Альт Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня Новий Зелений тариф з 1 квітня 2026 року. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня Львівенергозбут також недавно виплатив все за 2025 і в мене вийшло 38200 грн. доходу і 6500 грн. я заплатив за електрику. В цьому році експорт за березень мав би оплатити витрати за цілий рік (включно із зарядкою емобіля), якщо не буде збільшення тарифів. Особливо приємно, що в березні заряджав електричку тільки від сонця і це нічого не коштувало, а бензин на таку саму відстань коштував би мені десь 7000 грн. Якщо це екстраполювати, то за 8 місяців наявності надлишку сонця економія на бензині буде більше, ніж 50к грн, тобто це більша вигода, ніж від ЗТ. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня 3 часа назад, volomoto сказал: В цьому році експорт за березень мав би оплатити витрати за цілий рік... Ви плануєте захватити усе Сонце ?😨 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня 1 годину тому, 90BCO сказав: Ви плануєте захватити усе Сонце ?😨 Так, я дуже жадібний 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня 31 минуту назад, volomoto сказал: Так, я дуже жадібний Обережно з цим, вже були прецеденти: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому прислали акт за березень. Якісь нові графи перевищень, вони рахуються по цікавим тарифам. Хто що знає про то ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 36 минут назад, yur43 сказал: Хто що знає про то ? У меня акт выглядит так же как и раньше, такого как у вас нет, но правда за март я не перекрыл свое потребление, так что должен им я 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 година тому, yur43 сказав: Хто що знає про то ? Це перевищення допустимої потужності відпуску в мережу. Я правда точно не знаю чи вони рахують по потужності підключення чи по потужності, яка записана в договорі про ЗТ, але суть приблизно така: Якщо у вас потужність 10 кВт і ви за якусь годину експортували більше 10 кВт*год, наприклад 11, то все, що більше 10 кВт*год, тобто 1 кВт*год в даному випадку, буде у вас придбано за ціною РДН. ЗТ працює тільки в межах договірної потужності і щоб це все працювало, ПУПи тепер вимагають в ОСР погодинний облік. Змінено 1 година тому користувачем volomoto 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 12 хвилин тому, volomoto сказав: перевищення допустимої потужності потужність вводу 7kW , потужність по ЗТ 5kW. Реальна потужність відпуску не більша 4,5-4,6kW, бо споживання будинку. Додатково потужність експорту обмежується по збільшенню напруги мережі, щоб не перевищувало 253v. Через це значна частина генерації проходить через батарейку. Завжди думав, що своїм невеликим вкладом в розподілену генерацію, роблю добру справу. Як виявилось, нікому воно не потрібно. ... Програмно обмежив вже експорт на 5%. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому ще думаю, лічильник продавало обленерго, дуже наполягали що лічильники тільки їхні. Колись я з підприємства возив в Київ метрологію, то в Черкасах розказували що в них різні кіловати, регіональні. Тепер гіпотеза, цей лічильник накалібрували шоб більше реального нараховував, от він і оцінив потужність інвертора як перевищення. .. тільки що звонив приятель, мережева СЕС - 3 години нічної генерації. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 14 хвилин тому в кінці акта поздоровлення з Великоднем, пояснили шо то платно. Питання знято. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз