Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Отчет о моей... ЖИЗНИ! :)

mastervovik

Рекомендовані повідомлення

34 минуты назад, mib сказал:

порыться по олх найти и заказать ячейки

Переплачувати баригам 30% нашо(?)

Майже все що на олх буває і на nkon (або китайський хлам перепакований або оверпрайс лютий прямі замовлення від виробника)

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

biom, wattcycle, dyness, felisiti, nkon ess, must... Досить? Коли настане час то вже будете вибирати із того що є.

Забув growatt

Screenshot_20260812-174714.png

Посилання на коментар

в мене такий відробив вже рік, 165 циклів на зараз. 

biom.ua/akkumuliatorna-batareia-biom-professional-48v-51.2v-balfp-512200-v1-10kvtch/

ось показники зараз на повністю зарядженому акумуляторі:

image.png.33491f973566364ecac2180903c618c3.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, shneider_vova сказал:

в мене такий відробив вже рік, 165 циклів на зараз. 

Наверно ссылка не та, у вас же судя по бмс 15 квт, а ссылка на 10, но правда Вова вообше планировал 5, чего конечно мало

• Дякую 1
Посилання на коментар

Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі. Для деяких картопля маленька, для інших треба їсти торти , якщо в магазині винесли весь хліб.  Це такій трохи жарт , але…

я не буду чогось радити кардинального. Але я вже 4 зими повна срака.
Можливо я не скажу чогось нового . Але якщо нема грошів, а за цей час вже плюс мінус всі зрозуміли мінімальний рівень комфорту. Всі пожили без світла 2-48 годин , а може і 72 таке також б3ло вже. Ничого нового між 72 і 126 ….. вже нема

Морально всі готові. срака в цьому році була капітальна. 24-36-48 годин без світла .  Зима . Я не впевнена що сонячни панелі вас спасуть при помірно/ або взагалі відсутні у сонці  при досить високому споживанні , в мене зазвичай це від 700 і більше споживання . Взимку це + котел , бо газу нема 
Проте проблему тепла на 100% закриває камін або маленька буржуйка з варильною поверхнею зверху (красива керамічна, естетична лялечка, не за всі гроші світу). Будинок становиться сухий, а на випадок найгірших часів завжди можна приготувати їжу.

Що стосується електрики (якщо, як у мене, зовсім немає газу) доволі довгій час . Сценарій такий- 4+ часів світла нема

1. Звичайна плита з газовим балоном на 25 літрів. Такий балон є змінним, і аналогічний стоїть на генераторі. Генератор смокче,( генератор бензиновий перероблений на газ був Мотарі,  на цей рік купили інверторний з газовим підключенням  щоб тягнув пікове навантаження скачків, але не жер просто топливо в пустую на холостому ходу , коли працює недогружений. Остаток балона якій гена не може писмоктати дотягує плита газова . Звичайна. 

2. Звичайна станція типу EcoFlow, якщо людина чи комп’ютер працює 24/7 і це робота. Роутер при цьому підключений на окреме живлення. Його вистачає в вільному темпі 3-4 години, але коли чоловік працює , то 1-2 години Макс. Не всім потрібна, але плюс, дозволяє не запускати генератор зайвий раз .

роутер - окремий упс, (2 штуки в мене насправді, але через високу загруженность компами .) В мене їх 6 в домі і ще додаткови девайси и коли на ньому працює робоча машина , то він швидко розрядається-  він їх жере за три години, так не во всіх так) цей момент рандомний і не во всіх така кількість компів в дома. Тож цей показник потрібленія можна жили на 2/3/6
в зимку коли темніє - гена точно має працювати бо на нему в мене повільна 1 фаза на яку я пере вішала все освітлення і холодильник і і все важливе, а також нагрів води , коли можливо відключити інших споживачів. Гена не резиновий і не потужний, щоб не жер багато топлива. Краще перша потужність , але постійність праці , як по мене . Телек, інтернет, половина будинка/ світло , зарядка станції, підключається в цей час . Також упс на станцію води. 

Ось тут далі є мінуси 

Це варіант без шалених витрат, який працює на 100%. Комфорт наближається до абсолютного, але з додатковим «двіжем».  І це- хто гераторор заводить , перемикає всі рубідьники та обслуговував в цілому.
Будете сміятися: будинок побудувала сама, розетки прокладала сама, але  генератор — це анріал. Я до них не підхожу, особливо після останньої зими, коли здихаючий старий генератор із прогорілим глушником іноді робив «маленький бабах».

. І так, генератор це по суті двіжок мопеда , якій потребує постійного догляду-  через великій пробег( заміна масла, клапана і все таке інше, це час яку хтось на це повинен витрачати . Взимку міняти масло також треба 
ну і про жинку + генератор. Я його не люблю . І не вмію . Але моя дитина 14 років заводить генератор.(поки що не обслуговував) 

Хоча, якщо б склалися обставини, вивчила б питання за три доби без світла — аж бігом! Цьому швидко навчаються дівчата за необхідності, навіть якщо прикидаються «пташками». У мене є сусідка, якій я тиждень тому показувала, як розетки поміняти, а вона за допомогою ШІ сама підключила сонячну станцію і все підібрала, що потрібно. Ви ж самі розумієте: якщо людині треба — вона навчиться; якщо можна на когось скинути — скидає.

Висновок — не треба вбиватися в акумулятори. У всіх щось вже є . В минулу зиму 10 станцій єкофлоу сусідів через 48 годин я по черзі заряджала . Всі аккуми при тривалому відключенні також розрядяться. Генератор ні . Генератор вонючій , з мансами ,але дешевий,  Треба просто розвести все окремо по бюджетному варіанту. Плюс що за рокі всі обросли зарядним барахлом, якщо щось вже працює , то хай працює . Якщо був тількі фонарік на батарейках та лед стрічки, можливо тут є над чім з чистого аркушу так би мовити. А так…. Ну скількі тієї зими. Вона зазвичай більш темна мені здається ніж холодна….. але це можливо через то що в мене є камін і з пачкою жіття точно тепліше та приемніше. І отже- головне- тепло, все інше рішаемо і вторично взимку 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 4
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

23 минуты назад, Сарочка сказал:

Висновок — не треба вбиватися в акумулятори.

Вот Вы все верно написали, особенно про пироженки :-)

Но если постоянно тарахтеть генератором, то каждые 40-50 часов на минимальном потреблении по бензину это примерно стоимость 1го квт*ч акб

А в это время может заряжаться акб и потом питать фоновую нагрузку, без тарахтения 

тоесть на финише будет дешевле иметь и то и то, у Вовы генератор уже есть

• Лайк 2
Посилання на коментар

5 годин тому, Сарочка сказав:

Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі. 

Браво! Коли у людини відсутні кошти, фанати своє справи продовжують радити "бути здоровим і багатим")))

Так писати не правильно, але як людина, яка має можливість поставити 20-30-50 кВт АКБ і сонячні панелі, з трьох чесних спроб намагався перейти на інвертор.

Консультувався у форумчан (за що щира подяка), обдумував раціональність рішення, переробок, в результаті до китайської зарядної станції на 2,2 кВт докупив таку саму китайську на 3,6 кВт для скажинного насосу. Генератор на 4 кВт є.

Першочергово зимою потрібне тепло:

1. При газовому опаленні - заживити роботу котла, насосів

2. При електро - буржуйка, камін, ТТ котел

Зарядна станція для освітлення будинку коштує відносно недорого. У разі виходу з ладу генератора її можна взяти і зарядити в пунктах незламності.

Якщо є можливість зняти хату або переїхати до родичів і село, де є піч, груба, криниця то найкращим фінансовим вкладенням буде закупівля дров на зиму.

При повній дупі, брати кредит для придбання багато кіловат АКБ, це як оформити iPhone у розтермінування і їздити в метро))).

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 годин тому, Сарочка сказав:

Дивлюся я на всі ці баталії...

1 годину тому, XL.pro сказав:

Якщо є можливість зняти хату або переїхати до родичів і село, де є піч, груба, криниця то найкращим фінансовим вкладенням буде закупівля дров на зиму.

image.thumb.png.a5875db8f09b4538525943a0f5ac4994.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

5 часов назад, XL.pro сказал:

до китайської зарядної станції на 2,2 кВт докупив таку саму китайську на 3,6 кВт для скажинного насосу.

Так по факту це вартість гібридника і батареї ємністю х2 більше чим ваші станції.

Якщо не треба тікати в ліс, то зарядна станція не вигідна в співвідношенні ціна/час роботи.

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 часов назад, Сарочка сказал:

Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі

Оце прямо чотко сказано...

8 часов назад, XL.pro сказал:

Браво! Коли у людини відсутні кошти, фанати своє справи продовжують радити "бути здоровим і багатим")))

Бля, тут ще є люди які не втратили контакту з реальністю!👍

З кожним пунктом погодитись не можу. Але в цілому да.

Фанатам альтернативної енергетики і просто пацанам що люблять покрутити і повертіти щось що може в***ити струмом 😆 - не рвіть душу братіки. Ви все пишете правильно-але для інших умов! Люди виживають і це базова програма "максимум".

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...