vov@n Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого так само за серпень 2025 оплатили боржок (Київська область) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: учора в 15:15 Поділитись Опубліковано: учора в 15:15 виділили мені 10 квт на 1 фазу, оплатила 5 квт додаткових, оплатила розробку проекту на внутрішні мережі, на вимір заземлення на будинку. Обираю двонаправленний лічильник і модем. Можете порекомендувати який хороший і відносно не дорогий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 14 годин тому, Tinka сказав: виділили мені 10 квт на 1 фазу, оплатила 5 квт додаткових, оплатила розробку проекту на внутрішні мережі, на вимір заземлення на будинку. Обираю двонаправленний лічильник і модем. Можете порекомендувати який хороший і відносно не дорогий? На проект мереж це вас розвели як і на заземлення. Вибір лічильника залежить від мережі сбору даних з лічильника: GSM, PLC... Це треба уточнити у надавача послуг комерційного обліку. Як не хочете платити зайві гроші, то питайте у них посилання на пункт Кодексу і не платіть одразу, в спитайте людей... 10кВт - це вам пощастило. Хай буде моральною компенсацією за дурні проекти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 22 хвилини тому, AndryG сказав: 10кВт - це вам пощастило. Хай буде моральною компенсацією за дурні проекти. У чому щастя? Зараз плати і тобі дають 11кВт без усіляких проблем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 2 часа назад, AndryG сказал: 10кВт - це вам пощастило. А можна розвинути думку? 2 часа назад, AndryG сказал: На проект мереж це вас розвели як і на заземлення. Ну тут не посперечаєшся. Слава яйцям в мене ДТЕК і зазвичай вони не дають вибору, а вказують або конкретну модель лічильника і ціну при покупці в них, або перелік моделей лічільників, яки вони готови прийняти від вас, якщо ви хочете придбати їх на стороні. Змінено 10 годин тому користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 3 години тому, AndryG сказав: 10кВт - це вам пощастило. в мене 7kW, автомат на 40А. При споживанні 6kW напруга падає до 180v. В РЕС так і говорили, шо при слабкій лінії сенсу купляти більше немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 58 хвилин тому, yur43 сказав: в мене 7kW, автомат на 40А. При споживанні 6kW напруга падає до 180v. В РЕС так і говорили, шо при слабкій лінії сенсу купляти більше немає. Хитрожопий РЕМ у вас, як і у всіх Згідно договору на постачання вони повинні забезпечити напругу/потужність. Користуються незнанням людей законів і казки розказують. Скарга в НКРЕКП творить дива. 3 години тому, Фрай сказав: У чому щастя? Зараз плати і тобі дають 11кВт без усіляких проблем. Можуть закрутити "потрібно провести модернізацію ліній. нема технічної можливості". Та, якщо жадібність взяла своє і підписали угоду на 10кВт, то можна тепер писати скарги "де мої 10 кВт".На сайті держеергонагляду є підборка скарг і результатів - цікаво почитати, за людей порадіти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 24 хвилини тому, AndryG сказав: Хитрожопий РЕМ у вас, як і у всіх Згідно договору на постачання вони повинні забезпечити напругу/потужність. Користуються незнанням людей законів і казки розказують. Скарга в НКРЕКП творить дива. Можуть закрутити "потрібно провести модернізацію ліній. нема технічної можливості". Та, якщо жадібність взяла своє і підписали угоду на 10кВт, то можна тепер писати скарги "де мої 10 кВт".На сайті держеергонагляду є підборка скарг і результатів - цікаво почитати, за людей порадіти. Якщо приєднання стандартне то вони можуть крутити що завгодно, але у кодексі системи розподілу написано що таке стандартне приєднання і ціни на нього. Якщо підключили то повинно бути бо у вартість стандартного приєднання входить модернізація мереж. Але усі системи рахуються з коефіцієнтом використання котрий завжди менше одиниці. І коли електроенергія є постійно то те що на 100 кВт потужності стоїть трансформатор на 50 кВт нікому не заважає за винятком ситуацій коли наприклад будинок з електроплитами та усі 31-го грудня вирішили щось приготувати. Але навіть в такому випадку зазвичай вистачає. А от коли електроенергії нема то коли її вмикають то усі починають користуватись на усю замовлену потужність і починаються проблеми. У кращому випадку низька напруга, у поганому дим з трансформаторів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 12 хвилин тому, k-master сказав: Якщо приєднання стандартне то вони можуть крутити що завгодно, але у кодексі системи розподілу написано що таке стандартне приєднання і ціни на нього. Якщо підключили то повинно бути бо у вартість стандартного приєднання входить модернізація мереж. Але усі системи рахуються з коефіцієнтом використання котрий завжди менше одиниці. І коли електроенергія є постійно то те що на 100 кВт потужності стоїть трансформатор на 50 кВт нікому не заважає за винятком ситуацій коли наприклад будинок з електроплитами та усі 31-го грудня вирішили щось приготувати. Але навіть в такому випадку зазвичай вистачає. А от коли електроенергії нема то коли її вмикають то усі починають користуватись на усю замовлену потужність і починаються проблеми. У кращому випадку низька напруга, у поганому дим з трансформаторів. У мене і до війни на нашій дохлій лінії в обід 257В було влітку. В минулому році зробив зелений тариф на 6кВт. Більше 3кВт в обід я продати не можу і це в будинку 258В. У кожного другого на вулиці СЕС стоять. Є кілька по 30Квт на загальній лінії. А у нас на вулиці один сіп протягнутий на обідві сторони вулиці, до ТП хз скільки метрів. З однієї сторони, у нас в країні біда з енергетикою - сиди і радій, що маєш, не скаржись. А з іншої сторони - РЕМу насрать на лінії, на споживачів, на обов'язки і війна, в даному випадку, тут ні до чого. Змінено 8 годин тому користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 годину тому, AndryG сказав: 5 годин тому, Фрай сказав: У чому щастя? Можуть закрутити "потрібно провести модернізацію ліній. нема технічної можливості" Мої бажання, мої гроші, їх виконання, все банально просто і без зайвої ейфорії. 1 годину тому, AndryG сказав: …Та, якщо жадібність взяла своє і підписали угоду на 10кВт, то можна тепер писати скарги "де мої 10 кВт" Я написав, отримав 11 кВт, а на старому лічильнику і досі автомат на 40А стоїть, не було часу замінити. Які скарги тим паче зараз? Щастя тут до чого? а нормальної мережі ми ще не скоро дочекаємся, тому потрібно шукати шляхи як пристосуватись до того, що є і як вберегти себе і свою побутову техніку від неочікуваних сюрпризів Змінено 7 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirchyk Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Доброго дня, шановне панство. Хочу встановити СЕС з зеленим тарифом. Маю зараз 3 ФАЗИ + нічний тариф. Як саме рахується зелений тариф і нічний тариф коли вони підключені одлночасно? просто окремі показники? Окремо рахується споживання день\ніч і окремо продаж в мережу по ЗТ, чи щось від чогось віднімається? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 13 минут назад, sirchyk сказал: Доброго дня, шановне панство. Хочу встановити СЕС з зеленим тарифом. Маю зараз 3 ФАЗИ + нічний тариф. Як саме рахується зелений тариф і нічний тариф коли вони підключені одлночасно? просто окремі показники? Окремо рахується споживання день\ніч і окремо продаж в мережу по ЗТ, чи щось від чогось віднімається? Если отдали в сеть больше чем взяли то просто оплатят за разницу Если отдали меньше чем взяли то заплатите пропорционально за ночь/день тоесть отдачу вычтут и из ночного и из дневного Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 55 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 55 хвилин тому 54 хвилини тому, sirchyk сказав: Доброго дня, шановне панство. Хочу встановити СЕС з зеленим тарифом. Маю зараз 3 ФАЗИ + нічний тариф. Як саме рахується зелений тариф і нічний тариф коли вони підключені одлночасно? просто окремі показники? Окремо рахується споживання день\ніч і окремо продаж в мережу по ЗТ, чи щось від чогось віднімається? Використовується пропорційність. Наприклад, зима: експорт становив 300кВт*г по нічному спожили 300кВт*г по денному 50кВт*г 300/350=86% 50/350=14% Тобто 86% експорту компенсують нічне споживання (258кВт*г), а 14% експорту - денне(42кВт*г). Влітку те саме, але весь експорт, що перевищує ваше споживання, як написали вище, оплачується вам по тарифу ЗТ. І чим більша СЕС, тим більше всім пофіг на ті коефіцієнти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз