Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

36 минут назад, AndreuS сказал:

а можна ракети на росію своїм ходом доправити? прям з Америки?

Да как бы, со слов Салливана, и с нашей стороны тоже нельзя 😔

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 годину тому, Бездомный сказав:

не малороси

 

Симон Петлюра про «малоросів»
 

  Показати вміст

Пригадую собі сторінки із історії нашого народу. Вони завше викликали в душі моїй тяжкі почуття, а спомин про них гостро й пекуче краяв моє серце.

Передо мною як живий стоїть огидливий образ гетьмана Брюховецького, що за «ласощі» та за московські подарунки продавав свою Вкраїну, зневажав її честь і інтереси свого народу...

За цим запроданцем ідуть инші. Іх багато, сотні, і цілі тисячі... Як п'явки, вони висисали всі сили і всю крівавицю з живого організму народнього. Вони, як той бур'ян, глушили здорові рослини, що виростали й хотіли буяти на рідному полі. Кожний їх подих був нездоровим і мертвою отрутою був він для всього живого.

Вони, ці запроданці, зробили все, що тільки могли, аби Україну, вільний край, де панували воля й права чоловіка, повернути в страшне пекло мук і страждань...

Вони, ці іуди, залишили глибокий слід в історії нашого народу. І породили ціле покоління ще гірших запроданців, ще гірших зрадників, що тілько й живуть надіями на «ласощі», на ріжні «награди», і не перестають лизати руки і збирати крихти з-під столу «власть имущихъ».

Поміж ними більше таких, яких можна зарахувати до «безбатьківщан». Це люде «без роду, без племені».

Але є чимало і таких, що признаються до свого народу і гордо заявляють:

— Я теж українець!

Або:

— Какъ-же, и я малороссъ!

І коли я зустрічаюсь з таким «малороссомъ», мені завше пригадується один мій «знайомий» жандарський офіцер, який, забравши у мене на трусі українські «нелегальні» книжки, тепер вже дозволені, почав зо мною «щиру» розмову. Він без мила ліз в мою душу, сподіваючись, очевидячки, зустріти і з мого боку таку ж саму щирість і одвертість...

— Ех, молодий чоловік, кар'єру собі губите, будучність свою псуєте...

— Це моє діло, — відповів я йому.

— Ну, конечно, я знаю. Я тілько так... по-дружеськи...

Я витріщив очі і хотів було заявити, що «дружбы» з ним ніколи не вів, та певно й не буду.

Він зрозумів мабуть це і з таємничим видом і притишеним голосом почав мені плести:

— От у вас найдена «малорусская» література. Да... тамъ много интереснаго... Только зачѣмъ ви увлекаетесь всѣмъ этимъ?... Знаете... я вѣдъ самъ малоросъ — ще тише промовив він і зразу ж, наче перелякавшись своїх слів, — добавив:

— Только я не йду такъ далеко.

— О, добродію! Нащо ви так кажете? Ви підете дуже далеко. Всі «малоросы», такі от як ви, завше йшли дуже далеко, — відповів я йому.

Мій «щирий» жандар «малоросъ» образився і увірвав балачку.

Через півгодини він віз мене до тюрми і цілу дорогу уперто мовчав.

В тюрмі мені довелось зустрінути ще одного «тоже малороса», трохи тілько дурнішого і не такого пролазу, як «малоросъ» із жандарів. Це був начальник тюрми, старий кубанський козак, жорстокий деспот. Балакати по-російському він умів дуже кепсько, а коли вставляв якесь російське слово, то воно виходило у нього «ни къ селу ни къ городу».

— Що ж це, господине, задумали ви робити? До нашого народу підсовуєтесь? Один був народ порядний, та й той хочете споганити. Та я вас, с.с... вивішав би всіх, як наш Гонта колись вішав «жидів» та уніятів!...

— Хто його зна! Може б Гонта й не повісив мене, — процідив я крізь зуби. — А як уже вішати, то певно б, довелось раніш Гонту почепити...

— Що, Гонту? Ви мені не заговарюйте зубів. Я «тоже малоросъ»... Знаю дещо. Мій дід на Запоріжжю був.

— Дуже може бути.

— І не нас вчити таким пісклятам. Гонта... Гонта був герой, за правду стояв, а ви народ баламутите. Та ще який народ?... — з докором сказав мій «патріот» і скоса поглянув на «патріота» в жандарському убранню. Я пильно поглянув на цю оригінальну «патріотичну» кумпанію і мимоволі згадав тих запроданців, що сто літ раніш «роспинали» нашу країну і затягували петлю на шию свого ж вільного народу.

Передо мною пишались, так мовити б, спілі груші з старого дерева українського зрадництва, запроданства і національного каліцтва. Тим часом «славних прадідів великих правнуки погані» не вгавали. Жандар почав признаватись, що він — з Катеринославщини і що дуже любить українські пісні, а начальник тюрми оповідав, як він укупі з Кухаренком рубав черкесів і як Шевченко любив Кухаренка.

— Чуєте? — звернувся він до мене: — так любивъ, що здѣлавъ йому посвященіе Кобзаря і сказавъ у тому посвященіи: «друже мій єдиний»... А за що? За то, що Кухаренко вѣрою и правдою служывъ на служби, не робывъ того, що вы робыте — и за свою службу дослужывся до генеральского чына... Отъ і я вже статськый совітныкъ — додав він з гордо.

— Ще б пак, — зауважив я. — Хиба даром черкесів рубали... Я от кажу і офіцеру жандармському, що він теж далеко піде.

Особа «тоже малоросса» із начальників тюрми пригадалась мені, як читав я в «Кіевлянині» промову якогось д. Баришнікова на зібранню «Союза русскихъ людей».

Д. Баришніков (певно раніш прозивався просто Баришником) радив зграї чорносотенців додержувати тієї ж самої тактики, якої колись тримались запорожці.

Мені нема чого виводити на чисту воду брехні д. Баришника і ті перекручування, які він робив з поводження і звичаїв запорожців. Як небо від землі, так ріжняться колишні лицарі і оборонці свободи від «истинно-русскихъ» погромників. Мені хочеться лише підкреслити характерний факт участи в огидливих вчинках ворогів свободи і наших «землячків». Ви їх зустрінете скрізь; ціла маса шпіонів-«земляків», провокаторів, погромників набирається із темних елементів нашого народу. І коли ви може іноді не осудите їх і зумієте инколи простити їх, бо часто ці елементи «не знають, що творять», то «малороси», як от мій знайомий жандар або начальник тюрми, можуть тілько викликати в душі вашій глибоке обурення і болючі почуття за ту націю, яка породила оттаку гидоту.

«Я тоже малоросс!» — Як це стало гидко чути! Такі слова вириваються у бездушних, денаціоналізованих запроданців; вони стали ознакою не тілько повного недбальства до інтересів нації, до інтересів пригнобленого люду, але ознакою ренегатства і злочинства проти того народу, ім'я якого так зневажають і обкидають грязюкою оці вилюдки, коли називають себе «тоже малороссами».

"Рада" (Київ). - 1906. - 15 жовтня.
Правопис оригіналу збережено

(Петлюра С. Статті, листи, документи.

 

 

  Показати вміст

lcZlQEiZJD8.jpg

 

Питання про націоналістів було до Вінсола. Мене цікавила його відповідь. А з вами і так все ясно.

Змінено користувачем Вячеслав63
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, tort сказал:

Вас висміяли

Я радий, що хоч комусь зранку підняв настрій

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

32 хвилини тому, Вячеслав63 сказав:

Питання про націоналістів було до Вінсола. Мене цікавила його відповідь. А з вами і так все ясно.

Моя відповідь зрозуміла. Переважна більшість довбограї, які свідомо чи не свідомо працювала на кремль, розвюючи державу. Оті догралисль.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Магирус сказав:

Саме так. Як тут на форумі бійці деякі - пофіг на закони, в житті бувають огорчєнія. А як щодо них порушують права - то ніззя. І всі ці заяви - я зневажаю тих, хто поїхав з країни. Да ці люди навіть не знають про існування того, хто їх зневажає. Тим більше, що багато людей поїхали до повномасштабної війни. Бо побачили, куди котиться країна 

А стосовно звинувачення і депортації - так нехай Україна заводить справи за "дезертирство" і подає до суду. Тільки жодної справи стосовно тих, хто поїхав немає. Бо немає підстав, так як країна сама випустила людей 

Кордонів стає все менше, а прикордонників все більше. Так що навіть після війни влада планує підтримувати совок. Єдине що її по справжньому турбує - аби майдан не трапився. Але ж людям подобається!

  • Лайк 2
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

expert.in.ua/world/23042024-siryj-pasport-ukrayintsyam-za-kordonom-zakrutyat-gajky-ale-vony-znajshly-vyhid/

Більшість порішають, але вже не будуть громадянами України і ніколи не повернуться .

Привіт зеленій дрисні.

Чого тіко не зробиш для друзів, щоб баклани, лисі та Люсі не воювали  . А ще адвокати 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, US7IGN сказав:

Кордонів стає все менше, а прикордонників все більше. Так що навіть після війни влада планує підтримувати совок. Єдине що її по справжньому турбує - аби майдан не трапився. Але ж людям подобається!

glavcom.ua/country/politics/rada-zbilshila-chiselnist-dpsu-na-15-tisjach-997586.html

На 15 тисяч.

Це ж скіко любих друзів зеленої дрисні можна відправити воювати на західному кордоні ..

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, tort сказал:

Несіть цитату, де видно що ця "логіка" моя, або утільопуйте в закат.

 

Тащ майор, а можна мені утіліпати на світанку? Бо я темряви боюся :oops:

Змінено користувачем Магирус
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, Vinsol2009 сказал:

Більшість порішають, але вже не будуть громадянами України і ніколи не повернуться

А собирались? От большинства их для Украины понту около нуля. Знаю многих, десятилетиями работающих там, платящих налоги и тратящих деньги тоже там. Все что их связывает с Украиной это паспорт и пенсионеры родители , пенсию которым выплачивается уже с наших налогов. А те кто свалил от мобилизации тем более не под каким соусом не вернутся от греха подальше, вплоть до нелегального положения. 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, ks6 сказав:

От большинства их для Украины понту около нуля

А чому? Писали що в 2021 заробітчани надіслали в Україну охуліарди справжніх грошей. Що змінилося?

Точно проблема в людях, а не в країні?

Змінено користувачем US7IGN
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, US7IGN сказал:

в 2021 заробітчани

Не путать людей периодически или разово съездившие на заработки и тратящих деньги здесь. Таких большинство, сейчас у них нет такой возможости.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, ks6 сказав:

Не путать людей периодически или разово съездившие на заработки и тратящих деньги здесь. Таких большинство, сейчас у них нет такой возможости.

Ну і хто це зробив? Кацапи чи Європа?

А! Вони ж всі цілими днями в армії воюють!

Змінено користувачем US7IGN
  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 хвилин тому, ks6 сказав:

пенсионеры родители , пенсию которым выплачивается уже с наших налогов.

ви сами вірите що пенсіонери виживають на пенсію без допомоги в цей час?

32 хвилини тому, ks6 сказав:

Знаю многих, десятилетиями работающих там, платящих налоги и тратящих деньги тоже там

А я знаю багатьох хто купує для вояк всякі "ніштяки" та передають волонтерами, донатять напряму, підтримують близьких в Україні...
чия виборка більше - будемо мірятися?

  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 хвилин тому, US7IGN сказав:

Ну і хто це зробив? Кацапи чи Європа?

А! Вони ж всі цілими днями в армії воюють!

Головне воюючи з путінізмом, щоб самим ним не стати

  • Лайк 2
  • Дякую 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, XL.pro сказав:

Головне воюючи з путінізмом, щоб самим ним не стати

Та ні, кажуть там вже власної зброї за власний рахунок роблять більше ніж витрачають. Ви взагалі уявляєте пуйла який дякує сі у вечірньому кварталі за черговий пакет допомоги?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, vbb сказав:
1 година тому, ks6 сказав:

Знаю многих, десятилетиями работающих там, платящих налоги и тратящих деньги тоже там

А я знаю багатьох хто купує для вояк всякі "ніштяки" та передають волонтерами, донатять напряму, підтримують близьких в Україні...

А ще більше я знаю таких хто в Україні але користі з них в "-" - споживають виплати, офіціально не працюють, не донатять і не воюють...

То може якісь інші крітерії падлюк визначити. ніж "воює-не воює" та "закордоном-в Україні" ????

Змінено користувачем vbb
  • Лайк 2
  • Дякую 3
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, vbb сказав:

А ще більше я знаю таких хто в Україні але користі з них в "-" - споживають виплати, офіціально не працюють, не донатять і не воюють...

То може якісь інші крітерії падлюк визначити. ніж "воює-не воює" та "закордоном-в Україні" ????

Ви забули тих хто грабує. Але їм народна любов, подяка та вибори на виборах.

  • Сумно 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, vbb сказал:

То може якісь інші крітерії падлюк визначити. ніж "воює-не воює" та "закордоном-в Україні" ????

Є закон, все інше - ємоції.

  Тому крітерії прості: Якщо злочинець, порушник, то - суд, вирок, покарання.

  Якщо не працює - дивись, що не так із законом.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 хвилин тому, US7IGN сказав:

Та ні, кажуть там вже власної зброї за власний рахунок роблять більше ніж витрачають. Ви взагалі уявляєте пуйла який дякує сі у вечірньому кварталі за черговий пакет допомоги?

У нас був профі в політиці, який так готувався до війни як і кварталівець. В країні можливостей все можливо 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, vovova сказав:

Є закон, все інше - ємоції.

  Тому крітерії прості: Якщо злочинець, порушник, то - суд, вирок, покарання.

  Якщо не працює - дивись, що не так із законом.

"закон як дишло- куди повернув туди й вийшло"
"щось не так"- звичайно, коли закони пишуть під себе а не в інтересах країни...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, XL.pro сказав:

У нас був профі в політиці, який так готувався до війни як і кварталівець. В країні можливостей все можливо 

Головне результати. Але ж людям подобається.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, vbb сказав:

"закон як дишло- куди повернув туди й вийшло"
"щось не так"- звичайно, коли закони пишуть під себе а не в інтересах країни...

Ну ви ж напевно не знаєте в інтересах якої країни хто діє.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...