Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зелений тариф в кожен дім

gespenster

Рекомендовані повідомлення

Львівенергозбут також недавно виплатив все за 2025 і в мене вийшло 38200 грн. доходу і 6500 грн. я заплатив за електрику.

В цьому році експорт за березень мав би оплатити витрати за цілий рік (включно із зарядкою емобіля), якщо не буде збільшення тарифів. Особливо приємно, що в березні заряджав електричку тільки від сонця і це нічого не коштувало, а бензин на таку саму відстань коштував би мені десь 7000 грн. Якщо це екстраполювати, то за 8 місяців наявності надлишку сонця економія на бензині буде більше, ніж 50к грн, тобто це більша вигода, ніж від ЗТ.

• Лайк 7
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, volomoto сказал:

В цьому році експорт за березень мав би оплатити витрати за цілий рік...

Ви плануєте захватити усе Сонце ?😨

• Хаха 1
Посилання на коментар

31 минуту назад, volomoto сказал:

Так, я дуже жадібний :)

Обережно з цим, вже були прецеденти:

image.png.5aa9d554c06ffefa46e3c311109a01c3.png

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

image.png.81cab871864e77285957d890d2dfa99b.png

прислали акт за березень. Якісь нові графи перевищень, вони рахуються по цікавим тарифам. 

Хто що знає про то ?

Посилання на коментар

36 минут назад, yur43 сказал:

Хто що знає про то ?

У меня акт выглядит так же как и раньше, такого как у вас нет, но правда за март я не перекрыл свое потребление, так что должен им я

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, yur43 сказав:

Хто що знає про то ?

Це перевищення допустимої потужності відпуску в мережу. Я правда точно не знаю чи вони рахують по потужності підключення чи по потужності, яка записана в договорі про ЗТ, але суть приблизно така:

Якщо у вас потужність 10 кВт і ви за якусь годину експортували більше 10 кВт*год, наприклад 11, то все, що більше 10 кВт*год, тобто 1 кВт*год в даному випадку, буде у вас придбано за ціною РДН. ЗТ працює тільки в межах договірної потужності і щоб це все працювало, ПУПи тепер вимагають в ОСР погодинний облік.

Змінено користувачем volomoto
  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, volomoto сказав:

перевищення допустимої потужності

потужність вводу 7kW , потужність по ЗТ 5kW. Реальна потужність відпуску не більша 4,5-4,6kW, бо споживання будинку. Додатково потужність експорту обмежується по збільшенню напруги мережі, щоб не перевищувало 253v. Через це значна частина генерації проходить через батарейку.

Завжди думав, що своїм невеликим вкладом в розподілену генерацію, роблю добру справу. Як виявилось, нікому воно не потрібно.

... Програмно обмежив вже експорт на 5%.

• Лайк 2
Посилання на коментар

ще думаю, лічильник продавало обленерго, дуже наполягали що лічильники тільки їхні. Колись я з підприємства возив в Київ метрологію, то в Черкасах розказували що в них різні кіловати, регіональні. Тепер гіпотеза, цей лічильник накалібрували шоб більше реального нараховував, от він і оцінив потужність інвертора як перевищення.

.. тільки що звонив приятель, мережева СЕС - 3 години нічної генерації. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

image.png.d9fd8f9fecfc19f87d17715cf7503393.png

в кінці акта поздоровлення з Великоднем, пояснили шо то платно. Питання знято.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Скажите пожалуйста. Физ лицо частный дом.

Имею 3 фазы. 

Для ЗТ надо инвертор на 3ф или можно 1ф если автомат выдержит? 

Посилання на коментар

12.04.2026 в 21:58, Olesa сказав:

Скажите пожалуйста. Физ лицо частный дом.

Имею 3 фазы. 

Для ЗТ надо инвертор на 3ф или можно 1ф если автомат выдержит? 

Потужність у такому випадку буде у 3 рази менше ніж дозволена. Якщо це влаштовує то треба йти у місцевий ДТЕК, РЕМ чи як воно в вас називається та питати. З технічної точки зору проблем немає, це можливо. А чи роблять вони так вже там дізнаєтесь.

• Лайк 1
Посилання на коментар

а підкажіть, ви тут кидаєтесь якимись актами красівими, кабінет гарантованого споживача, а в мене нема з ним договору і відповідно кабінету, але київобленерго показує що наче як вони купують в мене по ЗТ, це воно так працює чи я шось не зрозумів? 

Посилання на коментар

12.04.2026 в 21:58, Olesa сказав:

или можно 1ф

в мене 1ф інвертор при 3ф підключенні - Київська обл.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10.04.2026 в 13:03, yur43 сказав:

.. Програмно обмежив вже експорт на 5%.

я на інверторі виставив експортувати не більше 3кВт (інакше вольти зашкалюють), а зайвим бойлер грію

Посилання на коментар

26 хвилин тому, DraVVa сказав:

я на інверторі виставив експортувати не більше 3кВт (інакше вольти зашкалюють), а зайвим бойлер грію

1. розібрались з РЕМ, не було там ніяких перевищень, на мені глюкнули якісь налаштування, сказали виправили вже.

image.thumb.png.520d6a6eb57db4caa22b31780eca3bf6.png

2. Потужність експорту в мене регулюється автоматично, по напрузі мережі.

image.png.7edd52476d03cb05d4d0e4507b19d4c8.png

Загальна концепція виглядає так щоб не нашкодити ні собі ні сусідам, переписати батарейку на онуків, зібрати все сонце з кутка.

image.png.537a87821d41f9845c8aba6d0f602797.png

Всіх вітаю з днем космонавтики!

Посилання на коментар

2 часа назад, standov сказал:

а підкажіть, ви тут кидаєтесь якимись актами красівими, кабінет гарантованого споживача, а в мене нема з ним договору і відповідно кабінету, але київобленерго показує що наче як вони купують в мене по ЗТ, це воно так працює чи я шось не зрозумів? 

Если ЗТ оформлен то коек акты на почту присылает 8-10 числа каждого месяца ну и в кабинете коек видно

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, mib сказал:

коек

в кабінеті koek в мене ЗТ написано що підключено, але це все, актів ніяких поки не отримував. Мабуть ще неапрацював, почекаємо

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

46 минут назад, standov сказал:

в кабінеті koek в мене ЗТ написано що підключено, але це все, актів ніяких поки не отримував. Мабуть ще неапрацював, почекаємо

А когда ЗТ оформили? Мне вроде через месяц или два начали приходить, там адрес отправителя info-zt@koek

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...