Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

8 часов назад, allanek сказал:

Але ж так не повинно бути. Наташа, якщо вже звертались в майстерню та почистили плату, не питали в майстрів, чому ваша посудомийка таке робить?

Ні, Алло, у наших майстрів таке не питають😂 Наші майстри живуть в місті, де сама крутіша техніка, яку ремонтують - то пральна машина. Коли вони чують слово посудомийка, то в них вивалюються очі і вони махають руками і кажуть "ми таке не робимо". Це напевно один єдиний майстер на все місто, що погодився без гарантії результату, спробувати нам допомогти. Добре, що проблема була елементарною, бо з більш складною проблемою міг би не впоратись.

Щодо антипригарного покриття. Якщо чесно, я знаю що не можна антипригарку ставити в ПММ, але каструля з мультиварки у мене миється лише в ПММ уже стільки років, скільки існує у мене посудомийка. Каструля антипригарна і в середині і ззовні. І нічого їй не сталося. Якщо зважати, що моя ПММ то звір, що змиває емаль з каструль, то антипригарка не така уже і ніжна виходить. Є у мене сковорідка (сотейник) теж з антипригаром. Якщо є місце в посудомийці (бо сковорідка і сама велика і ручка довга), то я її мию в ній. Теж не помітила ніяких нюансів.

А от чавун, то да, не можна бо поіржавіє.

Доречі, цікавий нюанс, може кому знадобиться. Є у мене дерев'яні кухонні дошки, яким напевно уже 10+ років. Але вони міцні, з суцільного дерева. Набридли вони мені своїм масним виглядом і я засунула їх в ПММ. Витягла такі гарнючі чистючі і новенькі дошки, що просто клас! Але, думаю що наступний раз їх знову можна буду помити в посудомийці лише через 10 років, бо розваляться)))

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 часов назад, Фрай сказал:

Я цю пательню облизував мабуть з місяць поки наважився взяти, щось 130$ віддав тоді, а брав на природу на велику кількість порцій.

Виявилась повна дурня, вона не для цього призначена, їжа не смажилась, а варилась, от і лежить вже років з 10, забув за неї.

То продайте її хоча б за ті самі гроші. Може і візьмуть, якщо правильно відрекламувати. Зараз така пательня певно що буде уже дорожча, а за 130 заберуть

 

8 часов назад, Сарочка сказал:

В останній час хочу придбати скороварку велику і зручну, ну і хотілось би ще безпечну. Хочу в ней готувати 1 страви, які потребуют богато часу термообработки. Ще була думка, що можно як невеличкій автоклав використовувать для консерв з мʼяса та риби. Поделіться, будь ласка, на що звернуть увагу прі виборе, кто взагалі ей користується? . Напевно досвід мультіварок тєж враховувається, бо прінціп готовкі схож( під тиском), але я ніколи не мала мультіваркі також.

Аню, а чому саме сковорідка, якщо готувати плануєте консерви з риби і м'яса? Чи не простіше і зручніше взяти мультиварки з тиском?

У мене мультиварка з тиском. В ній холодець готується за 1 годину. Якщо я розумію що м'яса багато, або це домашня птиця, кістки, то можу продовжити програму ще максимум на 30 хвилин. Холодець виходить такий, що за вухо не відтягнеш. Рибна консерва виходить як магазинна, в рибі і кісти м'які. Донька у мене студентка, то закидаю м'ясо, варю його 1,5 години, консервую і передаю на гуртожиток. Все зберігається як після автоклаву.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

36 минут назад, Nic-олаевна сказал:

То продайте її хоча б за ті самі гроші.

Ага, ви в курсі, що є люди незгепні до торгівлі? так це про мене, від народження не дано.

Он сьогодні відправив форумчанину за 1250грн машинку для собак, куплену за 100уо, комерсант, дідько! :grin:

Багато років стоять соковарка, фритюрниця, мультиварка... хоча ні, мультиварка у малого він готує в ній, а мені взагалі не зайшла.

Тут питання смаку, не розумію коли люди впадають в екстаз від слів приготовано в печі?

Мені з печі ніщо не йде і мабуть по причині запаху та специфичного смаку.

ще коли батько вчив готувати то казав про ази пасерування, температури "зажарки", а процесу варіння м'яса взагалі особлива увага.

Не встигнеш вчасно прибрати піну чи ще дещо і смак борщу чи супчика буде перебитий неприємним м'ясним присмаком, а у юшці плаватиме бридка субстанція, на чому таки не раз мав нагоду пересвідчитись.

От і запитаю, а як з цим бути у скороварці? там же все майже герметичноі все йде у смак.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 минут назад, Фрай сказал:

От і запитаю, а як з цим бути у скороварці? там же все майже герметичноі все йде у смак.

Це все вирішується в момент закладання продуктів в скороварку.

Якщо це м'ясо, то обов'язково його треба довести до кипіння в звичайній каструлі на газу/індукції, прокип'ятити пару хвилин, злити оту всю мутну воду і плівки, промити м'ясо. А потім закладаю це м'ясо в мультиварку, заливаю чистою холодною водою, додаю солі і ставлю готуватися.

По такому ж принципу закладаю м'ясо у будь-які інші страви. 

Мультиварка-скороварка це ж не замінник всіх техпроцесів. Іноді перед закладанням треба відварити чи обсмажити м'ясо, промаринувати, підсмажити овочі і т.д. Але всеодно, потім, не треба стояти над каструлею і контролювати процес цілу годину. Обираю програму і пішла у свої справах. Прийшла, все готове і ще і тепле, бо є функція підігріву. Це як хлібопічка. Все заклав і отримав хліб

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

58 минут назад, Фрай сказал:

Тут питання смаку, не розумію коли люди впадають в екстаз від слів приготовано в печі?

А мені подобаються страви із справжньої печі. В моєму дитинстві були дуже прості страви з печі, що готувала бабуся. Це був борщ або квасоляний суп, "жаренка" (тушкована картопля з ребрами). Все. Інших страв я не пам'ятаю, але оці прості страви з печі я б з задоволенням скуштувала і зараз.

Не знаю, про який специфічних смак чи запах м'яса ви кажете, якщо щось зробити не вірно, бо ми онуки були малі, і як бабуся готувала о 6 ранку ми не бачили. Але пам'ятаю, що м'ясо у неї було завжди солоне з банок. Були свої свині, і холодильник "Днепр" все не міг вмістити. То в погребі стояли банки з солоними ребрами, кістками і м'ясом. А холодець варився в тій же печі, але уже з домашнього півня.

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Стоп-стоп, я ж ні слова не казав за смачно/несмачно, у кожного свої відчуття, кожному своє.

Вам подобається, а мені ні і це нормально тому мова лише за себе. 

От за мультиварку не погоджусь, з хлібопічкою не порівняю бо там дійсно все так, вкинув інградієнти і забув доки спече, а тут ні-і-і

6 минут назад, Nic-олаевна сказал:

не треба стояти над каструлею і контролювати процес цілу годину. Обираю програму і пішла у свої справах. Прийшла, все готове і ще і тепле

Бо не по часу, а лише по реальному стану можу приймати рішення коли який продукт пора додавати, особливо це стосується капусточки,

її готовність це ж дуже важливий фактор, от я не виношу розварені овочі у борщику чи супчику, бр-р-р

А спеції чи зелень? як їх можно кинути завчасно?

Ні, коли кажуть готувати з душею це не про мультиварку, то для офісного планктону )

52 минуты назад, Nic-олаевна сказал:

е знаю, про який специфічних смак чи запах м'яса ви кажете, якщо щось зробити не вірно

запах який з'являється при варці м'яса мені не дуже приємний і якщо він залишився у страві то я це обов'язково відчую.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Фрай сказал:

Бо не по часу, а лише по реальному стану можу приймати рішення коли який продукт пора додавати

Якщо чесно, то не розуміла приколу в мультиварці доти, доки не працевлаштувалася на роботу, з якої мені вдавалося вирватися найраніше об 11 вечора, або і в 01 годину ночі. Поки прийшла додому, 11:30 або 01:30 А дома чекають пусті каструлі. От тоді мені стало, вибачте трошки пофігу, коли додавати капусточку, чи хрумтить накрахмалена постіль, чи попрасовані шкарпетки. Довелося трошки посунути свій перфекціонізм і полегшити собі життя. З того часу пройшло 10 років і робота інша, але в деяких справах від мультиварки-скороварки відмовитися не можу.

Ну не кайфово мені 

33 минуты назад, Фрай сказал:

 

наварювати холодець на газу 6 годин, коли можна зробити за 1,5 години. М'ясні, рибні консерви, підливи, тушковану картоплю я довіряю мультиварці. Так, в ній не все можна приготувати. Наприклад хліб. Хоча в рецептурі до неї він є, але я не пробувала і не хочу.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Упс. Щось десь зацитувалося зайве. Телефон мій живе своїм життям. Сам цитує, сам виставляє....🤭

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 минут назад, Фрай сказал:

запах який з'являється при варці м'яса мені не дуже приємний і якщо він залишився у страві то я це обов'язково відчую.

Це звісно ж проблема. Бо тоді приготування м'ясних страв у вас дійсно буде вимагати більше "операційних процесів".

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 годин тому, Nic-олаевна сказав:

То продайте її хоча б за ті самі гроші. Може і візьмуть, якщо правильно відрекламувати. Зараз така пательня певно що буде уже дорожча, а за 130 заберуть

 

Аню, а чому саме сковорідка, якщо готувати плануєте консерви з риби і м'яса? Чи не простіше і зручніше взяти мультиварки з тиском?

У мене мультиварка з тиском. В ній холодець готується за 1 годину. Якщо я розумію що м'яса багато, або це домашня птиця, кістки, то можу продовжити програму ще максимум на 30 хвилин. Холодець виходить такий, що за вухо не відтягнеш. Рибна консерва виходить як магазинна, в рибі і кісти м'які. Донька у мене студентка, то закидаю м'ясо, варю його 1,5 години, консервую і передаю на гуртожиток. Все зберігається як після автоклаву.

Мені потрібно від 8 літрів і більше . Не бачіла жодной мультиваркі с такім обʼємом 
В скороваці, як і в мультіваркі можно готувати тількі 2/3 від обʼєму. То мне зараз 6 літрів  готовой іжи трохи замало , якщо меньше, то взагалі буде не цікаво. 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 годин тому, Сарочка сказав:

як і в мультіваркі можно готувати тількі 2/3 від обʼєму.

Я в мультиварці, коли варю борщ, завжди заповнюю каструлю під самий край, добре, якщо 1см залишається. Нічого не стається, що попередня, що та, яка зараз, нічого не мають проти.

12 годин тому, Фрай сказав:

Бо не по часу, а лише по реальному стану можу приймати рішення коли який продукт пора додавати, особливо це стосується капусточки,

А що вам заважає відкрити мультиварку та подивитесь, що робиться в "горщику"? Мультиварка дає вибір: або накидав, закрив та відкрив, коли час вийде; або, поки програма працює, відкривай, скільки влізе та дивись. Якщо, звісно, не готовите щось таке, де програма каже, що відкриєш, коли закінчу варити. Плюс мультиварки в тому, що там процес контролює програма і не треба думати, чи вогонь зменшити-збільшити, чи то кришку трохи відкрити. До речі, в духовці так само- суп(борщ) там тихенько собі булькає  і нема потреби заглядати, чи все там добре, чи потрібно кришку трохи здвинути, бо той дірочки, що пару випускає, не вистачає.

13 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Інших страв я не пам'ятаю, але оці прості страви з печі я б з задоволенням скуштувала і зараз.

Пиріжки або печиво. Досі пам'ятаю смак тих пиріжків і ніякі новомодні рецепти не замінять того смаку. Можливо, то просто смак дитинства. Але  і смак кабачків з цибулею, що смажились на відкритій пательні на плиті, що зроблена була з глини у дворі, теж не можу повторити, скільки не намагалась.

13 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Якщо це м'ясо, то обов'язково його треба довести до кипіння в звичайній каструлі на газу/індукції, прокип'ятити пару хвилин, злити оту всю мутну воду і плівки, промити м'ясо. А потім закладаю це м'ясо в мультиварку, заливаю чистою холодною водою, ...і ставлю готуватися.

Завжди так роблю. Нема різниці, чи то каструля на плиті, чи то каструля в духовці чи мультиварка. Першу воду зливаю. І каструлю  теж мию, бо завжди до дна чи стінок липне отой білок, що згорнувся.

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 часов назад, Сарочка сказал:

Мені потрібно від 8 літрів і більше . Не бачіла жодной мультиваркі с такім обʼємом 
В скороваці, як і в мультіваркі можно готувати тількі 2/3 від обʼєму. То мне зараз 6 літрів  готовой іжи трохи замало , якщо меньше, то взагалі буде не цікаво. 

Алла уже мене випередила, але я теж роблю як вона. Заповнюю каструлю мультиварки під верх і все добре. Щоправда сама каструля не 8 літрів, а 5 чи 6.

1 час назад, allanek сказал:

А що вам заважає відкрити мультиварку та подивитесь, що робиться в "горщику"? Мультиварка дає вибір: або накидав, закрив та відкрив, коли час вийде; або, поки програма працює, відкривай, скільки влізе та дивись. Якщо, звісно, не готовите щось таке, де програма каже, що відкриєш, коли закінчу варити. Плюс мультиварки в тому, що там процес контролює програма і не треба думати, чи вогонь зменшити-збільшити, чи то кришку трохи відкрити. До речі, в духовці так само- суп(борщ) там тихенько собі булькає  і нема потреби заглядати, чи все там добре, чи потрібно кришку трохи здвинути, бо той дірочки, що пару випускає, не вистачає.

Це дивлячись яка мультиварка. Якщо звичайна, то так можна робити. А якщо як у мене, мультиварка-скороварка, то вона працює під тиском і відкрити її коли заманеться не можна, інакше будете збирати борщ з люстри)))) В скороварках все закладається одразу і обирається програма. Дальше втручатися не можна. Але програми розраховані на те, щоб воно приготувалося і не стало переварене чи сире.

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Це дивлячись яка мультиварка. Якщо звичайна, то так можна робити. А якщо як у мене, мультиварка-скороварка, то вона працює під тиском і відкрити її коли заманеться не можна, інакше будете збирати борщ з люстри)))) В скороварках все закладається одразу і обирається програма. Дальше втручатися не можна. Але програми розраховані на те, щоб воно приготувалося і не стало переварене чи сире.

Звісно, що мова була за звичайну мультиварку, що таке скороварка, хоч окрема, хоч в поєднанні з мультиваркою, я добре знаю.

Тут вже все до купи змішалось, хто про яку мультиварку каже. от Фрай казав, що

14 годин тому, Фрай сказав:

Ні, коли кажуть готувати з душею це не про мультиварку, то для офісного планктону )

тому і відповіла, що в мультиварці це можливо. Якби сказав, що мультиварка-скороварка, то так, капусту , поки борщ булькає, чи вона тушиться, не побачиш та на хрумкість не спробуєш.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Про мультиварку…

Показував дружині ваш хліб, а вчора чую кенвуд запрацював, думав знов якісь пиріжки, а вона мені ввечері несе паляничку

IMG_0780.thumb.jpeg.11f13d4daf37e454545dc3445d3dba2d.jpeg

шикарний хліб вийшов на смак, гарячим зʼїв шматок одразу, а вранці знову оцінив, смачний

IMG_0784.thumb.jpeg.d29e68dbb75b4d99e75d614c7a39619f.jpeg

за вечерею бачу, що ще кращий став, тобто не тратив смаку, а робила по рецепту якоїсь Галини з Кременчуга чи що

Питаєте до чого тут мультиварка?  Так не було в чому форми для хліба то дружина використала чашу з мультиварки. :oops:

Сьогоднішній день по прогнозу без сонця, а вийшло навпаки, тож не втримався і виповз пошастати щось зробити.

Обрізав грушки, пару яблунь та виноград. Зазвичай роблю це в лютому, та яка різниця, поки є натхненя то можна й зараз.

Навіть бугенвілії трохи дісталось від сікатора

IMG_0792.thumb.jpeg.2b06a9401dd5e417784cfe0bfae83f98.jpeg

 

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

питання стосовно пеларгоній, що залишила зимувати. Оті штурпачки наполегливо  відрощують гілочки з листям, воно все блідого жовтого кольору, але його багато. Хтось пробував залишати все, як є на літо, а не зрізати оті гілки та не тикати хто в що, щоб вони пустили коріння? Чи буде з них щось, якщо просто пересадити в інші горщики ці штурпаки з новими гілочками?

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, allanek сказав:

питання стосовно пеларгоній, що залишила зимувати. Оті штурпачки наполегливо  відрощують гілочки з листям, воно все блідого жовтого кольору, але його багато. Хтось пробував залишати все, як є на літо, а не зрізати оті гілки та не тикати хто в що, щоб вони пустили коріння? Чи буде з них щось, якщо просто пересадити в інші горщики ці штурпаки з новими гілочками?

 

Можна і залишити, потім ці листочкі стануть зеленими, кущ буде квітнути , але форма буде не айс- голі ноги, і квітка лише зверху, як ті калачики в фільмах про мещан" ))...не хо різати, поріжешь коли будешь садити на вулицю, якщо хо гармонічний кущік

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

31 хвилину тому, irina1969 сказав:

.не хо різати, поріжешь коли будешь садити на вулицю, якщо хо гармонічний кущік

В такому разі, коли ці живці почнуть  квітнути? Зрозуміла, що краще вкорінювати. Не вийшло шланганути. Дякую.

Чому питала. Чи то в Касі, чи то в Марти на підвіконні побачила в горщику штурпак пеларгонії. Здивувала, що обрізано та стоїть біля вікна. Не десь в темряві, а там, де багато сонця чи світу взагалі.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

47 хвилин тому, allanek сказав:

В такому разі, коли ці живці почнуть  квітнути? Зрозуміла, що краще вкорінювати. Не вийшло шланганути. Дякую.

Чому питала. Чи то в Касі, чи то в Марти на підвіконні побачила в горщику штурпак пеларгонії. Здивувала, що обрізано та стоїть біля вікна. Не десь в темряві, а там, де багато сонця чи світу взагалі.

Так може в роліку у Касі чи у Марти цю пеларгонію тільки виставили для того щоб вона почала нарощувати зелену масу? Я не пророшувала в воді, а в перліті...так от, коли вже висадила на вулицю вони почали квітнути десь на 2-3 тижня пізніше ніж маточни кущики, з яких ці черенки я взяла

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

Так може в роліку у Касі чи у Марти цю пеларгонію тільки виставили для того щоб вона почала нарощувати зелену масу?

На Різдво?

В мене той горщик, що біля вікна стоїть та ті горщики, що в холодному темному місці знаходяться, як не дивно, однаково повідрощували нові гілки і в усіх листя жовтого кольору. Коротше, виглядають вони однаково, хоч умови були різні.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, allanek сказав:

На Різдво?

В мене той горщик, що біля вікна стоїть та ті горщики, що в холодному темному місці знаходяться, як не дивно, однаково повідрощували нові гілки і в усіх листя жовтого кольору. Коротше, виглядають вони однаково, хоч умови були різні.

Ну ж не знаю для чого поставила польська пані той горщик)) ось знайшла фото як виглядали мої черенки, лисття зелені...якщо жовті то це чи малр світла, чи вони ослаблені...тому я обрізала в цьому році так низько, бо черенки мені не потрібні і щоб максимально зберегти маточні кущі

 

20230410_154055.jpg

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

тому я обрізала в цьому році так низько, бо черенки мені не потрібні і щоб максимально зберегти маточні кущі

Так я свою пеларгонію так і пообрізала, низенько-низенько:grin:. І в польських панянок побачила такий самий штурпачок.

Іра, а чому ти живці не тикаєш в пісок замість перліту? Пісок же в тебе під ногами свій є.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, allanek сказав:

Так я свою пеларгонію так і пообрізала, низенько-низенько:grin:. І в польських панянок побачила такий самий штурпачок.

Іра, а чому ти живці не тикаєш в пісок замість перліту? Пісок же в тебе під ногами свій є.

Да він той перліт коштує 3 копійки, а пісок треба копати)) мені в перліті дуже подобається, просто роблю дирки в стаканчиках і поливаю в піддон, дивлюсь коли верхній шар перліта сухий то доливаю в піддон..коренева розвивається гарно і ніколи не гниє

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та не в ціні справа. Колись я пробувала перліт, тож нічого проти не маю. Мені, навпаки, простіше або копнути той пісок, або десь прикопати, прямо в саду, в пісок. Тому і спитала)))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А що заважає тримати у своїх горщиках, відсутність місця?

IMG_2854.thumb.jpeg.c43f9931b91035aa09025054c1cae859.jpeg

Я свої тримаю поки квітнуть 

IMG_0831.thumb.jpeg.c45e4894471370605bf7df4cb8a5d031.jpeg

Потім обрізаю, можу і «штурпаки» потикати, але вистачає й того, що виживе.

IMG_0832.thumb.jpeg.c03b7b81f111fa67f9cd23192611972b.jpeg

Пішов глянув і побачив, що забув викинути пеларгонію королівську, така зараза хвороблива, жах!

IMG_0833.thumb.jpeg.7b7f26535f1fd6b6af9395bc0bb412e4.jpeg

у 22-му що тільки не робили, а у минулому наче побороли, але пішло стільки хімії, що нема бажання нюхати. )

Не знаю чому, але дуже вже її полюбляє білокрилка. ((

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Фрай сказав:

А що заважає тримати у своїх горщиках, відсутність місця

Якщо це питання до мене, то нічого не заважає. Штурпаки і зараз сидять в своїх горщиках, в яких росли та квітли влітку. Мова була лише про те, що буде,  якщо я їх пересаджу в інши горщики, як вони є зараз. Бо мене живці не цікавлять мені достатньо тих кущів, що є.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...