Dark FeniX Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 36 минут назад, AndreuS сказал: а можна ракети на росію своїм ходом доправити? прям з Америки? Да как бы, со слов Салливана, и с нашей стороны тоже нельзя 😔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 (змінено) 21 годину тому, Бездомный сказав: не малороси Симон Петлюра про «малоросів» Показати вміст Пригадую собі сторінки із історії нашого народу. Вони завше викликали в душі моїй тяжкі почуття, а спомин про них гостро й пекуче краяв моє серце. Передо мною як живий стоїть огидливий образ гетьмана Брюховецького, що за «ласощі» та за московські подарунки продавав свою Вкраїну, зневажав її честь і інтереси свого народу... За цим запроданцем ідуть инші. Іх багато, сотні, і цілі тисячі... Як п'явки, вони висисали всі сили і всю крівавицю з живого організму народнього. Вони, як той бур'ян, глушили здорові рослини, що виростали й хотіли буяти на рідному полі. Кожний їх подих був нездоровим і мертвою отрутою був він для всього живого. Вони, ці запроданці, зробили все, що тільки могли, аби Україну, вільний край, де панували воля й права чоловіка, повернути в страшне пекло мук і страждань... Вони, ці іуди, залишили глибокий слід в історії нашого народу. І породили ціле покоління ще гірших запроданців, ще гірших зрадників, що тілько й живуть надіями на «ласощі», на ріжні «награди», і не перестають лизати руки і збирати крихти з-під столу «власть имущихъ». Поміж ними більше таких, яких можна зарахувати до «безбатьківщан». Це люде «без роду, без племені». Але є чимало і таких, що признаються до свого народу і гордо заявляють: — Я теж українець! Або: — Какъ-же, и я малороссъ! І коли я зустрічаюсь з таким «малороссомъ», мені завше пригадується один мій «знайомий» жандарський офіцер, який, забравши у мене на трусі українські «нелегальні» книжки, тепер вже дозволені, почав зо мною «щиру» розмову. Він без мила ліз в мою душу, сподіваючись, очевидячки, зустріти і з мого боку таку ж саму щирість і одвертість... — Ех, молодий чоловік, кар'єру собі губите, будучність свою псуєте... — Це моє діло, — відповів я йому. — Ну, конечно, я знаю. Я тілько так... по-дружеськи... Я витріщив очі і хотів було заявити, що «дружбы» з ним ніколи не вів, та певно й не буду. Він зрозумів мабуть це і з таємничим видом і притишеним голосом почав мені плести: — От у вас найдена «малорусская» література. Да... тамъ много интереснаго... Только зачѣмъ ви увлекаетесь всѣмъ этимъ?... Знаете... я вѣдъ самъ малоросъ — ще тише промовив він і зразу ж, наче перелякавшись своїх слів, — добавив: — Только я не йду такъ далеко. — О, добродію! Нащо ви так кажете? Ви підете дуже далеко. Всі «малоросы», такі от як ви, завше йшли дуже далеко, — відповів я йому. Мій «щирий» жандар «малоросъ» образився і увірвав балачку. Через півгодини він віз мене до тюрми і цілу дорогу уперто мовчав. В тюрмі мені довелось зустрінути ще одного «тоже малороса», трохи тілько дурнішого і не такого пролазу, як «малоросъ» із жандарів. Це був начальник тюрми, старий кубанський козак, жорстокий деспот. Балакати по-російському він умів дуже кепсько, а коли вставляв якесь російське слово, то воно виходило у нього «ни къ селу ни къ городу». — Що ж це, господине, задумали ви робити? До нашого народу підсовуєтесь? Один був народ порядний, та й той хочете споганити. Та я вас, с.с... вивішав би всіх, як наш Гонта колись вішав «жидів» та уніятів!... — Хто його зна! Може б Гонта й не повісив мене, — процідив я крізь зуби. — А як уже вішати, то певно б, довелось раніш Гонту почепити... — Що, Гонту? Ви мені не заговарюйте зубів. Я «тоже малоросъ»... Знаю дещо. Мій дід на Запоріжжю був. — Дуже може бути. — І не нас вчити таким пісклятам. Гонта... Гонта був герой, за правду стояв, а ви народ баламутите. Та ще який народ?... — з докором сказав мій «патріот» і скоса поглянув на «патріота» в жандарському убранню. Я пильно поглянув на цю оригінальну «патріотичну» кумпанію і мимоволі згадав тих запроданців, що сто літ раніш «роспинали» нашу країну і затягували петлю на шию свого ж вільного народу. Передо мною пишались, так мовити б, спілі груші з старого дерева українського зрадництва, запроданства і національного каліцтва. Тим часом «славних прадідів великих правнуки погані» не вгавали. Жандар почав признаватись, що він — з Катеринославщини і що дуже любить українські пісні, а начальник тюрми оповідав, як він укупі з Кухаренком рубав черкесів і як Шевченко любив Кухаренка. — Чуєте? — звернувся він до мене: — так любивъ, що здѣлавъ йому посвященіе Кобзаря і сказавъ у тому посвященіи: «друже мій єдиний»... А за що? За то, що Кухаренко вѣрою и правдою служывъ на служби, не робывъ того, що вы робыте — и за свою службу дослужывся до генеральского чына... Отъ і я вже статськый совітныкъ — додав він з гордо. — Ще б пак, — зауважив я. — Хиба даром черкесів рубали... Я от кажу і офіцеру жандармському, що він теж далеко піде. Особа «тоже малоросса» із начальників тюрми пригадалась мені, як читав я в «Кіевлянині» промову якогось д. Баришнікова на зібранню «Союза русскихъ людей». Д. Баришніков (певно раніш прозивався просто Баришником) радив зграї чорносотенців додержувати тієї ж самої тактики, якої колись тримались запорожці. Мені нема чого виводити на чисту воду брехні д. Баришника і ті перекручування, які він робив з поводження і звичаїв запорожців. Як небо від землі, так ріжняться колишні лицарі і оборонці свободи від «истинно-русскихъ» погромників. Мені хочеться лише підкреслити характерний факт участи в огидливих вчинках ворогів свободи і наших «землячків». Ви їх зустрінете скрізь; ціла маса шпіонів-«земляків», провокаторів, погромників набирається із темних елементів нашого народу. І коли ви може іноді не осудите їх і зумієте инколи простити їх, бо часто ці елементи «не знають, що творять», то «малороси», як от мій знайомий жандар або начальник тюрми, можуть тілько викликати в душі вашій глибоке обурення і болючі почуття за ту націю, яка породила оттаку гидоту. «Я тоже малоросс!» — Як це стало гидко чути! Такі слова вириваються у бездушних, денаціоналізованих запроданців; вони стали ознакою не тілько повного недбальства до інтересів нації, до інтересів пригнобленого люду, але ознакою ренегатства і злочинства проти того народу, ім'я якого так зневажають і обкидають грязюкою оці вилюдки, коли називають себе «тоже малороссами». "Рада" (Київ). - 1906. - 15 жовтня. Правопис оригіналу збережено (Петлюра С. Статті, листи, документи. Показати вміст Питання про націоналістів було до Вінсола. Мене цікавила його відповідь. А з вами і так все ясно. Змінено 25 квітня 2024 користувачем Вячеслав63 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 19 минут назад, tort сказал: Вас висміяли Я радий, що хоч комусь зранку підняв настрій Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dvr002 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 Германі пише, що рф почала виробляти зброї більше ніж використовує у війні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 49 хвилин тому, tort сказав: Не триндіть Іще раз за відомою адресою . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 32 хвилини тому, Вячеслав63 сказав: Питання про націоналістів було до Вінсола. Мене цікавила його відповідь. А з вами і так все ясно. Моя відповідь зрозуміла. Переважна більшість довбограї, які свідомо чи не свідомо працювала на кремль, розвюючи державу. Оті догралисль. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 1 година тому, Магирус сказав: Саме так. Як тут на форумі бійці деякі - пофіг на закони, в житті бувають огорчєнія. А як щодо них порушують права - то ніззя. І всі ці заяви - я зневажаю тих, хто поїхав з країни. Да ці люди навіть не знають про існування того, хто їх зневажає. Тим більше, що багато людей поїхали до повномасштабної війни. Бо побачили, куди котиться країна А стосовно звинувачення і депортації - так нехай Україна заводить справи за "дезертирство" і подає до суду. Тільки жодної справи стосовно тих, хто поїхав немає. Бо немає підстав, так як країна сама випустила людей Кордонів стає все менше, а прикордонників все більше. Так що навіть після війни влада планує підтримувати совок. Єдине що її по справжньому турбує - аби майдан не трапився. Але ж людям подобається! 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 expert.in.ua/world/23042024-siryj-pasport-ukrayintsyam-za-kordonom-zakrutyat-gajky-ale-vony-znajshly-vyhid/ Більшість порішають, але вже не будуть громадянами України і ніколи не повернуться . Привіт зеленій дрисні. Чого тіко не зробиш для друзів, щоб баклани, лисі та Люсі не воювали . А ще адвокати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 3 хвилини тому, US7IGN сказав: Кордонів стає все менше, а прикордонників все більше. Так що навіть після війни влада планує підтримувати совок. Єдине що її по справжньому турбує - аби майдан не трапився. Але ж людям подобається! glavcom.ua/country/politics/rada-zbilshila-chiselnist-dpsu-na-15-tisjach-997586.html На 15 тисяч. Це ж скіко любих друзів зеленої дрисні можна відправити воювати на західному кордоні .. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 (змінено) 1 час назад, tort сказал: Несіть цитату, де видно що ця "логіка" моя, або утільопуйте в закат. Тащ майор, а можна мені утіліпати на світанку? Бо я темряви боюся Змінено 25 квітня 2024 користувачем Магирус 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 9 минут назад, Vinsol2009 сказал: Більшість порішають, але вже не будуть громадянами України і ніколи не повернуться А собирались? От большинства их для Украины понту около нуля. Знаю многих, десятилетиями работающих там, платящих налоги и тратящих деньги тоже там. Все что их связывает с Украиной это паспорт и пенсионеры родители , пенсию которым выплачивается уже с наших налогов. А те кто свалил от мобилизации тем более не под каким соусом не вернутся от греха подальше, вплоть до нелегального положения. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 (змінено) 3 хвилини тому, ks6 сказав: От большинства их для Украины понту около нуля А чому? Писали що в 2021 заробітчани надіслали в Україну охуліарди справжніх грошей. Що змінилося? Точно проблема в людях, а не в країні? Змінено 25 квітня 2024 користувачем US7IGN 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ks6 Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 1 минуту назад, US7IGN сказал: в 2021 заробітчани Не путать людей периодически или разово съездившие на заработки и тратящих деньги здесь. Таких большинство, сейчас у них нет такой возможости. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 (змінено) 1 хвилину тому, ks6 сказав: Не путать людей периодически или разово съездившие на заработки и тратящих деньги здесь. Таких большинство, сейчас у них нет такой возможости. Ну і хто це зробив? Кацапи чи Європа? А! Вони ж всі цілими днями в армії воюють! Змінено 25 квітня 2024 користувачем US7IGN 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 28 хвилин тому, ks6 сказав: пенсионеры родители , пенсию которым выплачивается уже с наших налогов. ви сами вірите що пенсіонери виживають на пенсію без допомоги в цей час? 32 хвилини тому, ks6 сказав: Знаю многих, десятилетиями работающих там, платящих налоги и тратящих деньги тоже там А я знаю багатьох хто купує для вояк всякі "ніштяки" та передають волонтерами, донатять напряму, підтримують близьких в Україні... чия виборка більше - будемо мірятися? 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 29 хвилин тому, US7IGN сказав: Ну і хто це зробив? Кацапи чи Європа? А! Вони ж всі цілими днями в армії воюють! Головне воюючи з путінізмом, щоб самим ним не стати 2 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 4 хвилини тому, XL.pro сказав: Головне воюючи з путінізмом, щоб самим ним не стати Та ні, кажуть там вже власної зброї за власний рахунок роблять більше ніж витрачають. Ви взагалі уявляєте пуйла який дякує сі у вечірньому кварталі за черговий пакет допомоги? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 (змінено) 25 хвилин тому, vbb сказав: 1 година тому, ks6 сказав: Знаю многих, десятилетиями работающих там, платящих налоги и тратящих деньги тоже там А я знаю багатьох хто купує для вояк всякі "ніштяки" та передають волонтерами, донатять напряму, підтримують близьких в Україні... А ще більше я знаю таких хто в Україні але користі з них в "-" - споживають виплати, офіціально не працюють, не донатять і не воюють... То може якісь інші крітерії падлюк визначити. ніж "воює-не воює" та "закордоном-в Україні" ???? Змінено 25 квітня 2024 користувачем vbb 2 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 8 хвилин тому, vbb сказав: А ще більше я знаю таких хто в Україні але користі з них в "-" - споживають виплати, офіціально не працюють, не донатять і не воюють... То може якісь інші крітерії падлюк визначити. ніж "воює-не воює" та "закордоном-в Україні" ???? Ви забули тих хто грабує. Але їм народна любов, подяка та вибори на виборах. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 1 годину тому, Vinsol2009 сказав: Іще раз за відомою адресою . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovova Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 2 минуты назад, vbb сказал: То може якісь інші крітерії падлюк визначити. ніж "воює-не воює" та "закордоном-в Україні" ???? Є закон, все інше - ємоції. Тому крітерії прості: Якщо злочинець, порушник, то - суд, вирок, покарання. Якщо не працює - дивись, що не так із законом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 19 хвилин тому, US7IGN сказав: Та ні, кажуть там вже власної зброї за власний рахунок роблять більше ніж витрачають. Ви взагалі уявляєте пуйла який дякує сі у вечірньому кварталі за черговий пакет допомоги? У нас був профі в політиці, який так готувався до війни як і кварталівець. В країні можливостей все можливо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 1 хвилину тому, vovova сказав: Є закон, все інше - ємоції. Тому крітерії прості: Якщо злочинець, порушник, то - суд, вирок, покарання. Якщо не працює - дивись, що не так із законом. "закон як дишло- куди повернув туди й вийшло" "щось не так"- звичайно, коли закони пишуть під себе а не в інтересах країни... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 Тільки що, XL.pro сказав: У нас був профі в політиці, який так готувався до війни як і кварталівець. В країні можливостей все можливо Головне результати. Але ж людям подобається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 25 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2024 Тільки що, vbb сказав: "закон як дишло- куди повернув туди й вийшло" "щось не так"- звичайно, коли закони пишуть під себе а не в інтересах країни... Ну ви ж напевно не знаєте в інтересах якої країни хто діє. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз