Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ЧС- потріскана машинна штукатурка від Сергей НСТ

sentor

Рекомендовані повідомлення

Что значит завернул? Соврал? Я просил клиента о пересчете объемов до появления той темы и после появления. Что я не так сейчас написал? Это неправда, или у Вас тоже своеобразное восприятие окружающей действительности как у ТС? :pozor:
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я тоже считаю что накосячили штукатуры, так как расслоение ровное и гладкое.

 

однако не так как вы думаете, возможно (даже скорее всего) не грунтовали первый слой.

Вот выдержка из инструкции кнауф по мп-75

 

Там что то пишут о допустимости нанесения гипсовой штукатурки прямо на пенопласт? (первый раз о таком слышу/вижу) - p.s. "Нанотехнологии" постройки дома "изГовнаиПалок" в наших реалиях бОООльшая лотерея с маленьким шансом на благоприятный исход..... ИМХО.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Там что то пишут о допустимости нанесения гипсовой штукатурки прямо на пенопласт? (первый раз о таком слышу/вижу) - p.s. "Нанотехнологии" постройки дома "изГовнаиПалок" в наших реалиях бОООльшая лотерея с маленьким шансом на благоприятный исход..... ИМХО.

 

Никаких "нанотехнологий" в термодоме нет. Бетон и пенопласт.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

@outdoor24, я ж Вам уже намекал, шо Ваше мнение здесь десятое...

 

Сергей, це не ваш блог, це не ваша хвальобно-фільтрована тема з відгуками.

Да і відверто кажучи, саме Ваша думка не цікава - бо ви заангажована особа і маєте конфлікт інтересів.

 

Я створював цю тему, що б почути думки саме інших людей. Ваша думка мені була зрозуміла з самого початку да і не особливо цікава, і вона полягає в принципі "всі казли - а в мене одного є корона і право призначати що правильно, а що ні". Ну і ви впевнено її підтеврджуєте, віруючи в свою абсолютну правоту і перекидуючи проблеми на все що під руки підвернеться, а у випадку коли інші користувачі починають ставити під питання(не стверджувати) якість штукатарки - ви впадаєте в лютий неадекват і починаєте всім незгодним хамити. Це чистої води прояв тупості і бидло-поведінки. Всі можуть помилятися без виключення: Ви, Я, форумні легенди і навіть форумний пантеон богів.

Але замість спроби виявлення причини ви починаєте безапеляційно стверджувати, що ваша штукатурка ідеальна, а все інше - гавно.

Вам без будь яких аналізів і експертиз або "все ясно", або ви уявляєте як там не заармовані стіни і як будинок буде руйнуватися.

 

Я до останього намагався не перетворювати цей тред в переходи на особистоті (Сергея/Мене) і не кидатися бездумно гавном з одної сторони в іншу, але блін...ну не треба бути аж таким моральним уродом, треба хоча б цьому мати певну міру.

  • Лайк 10
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Никаких "нанотехнологий" в термодоме нет. Бетон и пенопласт.

 

У Вас в детстве были пластмассовые формочки в виде рыбок, бегемотиков и пр. живности? (их заполняли песком (влажным) а потом переворачивали и песочные формы по идее должны были повторить контуры и форму шаблона.... но не всегда получалось, (пустоты, плохое заполнение, недостаточная, или излишняя влажность были причиной плохого результата) - а тут целый ДОМ (формы которого с большой долей вероятности заливали из вёдер) - вот только по этой причине я и озвучил термин "нанотехнологии" со скобками.

 

4e808e3dccae723c680b6b47748ffe95.jpeg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а тут целый ДОМ (формы которого с большой долей вероятности заливали из вёдер) - вот только по этой причине я и озвучил термин "нанотехнологии" со скобками.

 

Чушь. При соблюдении технологии это железобетонный монолитный дом.

Естественно из-за того что большинство работ скрытые - риск доверять его диким бригадам. Но при правильной организации он понадежнее чем домики из материала для заполнения проемов.

 

 

4e808e3dccae723c680b6b47748ffe95.jpeg

 

вы боитесь ФБС, плиты перекрытия и прочие ЖБИ, которые тоже в пасочках делают?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чушь. При соблюдении технологии это железобетонный монолитный дом.

Естественно из-за того что большинство работ скрытые - риск доверять его диким бригадам. Но при правильной организации он понадежнее чем домики из материала для заполнения проемов.

 

 

 

вы боитесь ФБС и плиты перекрытия, которые тоже в пасочках делают?

 

Ну не настолько) Там технология откатана десятилетиями + ко всему большая часть процесса механизирована - Ваша цитата: "При соблюдении технологии это железобетонный монолитный дом. Естественно из-за того что большинство работ скрытые - риск доверять его диким бригадам".

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы вероятно кодер, а не инженер-строитель. А для людей с соответствующим образованием связь вполне очевидна и понятен механизм разрушения несущих конструкций, а соответственно и отделки. Это нормально, я например, в код сайта своего кодера не лезу, мне там ничего не понятно )

 

жизнь ничему не учит... :cry: :evil::evil:

я б на вашем месте поакуратней с ит-никами был :lol:

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Перш за все всім дякую за всі ваші коментарі, яких стало дуже багато .:beer:

 

А тепер спробую відповісти на всі питання, які тут звучали. Якщо про щось забув - пишіть.

 

 

Будинок

Будинок був куплений в стані чотирьох-п"яти річної коробки зі стінами/дахом/вікнами.

Стіни там дійсно криві, раз виходило до 4-5см.

Перемички наскільки я бачив - вони з пінопласта. Да і навряд Валькірія:(. Вже в тому стані, коли я його купував були видні тріщини штукатурки на фасаді. Тим більше я дуже сумніваюся у використанні утрамбовувачів під час заливки бетону(хоча це моя бепосередня предвзятість, яка нічим не обгрунтована), але в тих місцях де я розшив зовнішню/внутрішню стіну - я не зустрічав дефектів бетону чи явних пустот. Під час вибивання додаткових проємів зустрічалося арматура. Багато її чи мало - питання на яке об"єктивно важко дати відповідь.

Я відразу скажу, що до тих хто ложив стіни - в мене є чимало запитань, як і до всього іншого по будинку. Будинок не ідеальний, але він не розвалюється.

 

 

Цементно-Піщана Штукатурка

 

перевірити ЦПШ на наявність тріщин не є можливим, оскільки вже положили плитку. Плитка поки не тріщить і з нею поки все добре. Тьфу-тьфу-тьфу.

 

Але факт в тому, що Сергей спочатку порахував мені в кошторисі Цементний набризк, але не вніс ці матеріали в список матеріалів для замовлення і тому його не купили і працівники набризк не нанесли.

Ну і звісно, що під час виконання робіт до мене ніхто не звертався, що треба суміші для цементного набризку, а згадав я про неї, коли переглядав кошторис.

 

В кінці Сергей сказав, що нічого страшного в цьому немає. Дуже хочу надіятися, що це саме так, але цікавить думка форумчан по цьому питанню: Чи може накладатися ЦПШ на пенопласт без набризгу і чи не чревато це відваленою плиткою в СУ.

 

Гіпсова штукатурка.

1)Тріщини пішли по місцях де були маяки. Дивітся перші фото.

mayaku.thumb.jpg.20e5b92e6de70df52ee0f04e4f8268cb.jpg20200716_134235.thumb.jpg.5e9722266a73ce85975270ee909b026c.jpg

і перетворилися в

stiny_mayak2.thumb.jpg.1b0f2cbd71a2b23e702607f19363f9f8.jpgstiny_mayak.thumb.jpg.f0d46d52c09a3893b4f5eb665bb5db8b.jpg

А ось на цій фотографії видно майбутню тріщину там де біла вертикальна лінія, обведена червоним кольорим. По іншим стінам аналогічно

majaky.thumb.jpg.a61652c2c20968c906e39fc6b0d9dce6.jpg

2) Другий шар відвалювася пластами і залишав перший шар без тріщин, окрім місць де були маяки. І таких стін дуже чимало. Були стіни де не видно гладкий перший шар з сіткою і з рештою там не було тріщин.

gladka_stina.thumb.jpg.22dbcc26d13285c2248306c50920daa3.jpg

3) Товщина штукатурки мала неоднорідний харакатер. Десь було 2см, десь було 4,5см і таки погоджусь з Сергієм десь про +-15тон.

4) В одному місці де були тріщини і де штукатурка відпадала пластами (на перших відео) я зняв штукатурку і пінопласт до бетону і тріщин не виявив. Дивіться Фото.

beton1.thumb.jpg.9598c3c2487cfe6060fe42ae941e12fc.jpgbeton2.thumb.jpg.c4c4eeb7d724a6d2b309a73278374678.jpg

5) Місцями блоки пінопласту не щільно прилягав один до одного ще до штукатурки від Сергея. Це видно через потьоки бетону на пінопласті да і в принципі ці дефекти видно на фото.

IMG-6345fc3d594ec35e30285e1e17a4ab41-V.thumb.jpg.f108cd43fccbd061d7ceca23f9faab49.jpg

6) Пінопласт тримається міцно бетону. Він не відстав. Фото примикання пінопласту до бетону також є

piniplast_beton.thumb.jpg.f12511bd867766ac05cfeaf976494d06.jpg

7) Працівники Сергія скаржилися на неналежну якість/колір штукатурки, яку я замовив в місці по рекомендації Сергія.Вони сказали, що схоже що це підробка, бо має не той колір. Я в сортах ...штукатурки... не розбираюся, тому переадресував питання Сергію. Сергій тоді сказав, що це все ок і що це офіційний постачальник від Кнауфа ..

8) Місцями перший шар штукатурки на першому поверсі має сліди грунтовки (характерні жовті розводи на фото), але це переважно на першому поверсі. На другому поверсі я цієї жовтої плівки не побачив.

grun1.thumb.jpg.bdbdce113f13e5223248aa4c0c91055d.jpggrunt2.thumb.jpg.6dd10df359d920a4603b9ddb8b75612c.jpg

Але на весь будинок була порахована в кошторисі 1 банка на 10кг Грунтовки Грунтдермиттель. Про додаткову грунтовку мене ніхто не просив, лише про відро бетоноконтакту, яке так і залишилося не використане.

9) Найбільшої шкоди було задано саме через відшарування пешого та другого шару.

hole.thumb.jpg.f83b58b26e10561843964716b60b5a4d.jpg

 

 

====

Що далі ?

1) Я, як і раніше говорив, не збираюся ні взаємодіяти, ні чогось очікувати від Сергія. Вже проходили з попердньою компенсацією.

2) Я не збираюся замовляти експертизу, оскілки в надійності будинку я впевнений точно також як і в ненадійності слова Сергія і звортньому мене навряд хто переконає. Досвід - є довід. Якщо ж будинок завалиться - це буде виключно моя відповідальність і Сергій матиме повне право позлорадстувавти по цьому поводу, хоча він вже злорадстуває.Пофіг. Карма - це дуже не пердбачувана річ.

3) Штукатурка вже майже вся демонтована. :cry: Але краще так аніж на голову дітям впаде брила 2,5мх1м. Жаль що робітники не засняли це падіння, хоча хто ж блін очікував.

4) Робити експертизу по 2ум стінам, які залишилися не зовісм спортивно, да і який зміст, якщо я не планую подавати судовий позов на Сергія (для цього хоча б потрібно було заключити договір і це був мій прокол).

Ну і об"єктивно довго судитися, проходити апеляції і під час цього всього годувати адвокатів - я не планую. Це час, гроші і місіння гівна в ступці без позитивного результату не залежно від рішення суду. Да і в мене є куди приємніші плани на ці часово-грошові ресурси.

 

Хто винуватий.

Пофіг. Час/гроші втрачено і це в мойому розумінні +- самий цінний ресурс після здоров"я. Якби не було проколів із штукатуркою - то щас приблизно б стелили ламінат і тиждень-два і можна було переїжати, але трапився такий випадок зі штукатуркою і з цим вже нічого не зробиш.Час втрачено, в повернення грошей я не вірю. Сергей вже зплигувнув разок на значно менших сумах. А втрати виявилися таки громадними. Штукатурка, Шпакльовка і матеріли на це все.

 

Я таки не можу сказати, що 100% винуватий Сергій, для цього дійсно потрібні експертизи, але певні факти сформували в мене чітке бачення винуватця цих проблем, хоча звісно я можу помилятися.

 

Кожен сам зможе зробити висновки/висунути теорії/припущення, хтось навіть може безапеляційно заявити, що це так і так, а ніяк інакше. Це зрештою і є суть дискусії і добре коли вона тримається в якихось адекватних межах, можливо навіть Сергій до цього доросте, хоча навряд.

Змінено користувачем #roofinspector
  • Лайк 28
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Однако...

Если взять перф с плоским зубилом, то можно за день снять весь второй слой в доме ТС. Что он вероятно и сделает, дабы нечего было предъявить экспертам )

Штукатурка вже майже вся демонтована.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Стіни там дійсно криві, раз виходило до 4-5см.

Перемички наскільки я бачив - вони з пінопласта. Да і навряд Валькірія. Вже в тому стані, коли я його купував були видні тріщини штукатурки на фасаді. Тим більше я дуже сумніваюся у використанні утрамбовувачів під час заливки бетону(хоча це моя бепосередня предвзятість, яка нічим не обгрунтована), але в тих місцях де я розшив зовнішню/внутрішню стіну - я не зустрічав дефектів бетону чи явних пустот. Під час вибивання додаткових проємів зустрічалося арматура. Багато її чи мало - питання на яке об"єктивно важко дати відповідь.

Я відразу скажу, що до тих хто ложив стіни - в мене є чимало запитань, як і до всього іншого по будинку. Будинок не ідеальний, але він не розвалюється.

 

Я не збираюся замовляти експертизу, оскілки в надійності будинку я впевнений

 

Я таки не можу сказати, що 100% винуватий Сергій, для цього дійсно потрібні експертизи, але певні факти сформували в мене чітке бачення винуватця цих проблем, хоча звісно я можу помилятися.

 

Но тема в ЧС с целенаправленной поисковой оптимизацией ключевых слов о Сергее НСТ.

С - справедливость. :pozor:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Там что то пишут о допустимости нанесения гипсовой штукатурки прямо на пенопласт? (первый раз о таком слышу/вижу) - p.s. "Нанотехнологии" постройки дома "изГовнаиПалок" в наших реалиях бОООльшая лотерея с маленьким шансом на благоприятный исход..... ИМХО.

 

Да. Если интересно трактат называется «технологич нанесения гипсовой штукатурки» автор knauf.

 

Добавлено через 11 минут

Кожен сам зможе зробити висновки/висунути теорії/припущення, хтось навіть може безапеляційно заявити, що це так і так, а ніяк інакше. Це зрештою і є суть дискусії і добре коли вона тримається в якихось адекватних межах, можливо навіть Сергій до цього доросте, хоча навряд.

 

А вот и фоточки гладеньких слоев первого слоя.

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а что говорят инструкции производителей этих чудо блоков по поводу внутрянки?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а что говорят инструкции производителей этих чудо блоков по поводу внутрянки?

 

десь знаходив, що треба обшивати ГК.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

десь знаходив, що треба обшивати ГК.

 

ну. и по ходу в 5 раз легче была бы масса. то чего вы?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ну. и по ходу в 5 раз легче была бы масса. то чего вы?

 

Был бы вопрос в массе, отвалилось бы все, а так второй слой.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я кстати хотел эти чудо блоки взять. только самому заливать) интересно сколько бы это вышло по времени*?)80 пог метров высота около 5 метров. +перестенки
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а так второй слой.

Он не отвалился, как бы этого кому-то не хотелось, а его демонтировали.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Он не отвалился, ..., а его демонтировали.

прям як Шулявський міст. За Кличком цитати записуєте?

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Он не отвалился, как бы этого кому-то не хотелось, а его демонтировали.

 

и все ж таки: а как можно было так ловко и красиво, как на фото, отделить второй слой от первого?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

и все ж таки: а как можно было так ловко и красиво, как на фото, отделить второй слой от первого?

 

А тс его перфом отбил, потом зашпаклевал и прогрунтовал.

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

как можно было так ловко и красиво

Ничего необычного. Контакт между слоями менее прочный, чем монолитное тело штукатурки. При возникновении напряжений разрушение происходит по наиболее слабому месту. Выше я два или три раза уже описал это. Если бы не было напряжений образовавшихся в стенах, что видно по выкрошенной в трещинах штукатурке и шпатлевке, то не было бы и разрушения по контактному слою в районе трещин. А там где не было трещин, слой отбили перфоратором. Т.е. контакт слоёв действительно слабое место, но его прочность (адгезия) абсолютно достаточна для нормальной эксплуатации.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А тс его перфом отбил, потом зашпаклевал и прогрунтовал.

 

Ваш сарказм неуместен и смешен. Там Альпы должны были быть, что ли? Насколько там вообще гладкая поверхность и какая она должна была быть, по Вашему? Какой передел шероховатости, можете написать нормально цифрами, без этих не сильно умных выпадов?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ничего необычного. Контакт между слоями менее прочный, чем монолитное тело штукатурки. При возникновении напряжений разрушение происходит по наиболее слабому месту. Выше я два или три раза уже описал это. Если бы не было напряжений образовавшихся в стенах, что видно по выкрошенной в трещинах штукатурке и шпатлевке, то не было бы и разрушения по контактному слою в районе трещин. А там где не было трещин, слой отбили перфоратором. Т.е. контакт слоёв действительно слабое место, но его прочность (адгезия) абсолютно достаточна для нормальной эксплуатации.

 

А не было бы слоев, не было бы и расслоения.

 

Добавлено через 1 минуту

Ваш сарказм неуместен и смешен. Там Альпы должны были быть, что ли? Насколько там вообще гладкая поверхность и какая она должна была быть, по Вашему? Какой передел шероховатости, можете написать нормально цифрами, без этих не сильно умных выпадов?

 

Незнаю. Чесно - не знаю.

Ну например мастерок писал про протягивание под гребенку.

Там вообще ниче не должно было быть, просто слой штукатурки...

Хотя в кнауфе написано грунтование и оно оказывается тут есть.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Это он потом начал искать недостатки..

Давайте, Вы, не будете мне приписывать свои фантазии. Ок? Я не искал недостатки ни до, ни после. Они очевидны и так. Почему, Вы, считаете, что выполнив штукатурку, я должен отвечать за качество строительства дома в целом?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
×
×
  • Створити...