SantehnikPPR100 Опубліковано: В середу в 14:41 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:41 (змінено) 34 минуты назад, mib сказал: порыться по олх найти и заказать ячейки Переплачувати баригам 30% нашо(?) Майже все що на олх буває і на nkon (або китайський хлам перепакований або оверпрайс лютий прямі замовлення від виробника) Змінено В середу в 14:52 користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В середу в 14:45 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:45 6 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: biom, wattcycle, dyness, felisiti, nkon ess, must... Досить? Коли настане час то вже будете вибирати із того що є. Забув growatt Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: учора в 12:05 Поділитись Опубліковано: учора в 12:05 в мене такий відробив вже рік, 165 циклів на зараз. biom.ua/akkumuliatorna-batareia-biom-professional-48v-51.2v-balfp-512200-v1-10kvtch/ ось показники зараз на повністю зарядженому акумуляторі: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 13:37 Поділитись Опубліковано: учора в 13:37 1 час назад, shneider_vova сказал: в мене такий відробив вже рік, 165 циклів на зараз. Наверно ссылка не та, у вас же судя по бмс 15 квт, а ссылка на 10, но правда Вова вообше планировал 5, чего конечно мало 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: учора в 20:53 Поділитись Опубліковано: учора в 20:53 (змінено) Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі. Для деяких картопля маленька, для інших треба їсти торти , якщо в магазині винесли весь хліб. Це такій трохи жарт , але… я не буду чогось радити кардинального. Але я вже 4 зими повна срака. Можливо я не скажу чогось нового . Але якщо нема грошів, а за цей час вже плюс мінус всі зрозуміли мінімальний рівень комфорту. Всі пожили без світла 2-48 годин , а може і 72 таке також б3ло вже. Ничого нового між 72 і 126 ….. вже нема Морально всі готові. срака в цьому році була капітальна. 24-36-48 годин без світла . Зима . Я не впевнена що сонячни панелі вас спасуть при помірно/ або взагалі відсутні у сонці при досить високому споживанні , в мене зазвичай це від 700 і більше споживання . Взимку це + котел , бо газу нема Проте проблему тепла на 100% закриває камін або маленька буржуйка з варильною поверхнею зверху (красива керамічна, естетична лялечка, не за всі гроші світу). Будинок становиться сухий, а на випадок найгірших часів завжди можна приготувати їжу. Що стосується електрики (якщо, як у мене, зовсім немає газу) доволі довгій час . Сценарій такий- 4+ часів світла нема 1. Звичайна плита з газовим балоном на 25 літрів. Такий балон є змінним, і аналогічний стоїть на генераторі. Генератор смокче,( генератор бензиновий перероблений на газ був Мотарі, на цей рік купили інверторний з газовим підключенням щоб тягнув пікове навантаження скачків, але не жер просто топливо в пустую на холостому ходу , коли працює недогружений. Остаток балона якій гена не може писмоктати дотягує плита газова . Звичайна. 2. Звичайна станція типу EcoFlow, якщо людина чи комп’ютер працює 24/7 і це робота. Роутер при цьому підключений на окреме живлення. Його вистачає в вільному темпі 3-4 години, але коли чоловік працює , то 1-2 години Макс. Не всім потрібна, але плюс, дозволяє не запускати генератор зайвий раз . роутер - окремий упс, (2 штуки в мене насправді, але через високу загруженность компами .) В мене їх 6 в домі і ще додаткови девайси и коли на ньому працює робоча машина , то він швидко розрядається- він їх жере за три години, так не во всіх так) цей момент рандомний і не во всіх така кількість компів в дома. Тож цей показник потрібленія можна жили на 2/3/6 в зимку коли темніє - гена точно має працювати бо на нему в мене повільна 1 фаза на яку я пере вішала все освітлення і холодильник і і все важливе, а також нагрів води , коли можливо відключити інших споживачів. Гена не резиновий і не потужний, щоб не жер багато топлива. Краще перша потужність , але постійність праці , як по мене . Телек, інтернет, половина будинка/ світло , зарядка станції, підключається в цей час . Також упс на станцію води. Ось тут далі є мінуси Це варіант без шалених витрат, який працює на 100%. Комфорт наближається до абсолютного, але з додатковим «двіжем». І це- хто гераторор заводить , перемикає всі рубідьники та обслуговував в цілому. Будете сміятися: будинок побудувала сама, розетки прокладала сама, але генератор — це анріал. Я до них не підхожу, особливо після останньої зими, коли здихаючий старий генератор із прогорілим глушником іноді робив «маленький бабах». . І так, генератор це по суті двіжок мопеда , якій потребує постійного догляду- через великій пробег( заміна масла, клапана і все таке інше, це час яку хтось на це повинен витрачати . Взимку міняти масло також треба ну і про жинку + генератор. Я його не люблю . І не вмію . Але моя дитина 14 років заводить генератор.(поки що не обслуговував) Хоча, якщо б склалися обставини, вивчила б питання за три доби без світла — аж бігом! Цьому швидко навчаються дівчата за необхідності, навіть якщо прикидаються «пташками». У мене є сусідка, якій я тиждень тому показувала, як розетки поміняти, а вона за допомогою ШІ сама підключила сонячну станцію і все підібрала, що потрібно. Ви ж самі розумієте: якщо людині треба — вона навчиться; якщо можна на когось скинути — скидає. Висновок — не треба вбиватися в акумулятори. У всіх щось вже є . В минулу зиму 10 станцій єкофлоу сусідів через 48 годин я по черзі заряджала . Всі аккуми при тривалому відключенні також розрядяться. Генератор ні . Генератор вонючій , з мансами ,але дешевий, Треба просто розвести все окремо по бюджетному варіанту. Плюс що за рокі всі обросли зарядним барахлом, якщо щось вже працює , то хай працює . Якщо був тількі фонарік на батарейках та лед стрічки, можливо тут є над чім з чистого аркушу так би мовити. А так…. Ну скількі тієї зими. Вона зазвичай більш темна мені здається ніж холодна….. але це можливо через то що в мене є камін і з пачкою жіття точно тепліше та приемніше. І отже- головне- тепло, все інше рішаемо і вторично взимку Змінено учора в 21:00 користувачем Сарочка 5 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 23 минуты назад, Сарочка сказал: Висновок — не треба вбиватися в акумулятори. Вот Вы все верно написали, особенно про пироженки Но если постоянно тарахтеть генератором, то каждые 40-50 часов на минимальном потреблении по бензину это примерно стоимость 1го квт*ч акб А в это время может заряжаться акб и потом питать фоновую нагрузку, без тарахтения тоесть на финише будет дешевле иметь и то и то, у Вовы генератор уже есть 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 5 годин тому, Сарочка сказав: Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі. Браво! Коли у людини відсутні кошти, фанати своє справи продовжують радити "бути здоровим і багатим"))) Так писати не правильно, але як людина, яка має можливість поставити 20-30-50 кВт АКБ і сонячні панелі, з трьох чесних спроб намагався перейти на інвертор. Консультувався у форумчан (за що щира подяка), обдумував раціональність рішення, переробок, в результаті до китайської зарядної станції на 2,2 кВт докупив таку саму китайську на 3,6 кВт для скажинного насосу. Генератор на 4 кВт є. Першочергово зимою потрібне тепло: 1. При газовому опаленні - заживити роботу котла, насосів 2. При електро - буржуйка, камін, ТТ котел Зарядна станція для освітлення будинку коштує відносно недорого. У разі виходу з ладу генератора її можна взяти і зарядити в пунктах незламності. Якщо є можливість зняти хату або переїхати до родичів і село, де є піч, груба, криниця то найкращим фінансовим вкладенням буде закупівля дров на зиму. При повній дупі, брати кредит для придбання багато кіловат АКБ, це як оформити iPhone у розтермінування і їздити в метро))). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 7 годин тому, Сарочка сказав: Дивлюся я на всі ці баталії... 1 годину тому, XL.pro сказав: Якщо є можливість зняти хату або переїхати до родичів і село, де є піч, груба, криниця то найкращим фінансовим вкладенням буде закупівля дров на зиму. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 5 часов назад, XL.pro сказал: до китайської зарядної станції на 2,2 кВт докупив таку саму китайську на 3,6 кВт для скажинного насосу. Так по факту це вартість гібридника і батареї ємністю х2 більше чим ваші станції. Якщо не треба тікати в ліс, то зарядна станція не вигідна в співвідношенні ціна/час роботи. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 14 часов назад, Сарочка сказал: Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі Оце прямо чотко сказано... 8 часов назад, XL.pro сказал: Браво! Коли у людини відсутні кошти, фанати своє справи продовжують радити "бути здоровим і багатим"))) Бля, тут ще є люди які не втратили контакту з реальністю!👍 З кожним пунктом погодитись не можу. Але в цілому да. Фанатам альтернативної енергетики і просто пацанам що люблять покрутити і повертіти щось що може в***ити струмом 😆 - не рвіть душу братіки. Ви все пишете правильно-але для інших умов! Люди виживають і це базова програма "максимум". Змінено 9 годин тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Ок всі хто хотів висловилися. а тепер час заслухати "начальника транспортого цеху" ))))) @mastervovik яку в деталях задачу потрібно вирішити? ідея з опаленням від газового генератора відпала. газова плитка з балоном я так розумію, вже є ) якщо питання про опалення ще актуальне, може розглянете як тимчасовий варіант - газовий конвектор? наприклад дешево і сердито та достатньо для підключення газу. електрична незалежність - перший ступінь генератор вже є, далі або в стаціонарний варіант з перспективою сонця або в портативний на базі зарядних станцій, там по цінам станція буде трохи дорожче в перерахунку на квтг але рішення "все в одному" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 18 годин тому, Сарочка сказав: Дивлюся я на всі ці баталії... на мою думку слова - нема грошей всі розуміють зі своїй вежі Цитата 09.08.2026 в 17:31, mastervovik сказав: яка табличка?)) на гену для старта 20-30 тис. на доки стільки ж, ось і вся табличка) ТОБТО 40-60 тис макс 18 годин тому, Сарочка сказав: Генератор смокче,( генератор бензиновий перероблений на газ був Мотарі, на цей рік купили інверторний з газовим підключенням щоб тягнув пікове навантаження скачків 18 годин тому, Сарочка сказав: Звичайна станція типу EcoFlow, якщо людина чи комп’ютер працює 24/7 і це робота. Роутер при цьому підключений на окреме живлення. Його вистачає в вільному темпі 3-4 години, але коли чоловік працює , то 1-2 години Макс. Не всім потрібна, але плюс, дозволяє не запускати генератор зайвий раз . 18 годин тому, Сарочка сказав: роутер - окремий упс, (2 штуки в мене насправді, але через високу загруженность компами .) В мене їх 6 в домі і ще додаткови девайси и коли на ньому працює робоча машина , то він швидко розрядається- він їх жере за три години, так не во всіх так) цей момент рандомний і не во всіх така кількість компів в дома. Тож цей показник потрібленія можна жили на 2/3/6 в зимку коли темніє - гена точно має працювати бо на нему в мене повільна 1 фаза на яку я пере вішала все освітлення і холодильник і і все важливе, а також нагрів води , коли можливо відключити інших споживачів. Гена не резиновий і не потужний, щоб не жер багато топлива. Краще перша потужність , але постійність праці , як по мене . Телек, інтернет, половина будинка/ світло , зарядка станції, підключається в цей час . Також упс на станцію води. Ось тут далі є мінуси Це варіант без шалених витрат, який працює на 100% Саме дешеве на Розетці: Інверторний генератор Edon PT 4000С Максимальна потужність 3.3 кВт 15 489₴ АБО Інверторний генератор ZEGOR DIN-OPEN 4500D (Газ+бензин) Максимальна потужність 4.5 кВт 25 544₴ Зарядна станція EcoFlow Delta 3 CLASSIC 1800Вт (1024 Вт/ч) 31 995₴ UPS-и рахувати будемо? я ж так розумію, що ви не настілько багаті щоб купляти дешеві речі.... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 13 годин тому, XL.pro сказав: Браво! Коли у людини відсутні кошти, фанати своє справи продовжують радити "бути здоровим і багатим"))) Ще раз: людина окреслила бюджет який планує на потреби і під цей бюджет насипають порад. що не так? 13 годин тому, XL.pro сказав: Так писати не правильно, але як людина, яка має можливість поставити 20-30-50 кВт АКБ і сонячні панелі, з трьох чесних спроб намагався перейти на інвертор. то ви не забувайте додати що основне питання яке вас турбувало - яка економічна доцільність з того, а не виживання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 годину тому, vbb сказав: Ще раз: людина окреслила бюджет який планує на потреби і під цей бюджет насипають порад. що не так? то ви не забувайте додати що основне питання яке вас турбувало - яка економічна доцільність з того, а не виживання. У нас різне бачення "виживання". Коли (не якщо) бомбануть видобуток і розподіл газу, буде відсутня е/е по 20 годин значно довший період (ніж раніше), затяжні морози, то АКБ з генератором допоможуть як мертвому припарки. Обігріти будинок вони не зможуть, хіба що кімнату. Щоб не замерзнути, потрібний ТТ котел, опалення дровами. Далі вже - освітлення, холодильник, побутова техніка ...і звісно інвертор з АКБ на 15, а то і 20 кВт. Повернемось до ТС, який працює як віл, не знаходить часу прочитати власну тему і дорогу систему планує брати в кредит. Від повної дупи дороговартісна система не дуже допоможе. При частковій дупі, він минулу зиму якось прожив без неї. Далі, в такому режимі роботи, не дай Бог захворіти або по іншим причинам випасти із заробітку, а кредит потрібно віддавати вчасно. Йому точно необхідно залазити в борги? Це допоможе вижити? P.S. В моєму випадку інші аргументи. Якщо я під час війни роблю ремонт в новобудові, то інвертор/ зарядна станція ні на що не впливають. І завдяки "економічній доцільності" маю фінансову подушку на роки вперед. Змінено 3 години тому користувачем XL.pro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 11 минут назад, XL.pro сказал: У нас різне бачення "виживання". 100% мы просто последними когтями пытаемся цепляться за комфорт 12 минут назад, XL.pro сказал: Йому точно необхідно залазити в борги? Це допоможе вижити? Рассрочка это была одна из предложенных опций, я все что дороже 5000 и есть рассрочка покупаю в рассрочку, даже когда деньги есть, потому что одна гривна сегодня и одна гривна через 12-24-36 месяцев это разная гривна в плане покупательной способности и такая же история с одним баксом но чуть лучше А так решать то Вове Я прошлую зиму прошел с акб и с генератором и в худшее время дня три в доме было 13-15 градусов, мне не понравилось, поставил камин который никогда не хотел, но холодильник плита и тд работали что уже как то напоминало нормальные условия Вы как то неправильно воспринимаете беседу, тут все делятся опытом, вокруг вопроса который задал Вова, да где то не в бюджете, а где то с зря потраченными деньгами на временные решения, но это все опыт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 хвилини тому, mib сказав: Вы как то неправильно воспринимаете беседу, тут все делятся опытом, вокруг вопроса который задал Вова, да где то не в бюджете, а где то с зря потраченными деньгами на временные решения, но это все опыт Можливо й так. P.S. Розтермінування коли є гроші і відсутні, то зовсім різні розтермінування. І чи вартий комфорт тих грошей в ситуації Володимира?! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 22 минуты назад, XL.pro сказал: P.S. Розтермінування коли є гроші і відсутні, то зовсім різні розтермінування. І чи вартий комфорт тих грошей в ситуації Володимира?! Мне кажется он сразу сказал что рассрочка не его тема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 19 хвилин тому, XL.pro сказав: Розтермінування коли є гроші і відсутні, то зовсім різні розтермінування. І чи вартий комфорт тих грошей в ситуації Володимира?! я ще раз переглянув тему і не побачив щоб пан Володимир щось сам казав про кредити чи розстрочку. проте побачив що в нього вже є: 1. генератор 2. буржуйка 2. я так зрозумів газова плита з балоном тож ми знову підходимо до того що питання не в "виживати" а в рівні комфорта. чекаємо начальника транспортного цеху. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Буржуйка и дрова - это для выживания 100% нужно и наверно самое дешевое что можно придумать...плюс к этому следующее что нужно - генератор. Ну а дальше уже идет пункт для комфорта - инвертор, батарейки, панели... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз