позитивний досвід з цією маркою, тому показав прилад з їхньої лінійки. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vugar Hasanov Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Если приоритет — цена и достаточная производительность: Komfovent Domekt R-250-F Если требуется большая производительность: Komfovent Domekt R-300-V или Flexit Nordic S2 Если важна высокая энергоэффективность и производительность: Systemair SAVE VTR 500 или VTR 700 L такие рекомендации выдал джпт на 120м2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз