Евгений А.С. Опубліковано: учора в 18:02 Поділитись Опубліковано: учора в 18:02 4 години тому, Vladdi сказав: Заземлення дуже потрібно для убезпечення у випадку пробою на воду або корпус, наприклад. Навіть штирьове, яке не потребує великого простору, дозволить захистити людей та суттєво полегшити можливість вчасного спрацювання ПЗВ. Встановлення ПЗВ то аксіома для будь-яких приладів на кшалт бойлера. В іншому випадку незаземлений металевий корпус струмоприймача (електроприлад), який не має достатнього контакту, скажімо, із водою або з іншими провідниками для скидання струму на землю, може довго очікувати жертву, яка його торкнеться і отримає удар. Краще цьому запобігти заздалегідь. Кабель для приямка прокладений в ПЕ трубі, то чи можна поряд зробити заземлення якщо відстань від фундаменту будинка 1м, а відстань до труби з кабелем 10-20см, думаю чи не будуть виникати між заземленням та кабелем блукаючі струми? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: учора в 21:31 Поділитись Опубліковано: учора в 21:31 Спеціалісти високого класу з найбагатшої компанії України ДТЕК Київські регіональні електромережі таки "вирішили" мою проблему зняття показів лічильника протягом 2-х місяців. Мені було і смішно і гірко коли я це побачив... Підкажіть як і чим цю діру тепер краще затулити? Приклеїти поверх скло/якісне орг скло? Чим краще? Хоча в мене є велике бажання засунути туди мої брудні шкарпетки Щоб так би мовити не опустити рівня виконавців. 1 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 21:34 Поділитись Опубліковано: учора в 21:34 (змінено) Там має бути скло, оргскло на сонці дуже скоро стане непрозорим, але якщо це точно вони зробили то спробуйте поскаржитись і вимагайте заміни бокса. Змінено учора в 21:36 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: учора в 22:03 Поділитись Опубліковано: учора в 22:03 (змінено) 37 хвилин тому, Фрай сказав: Там має бути скло, оргскло на сонці дуже скоро стане непрозорим, але якщо це точно вони зробили то спробуйте поскаржитись і вимагайте заміни бокса. заявка була якраз на заміну бокса на фото наочний приклад її виконання. А з оргскла думаю можно зробити якусь висувну заслінку на направляючих. Змінено учора в 22:14 користувачем delic 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 7 годин тому, delic сказав: заявка була якраз на заміну бокса А, то ви мабуть поскаржились на заміну через те, що неможливо зчитувати показники? от вони і вирішили проблему! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому У ванних кімнатах допускається підсвітку дзеркала заживлювати від розеточної групи? Які ризики? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 1 час назад, XL.pro сказал: У ванних кімнатах допускається підсвітку дзеркала заживлювати від розеточної групи? Які ризики? При исправности всех компонентов - никаких. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 10 годин тому, delic сказав: Приклеїти поверх скло У меня именно так на боксе, только "с завода" И это проще чем какие то направляющие 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 3 часа назад, DimaF сказал: При исправности всех компонентов - никаких. Неправда, точніше не зовсім правда. Електроприлади небезпечної напруги у вологих приміщеннях з можливістю потрапляння крапель води та періодичною конденсацією водяного пару на поверхнях повинні відповідати вимогам ПУЕ для такого типу обладнання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 час назад, Vladdi сказал: з можливістю потрапляння крапель води та періодичною конденсацією водяного пару на поверхнях Лет 20 живу уже с розетками в санузлах, и ни разу ничего не случилось. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 49 хвилин тому, DimaF сказав: Лет 20 живу уже с розетками в санузлах Всі так раніше робили, але це не означає, що правильно... все в житті буває вперше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 година тому, Vladdi сказав: Неправда, точніше не зовсім правда. Електроприлади небезпечної напруги у вологих приміщеннях з можливістю потрапляння крапель води та періодичною конденсацією водяного пару на поверхнях повинні відповідати вимогам ПУЕ для такого типу обладнання. Яка різниця з чого саме йтиме подача напруги на підсвітку дзеркала? Якщо в розподільчому щитку на всі споживачі планується однакові ПЗВ з током 30 mA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому для санвузхлів треба 10 мА 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 48 хвилин тому, Dendnepr сказав: для санвузхлів треба 10 мА Мені б зараз по суті питання - розкладка кабелів. Нехай буде дзеркало з підсвіткою в кімнаті . Яка різниця звідки йде живлення при однаковому захисті ліній? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Жодної різниці. Посадіть ванну на диф 10мА і заживлюйтесь як хочете, не порушуючи зон розташування приладів. Ну типу не робити розетку в душовій... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, XL.pro сказал: Мені б зараз по суті питання - розкладка кабелів. Нехай буде дзеркало з підсвіткою в кімнаті . Яка різниця звідки йде живлення при однаковому захисті ліній? Все що стосується світла - це лінія освітлення, розетки - це лінія розеток. Потім вдруг чого, шукати легше це все використовуючи дану логіку) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 42 минуты назад, murava сказал: Жодної різниці. Посадіть ванну на диф 10мА і заживлюйтесь як хочете, не порушуючи зон розташування приладів. Ну типу не робити розетку в душовій... У ванній кімнаті зазвичай є норм приладів які в своєму звичайному режимі роботи можуть мати від 4 до 6мА струмів витоку. Це бойлери, пральні і сушильні машини. Якщо захистити таким дифом прям всю ванну то хибні спрацювання можуть бути і частенько. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 29 хвилин тому, Energon сказав: Все що стосується світла - це лінія освітлення, розетки - це лінія розеток. Потім вдруг чого, шукати легше це все використовуючи дану логіку) Розумію логіку, питання в доцільності. Біля дзеркала завжди є розетки, куди підведена лінія живлення. В моєму розумінні доцільніше прокласти 50 см кабелю, заживленого від розеток, ніж тягнути спеціально лінію освітлення. І тут питання не в економії на 10 м додаткового кабелю. Гадав в цілях безпеки, але все захищено однаковим ПЗВ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 2 години тому, murava сказав: Ну типу не робити розетку в душовій А якщо зі шторками? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 13 минут назад, TaurosRMK сказал: А якщо зі шторками? Какими шторками?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 59 хвилин тому, DimaF сказав: Какими шторками?? А гугл шо каже? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 7 часов назад, sanyas15 сказал: Всі так раніше робили, але це не означає, що правильно... все в житті буває вперше. В сенсі раніше? А наразі що не роблять розетки в санвузлах? А волосся дівчата в корідорі сушать? Ото б я зважав на чийсь думки чи модні тренди і не робив би собі в санвузлах розетки/вимикачі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 минут назад, Vikctor сказал: В сенсі раніше? А наразі що не роблять розетки в санвузлах? А волосся дівчата в корідорі сушать? Ото б я зважав на чийсь думки чи модні тренди і не робив би собі в санвузлах розетки/вимикачі. Вся ванная на 12-ти вольтовом освещении. С радиопультами в виде сенсорных выключателей. Одна только розетка 220v. Когда нибудь ударит током или не ударит. Наверно, шахед быстрей прилетит. Но как я зае...замучился регулярно батарейки А27 покупать. Делал бы сейчас, никогда этой херней бы не страдал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Чи можливо 2 клавішний прохідний вимикач використовувати наступним чином 1 клавіша - як прохідний вимикач 2 клавіша - як звичайний вимикач ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 18 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Вся ванная на 12-ти вольтовом освещении. С радиопультами в виде сенсорных выключателей. Одна только розетка 220v. Когда нибудь ударит током или не ударит. Наверно, шахед быстрей прилетит. Но как я зае...замучился регулярно батарейки А27 покупать. Делал бы сейчас, никогда этой херней бы не страдал Всі санвузли, як і весь будинок і як і вся ділянка під захистом ПЗВ. На розеточні групи в санвузлах з устатком 10мА. В іншіх місцях як і світло в санвузлах на 30мА. Як на мій смак це я навіть трішкі перестрахувався. Якщо для когось цього замало, то вони мені нагадують тіх чорниць, що надягають презерватив на свічку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз