Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Стабілізатор QUANT- друге покоління

iiigolkin

Рекомендовані повідомлення

В 22.12.2025 в 13:58, Made in USSR сказал:

У меня есть опыт по работе обычного генератора и семисторного стабилизатора  . Заметил , что напряжение на входе  стаба постоянно , значительно колеблется.  считаю данную работу этой спарки  не корректной. 

Щось не зрозумів - тут походу якісь коми зайві (як напруга може одночасно бути і постійною і суттєво коливатись)?
Стосовно інверторників - Volter у своїх Smart інверторниках декларує два режими:

Цитата

Пункт 1. Робота від генератора* (опція)/робота від мережі. G – Режим роботи від генератора (заводська установка ). Допускається при роботі та від мережі. Швидкість регулювання напруги 20 мс. * Генератор повинен мати подвійний запас потужності в порівнянні зі стабілізатором. L – Режим роботи від мережі. Забороняється під час роботи від генератора. Має швидкість регулювання напруги 1 мс. Висока швидкість регулювання може бути шкідливою при роботі від генератора. Це залежить від генератора, особливо це проявляється у генераторів потужністю до 10 кВт

тобто збільшення затримки мало б позитивно впливати на роботу від генератора. А у семісторних вона десь біля 20 мс і є, наскільки пам'ятаю.
Якщо тільки з цього параметру виходити, то релейні мали б ще краще працювати з генератором, бо у них затримка ще більша. Питання в стабільності напруги _за_ стабілізатором тут під питанням (як воно буде без накопичення енергії нормально працювати).

UPD.
Цікаво - у них є серія SmartOnline, де з якимись "Опціями" є можливість виставити довільну? вихідну напругу і частоту. Не зовсім догнав, правда, чи це вони одноразово виставляють чи юзер сам може міняти. Стосовно діапазону напруги ніхрена з інструкції не зовсім зрозуміло чи можу я виставити на виході як 220/50 так і 120 В/60 Гц - здається таки можна.

Змінено користувачем vitaliy17
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 годин тому, vitaliy17 сказав:

Цікаво - у них є серія SmartOnline, де з якимись "Опціями" є можливість виставити довільну?

Це трушний стаб з підвійним перетворенням, тому там вихідні частота і напруга незалежні від вхідних.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

панове, питання наступне, планую трифазну СЕС (три однофазних з синхронізацією) під ЗТ, якщо я поставлю Quant *лише на 1 фазу* то який шанс що трифазна синхронізація не розвалиться? Чи є якась інформація або досвід по фазовому зсуву (затримці) і роботі в такій конфігураці. Ставити 3 стаба не хочу по ряду причин

Посилання на коментар

2 часа назад, standov сказал:

якщо я поставлю Quant *лише на 1 фазу* то який шанс що трифазна синхронізація не розвалиться?

На мою думку 100% розвалиться.

Посилання на коментар

2 години тому, standov сказав:

якщо я поставлю Quant *лише на 1 фазу* то який шанс що трифазна синхронізація не розвалиться?

Дуже малі шанси, що розвалиться, якщо загалом напруга буде в нормі, але можуть бути проблеми, якщо великий перекос по напрузі власне через наявність стаба тільки на одній із фаз.

Фазовий зсув мінімальний, тому я б за це не хвилювався. Отут є осцилограми - 

• Лайк 2
Посилання на коментар

9 минут назад, volomoto сказал:

можуть бути проблеми, якщо великий перекос по напрузі власне через наявність стаба тільки на одній із фаз.

Власне, саме це я мав на увазі. Не фазовий зсув. Стаб на одній фазі не врятує від розбалансу напруг.

Посилання на коментар

Ну по напрузі *теоретично* мене не сильно турбує, бо наче як віктрон живучий до того, там є опції під "поганий грід" а от по фазі мені не дуже зрозуміло. Але я вже більше схиляюся до варіанту поставити стаб на виході 1ф а не вході, знаю що так не роблять але наче як мені так надійніше 

Посилання на коментар

41 минуту назад, volomoto сказал:

Дуже малі шанси, що розвалиться, якщо загалом напруга буде в нормі, але можуть бути проблеми, якщо великий перекос по напрузі власне через наявність стаба тільки на одній із фаз.

Я це бачив але я не впевнений що пан @porterlvпросто не синхронізував канали на ослику для наглядності

Посилання на коментар

45 минут назад, volomoto сказал:

Я це бачив але я не впевнений що пан @porterlvпросто не синхронізував канали на ослику для наглядності.

З іншого боку, я тут подумав, якщо стаб нормально працює із ЗТ то мабуть він не може давати значної затримки, бо там жеж синхронізація злетить із грідом.

Посилання на коментар

Квант працює "на льоту" і синхронізується по мережі. Розбіжності фаз не помічав.

Про СЕС було тут: 

Змінено користувачем porterlv
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...