Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

7 минут назад, Бездомный сказал:

та ще й так вчасно - перед переговорами у Стамбулі

В Стамбуле ничего не случится, ху%лу никакого договора не нужно.

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, Бездомный сказав:

тобто ? 

Хіба   сбу щойно  не написало нові  стоорінки підручника "мистецтво масштабних  диверсій"?

я навіть уявити собі не можу , як їм таке вдалося на кацапії , та ще й так вчасно - перед переговорами у Стамбулі , на річницю передачі кацапам ядерної зброї

і це з купою силових структур, постійним контролем за населенням. між регіонами там кпп. 

а що ж тоді буде у нас? у нас поліція зайнята іншими справами. 

Змінено користувачем akineo
Посилання на коментар

24 хвилини тому, DimaF сказав:

найбільше сумно від того, що не говорять вже причини війни. 

якщо рф заявляє, що причина війни - наш шлях в НАТО. То по такій логіці, заявляється - що Україна відмовляється від шляху в НАТО, а рф деокуповує всі території до кордонів 91 року? Поставити їм пряме чітке питання.  Якщо ж цього не відбувається, значить вони брешуть про причини війни. Ну тобто потрібно говорити фактами.

а ще самий прикол в тому, що члени НАТО кажуть, що України в НАТО не буде. От і воюйте українчики. Вас ще 30 млн є.. 

• Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

16 минут назад, DimaF сказал:

але й нові пакети вторинних санкцій не потрібні  - треба з'їхати з переговорів так , щоб звинуватити у зриві  Україну

GsakJS3X0AAwAxe.jpg

Змінено користувачем Бездомный
  • Дякую 1
Посилання на коментар

5 годин тому, рыбак сказав:

Как минимум , со страниц этой темы, видно , что вы служите и защищаете  государство ,  и согласно тексту присяги 91 г.все правильно . Читаю , что текст присяги менялся в 99. С  -"..Я клянусь захищати українську державу.."  на -"..обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність,..".- " государство" уже убрали. Я вообще не понимаю, что к вам пристали, некоторые форумчане,  со своими претензиями, в присяге о защите народа не говорится. Вы, кстати , присягали , по " старому"  или уже по " новому" стилю ?

До чого ви хилите?

"ВІЙСЬКОВА ПРИСЯГА

Я, (прізвище, ім'я та по батькові), вступаю на військову службу і урочисто клянусь народу України завжди бути вірним і
відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок,
накази командирів, неухильно дотримуватись Конституції і законів
України, зберігати державну і військову таємницю.

Я клянусь захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності.

Я присягаю ніколи не зрадити народу України"

Присягу склав не пам'ятаю, здається у 97. Навіщо це вам? Думаю притомні люди розуміють що загалом присяга - це формальність яка формалізує загальнолюдський стан речей. Для захисту себе чи близьких від грабіжників і убивць не потрібно ніяких присяг чи клятв, ворогів слід вбивати - ця аксіома, виведена тисячі років тому, буде актуальною і тисячі років після нас

З.і. я ще таку присягу складав:

[spoiler]

Я – десантник Збройних Сил України.
Я – воїн і складова військового колективу.
Я служу народові України і живу за законами її збройних сил.
Я завжди ставлю на перше місце виконання бойового завдання.
Я ніколи не прийму поразки.
Я ніколи не спасую перед труднощами.
Я ніколи не залишу в небезпеці бойового товариша.
Я дисциплінований, фізично та інтелектуально розвинений, добре підготовлений і обізнаний в моїй військовій спеціальності.
Я завжди підтримую свою зброю, бойову та іншу техніку і себе самого в готовності до дій.
Я – експерт і професіонал своєї справи.
Я завжди готовий виступити на захист Батьківщини, уражати і знищувати ворогів України в бою.
Я – захисник свободи і народу своєї країни.
Я – десантник Збройних Сил України

[/spoiler]

Посилання на коментар

2 години тому, Бармалей сказав:

и только мы стабильно необучаемо пистуем из века в век по граблям

Я считаю, что не стОит обобщать себя и военно-политическое руководство Украины с большой частью активного населения.

Я обучаемый ) общаться и сотрудничать стараюсь с такими же, даже в сети, остальные отсеиваются.

Можете попробовать: работает 100% 😉 

Змінено користувачем DmiVady
описька)
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, DmiVady сказав:

Я считаю, что стОит обобщать себя и военно-политическое руководство Украины с большой частью активного населения.

Я обучаемый ) общаться и сотрудничать стараюсь с такими же, даже в сети, остальные отсеиваются.

Тобто закликаєте дистанціюватися від більшості? :lol:

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 час назад, Бездомный сказал:

тобто ? 

Хіба   сбу щойно  не написало нові  стоорінки підручника "мистецтво масштабних  диверсій"?

я навіть уявити собі не можу , як їм таке вдалося на кацапії , та ще й так вчасно - перед переговорами у Стамбулі , на річницю передачі кацапам ядерної зброї

Там де СБУ вчилось, я викладав. 😎

IMG_20250602_122743.jpg

Посилання на коментар

1 хвилину тому, US7IGN сказав:

Тобто закликаєте дистанціюватися від більшості? :lol:

Я не закликаю, я пропоную(показую шлях) вибір, та рекомендую враховувати наслідки цього вибору )

Хоча герой Ентоні Хопкінса, Ганнібал мені дуже імпонує 😉

Посилання на коментар

1 час назад, akineo сказал:

якщо рф заявляє, що причина війни - наш шлях в НАТО. То по такій логіці, заявляється - що Україна відмовляється від шляху в НАТО, а рф деокуповує всі території до кордонів 91 року?

Може це Вас заспокоїть, або добряче зіб'є з пантелику і Ви будете тут менше писати.

дд.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

5 годин тому, US7IGN сказав:

Це форма, а я про суть. До вас не застосовують насильство якщо ви не опираєтеся.

Якась маячня. Тягне десь +- на  пост слуги народу Смаглюк... Сама суть цієї війни це геноцид, тому "не опиратися" тут гарантує рівно ніхуя.

Screenshot_20250602_153558.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Яка чудова корупційна схема вимальовується sud.ua/uk/news/publication/332565-muzhchin-ne-sostoyaschikh-na-uchete-v-ttsk-ili-nakhodyaschikhsya-v-rozyske-razreshat-vremenno-bronirovat-na-kriticheski-vazhnykh-predpriyatiyakh

Посилання на коментар

15 хвилин тому, kim chen lhoran сказав:

Може це Вас заспокоїть, або добряче зіб'є з пантелику і Ви будете тут менше писати.

дд.jpg

стабільна Україна це те що зараз?

Посилання на коментар

9 хвилин тому, US7IGN сказав:

Яка чудова корупційна схема вимальовується sud.ua/uk/news/publication/332565-muzhchin-ne-sostoyaschikh-na-uchete-v-ttsk-ili-nakhodyaschikhsya-v-rozyske-razreshat-vremenno-bronirovat-na-kriticheski-vazhnykh-predpriyatiyakh

бо суть в тому, щоб поставити всіх на облік. вони ж минулого року кричали - ставайте на облік, ми вас забронюємо. люди ломанулись в тцк, а потім а через 1 рік влаштували клоунаду з "вас щось дофіга, ми всі бронювання анульовуємо - бронюйтесь заново". і 2-3 місяці люди без бронювань. 

або забронюваняли працівників ІТ компанії, а потім анулювали їй статус критичності, бо правила змінились. 

і за рахунок заброньованих будуть постійно здійснювати мобілізацію в певному % .

взагалі бронювання складна штука для підприємств через квоти. 50-75%, у деяких 100% від військовозобов'язаних. Тобто у вас повинні працювати ще і НЕ військовозобов'язані. А де їх взяти? це пенсіонери або до 24 років, або жінки, або зняті з обліку.

Посилання на коментар

"СОЛДАТИ – ЦЕ ГІВНО… ЇХ ТРЕБА П*ЗДИТИ" Джерело: https://censor.net/ua/b3555571

Зараз укргниди знову напишуть, що написав довбойоб для довбойобів...  :

"

"СОЛДАТИ – ЦЕ ГІВНО… ЇХ ТРЕБА П*ЗДИТИ",

підполковник ЗСУ Дмитро Августінович.

Я не знаю, чому я не оприлюднив цю історію в той же день. Можливо, тоді мене зупинили думки типу "сміття-хата-коні-переправа". Тепер мене не зупиняє ніщо. Отже слухайте.

Це сталося у листопаді 2023 року. В ті дні я виконував функції командира роти, поки ротний був у відпустці. В вечірніх сутінках на КСП моєї 2-ї стрілецької роти 23 окремий стрілецький батальйон Збройних Cил України завітав комбат - підполковник Дмитрий Августинович. Це була видатна подія, оскільки ні до, ні після цього, за всі 18 місяців нашого перебування під селом Торське Лиманського району Донецької області, цей командир жодного разу не радував своїми відвідинами ні наш бліндаж, ні жодну з бойових позицій батальйону.

Ми сіли з ним вдвох на кухні. Я очікував, що розмова піде про інцидент, який у нас трапився на днях, коли замість доповіді про зруйновану ворожим обстрілом вогневу точку, наш черговий помилково доповів про зруйновану позицію, але підполковник почав з іншого.

Він запитав: "Спіноза, нащо ти мене за**буєш солдатськими рапортами?!". Я відповів, що не розумію, про що річ. Він пояснив, що не треба передавати йому рапорти від солдат, де вони просять направлення на лікування, а "завертати" їх самостійно. Я сказав, що маю іншу думку, і що вважаю себе забовʼязаним передавати такі рапорти командиру батальйону. На це Дмитро Августінович зреагував тирадою, яка починалась за слів: "Спіноза, ти що не знаєш, що солдати – це гівно", а закінчувалась словами: "їх треба п*здити". Всі ці слова вимовлялись зло і впевнено. Я спокійно відповів: "Командире, я з вами не згоден". Після цих моїх слів він піднявся з лавки і дивлячись на мене згори вниз вичавив: "може мені тебе відп*здити!". Я теж встав, подивився йому в очі та відповів: "спробуй, довбо*об".

За пʼять метрів від нас, відгороджені вузьким бліндажним проходом, в кімнаті управління роти в цей час сиділи двоє наших звʼязківців та головний сержант батальйону, який приїхав разом з Августіновичем. Оцінивши диспозицію підполковник сів на місце і спокійно повів зі мною ділову розмову про штурмову операцію, яка планувалась на наступний ранок.

Вже тільки наприкінці зустрічі, прощаючись, він прошипів: "ти ж розумієш, що я тебе знищу". Я сказав: "удачі" і посміхнувся йому у відповідь.

Тут слід зазначити, що іронія завжди була моєю реакцією на погрози. Небезпека викликає у мене позіхання і посмішку. Така захисна реакція. Я це тільки на війні усвідомив, коли помітив, що постійно позіхаю під час артилерійського обстрілу чи близькі гупання КАБів.

У вересні-жовтні 2024 року цей підполковник, виконуючи забаганки генерала Перця, знекровить свій батальйон у наступальних боях під Торським і недолугих оборонних боях у сірій зоні під Купʼянськом, будучи в підпорядкуванні у 116 бригади. Я напишу йому відкритий лист недовіри, який підпишуть більше 80 військовослужбовців. Потім буде моє переведення в 118 бригаду, кілька заяв в ДБР про злочини командування батальйону, в яких будуть зазначені випадки свідомого нехтування життям солдат, які відправлялись тримати оборону у сіру зону, на непідготовлені оборонні позиції, без можливості евакуації, та які помирали там, отримавши поранення, і чекаючи на евакуацію тижнями. Не евакуювавши поранених і тіла загиблих, командири 23 ОСБ заводили туди нових бійців. Зараз те ж саме вони роблять під Орехово і Роботино разом зі 118 бригадою.

22 квітня цього року ми передали наше колективне звернення в адміністрацію Президента з вимогою змінити цю практику та покарати винних. Вони відфутболили його на Міністерство Оборони і МВС. Ні від них, ні від ДБР відповідей по суті ми до цього часу не отримали.

Цю владу все влаштовує.

Така історія.

Про що вона? Як на мене, вона яскраво показова. Вона про світогляд і спосіб дії більшості кадрових командирів ЗСУ. Вона про їх Верховного Головнокомандуючого та просто Головнокомандуючого "маленької радянської армії", як він сам точно сказав, який був возведений ними у ранг святого, і в цьому статусі не знайшов нічого ліпшого для нас і для себе, як у розпалі війни відбути у свій персональний дипломатичний рай, читай генеральське СЗЧ.

Якщо їх запитати не під мікрофон, то почуємо: "Солдати – це гівно, добриво, яким ми забезпечуємо поле бою, плекаючи на ньому свою карʼєру. Берегти життя бійців? Ці красиві слова залиште дурням, яким треба забивати баки, бо від них вимагається тільки сліпа покора. У нас тут війна, бойня, де ми поставленні наглядачами на конвеєрі. Так навчали наших батьків, так нас навчали, так ми будемо навчати своїх дітей".

Їхній гонор поступається тільки їх тупості.

Без перепрошивки свідомості кадрових армійських командирів під нові цінності та стандарти роботи, без заміни особливо дубових, "професійних" за освітою, командирів ЗСУ на нових, на тих, хто сформувались як командири під час війни, а особливо на тих, хто прийшов з цивільного життя, ще краще – з бізнесу, без цього сутнісного реформування армії можливість нашої перемоги здається примарною.  "

Посилання на коментар

6 минут назад, US7IGN сказал:

Цікаво в чому саме цей схематоз буде полягати, чому тимчасово і взагалі чому виникла така ідея.

Бо в реальності забрати розшук з оберіга і так корупційна схема, просто вона коштує чуть неадекватно. Проте легально безризику майже стовідсоткової миттєвої мобілізації розшук зняти неможна

Посилання на коментар

6 минут назад, akineo сказал:

стабільна Україна це те що зараз?

Як відомо, політики мислять стратегічно. І вони так це розвидять.

Посилання на коментар

12 хвилин тому, hause сказав:

"

Я не знаю, чому я не оприлюднив цю історію в той же день. Можливо, тоді мене зупинили думки типу "сміття-хата-коні-переправа". Тепер мене не зупиняє ніщо. Отже слухайте.

Це сталося у листопаді 2023 року. В ті дні я виконував функції командира роти, поки ротний був у відпустці. В вечірніх сутінках на КСП моєї 2-ї стрілецької роти 23 окремий стрілецький батальйон Збройних Cил України завітав комбат - підполковник Дмитрий Августинович. Це була видатна подія, оскільки ні до, ні після цього, за всі 18 місяців нашого перебування під селом Торське Лиманського району Донецької області, цей командир жодного разу не радував своїми відвідинами ні наш бліндаж, ні жодну з бойових позицій батальйону.

Ми сіли з ним вдвох на кухні. Я очікував, що розмова піде про інцидент, який у нас трапився на днях, коли замість доповіді про зруйновану ворожим обстрілом вогневу точку, наш черговий помилково доповів про зруйновану позицію, але підполковник почав з іншого.

Він запитав: "Спіноза, нащо ти мене за**буєш солдатськими рапортами?!". Я відповів, що не розумію, про що річ. Він пояснив, що не треба передавати йому рапорти від солдат, де вони просять направлення на лікування, а "завертати" їх самостійно. Я сказав, що маю іншу думку, і що вважаю себе забовʼязаним передавати такі рапорти командиру батальйону. На це Дмитро Августінович зреагував тирадою, яка починалась за слів: "Спіноза, ти що не знаєш, що солдати – це гівно", а закінчувалась словами: "їх треба п*здити". Всі ці слова вимовлялись зло і впевнено. Я спокійно відповів: "Командире, я з вами не згоден". Після цих моїх слів він піднявся з лавки і дивлячись на мене згори вниз вичавив: "може мені тебе відп*здити!". Я теж встав, подивився йому в очі та відповів: "спробуй, довбо*об".

За пʼять метрів від нас, відгороджені вузьким бліндажним проходом, в кімнаті управління роти в цей час сиділи двоє наших звʼязківців та головний сержант батальйону, який приїхав разом з Августіновичем. Оцінивши диспозицію підполковник сів на місце і спокійно повів зі мною ділову розмову про штурмову операцію, яка планувалась на наступний ранок.

Вже тільки наприкінці зустрічі, прощаючись, він прошипів: "ти ж розумієш, що я тебе знищу". Я сказав: "удачі" і посміхнувся йому у відповідь.

Тут слід зазначити, що іронія завжди була моєю реакцією на погрози. Небезпека викликає у мене позіхання і посмішку. Така захисна реакція. Я це тільки на війні усвідомив, коли помітив, що постійно позіхаю під час артилерійського обстрілу чи близькі гупання КАБів.

У вересні-жовтні 2024 року цей підполковник, виконуючи забаганки генерала Перця, знекровить свій батальйон у наступальних боях під Торським і недолугих оборонних боях у сірій зоні під Купʼянськом, будучи в підпорядкуванні у 116 бригади. Я напишу йому відкритий лист недовіри, який підпишуть більше 80 військовослужбовців. Потім буде моє переведення в 118 бригаду, кілька заяв в ДБР про злочини командування батальйону, в яких будуть зазначені випадки свідомого нехтування життям солдат, які відправлялись тримати оборону у сіру зону, на непідготовлені оборонні позиції, без можливості евакуації, та які помирали там, отримавши поранення, і чекаючи на евакуацію тижнями. Не евакуювавши поранених і тіла загиблих, командири 23 ОСБ заводили туди нових бійців. Зараз те ж саме вони роблять під Орехово і Роботино разом зі 118 бригадою.

22 квітня цього року ми передали наше колективне звернення в адміністрацію Президента з вимогою змінити цю практику та покарати винних. Вони відфутболили його на Міністерство Оборони і МВС. Ні від них, ні від ДБР відповідей по суті ми до цього часу не отримали.

Цю владу все влаштовує.

Така історія.

Про що вона? Як на мене, вона яскраво показова. Вона про світогляд і спосіб дії більшості кадрових командирів ЗСУ. Вона про їх Верховного Головнокомандуючого та просто Головнокомандуючого "маленької радянської армії", як він сам точно сказав, який був возведений ними у ранг святого, і в цьому статусі не знайшов нічого ліпшого для нас і для себе, як у розпалі війни відбути у свій персональний дипломатичний рай, читай генеральське СЗЧ.

Якщо їх запитати не під мікрофон, то почуємо: "Солдати – це гівно, добриво, яким ми забезпечуємо поле бою, плекаючи на ньому свою карʼєру. Берегти життя бійців? Ці красиві слова залиште дурням, яким треба забивати баки, бо від них вимагається тільки сліпа покора. У нас тут війна, бойня, де ми поставленні наглядачами на конвеєрі. Так навчали наших батьків, так нас навчали, так ми будемо навчати своїх дітей".

Без перепрошивки свідомості кадрових армійських командирів під нові цінності та стандарти роботи, без заміни особливо дубових, "професійних" за освітою, командирів ЗСУ на нових, на тих, хто сформувались як командири під час війни, а особливо на тих, хто прийшов з цивільного життя, ще краще – з бізнесу, без цього сутнісного реформування армії можливість нашої перемоги здається примарною.  "

і чого ж люди не хочуть в армію? якщо навіть КАДРОВІ військові - люди, які обрали армію своїм сенсом життя, фахом, в ахуі від того, що там робиться.

Посилання на коментар

4 години тому, DimaF сказав:

Это для перехватчиков.

Для бомберов таких ангаров не строили.

Таки ваша правда, наверное, так как много выбить из бесплатной версии чата, по-быстрому, мне не удалось.

Но нужно учитывать, что бесплатный ЕйАй это по сути достаточно примитивный поисковик, который отсекает (или делает вид, что отсекает) таргетированный шлак в угоду цели запроса. То есть шустрый продвинутый пользователь ГулоПедивикии, и ждать чудес от него не стОит ) только экономии времени (ибо, если он даже пересказывает источники, то очень-очень часто лажает, так как его "пища" - интернет забита на моменте суждениями "по теме" полуграмотных блогеров и прочих "наставников").

Что принял к сведению:

Цитата

Так, у відкритих військових джерелах є інформація про наявність укриттів для літаків типу Ту-95 та Ту-160 на аеродромах СРСР, зокрема на аеродромі Чаган.

Аеродром Чаган (Казахстан)

Аеродром Чаган, розташований на південному заході Казахстану, був побудований у 1954—1958 роках для базування 79-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. На озброєнні дивізії були літаки Ту-95 різних модифікацій. Аеродром мав довгу взлітно-посадкову смугу (4 км) та був оснащений відповідними інфраструктурними об'єктами для обслуговування таких літаків .

Однак, згідно з наявними даними, немає конкретної інформації про типи укриттів, які були побудовані на цьому аеродромі. Зазначено, що аеродром використовувався для подвески ядерних боєприпасів на літаки-носії та виконання польотів на підриви, але деталі щодо захисних споруд не уточнюються.

Аеродром Енгельс-2 (Росія)

Аеродром Енгельс-2, розташований у Саратовській області Росії, є одним із основних баз стратегічної авіації РФ. На цьому аеродромі базуються Ту-160 та Ту-95МС. Згідно з відкритими джерелами, аеродром оснащений приблизно 10 великими укриттями (реветментами) для літаків .

Ці укриття призначені для захисту літаків від впливу засобів ураження противника та атмосферних умов. Вони дозволяють забезпечити безпеку техніки під час її стоянки на аеродромі.

Висновок

У відкритих військових джерелах є підтвердження наявності укриттів для літаків типу Ту-95 та Ту-160 на аеродромах СРСР, зокрема на аеродромі Енгельс-2. Щодо аеродрому Чаган, конкретної інформації про типи укриттів немає, але враховуючи стратегічне значення аеродрому, можна припустити, що такі споруди могли бути присутні.

Цитата

Причини обмеженого будівництва укриттів для стратегічних бомбардувальників

Однією з причин обмеженого будівництва укриттів для стратегічних бомбардувальників було те, що ці літаки вважалися "одноразовими" в умовах ядерної війни. Тому не було доцільно витрачати значні ресурси на будівництво укриттів для них.

Рыть дальше не буду, поскольку ссылки только на Педивикию и на интернет издания МинПиздежа )

Нужно переходить в английский сегмент, и рыть там, там точно больше информации, но дочь просить не буду) а самому мне это долго, да и не стОит оно того )

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

19 хвилин тому, hause сказав:

"

Цю владу все влаштовує.

Така історія.

Так ніхто не повинен виконувати явно злочинні розпорядження та накази. Ст. 60 напаузної Конституції.

Виконав такий наказ - підтримав злочинця командира. Хто тобі в такому разі винен? Ти і твій сусід який вчинив так само.

Посилання на коментар

57 минут назад, DmiVady сказал:

Я считаю, что не стОит обобщать себя и военно-политическое руководство Украины с большой частью активного населения.

все попытки борьбы за независимость, за все известное время оканчивались одинаково и циклично))) так что какие то грабли не только с Гетьманами но и с нами обобщай не обобщай)))

Посилання на коментар

21 минуту назад, DmiVady сказал:

ЕйАй это по сути достаточно примитивный поисковик

Пользуйтесь православным Гуглем, паки-паки, еже херувимы))

Посилання на коментар

3 хвилини тому, Бармалей сказав:

все попытки борьбы за независимость, за все известное время оканчивались одинаково и циклично))) так что какие то грабли не только с Гетьманами но и с нами обобщай не обобщай)))

Так боротьба завжди була за владу, а незалежність була тільки гаслом

• Лайк 1
Посилання на коментар

26 минут назад, DmiVady сказал:

Аеродром Енгельс-2, розташований у Саратовській області Росії, є одним із основних баз стратегічної авіації РФ. На цьому аеродромі базуються Ту-160 та Ту-95МС. Згідно з відкритими джерелами, аеродром оснащений приблизно 10 великими укриттями (реветментами) для літаків .

Нету там)

https://www.google.com.ua/maps/@51.4786706,46.2107836,1804m/data=!3m1!1e3!5m1!1e1?hl=ru&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDUyOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...