BAV_Lug Опубліковано: 30 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 30 квітня Зробив напівсуху стяжку підлоги. Але щось дещо промахнувся зі її товщиною. Розрахував десь на 75-80мм, по факту вийшло до 100мм в деяких місцях, а загалом біля 90мм. ЕППС підсів під вагою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 17 годин тому, BAV_Lug сказав: ЕППС підсів під вагою Цікаво, який ЕППС використовували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 3 години тому, Drosselbeere сказав: Цікаво, який ЕППС використовували? Та який би не використовували , це нонсенс і просто недолуге виправдовування виконавців. Судячи з опису там взагалі магія. ЕППС "підсів" , а стяжка з якогось дива стала товстішою. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня Укладка ЭППС работа небыстрая. Способы укладки разные: на пену, на песок, на дюбеля. После укладки идете и топаете ногами, как слон. Утеплитель не должен бухтеть, места бухтения доделать. Основание, должно быть как бетонная плита. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 44 минуты назад, andrey_ka сказал: Та який би не використовували , це нонсенс і просто недолуге виправдовування виконавців. Судячи з опису там взагалі магія. ЕППС "підсів" , а стяжка з якогось дива стала товстішою. Ніякого дива. Просто чорнова плита має нерівності. ЕППС я не кріпив до неї, а просто вклав два шари по 5 см. Потім вимірював рівні відносно того як він більш менш вільно лежав. Але коли його прігрузили, звісно ці проміжки (між ним і плитою, та між шарами) пішли. І місцями до 2 см вийшло. І звісно стяжка стала товстішою, тому щє є загальний рівень на який треба було вийти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 17 хвилин тому, BAV_Lug сказав: Ніякого дива. Просто чорнова плита має нерівності. ЕППС я не кріпив до неї, а просто вклав два шари по 5 см. Потім вимірював рівні відносно того як він більш менш вільно лежав. Але коли його прігрузили, звісно ці проміжки (між ним і плитою, та між шарами) пішли. І місцями до 2 см вийшло. І звісно стяжка стала товстішою, тому щє є загальний рівень на який треба було вийти. Намагаюсь зрозуміти вашу логіку: Ну Ок , плита нерівна , ви поклали ЕППС. Далі ви поставили на стінах відмітки нуля , ввімкнули лазер , виставили маяки і почали заливати стяжку. Далі , під дією ваги стяжки ЕППС прогнувся (хоча це , ох як неправильно і в майбутньому загрожує тріщинами в стяжці) і в цих місцях стяжка стала товстішою. Тоді виникає декілька питань: Перед вами залита стяжка , рівна як стіл , як ви визначили що вона стала товстішою , та ще й на точну кількість сантиметрів ? Ви її що , розкулупували та заміряли ? І... , якщо ви виставили рівень нуля на 75-80мм (не зрозуміло як можна виставляти рівень на два різних значення , або висталяєте на 75мм , або на 80мм) , то як стяжка пригнула вище і стала 90-100мм ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 2 години тому, andrey_ka сказав: Та який би не використовували , це нонсенс і просто недолуге виправдовування виконавців. До чого тут криві руки, мене цікавив матеріал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 55 хвилин тому, andrey_ka сказав: Намагаюсь зрозуміти вашу логіку 56 хвилин тому, andrey_ka сказав: почали заливати стяжку. І не зрозумієте, бо автор каже про полусуху стяжку, яка принципово відрізняється по влаштуванню від заливноі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 1 час назад, Drosselbeere сказал: До чого тут криві руки, мене цікавив матеріал. www.leroymerlin.ua/p/ekstrudovanyi-pinopolistyrol-symmer-xps-550kh1200kh50-mm-11481750 Тільки на фото він сірий, а по факту синій Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня Щє можу сказати, що він точно плотніше ніж еппс від світондейла. Бо мав залишки його і була змога порівняти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 2 години тому, Drosselbeere сказав: До чого тут криві руки, мене цікавив матеріал. Отже я вас неправильно зрозумів , буває. Я подумав , що раз вас зацікавив ЕППС , то зацікавив в плані того , що чого це він раптом просів , що ж це за ЕППС такий , адже він витримує куди більші навантаження ніж стяжка. Але , якщо матеріал то матеріал. Якщо не секрет , навіщо це вам ? Ви продавець ЕППС і збираєте якусь статистику , хто якого більше купує ? 2 години тому, Drosselbeere сказав: І не зрозумієте, бо автор каже про полусуху стяжку, яка принципово відрізняється по влаштуванню від заливноі Прочитайте уважно , про що я пишу! Абсолютно байдуже , який був спосіб влаштування стяжки , на виході ми отримуємо рівну поверхню. І якщо ми задали відмітку нуля стяжки , то вона не може/повинна бути нижче чи вище цієї відмітки , звісно в межах похибки дозволеної при влаштуванні стяжок. ПС.. Якщо я не розумію , а ви зрозуміли , поясніть ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня 2 часа назад, andrey_ka сказал: Прочитайте уважно , про що я пишу! Абсолютно байдуже , який був спосіб влаштування стяжки , на виході ми отримуємо рівну поверхню. І якщо ми задали відмітку нуля стяжки , то вона не може/повинна бути нижче чи вище цієї відмітки , звісно в межах похибки дозволеної при влаштуванні стяжок. ПС.. Якщо я не розумію , а ви зрозуміли , поясніть ? Все діло в способі встановлення маяків. Маякі в напівсухої стяжці робляться з неї самої. І вони вже і прижимають еппс до поверхні. І ось тут і з'ясовується, що товщина не 80 мм, а 90 мм. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня Простите, у Вас Эппс имел люфт 10мм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 1 травня Автор Поділитись Опубліковано: 1 травня (змінено) 4 минуты назад, Vitaliy67 сказал: Простите, у Вас Эппс имел люфт 10мм? Так, місцями, і що? В байки що зза цього потрищіть стяжка я не вірю. Бо зараз його немає за рахунок як раз стяжки. Змінено 1 травня користувачем BAV_Lug 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня Та нет ничего. Это же Ваш пол. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 1 травня Поділитись Опубліковано: 1 травня 6 часов назад, BAV_Lug сказал: Так, місцями, і що? В байки що зза цього потрищіть стяжка я не вірю. Бо зараз його немає за рахунок як раз стяжки. А якщо еппс не всюди прогнувся? Раптом десь пухірці повітря залишилися? А якщо саме в цьому місці буде стояти акваріум на 500л? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 3 травня Автор Поділитись Опубліковано: 3 травня В 01.05.2025 в 22:36, andry07 сказал: А якщо еппс не всюди прогнувся? Раптом десь пухірці повітря залишилися? А якщо саме в цьому місці буде стояти акваріум на 500л? На мій погляд, теоретично, якісь потенційні проблеми можуть бути якщо буде точкове велике навантаження, саме в те місце де є цей пухірец повітря. Але зважаючи на товщину стяжки, утеплювача та те що зверху щє буде плитка, яка також буде розподіляти навантаження такий сценарій майже неймовірний. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому В мене тут цікава історія. Коли робили засипку/заливку стяжки, труби теплої підлоги були опресовані тиском 5 бар. Потім я видивився на ютубі, що це не вірно, бо потім труби зменшаться і між стяжкою і трубою буде воздушний прошарок. Тож за пару днів після засипки, я скинув тиск до 1,5 бар. Пройшов тиждень, приїхав і бачу, що тиск став 2,5 бар. Температура не підвищувалася, більш того дещо впала. Як це? Що це? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 час назад, BAV_Lug сказал: В мене тут цікава історія. Коли робили засипку/заливку стяжки, труби теплої підлоги були опресовані тиском 5 бар. Потім я видивився на ютубі, що це не вірно, бо потім труби зменшаться і між стяжкою і трубою буде воздушний прошарок. Тож за пару днів після засипки, я скинув тиск до 1,5 бар. Пройшов тиждень, приїхав і бачу, що тиск став 2,5 бар. Температура не підвищувалася, більш того дещо впала. Як це? Що це? А чим опресовували? Якщо повітрям, то коливання можливи, а якщо рідиною, то оце вже дивно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Опресовано підготовленою (після осмосу) водою. Змінено 2 години тому користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз