Gitan Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 3 минуты назад, sly сказал: что-то очень мало... Напряжение на батареях снизилось до 12 В с 13,63 В через 8 часов. Больше не пробовал нагружать. Надо изучить вопрос минимального напряжения на AGM аккумуляторах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 Маловато, я вчера за 8 часов, посадил 100Ач+190Ач до 12,2В. Нагрузка - 2 ноута, один из них игровой, монитор, свет 10Вт и котел турбированный на 2 часа включал. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 20 хвилин тому, Gitan сказав: Надо изучить вопрос минимального напряжения на AGM аккумуляторах 12В по инструкции Ventura AGM это осталось 30%, если так постоянно разряжать, то батареи проживут всего 300 циклов 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 1 час назад, Gitan сказал: Надо изучить вопрос минимального напряжения на AGM аккумуляторах. А хто виробник батарей? Варто напевно глянути даташит до конкретної батареї. Мене це питання теж цікавить. До моїх наприклад в даташиті таке, але то гель, незнаю чи там є принципова різниця по напрузі. 100Ah@C20 to 1.75v/cell, получається 10.5V напруга повного розряду струмом 0.05C/0.1C. А при 12В якщо я правильно розумію цей графік то на струмі 0.1C-0.05С це десь приблизно 50% розряд. SBCG-100-12ish-eng.pdf Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 (змінено) 3 часа назад, vovarpd сказал: А хто виробник батарей? Варто напевно глянути даташит до конкретної батареї. ProLogix 12V 120AH (PK120-12) AGM Батареи в работе с 2018г. Ранее свет отключали крайне редко. Змінено 30 листопада 2022 користувачем Gitan 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
unreal1975 Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 3 часа назад, ШуRik сказал: Що таке МЕС? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 6 годин тому, allanek сказав: В мене панелі RISEN, подивилась моніторінг. При умові, що нема сонця і панелі вкриті товстим шаром снігу, маю 400-500Вт на зараз. СЕС на 10кВт. Якби було зовсім похмуро, то я і без моніторінгу знаю, що видавало б до 300 Вт. Доповню. Почистили від снігу і панелі дають трохи більше 1кВт А яку займає площу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 3 години тому, allanek сказав: По-різному. І про це треба розмовляти в темі про СЕС. Тут я згадала, бо зайшла мова за панелі. Дайте посилання, будь ласка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ШуRik Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 22 минуты назад, unreal1975 сказал: Що таке МЕС? Можливо магістральні лінії Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 18 хвилин тому, Vinsol2009 сказав: Дайте посилання, будь ласка. в цьому розділі є теми про СЕС. Іноді читаю, але я там не активна. https://www.stroimdom.com.ua/forum/81-alternativnye-istochniki-elektroenergii-tepla/ 21 хвилину тому, Vinsol2009 сказав: А яку займає площу? А це залежить від розміру панелей та їх розташування. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 30 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2022 5 годин тому, Вомбат сказав: Думаю, що коли є ГЕС - сонячні панелі нафіг не треба. Two is one and one is none. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 1 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2022 19 часов назад, normal сказал: это осталось 30%, если так постоянно разряжать, то батареи проживут всего 300 циклов все-таки не зря я поставил литий... у меня батарея 24в, макс заряд - 29,5 вольт, мин - 21в. Быстро заряжается, ресурс более 2 тыс циклов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2022 6 хвилин тому, sly сказав: ресурс более 2 тыс циклов Это если новый литий, а я такого у нас не находил, вроде все идет б\у 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 1 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2022 12 минут назад, normal сказал: Это если новый литий, а я такого у нас не находил, вроде все идет б\у регламентируют как новый... завозят ячейками и тут собирают. хз, мне абы зиму пережить... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 30.11.2022 в 13:29, laritus сказав: Так а яка виробка на день? 30.11.2022 в 13:54, allanek сказав: По-різному. Щоб не реагувати на мою відповідь смайликом "конфуз", треба розуміти, що ваше питання має сенс літом і не має зараз. Наприклад, моніторінг за 1 та 2 грудня показують денну генерацію 4,64кВт та 8,17кВт. Що я повинна була відповісти на ваше питання? Який з двох днів вибрати? Якщо цікавить генерація зараз, то має сенс запитувати про загальну генерацію за місяць. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 6 часов назад, allanek сказал: Щоб не реагувати на мою відповідь смайликом "конфуз", треба розуміти, що ваше питання має сенс літом і не має зараз. Наприклад, моніторінг за 1 та 2 грудня показують денну генерацію 4,64кВт та 8,17кВт. Що я повинна була відповісти на ваше питання? Який з двох днів вибрати? Якщо цікавить генерація зараз, то має сенс запитувати про загальну генерацію за місяць. У вас с панелей снег сошел? Мои за декабрь ровно 0 лежат под толстым слоем снега, за ноябрь с 1,2 кВт поля, аж 9 кВт вышло за весь месяц 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 (змінено) Так, коли сам сповзав, коли чистили . Але і під снігом була генерація. Наче казала про це, з цифрами. В мене за листопад, теж небагато було 87кВт, в жовтні дало 560кВт, а за 3 дні грудня 15кВт . Зараз панелі без сніга. Змінено 3 грудня 2022 користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 Поки вистояв в черзі за фонариками, поки знайшов і забрав останній аккумулятор, а десь там зарядне, хтось ще досі жде свій генератор, та вже всі хто міг заробили на одних світлодіодах по 20 грн, навіть сьогодні попав на відкриття нового магазина "авто-аккумулятори", назад їхав через продаванів сонячних панелей - нікогесенько... так стало їх жалібно, але мені здається вдарять морози, з'явиться сонце і появиться на іх вулиці свято 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 48 минут назад, normal сказал: назад їхав через продаванів сонячних панелей - нікогесенько... так стало їх жалібно, але мені здається вдарять морози, з'явиться сонце і появиться на іх вулиці свято Свято у них прийдет когда ээ после войны по европейским ценам станет, ну или с марта если с ээ не наладится, но свое они уже заработали продав весь склад акб что у них был, так же с инверторами, а панели не прокиснут 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 3 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2022 Про панелі: 6,5 кВт за листопад: та грудень: 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
laritus Опубліковано: 4 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2022 17 часов назад, allanek сказал: Наприклад, моніторінг за 1 та 2 грудня показують денну генерацію 4,64кВт та 8,17кВт. Що я повинна була відповісти на ваше питання? Який з двох днів вибрати? мене цілком влаштувала ось така відповідь (будь-яка виробка за будь-який день саме опалювального сезону). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 4 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2022 13 часов назад, mib сказал: а панели не прокиснут ринок відреагує. буде більше панелей з кращими характеристиками. може навіть і дешевше. людство потребувало підсрачника щоб щось змінилося в енергетиці 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2022 4 години тому, laritus сказав: мене цілком влаштувала ось така відповідь (будь-яка виробка за будь-який день саме опалювального сезону). Те, як ви формулюєте питання і яка відповідь вас влаштовує, не має змісту для мене, як власника СЕС. Те, що взимку генерація в умовах Київської області мизерна- об'ективна реальність. Я не знаю, чи знайдуться люди, в думках яких є віра в те, що зимовою генерацією можна покрити затрати на опалення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2022 17 годин тому, mib сказав: Мои за декабрь ровно 0 лежат под толстым слоем снега, Знайшла 30.11.2022 в 11:48, allanek сказав: В мене панелі RISEN, подивилась моніторінг. При умові, що нема сонця і панелі вкриті товстим шаром снігу, маю 400-500Вт на зараз. СЕС на 10кВт. Якби було зовсім похмуро, то я і без моніторінгу знаю, що видавало б до 300 Вт. Доповню. Почистили від снігу і панелі дають трохи більше 1кВт На початку війни була така ж погода- хмарно і панелі вкриті снігом. Ви свої не пробували звільнити від снігу? В нас вони розташовані так, що до них легко дістатись, але, звісно, в той час ніхто їх не чистив. Але вони давали змогу працювати розеткам, двум холодильникам і головне, що хлібопічці було цього досить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2022 1 час назад, US7IGN сказал: може навіть і дешевше ну да, генераторы вон стали лучше и дешевле Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз