YELENA Опубліковано: 14 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2019 А если я хочу омолодить старую-престарую абрикосу? Можно ее сильно обрезать - поможет? В прошлом году сильно обрезали не древнюю, но свыше 15 лет абрикоску, метелки хорошо полезли. Весной в планах ее перепривить. Она очень ранняя, созревает в июне. Хочу нацеплять на нее те сорта, что у нас плодоносят: июльский, августовкий и октябрьский сроки созревания, а те абрикосы перепривить на персики. Планы огогошные, а что выйдет хз. Как оказалось, многие не знают о поздних абрикосах, хотя в прошлом здесь писала о них. Перед заморозком сорвала последние. А основной урожай в конце сентября. 13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 14 жовтня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2019 А если я хочу омолодить старую-престарую абрикосу? Можно ее сильно обрезать - поможет? Да, абрикоса стойко переносит всяческие над ней надругательства, вплоть до срезки на пенек. Спящих почек у нее уйма и на каждом срезе-спиле она выстреливает целым букетом-ежиком побегов. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Да, абрикоса стойко переносит всяческие над ней надругательства, вплоть до срезки на пенек. Спящих почек у нее уйма и на каждом срезе-спиле она выстреливает целым букетом-ежиком побегов. Видимо, до определенного предела. Нашу, съеденную щенками, спилил на пенек, оставил побег, его сломали собаки в росте больше метра, оставил еще один, его тоже сломали.... так пенек и умер, грибами порос... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Персики и абрикосы обрезаются весной. Как и другие косточковые. Чтоб он хорошо подготовился к зиме, надо было его обрезать в конце лета максимум. Сейчас раны нанесут больше вреда, чем пользы. Блін, ясно.... значить не встиг. А яблуня, грушка, слива, черешня? Теж пізно вже? Просто цей рік роботи було вагон, загубив майже виноград, і все в саду запустив... Тай таке... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Блін, ясно.... значить не встиг. А яблуня, грушка, слива, черешня? Теж пізно вже? Просто цей рік роботи було вагон, загубив майже виноград, і все в саду запустив... Тай таке... Интенсивная весенняя обрезка даст интенсивный весенний рост :D 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 жовтня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Блін, ясно.... значить не встиг. А яблуня, грушка, слива, черешня? Теж пізно вже? Просто цей рік роботи було вагон, загубив майже виноград, і все в саду запустив... Тай таке... Все краще обрізати в кінці зими, коли гарантовано вже не буде сильних морозів. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Все краще обрізати в кінці зими, коли гарантовано вже не буде сильних морозів. Слышал мнение, что надо обрезать так, чтобы дерево "поняло", что появилась рана, которую надо заживлять. То есть резать только проснувшиеся дерева, в которых пошло сокодвижение. Ерунда? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Слышал мнение, что надо обрезать так, чтобы дерево "поняло", что появилась рана, которую надо заживлять. То есть резать только проснувшиеся дерева, в которых пошло сокодвижение. Ерунда? Конечно ерунда отрезать ветку с питательными веществами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vova2408 Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 А яблуня, грушка, слива, черешня? Теж пізно вже? Просто цей рік роботи було вагон, загубив майже виноград, і все в саду запустив... Т Видно руки у Вас чешутся. На винограде и оторвитесь. А деревья оставьте в покое. В смысле обрезки. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Косточковые надо весной, семечковые без разницы особо, поэтому обрезаю все весной. конец февраля начале марта, до распускания почек. И следом искореняющее опрыскивание. Со старыми деревьями при омолаживании желательно срезать не больше трети надземной части, что бы был меньше стресс для корневой. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 15 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2019 Косточковые надо весной, семечковые без разницы особо, поэтому обрезаю все весной. конец февраля начале марта, до распускания почек. И следом искореняющее опрыскивание. Со старыми деревьями при омолаживании желательно срезать не больше трети надземной части, что бы был меньше стресс для корневой. Т.е., если я хочу срезать больше, нужно резать два/три года? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 16 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2019 Т.е., если я хочу срезать больше, нужно резать два/три года? что то вроде того. Но перерывы могут быть и больше. Я например грушу омолаживал, то лет 5 между обрезками было. Но там груша 17 метров высотой была ) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Пока Игорь собирается или не собирается ехать, белки последние орехи дособируют. И шо делать? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
328855 Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Пока Игорь собирается или не собирается ехать, белки последние орехи дособируют. И шо делать? высылайте мне белок, а то уже задолбалась орехи собирать :D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 высылайте мне белок, а то уже задолбалась орехи собирать :D Ага, і нам і нам! Пару трійку шт. І бажано, щоб як в тій рекламі "Маленьке звірятко загортає у фольгу..." Типу щоб складали в якщик самі Добавлено через 2 минуты Все краще обрізати в кінці зими, коли гарантовано вже не буде сильних морозів. Зрозумів. Тоді пауза до кінця лютого. Ще уточнити хотів, дерева восновному 2-3 річні. Молодняк все. Зрізи садовим варом мазюкати? Чи просто зрізати нормально і лишати так? Добавлено через 1 минуту Видно руки у Вас чешутся. На винограде и оторвитесь. А деревья оставьте в покое. В смысле обрезки. Та зрозумів вже, чекаємо Весну. Добавлено через 1 минуту . И следом искореняющее опрыскивание А тут можна детальніше? Бо не зовсім зрозуміло про що ви. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 17 жовтня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Ще уточнити хотів, дерева восновному 2-3 річні. Молодняк все. Зрізи садовим варом мазюкати? Чи просто зрізати нормально і лишати так? Я за садовий вар берусь лише, коли ріжу скілетні гілки. Там різи дійсно великі і потребують захисту. Всю дрібноту перемазати тре мати неабиякі нерви. Якщо маєте натхнення, мазюкайте, гірше від того точно не буде:D 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Я за садовий вар берусь лише, коли ріжу скілетні гілки. Там різи дійсно великі і потребують захисту. Всю дрібноту перемазати тре мати неабиякі нерви. Якщо маєте натхнення, мазюкайте, гірше від того точно не буде:D Маючи 1 вишню 1 черешню 5 яблунь 2 абрикоса 2груші та сливу, можна заморочитись)))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Там різи дійсно великі і потребують захисту. Рекомендація спеціалістів з Інституту садівництва НААН України: зрізи більше 1 см потребують захисту. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 А тут можна детальніше? Бо не зовсім зрозуміло про що ви. ммм, вы меня в тупик поставили своим вопросом, потому как вроде очевидно все... искореняющее опрыскивание - это опрыскивание до распускания почек, высокой концентрацией СЗР, например - ЖК, МК, бордоска, карбамид и т.д.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Рекомендація спеціалістів з Інституту садівництва НААН України: зрізи більше 1 см потребують захисту. В длину или в диаметре? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 (змінено) В длину или в диаметре? по большему размеру Змінено 17 жовтня 2019 користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 В длину или в диаметре? Пошел изучать различия между длиной и диаметром круга. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Я тут выходные с пользой провел... Закончил ноучные грядки для опытов над всякой огородной снедью :D Получилось 3 6-метровых и 3 по 5,3 метра. Ширина 1 м. Осталось пролить водой и можно в зиму чесночку да земляники посадить трохи. Что за кротовые норки на заднем плане, виноградари поймут . 24 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 17 жовтня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Я тут выходные с пользой провел... Монументально 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 17 жовтня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2019 Я тут выходные с пользой провел... Закончил ноучные грядки для опытов над всякой огородной снедью :D Получилось 3 6-метровых и 3 по 5,3 метра. Ширина 1 м. Осталось пролить водой и можно в зиму чесночку да земляники посадить трохи. Что за кротовые норки на заднем плане, виноградари поймут . Очень симпатичненько Юр, а арки для подвязки (какая высота)? Или то по надобности теплица будет? Пойду мужу покажу, я ему уже два года всякие грядки показываю, жду созревания его идеи ;):D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз