Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Може, я щось не так рахую, але на 14-тому танку я збилася з ліку.

https://www.facebook.com/reel/487631136866664?s=yWDuG2&fs=e

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер
31 січня

Війна в Україні, 31 січня 2023 року: Тактичний рівень
 

Спойлер

Це були два неспокійні тижні, з великою кількістю роботи і, відповідно, відсутністю звітів. Принаймні, жодного опублікованого: писали досить багато, оглядаючи різні події. Однак, на той момент нічого не виглядало дійсно "підходящим". Потрібно було ще трохи поміркувати.

Так чи інакше, на стратегічному рівні відбулося багато, на оперативному - відносно небагато, а на тактичному - зовсім небагато. Отже, дозвольте мені почати огляд подій останніх двох тижнів з останнього.

БИТВА ЗА ДОНБАС

Загалом, основна маса лінії фронту залишилася там, де вона була в середині січня. Щоправда, ЗС РФ провели щонайменше дві потужні контратаки, а те, що залишилося від "Вагнера", продовжує наступати в районі Бахмута. Однак ціна, яку платять українці, настільки велика, що поки що атакують переважно "мобіки" ЗС РФ та ВДВ. У зв'язку з цим цікаво спостерігати, як Путін і його генерали продовжують наполегливо демонструвати, що у них не тільки немає інших ідей, окрім "лобової піхотної атаки з деякою механізованою і великою кількістю артилерії", але й просто немає рішень для виходу зі скрутного становища, в яке вони себе поставили.

Куп'янськ... ніби як "без новин", за винятком спорадичних обмінів артилерійським вогнем.

Слов'янськ... після провалу всіх російських контратак на Новоселівське - жодних новин. Звісно, на деяких супутніх відео було показано, як танки ЗС РФ об'їжджають околиці села, але відновити його не вдалося. У свою чергу, українці не розпочинали нових обстрілів у напрямку Сватового. Схоже, що обидві сторони заклопотані підведенням підкріплень і поліпшенням своїх поточних позицій.

Кремль... Десь 4-5 днів тому ЗС РФ провели потужну контратаку в цьому районі, залучивши 237-й бронетанковий полк, БАРС-13, щонайменше два мотострілецьких полки, і добре підтримавши артилерією. Вони відтіснили українців з північної та південної околиць міста, але не змогли просунутися в західному напрямку, наприклад, на Зарічне і Торське. Власне, центральне вістря цього контрнаступу було зупинене далеко на схід від Діброви. Це була дорога операція, в якій було задіяно надто мало сил, щоб досягти чогось значущого, і яка проводилася тупо: фронтально. Настільки безглуздо, що я не можу не задатися питанням про її точний намір. Можливо, її можна охарактеризувати як "успішно зв'язати чотири бригади ЗСУ" на цій ділянці"? Дивіться: виграти ще більше часу для будівництва російської "глибоко ешелонованої оборони" вздовж шосе Р66, далі на схід. (Як згадувалося раніше, ЗС РФ гарячково працюють над створенням масивної лінії укріплень, захищених глибокими мінними полями, вздовж усієї лінії фронту від кордону на північному заході Луганщини аж до річки Дніпро).

Бахмут.... Це єдиний район, де за останні два тижні росіянам вдалося досягти певних успіхів. Та й то "авансом": звіти підрозділів ЗСУ, що дислокуються там, на кшталт "немає проблем, все добре" - і це незалежно від того, що там відбувається. Точніше, незважаючи на те, що відбувається:

На північ від Бахмута, 25 січня, "Вагнер" і "ВДВ" перетнули річку Бахмутську і просунулися в Благодатне з метою штурму північної Парасковіївки і Красної Гори на півдні, а також з Благодатного в напрямку траси М03 на заході. Однак Благодатне виявилося практично порожнім від українських військ: замість цього вони окопалися на пагорбах на захід і вище села, таким чином, маючи чудове поле для обстрілу всього, що рухається під ними. Більше того, ЗСУ тим часом перекинули в район Бахмута ще одну артилерійську бригаду (принаймні третю, якщо не четверту... я знаю про 40-ву, 43-ю і 45-ту; зараз вони підкріплені ще однією) і піддали росіян такому обстрілу, що WarGonzo залишили в селі лише 29 січня. Тим не менш, навіть станом на вечір минулого дня Вагнер все ще не мав твердого контролю над селом: він втрачав війська, намагаючись закріпитися там на будь-яких позиціях.
Східний Бахмут: росіяни претендують на той чи інший будинок, ту чи іншу ділянку тієї чи іншої вулиці...., але насправді нікуди не йдуть.
Кліщівка... ЗСУ точно відійшли з села, але міцно контролюють пагорб над ним, із західного боку, і таким чином трощать все, що намагається стати на їхньому шляху - або намагаються обійти на південь від Кліщівки, в напрямку Ступочок.

image.png.6790d98b067f57e4d4c4ce114ce077f2.png

Кадр з відео, знятого безпілотником, на якому зображена ділянка фронту в районі Кліщівки, близько 15 січня. Привертають увагу сотні воронок від артилерійських обстрілів: судячи з їхньої дисперсності, це - реактивні системи залпового вогню (РСЗВ). Хоча українська артилерія має набагато менше труб і снарядів, вона набагато точніша: ЗСУ не можуть дозволити собі витрачати сотні снарядів на "заперечення району", у них немає необхідності "бити на всі боки". Вона намагається бити туди, де це важливо.

Підсумок: Бахмут залишається під українським контролем, траса М03 і дорога на Костянтинівку залишаються відкритими для перекидання українських підкріплень і постачання (та евакуації поранених). Дійсно, реорганізація гарнізону ЗСУ, схоже, завершена. 61-ша і 63-тя ОМБр за підтримки 4-ї танкової зараз утримують лінію на північ від міста; 1-ша окрема, 3-тя штурмова, 24-та ОМБр і 57-ма мотострілецька утримують Бахмут, а 28-ма і 60-та ОМБр утримують південний бік міста. Найголовніше: замість "розрізнених частин", більшість залучених бригад зараз присутні у повному складі - а це, як правило, означає, що всі їхні 4-5 батальйонів знаходяться на цій ділянці (так: більшість бригад ЗСУ зараз складаються з 4-5 батальйонів, а деякі - з 6). Кілька бригад також перебувають "у резерві" на захід від міста.

image.png.98ccb484cfd978933bd42050a695d5e8.png

М-80А (БМП колишньої Югославії/колишньої Словенії) 24-ї мехбригади, знайдений підбитим в районі Благодатного, близько 15 січня.

Авдіївка... Я поняття не маю, хто командує на російському боці Донецького напрямку. Можу лише оцінити, що цей персонаж просто не має рішення для жодного з поставлених перед ним завдань. А його війська протистоять чи не найкращим українським укріпленням. Не дивно, що 28 січня черговий штурм Водяного був легко відбитий.

Мар'їнка... принаймні, місцевий російський командир прийшов до нової ідеї, і останні кілька днів намагався обійти південну сторону цього повністю зруйнованого міста. Безуспішно: тамтешні підрозділи "ДНР" (тим часом усі офіційно інтегровані до складу ЗСУ) зазнали лише додаткових втрат - передусім від артилерії ЗСУ.

image.png.cf72b40a5c090548ad36cf8b3ce1473a.png

Уламки українського БТР М113 (американської розробки), знайдені російськими військами на околицях Мар'їнки. Його наявність може свідчити про якусь локальну українську контратаку на початку цього місяця.

Вугледар.... За останні кілька днів цей район став ареною чергової безглуздої масштабної контратаки ЗС РФ. 25 січня росіяни розгорнули відновлені 40-у та 155-у морські піхотні бригади, батальйон "Восток", батальйон "Каскад", кілька незначних підрозділів ГРУ та щонайменше полк спецназу для наступу з Микільського по рівнинній і відкритій місцевості в північному напрямку. Оголошені як щось на кшталт "великого наступу" такими організаціями, як "Рибар", і незалежно від того, як часто вони повторювалися, всі атаки були розбиті українською артилерією, з великими втратами в російських ОБТ, БМП (мабуть, новий рекорд з перекидання башти) і піхоті: масі задіяних російських підрозділів так і не вдалося хоча б увійти в зону досяжності українських кулеметів. 27 січня ЗСУ контратакували найближче угруповання російських військ на південь від Вугледара і розгромили його. Таким чином, станом на минулу ніч росіяни повернулися на свої вихідні позиції, на схід від Павлівки. Мушу зізнатися, що я трохи заплутався в тому, які саме підрозділи ЗСУ там дислокуються: одні кажуть, що це 72-га мехбригада, інші - 79-та повітряно-десантна. Може бути і те, і інше.

image.png.fdb5de670fd41ec8adbc690ea8c327ef.png

Оскільки заводи з виробництва боєприпасів у Болгарії та Румунії тепер "працюють у три зміни", а вся вироблена ними продукція 122-мм та 152-мм снарядів спрямовується безпосередньо в Україну, можна знову побачити більше Д-30 ЗСУ вздовж лінії фронту.

На півдні Запоріжжя та Дніпровському "фронті" останні два тижні було "тихо" - за винятком звичайних дій невеликих підрозділів (див.: патрулювання, розвідка, артилерійські обстріли тощо).

Зауваження на завершення: зверніть увагу на недостатню ефективність російської артилерії. Вона все ще переважає за чисельністю ЗСУ (щонайменше у 5-6 разів), але - і як було "анонсовано" ще у червні-липні 2022 року - через холодну погоду її БПЛА "Орлан" не працюють (а якщо працюють, то виходять з ладу, мають замерзлу оптику тощо). У ЗРВ залишається нестача передових контролерів, а зв'язок залишається поганим. Таким чином, більшу частину часу артилерія VSRF веде вогонь "наосліп". Звичайно, слід очікувати, що це зміниться, як тільки погода покращиться. У свою чергу, ПКС сьогодні часто змушені втручатися за допомогою своїх Мі-24 і Ка-52 (не впевнений, що всі кадри на останньому відео є "свіжими").

 

  • Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, Музей сказал:

Може, я щось не так рахую, але на 14-тому танку я збилася з ліку.

https://www.facebook.com/reel/487631136866664?s=yWDuG2&fs=e

А какая разница.

Это не у нас и не нам...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, Privet сказав:

 

No comments...:pozor:

image.thumb.png.95152a7e56cade5ce9afb18fdf0d825c.png

 

Змінено користувачем vadimv
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

:pozor:

Спойлер

Звезда "Папиных дочек", "Шести кадров" и режиссёр "Сватов" Эдуард Радзюкевич заявил о желании отправиться добровольцем на спецоперацию. 57-летний артист заявил, что с этим пора уже заканчивать.


"Давно об этом думаю. Просто сейчас не позволяет здоровье. Но при первой возможности обязательно туда отправлюсь. Для меня понятие "Родина" впитано с молоком матери. Я вырос в семье офицера-пограничника", — заявил Радзюкевич.

Известный кинодеятель также подчеркнул необходимость гордиться теми, кто сейчас защищает нашу страну. По словам актёра, Родина — это матери, дети, жёны, сёстры, поэтому стоять за неё — священный долг каждого представителя сильного пола.

Спойлер

 

bCK2wk4J-Fo.jpg

 

 

Змінено користувачем Бездомный
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 минуту назад, badgy сказал:

Том Купер
31 січня

Війна в Україні, 31 січня 2023 року: Тактичний рівень
 

  Скрыть контент

Це були два неспокійні тижні, з великою кількістю роботи і, відповідно, відсутністю звітів. Принаймні, жодного опублікованого: писали досить багато, оглядаючи різні події. Однак, на той момент нічого не виглядало дійсно "підходящим". Потрібно було ще трохи поміркувати.

Так чи інакше, на стратегічному рівні відбулося багато, на оперативному - відносно небагато, а на тактичному - зовсім небагато. Отже, дозвольте мені почати огляд подій останніх двох тижнів з останнього.

БИТВА ЗА ДОНБАС

Загалом, основна маса лінії фронту залишилася там, де вона була в середині січня. Щоправда, ЗС РФ провели щонайменше дві потужні контратаки, а те, що залишилося від "Вагнера", продовжує наступати в районі Бахмута. Однак ціна, яку платять українці, настільки велика, що поки що атакують переважно "мобіки" ЗС РФ та ВДВ. У зв'язку з цим цікаво спостерігати, як Путін і його генерали продовжують наполегливо демонструвати, що у них не тільки немає інших ідей, окрім "лобової піхотної атаки з деякою механізованою і великою кількістю артилерії", але й просто немає рішень для виходу зі скрутного становища, в яке вони себе поставили.

Куп'янськ... ніби як "без новин", за винятком спорадичних обмінів артилерійським вогнем.

Слов'янськ... після провалу всіх російських контратак на Новоселівське - жодних новин. Звісно, на деяких супутніх відео було показано, як танки ЗС РФ об'їжджають околиці села, але відновити його не вдалося. У свою чергу, українці не розпочинали нових обстрілів у напрямку Сватового. Схоже, що обидві сторони заклопотані підведенням підкріплень і поліпшенням своїх поточних позицій.

Кремль... Десь 4-5 днів тому ЗС РФ провели потужну контратаку в цьому районі, залучивши 237-й бронетанковий полк, БАРС-13, щонайменше два мотострілецьких полки, і добре підтримавши артилерією. Вони відтіснили українців з північної та південної околиць міста, але не змогли просунутися в західному напрямку, наприклад, на Зарічне і Торське. Власне, центральне вістря цього контрнаступу було зупинене далеко на схід від Діброви. Це була дорога операція, в якій було задіяно надто мало сил, щоб досягти чогось значущого, і яка проводилася тупо: фронтально. Настільки безглуздо, що я не можу не задатися питанням про її точний намір. Можливо, її можна охарактеризувати як "успішно зв'язати чотири бригади ЗСУ" на цій ділянці"? Дивіться: виграти ще більше часу для будівництва російської "глибоко ешелонованої оборони" вздовж шосе Р66, далі на схід. (Як згадувалося раніше, ЗС РФ гарячково працюють над створенням масивної лінії укріплень, захищених глибокими мінними полями, вздовж усієї лінії фронту від кордону на північному заході Луганщини аж до річки Дніпро).

Бахмут.... Це єдиний район, де за останні два тижні росіянам вдалося досягти певних успіхів. Та й то "авансом": звіти підрозділів ЗСУ, що дислокуються там, на кшталт "немає проблем, все добре" - і це незалежно від того, що там відбувається. Точніше, незважаючи на те, що відбувається:

На північ від Бахмута, 25 січня, "Вагнер" і "ВДВ" перетнули річку Бахмутську і просунулися в Благодатне з метою штурму північної Парасковіївки і Красної Гори на півдні, а також з Благодатного в напрямку траси М03 на заході. Однак Благодатне виявилося практично порожнім від українських військ: замість цього вони окопалися на пагорбах на захід і вище села, таким чином, маючи чудове поле для обстрілу всього, що рухається під ними. Більше того, ЗСУ тим часом перекинули в район Бахмута ще одну артилерійську бригаду (принаймні третю, якщо не четверту... я знаю про 40-ву, 43-ю і 45-ту; зараз вони підкріплені ще однією) і піддали росіян такому обстрілу, що WarGonzo залишили в селі лише 29 січня. Тим не менш, навіть станом на вечір минулого дня Вагнер все ще не мав твердого контролю над селом: він втрачав війська, намагаючись закріпитися там на будь-яких позиціях.
Східний Бахмут: росіяни претендують на той чи інший будинок, ту чи іншу ділянку тієї чи іншої вулиці...., але насправді нікуди не йдуть.
Кліщівка... ЗСУ точно відійшли з села, але міцно контролюють пагорб над ним, із західного боку, і таким чином трощать все, що намагається стати на їхньому шляху - або намагаються обійти на південь від Кліщівки, в напрямку Ступочок.

image.png.6790d98b067f57e4d4c4ce114ce077f2.png

Кадр з відео, знятого безпілотником, на якому зображена ділянка фронту в районі Кліщівки, близько 15 січня. Привертають увагу сотні воронок від артилерійських обстрілів: судячи з їхньої дисперсності, це - реактивні системи залпового вогню (РСЗВ). Хоча українська артилерія має набагато менше труб і снарядів, вона набагато точніша: ЗСУ не можуть дозволити собі витрачати сотні снарядів на "заперечення району", у них немає необхідності "бити на всі боки". Вона намагається бити туди, де це важливо.

Підсумок: Бахмут залишається під українським контролем, траса М03 і дорога на Костянтинівку залишаються відкритими для перекидання українських підкріплень і постачання (та евакуації поранених). Дійсно, реорганізація гарнізону ЗСУ, схоже, завершена. 61-ша і 63-тя ОМБр за підтримки 4-ї танкової зараз утримують лінію на північ від міста; 1-ша окрема, 3-тя штурмова, 24-та ОМБр і 57-ма мотострілецька утримують Бахмут, а 28-ма і 60-та ОМБр утримують південний бік міста. Найголовніше: замість "розрізнених частин", більшість залучених бригад зараз присутні у повному складі - а це, як правило, означає, що всі їхні 4-5 батальйонів знаходяться на цій ділянці (так: більшість бригад ЗСУ зараз складаються з 4-5 батальйонів, а деякі - з 6). Кілька бригад також перебувають "у резерві" на захід від міста.

image.png.98ccb484cfd978933bd42050a695d5e8.png

М-80А (БМП колишньої Югославії/колишньої Словенії) 24-ї мехбригади, знайдений підбитим в районі Благодатного, близько 15 січня.

Авдіївка... Я поняття не маю, хто командує на російському боці Донецького напрямку. Можу лише оцінити, що цей персонаж просто не має рішення для жодного з поставлених перед ним завдань. А його війська протистоять чи не найкращим українським укріпленням. Не дивно, що 28 січня черговий штурм Водяного був легко відбитий.

Мар'їнка... принаймні, місцевий російський командир прийшов до нової ідеї, і останні кілька днів намагався обійти південну сторону цього повністю зруйнованого міста. Безуспішно: тамтешні підрозділи "ДНР" (тим часом усі офіційно інтегровані до складу ЗСУ) зазнали лише додаткових втрат - передусім від артилерії ЗСУ.

image.png.cf72b40a5c090548ad36cf8b3ce1473a.png

Уламки українського БТР М113 (американської розробки), знайдені російськими військами на околицях Мар'їнки. Його наявність може свідчити про якусь локальну українську контратаку на початку цього місяця.

Вугледар.... За останні кілька днів цей район став ареною чергової безглуздої масштабної контратаки ЗС РФ. 25 січня росіяни розгорнули відновлені 40-у та 155-у морські піхотні бригади, батальйон "Восток", батальйон "Каскад", кілька незначних підрозділів ГРУ та щонайменше полк спецназу для наступу з Микільського по рівнинній і відкритій місцевості в північному напрямку. Оголошені як щось на кшталт "великого наступу" такими організаціями, як "Рибар", і незалежно від того, як часто вони повторювалися, всі атаки були розбиті українською артилерією, з великими втратами в російських ОБТ, БМП (мабуть, новий рекорд з перекидання башти) і піхоті: масі задіяних російських підрозділів так і не вдалося хоча б увійти в зону досяжності українських кулеметів. 27 січня ЗСУ контратакували найближче угруповання російських військ на південь від Вугледара і розгромили його. Таким чином, станом на минулу ніч росіяни повернулися на свої вихідні позиції, на схід від Павлівки. Мушу зізнатися, що я трохи заплутався в тому, які саме підрозділи ЗСУ там дислокуються: одні кажуть, що це 72-га мехбригада, інші - 79-та повітряно-десантна. Може бути і те, і інше.

image.png.fdb5de670fd41ec8adbc690ea8c327ef.png

Оскільки заводи з виробництва боєприпасів у Болгарії та Румунії тепер "працюють у три зміни", а вся вироблена ними продукція 122-мм та 152-мм снарядів спрямовується безпосередньо в Україну, можна знову побачити більше Д-30 ЗСУ вздовж лінії фронту.

На півдні Запоріжжя та Дніпровському "фронті" останні два тижні було "тихо" - за винятком звичайних дій невеликих підрозділів (див.: патрулювання, розвідка, артилерійські обстріли тощо).

Зауваження на завершення: зверніть увагу на недостатню ефективність російської артилерії. Вона все ще переважає за чисельністю ЗСУ (щонайменше у 5-6 разів), але - і як було "анонсовано" ще у червні-липні 2022 року - через холодну погоду її БПЛА "Орлан" не працюють (а якщо працюють, то виходять з ладу, мають замерзлу оптику тощо). У ЗРВ залишається нестача передових контролерів, а зв'язок залишається поганим. Таким чином, більшу частину часу артилерія VSRF веде вогонь "наосліп". Звичайно, слід очікувати, що це зміниться, як тільки погода покращиться. У свою чергу, ПКС сьогодні часто змушені втручатися за допомогою своїх Мі-24 і Ка-52 (не впевнений, що всі кадри на останньому відео є "свіжими").

 

По Бахмуту,на жаль, чувак дупля не відбиває про що пише. 

 

  • Лайк 9
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, badgy сказал:

Кремль... Десь 4-5 днів тому ЗС РФ провели потужну контратаку в цьому районі

ось в цьому місці я завис... Довелось йти до оригіналу. Там про Кремінну  . Перекладач якось дивно переклав

  • Дякую 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 минуты назад, Юрий Киев сказал:

По Бахмуту,на жаль, чувак дупля не відбиває про що пише. 

 

Цей чувак багато в чому дупля не відбиває. Не читайте його

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У цьому місяці, потягнув місцевих поліцейських до суду, та примусив у  судовому порядку відкрити два кримінальні провадження на місцевих посадовців - по незаконному наданні землі, вартістю більш ніж 600 тис.дол.США, та незаконному видобутку корисних копалень більш ніж на 7 млн.грн.

 

Уявляєте, - я не активіст, депутат, член якоїсь партії та не публічна особа, та не збираюся нею бути.

 

А місцевих активістів, націаналістів, депутатів, журналістів,  редакторів, любителів прапорів, вишиванок, табличок, любителів хвости крутити місцевим московським попам, пускати сльозу під час гімну, любителів  перейменовувати вулиці,  вішати різні таблички, та які мають московські  щелепи,  московські мізки та які  не спромоглися жодного разу публічно вимовити просте словосполучення "місцева корупція та клановий олігархат"   - я би особисто та залюбки ***-в би  та це було би жорстоко.  Сподіваюсь, колись законодавство зміниться та у мене така можливість з'явиться. 

У мене навіть не має стільки люті до бурятів - як до місцевих гнид - особливо до тих, що у вишиванках.

На моє глибоке переконання - спасіння України - у нульової толерантності до корупції та будь-яких зловживань.

Саме це повинно нас відрізняти від кацапів.

А поки що - адин народ.

 

 

   

  • Лайк 16
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тут весточка для Vinsol и прочих патриотов:

Пруфы сами ищите, кому интересно.😑

image.png.6b349b7a77ffa644ffc82cf0fb0a65f4.png

  • Лайк 8
  • Дякую 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Privet сказал:

у нульової толерантності до корупції та будь-яких зловживань.

 

 

 

   

Viva la junta!!! Larga vida Pinochet!!!

  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Артемидий сказал:

Цей чувак багато в чому дупля не відбиває. Не читайте його

а що саме і кого саме ви порадили почитати?

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Звільнення Криму, стан Путіна і наступ з Білорусі. Про що Буданов говорив з Washington Post
www.bbc.com/ukrainian/features-64469704

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Як невдобно получилось. Реверанс НАБУ в бік Банкової став ілюстрацією "як в"єбатися в сосну не докладаючи зусиль"?

328768660_690337076210307_3742983822466174072_n.jpg

  • Лайк 2
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 хвилин тому, Canton сказав:

Як невдобно получилось. Реверанс НАБУ в бік Банкової став ілюстрацією "як в"єбатися в сосну не докладаючи зусиль"?

328768660_690337076210307_3742983822466174072_n.jpg

А хто йому ту премію дозволив отримати?

  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, JFK сказал:

А хто йому ту премію дозволив отримати?

Хто тут? :classic_ohmy:

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 часов назад, tort сказал:

Навряд чи від міськради, то від районної адміністрації, що наразі є військовою.  Але члени СН там фігурують і не вперше, і як це водиться :) не одні. І це не п'ять машин, щось їх там багатенько за весь період. Оця новина на сайті РВА все пояснює:

Що пояснює?

Там написано:

Із Дрогобиччини на фронт передали п’ять автомобілів... машини відправили спільно із благодійниками, зокрема БФ «Коло», у межах ініціативи начальника Львівської ОВА 

А новина подана як:

Ще п’ять машин від Дрогобицької міськради «Слуги Народу» відправили на фронт.

Як назвати це? Шахрайством?

Здається я так і назвав. :)

  • Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, Бездомный сказав:

:pozor:

  Приховати вміст

Звезда "Папиных дочек", "Шести кадров" и режиссёр "Сватов" Эдуард Радзюкевич заявил о желании отправиться добровольцем на спецоперацию. 57-летний артист заявил, что с этим пора уже заканчивать.


"Давно об этом думаю. Просто сейчас не позволяет здоровье. Но при первой возможности обязательно туда отправлюсь. Для меня понятие "Родина" впитано с молоком матери. Я вырос в семье офицера-пограничника", — заявил Радзюкевич.

Известный кинодеятель также подчеркнул необходимость гордиться теми, кто сейчас защищает нашу страну. По словам актёра, Родина — это матери, дети, жёны, сёстры, поэтому стоять за неё — священный долг каждого представителя сильного пола.

  Приховати вміст

 

bCK2wk4J-Fo.jpg

 

 

Щось мені підказує, що коли в раші увімкнеться режим Шарікова: отнять і подєліть, то без погромів не обійдеться, і радзюкєвічєй почнуть ***ити в першу чергу. 
Ще уміляє евгєній ваганич, що відвідує у шпиталях напівдохлу кацапню, з портфелем за 2000 евро.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 минут назад, ozor сказал:

без погромів не обійдеться, і радзюкєвічєй почнуть ***ити в першу чергу. 
 

при чому , як і сто років тому , відбуватися те буде не за національною ознакою , а за економічною , і лише потім розпочнеться пошук "поганих" народів 

 

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...