XL.pro Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 1 годину тому, DmiVady сказав: Вас обманули Біг корисний, якщо все робити правильно. Посилання на наукові дослідження та метааналізи давати не буду: їх усе одно ніхто не читає. Напівграмотний блогінг у трендах 😉 Звісно, якщо чоловік жирний, у віці та має ІМТ понад 24-25, то бігати йому не варто, бо вб'є суглоби. А якщо форма нормальна та пісюна без дзеркала видно, то нічого поганого не буде. Не треба рекордів та вбивати себе: не марафони по спеці й не по асфальту, а в кайф, у вільному темпі, бажано в зеленій зоні. Кілька кілометрів увечері по землі чи пісочку, пару разів на тиждень, шкоди не зроблять. І чергувати: біг, прогулянки, басейн, вел, кому що до вподоби. Головне, щоб регулярно і з контролем пульсу. Хто Вам таке сказав? Дивлячись де і як бігати. Можна бігати на біговій доріжці зі швидкістю 7-8-9 км/год або встановити інтервальний біг. Важливо зрозуміти яка кінцева мета Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) 13 годин тому, XL.pro сказав: Хто Вам таке сказав? Дивлячись де і як бігати. Можна бігати на біговій доріжці зі швидкістю 7-8-9 км/год або встановити інтервальний біг. Важливо зрозуміти яка кінцева мета Традиційно зацитую Сапольського ) У мужчин, которые слишком активно занимаются спортом, например у профессиональных футболистов и бегунов, пробегающих больше 20– 30 километров 40–50 миль в неделю, отмечается сниженный уровень ЛГРГ, ЛГ и те- стостерона в крови, у них меньше размер яичек и менее активная сперма. Также у них более высокий уровень глюкокортикоидов в крови, даже при отсутствии стресса. у 30-летних спортсменов, пробегающих 20–30 километров 40–50 миль в неделю, может возникнуть декальцинация костей, а это уменьшает их массу, увеличивает риск переломов и сколиоза (по- перечного искривления позвоночника) — их скелеты становятся похожими на скелеты 70-летних стариков. Чтобы понять значение физических нагрузок, представьте себе такую картину: вы сидите у костра в компании охотников и собирателей с афри- канских равнин и объясняете им, что в нашем мире так много еды и так много свободного времени, что некоторые пробегают по 15 километров в день просто ради удовольствия. Вероятно, они скажут: «Вы что, там все сумасшедшие? Это же так тяжело!» На протяжении всей истории, если за день человек пробегал 15 километров 26 миль, то он очень хотел кого-нибудь съесть или очень не хотел, чтобы кто-нибудь съел его. Змінено 7 годин тому користувачем vadimv 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 18 хвилин тому, vadimv сказав: Традиційно зацитую Сапольського ) У мужчин, которые слишком активно занимаются спортом, например у профессиональных футболистов и бегунов, пробегающих больше 20– 30 километров в неделю, отмечается сниженный уровень ЛГРГ, ЛГ и те- стостерона в крови, у них меньше размер яичек и менее активная сперма. Также у них более высокий уровень глюкокортикоидов в крови, даже при отсутствии стресса. у 30-летних спортсменов, пробегающих 20–30 километров в неделю, может возникнуть декальцинация костей, а это уменьшает их массу, увеличивает риск переломов и сколиоза (по- перечного искривления позвоночника) — их скелеты становятся похожими на скелеты 70-летних стариков. Чтобы понять значение физических нагрузок, представьте себе такую картину: вы сидите у костра в компании охотников и собирателей с афри- канских равнин и объясняете им, что в нашем мире так много еды и так много свободного времени, что некоторые пробегают по 15 километров в день просто ради удовольствия. Вероятно, они скажут: «Вы что, там все сумасшедшие? Это же так тяжело!» На протяжении всей истории, если за день человек пробегал 15 километров, то он очень хотел кого-нибудь съесть или очень не хотел, чтобы кто-нибудь съел его. Ні ні ні). Ви мені на наукові дослідження надайте посилання, що біг шкідливий (на швидкості 7-8-9 км/годину для людей з ІМТ 24-25 і більше) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 16 хвилин тому, XL.pro сказав: Ні ні ні). Ну ні - так ні, бігайте далі ) 16 хвилин тому, XL.pro сказав: Ви мені на наукові дослідження надайте посилання, що біг шкідливий (на швидкості 7-8-9 км/годину для людей з ІМТ 24-25 і більше) Оце мені більше нічим зайнятися ) Я краще піду в теплому морі поплаваю )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 3 часа назад, DmiVady сказал: Вас обманули Біг корисний, якщо все робити правильно. ... Угу. Каденюк підтвердить. gazeta.ua/articles/people-newspaper/_leonid-kadenyuk-pomer-pid-chas-probizhki/818308 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 1 година тому, XL.pro сказав: Хто Вам таке сказав? Дивлячись де і як бігати. Можна бігати на біговій доріжці зі швидкістю 7-8-9 км/год або встановити інтервальний біг. Важливо зрозуміти яка кінцева мета Що саме сказав? Уточніть питання Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 6 хвилин тому, DmiVady сказав: Що саме сказав? Уточніть питання Подивіться уважніше, я виділив жирним шрифтом: "Звісно, якщо чоловік жирний, у віці та має ІМТ понад 24-25, то бігати йому не варто, бо вб'є суглоби" Ну, 24,9 - вважається нормальною вагою, навіть з трішки надлишковою бігати не заборонено Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 17 хвилин тому, vadimv сказав: Ну ні - так ні, бігайте далі ) Оце мені більше нічим зайнятися ) Я краще піду в теплому морі поплаваю )) Поплавайте вночі))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому надоела война. чувствуется некая усталость от происходящего. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 6 хвилин тому, XL.pro сказав: Поплавайте вночі))) Неодноразово ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 26 хвилин тому, 988888 сказав: Угу. Каденюк підтвердить. gazeta.ua/articles/people-newspaper/_leonid-kadenyuk-pomer-pid-chas-probizhki/818308 Пізнати істину можна трьома шляхами: - шляхом спостережень - шляхом роздумів і логічних висновків - попісявши на провід під напругою ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 7 хвилин тому, Made in USSR сказав: надоела война. чувствуется некая усталость от происходящего. До жовтня 2026 року є реальне вікно зупинки по ЛБЗ. З червня 2026 р пішов перелом у війні. 3 хвилини тому, vadimv сказав: Неодноразово ) Ви ще тут))) Все, покупались?!))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 3 часа назад, DimaF сказал: Вредно для здоровья, нахер не нужно. здуру можна й прутень зламати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 14 минут назад, Made in USSR сказал: надоела война. а до того в кайф була ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) 1 година тому, XL.pro сказав: Подивіться уважніше, я виділив жирним шрифтом: "Звісно, якщо чоловік жирний, у віці та має ІМТ понад 24-25, то бігати йому не варто, бо вб'є суглоби" Ну, 24,9 - вважається нормальною вагою, навіть з трішки надлишковою бігати не заборонено Ну і? Бігати я нікому не забороняв. Є розуміння ризиків, на які не варто наражатися. Бо біг - це ударне навантаження, і воно йде на хребет та суглоби. Для прикладу, старий "Пабмед": Індекс маси тіла та ризик остеоартрозу колінного суглоба: систематичний огляд та метааналіз проспективних досліджень. ІМТ 24-25 - це теж умовно, бо є хлопці й з ІМТ 27, набраним одними м'язами 😉 Важливо ще, товстунчик молодий чи старий. Бо це різні товстунчики й різні ризики для суглобів. Має значення, як він харчується, чи достатньо білка тощо. Якщо ціль - збільшити кількість мітохондрій або скинути жирок, то оптимальний пульс під час тренування треба тримати у верхній частині 2-ї пульсової зони або внизу 3-ї. Умовно, бо це підбирається індивідуально. Але жиробасику для цього бігти не потрібно: достатньо швидко ходити. За рік-два ходьби й жирок скинеться, і суглоби достатньо укріпляться для сприймання ударного навантаження, яким є біг. А там і бігати можна, на здоров'я. Тільки робити це потрібно правильно, а то яєчки зменшаться За свої яєчка не бійтеся, бо Вадим вас трошки наїбав (вдамо, що він, як перекладач, помилився ненавмистно): в оригіналі книги Сапольскі "Why Zebras Don’t Get Ulcers" написано "40 to 50 miles a week" та "26 miles in a day". Звідки знаю? - Перевіряв 😉 Chapter 7, Sex and Reproduction. Приблизно сторінка 100, нижче малюнка з прутнем на кілька абзаців Я читав книги Сапольскі, а зараз слухаю на прогулянках, і саме кацапопереклад із "20-30 км" та "15 км" здався мені таким, що суперечить здоровому глузду і фактології физичної культури. Я сам колись пожив кілька років в кайф, скуфом Бізнес, зустрічі, рестіки, алкашка, їжа, стрес, поганий сон ... Але коли при 190 росту я став на ваги й побачив 120 кіл, то вирішив повернутися до нормальної форми. Тож питання вивчав досить серйозно, і зробив все спокійно, неквапно, бо приклади тих, хто нашкодив собі поспіхом були перед очима. Кілька років вже маю пристойну форму і нормальний стан здоров'я з аналізами, яки не варто показувати в ТЦК 😉 Звісно, не бігом єдиним. Я намагаюся урізноманітнювати аеробні навантаження і не забувати про турнічок та інші силові вправи. Ого роман накатав 😁 Бережіть здоров'я! Тихої ночі! Змінено 18 годин тому користувачем DmiVady 3 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 1 час назад, 988888 сказал: Угу. Каденюк підтвердить. gazeta.ua/articles/people-newspaper/_leonid-kadenyuk-pomer-pid-chas-probizhki/818308 і що це доводить? активне життя до 67 це погано? товариш з юності помер, 49 років (чи 50) , сидів в квартирі, ухилявся чи просто роботи не було, хз, я з 2022 його не чув. пивасік, рибка, мяско, мінімум активності. я виберу в 67 на пробіжці чи на бабі чим в 50 в ліжку з бокалом пива. а якщо серйозно - не існує ніяких гарантій, щодо очікуванної тривалості життя. є чинники які працюють в плюс, які в мінус, і з цієї множини дуже невелика кількість на яку ми можемо впливати. вчора на схожу тему фільм дивився, про генетично досконалих, серед яких генетично недосконалий став першим для польоту на Титан, для генетичних тестів використовуючи біоматеріал дуже високої якості від "досконалого" чоловіка, який зламав спину. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) 10 годин тому, 7351 сказав: В ТЦК служать тіж самі українці, що складають суспільство України, вони не з Марсу прилетіли. Подивимось статистику порушень зі ЗМІ по ТЦК: За даними омбудсмана, у 2022 році Офіс уповноваженого з прав людини отримав лише 18 скарг. Уже в 2023-му їх було 514, у 2024 році – 3 312. А в минулому 2025-му кількість звернень сягнула 6 127. Найчастіше люди повідомляють про незаконні обмеження свободи пересування під час затримань, примусове доставлення до ТЦК, а також формальний і неякісний медичний огляд, який проводять військово-лікарські комісії. 24tv.ua/diyalnist-ttsk-sp-kilkist-skarg-viyskovih-ttsk-zrosla-333-razi_n3005971 Тепер порівняємо зі звичайною злочинністю українському суспільстві: За три квартири 2025 року в Україні було скоєно 112 022 особливо тяжких злочинів. тяжких злочинів – 237 076 випадків. тим часом: Цитата Лубінець також заявив, що публічно не розповідає навіть про один відсоток випадків незаконних дій ТЦК, які перебувають у провадженні Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. tsn.ua/ukrayina/lubinets-osheleshyv-zaiavoiu-pro-te-shcho-robliat-u-ttsk-iz-neprydatnymy-do-sluzby-cholovikamy-3113666.html але це вже прогрес — ви поставили державних службовців в один ряд зі звичайними злочинцями! Браво! Змінено 16 годин тому користувачем vbb 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 3 години тому, XL.pro сказав: Подивіться уважніше, я виділив жирним шрифтом: "Звісно, якщо чоловік жирний, у віці та має ІМТ понад 24-25, то бігати йому не варто, бо вб'є суглоби" Ну, 24,9 - вважається нормальною вагою, навіть з трішки надлишковою бігати не заборонено Херня але ти повторюй 😅 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 6 часов назад, XL.pro сказал: До жовтня 2026 року є реальне вікно зупинки по ЛБЗ. З червня 2026 р пішов перелом у війні. Ви ще тут))) Все, покупались?!))) "Неделя, 2-3 максимум". Новый, очередной прогноз от заместителя кота . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 5 часов назад, karlito сказал: і що це доводить? Более 3 лет назад начал немного бегать . С первого марта бросил курить и на следующий день побежал ,увеличивая по понемногу дистанцию. Бегаю лишь в несколько прохладных месяцев ок 3 в год. Курить , до того как бросил, начал опять после нескольких личных трагедий. Было ,что несколько недель по 2 пачки в день курил и почти ничего не ел. Думал , что сдохну. В этом году несколько раз бегал 8+ км по 50 мин, на последних 200 м мог сильно ускориться , т.е могу без проблем еще пару км пробежать . На такие дистанции я никогда ранее не бегал , да и зачем . Основной вопрос - зачем вообще это необходимо или с какой целью , прожить еще энное колличество дней- месяцев- лет , чтобы что ?? Чтобы " радоваться жизни " или " меньше страдать" , в чем смысл ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 11 минут назад, рыбак сказал: что ?? Чтобы " радоваться жизни " или " меньше страдать" , в чем смысл ? Что есть жизнь человека в контексте страдание- радости? Чего больше и что мерило? Что такое страдание - радости для : человека- животного , человека- мешка днк и Человека ? .допустим нашли мерило и человек - животное или днк определил свою прошедшую жизнь , как большее радости. И что ?? Змінено 12 годин тому користувачем рыбак 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 13 минут назад, рыбак сказал: Что есть жизнь человека в контексте страдание- радости? Чего больше и что мерило? нашо ви мені такі питання ставите? я ж писав - я проста людина, звідки я знаю. особисто я лежу, а якщо щось роблю - то або заставляють, або гроші платять, або захотілось. стараюсь мінімізувати перші два стимула 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 4 часа назад, vbb сказал: поставили державних службовців в один ряд зі звичайними злочинцями! Браво! " Звичайний" -это кто ,и кто " незвичайний злочинець"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Только что, karlito сказал: нашо ви мені такі питання ставите? я ж писав - я проста людина, звідки я знаю. особисто я лежу, а якщо щось роблю - то або заставляють, або гроші платять, або захотілось. стараюсь мінімізувати перші два стимула Интересуюсь ,может ты знаешь или кто другой 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 7 годин тому, Бездомный сказав: а до того в кайф була ? "Двіжуха" (с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз