Vikctor Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 56 минут назад, 90BCO сказал: + ремонт, нє? Ви якось визначитесь - на звалище чи ціна за ремонт.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 1 хвилину тому, 90BCO сказав: почнете ділитися досвідом з іншими 1) Ви сильно переоцінюєте мій досвід і знання... 2) Обмін інформацією іде між "колегами по цеху" на спеціалізованих ресурсах. Вважаю демпінгом показувати домогосподаркам і халявщикам яку детальку треба поміняти. А от хід думки як шукати я не приховую. Толкові черпають інформацію а ламери нєгодуют. Всім не вгодиш. Та чи треба? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 4 минуты назад, Vikctor сказал: Ви якось визначитесь - на звалище чи ціна за ремонт.) Та, вже полагодили! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 22 хвилини тому, porterlv сказав: Навіть транзистори не погоріли! Там ігбт на 1200В, які важко спалити 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 5 минут назад, porterlv сказал: 1) Ви сильно переоцінюєте мій досвід і знання... 2) Обмін інформацією іде між "колегами по цеху" на спеціалізованих ресурсах. Вважаю демпінгом показувати домогосподаркам і халявщикам яку детальку треба поміняти. А от хід думки як шукати я не приховую. Толкові черпають інформацію а ламери нєгодуют. Всім не вгодиш. Та чи треба? 1) Не переоцінюю, у Вас вірний і "хваткій" підхід,чесно! Досвід і знання не мають меж. 2) Детальок вистачить на всіх, я би показував. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 2 минуты назад, volomoto сказал: Там ігбт на 1200В, які важко спалити ...але важко знайти оріджінал за гуманний кошторис, так ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 1 хвилину тому, 90BCO сказав: але важко знайти оріджінал за гуманний кошторис, так ? Того не знаю, бо не займаюсь ремонтами, але не в тому суть. В цих інверторах спалити транзистори від перевантаження дуже важко. Від перенапруги так, але попробуй ще візьми десь більше 1000В. Програмне забезпечення і обвʼязка по керуванню зроблені дуже якісно, тому надзвичайно мала ймовірність, що транзистор не закриється, коли йому це сказали зробити. На вхідну напругу, звичайно, впливу нема, тому виробник ставить транзистори із великим запасом по напрузі. Ці інвертори в 99.9% випадків горять або від кривих ручок, або від блискавки. 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 14 минут назад, volomoto сказал: Ці інвертори в 99.9% випадків горять або від кривих ручок, або від блискавки. Руки собі я вже навряд виправлю, але, можливо, у грозу має сенс відключати СЕС і Грід від інвертора? Це так, думки вголос... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 (змінено) 23 хвилини тому, volomoto сказав: Ці інвертори в 99.9% випадків горять або від кривих ручок, або від блискавки. Ото знаю лише про пару випадків і усі - перенапруга по сонцю. Буревій вітрякам похєрив механічні штабілізатори і воно крутило на всі гроші... Маю особисте пИтаня, що свербить між великими пальцями ніг - А скільки можна на сонце максимально??? Втулили мені два поля по 5 послідовно "Тріна 435 Вт1" А я так не хочу. Підключив послідовно всі 10 панелей. Поки максимум бачив короткотривало 501 Вольт. - генерація не зривалась, помилок не було. Продовжую продовжувати спостереження. Із цікавого - інвертор менше гріється. Мабуть тому, що повишайці роботи менше? Із відео вище знаємо, що ніяких захистів чи реле по сонцю нема. То ж скільки можна максимум до помилок? 7 хвилин тому, 90BCO сказав: у грозу має сенс відключати СЕС і Грід від інвертора? По хорошому, варто відмикати і СЕС і мережу міську. Усе залежить від везіння і обставин (Місцевість, інтенсивність громовиць, довжина міської лінії і її тип). До прикладу, як лінія на горбі, відкриті дроти і туди лупить 2 рази на тиждень - ризик високий. А як лінія нова ізольованим СІПом з заземленням на кожному стовпі, а ще коротка аще десь в долині між горбами - навіть стабілізатор на котел не ставлю і бобрів, ой, зубрів. Як мінімум, можна начіпляти варисторів/розрядників. Але то все релігійні питання Змінено 23 листопада 2024 користувачем porterlv 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 33 хвилини тому, porterlv сказав: Маю особисте пИтаня, що свербить між великими пальцями ніг - А скільки можна на сонце максимально??? Таке це ж в мануалі написано - там робоча напруга та максимальна. Стрінг на холостому ході не повинен видати більше максимальної. А при максимальній потужності повинен видавати близько до робочої. В мене, наприклад, бажано 550, максимум для роботи 650, максимальна вхідна 800. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 1 час назад, porterlv сказал: По хорошому, варто відмикати і СЕС і мережу міську.... ...з заземленням на кожному стовпі.... Як мінімум, можна начіпляти варисторів/розрядників. Але то все релігійні питання "Після встановлення СЕС наше життя вже не буде таким, як раніше" - це я вже казав 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 24 хвилини тому, k-master сказав: Таке це ж в мануалі написано Може ви не зрозуміли, що мене не мануаль цікавить а фактичні межі пристрою? З досвіду відважних чи не уважних. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 44 хвилини тому, porterlv сказав: Може ви не зрозуміли, що мене не мануаль цікавить а фактичні межі пристрою? З досвіду відважних чи не уважних. Ви ж його розібрали та подивились номінали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 2 часа назад, porterlv сказал: ...По хорошому, варто відмикати і СЕС і мережу міську. В сенсі фізично дроти виймати кожного разу? Бо якщо автомат вимкнути, то може й не допомогти... І взагалі - це ж треба тренувати природу, щоб грім відбувався тільки коли ти вдома. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 (змінено) правильно розумію, що перед тим як підключати самозбірну батарею на JK PB2A20S до інвертора, треба спочатку її ввімкнути окремо без навантаження кнопкою і провести всі необхідні налаштування в БМС, перевірити напругу на комірках, ліміти заряду і розряд, і тд, вибрати сумісний протокол спілкування наприклад PYLON, потім вимкнути, приєднати силові клеми, і тоді знову увімкнути, а після цього вмикати вперше інвертор (6к), не підключаючи його ні до гріду, ні до сонця, ні до лоаду? Змінено 23 листопада 2024 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 4 часа назад, volomoto сказал: Бо ви не ту вісь дивитесь. Для батареї показується SoC і він у відсотках справа. Я так зрозумів, що 7.5 кВт і є 100% SoC Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 3 хвилини тому, Gitan сказав: Я так зрозумів, що 7.5 кВт і є 100% SoC Вони не пов'язані. Графік мульйон_в_1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 (змінено) 1 годину тому, newbee2020 сказав: правильно розумію, що перед тим як підключати самозбірну батарею на JK PB2A20S до інвертора, треба спочатку її ввімкнути окремо без навантаження кнопкою і провести всі необхідні налаштування в БМС, перевірити напругу на комірках, ліміти заряду і розряд, і тд, вибрати сумісний протокол спілкування наприклад PYLON, потім вимкнути, приєднати силові клеми, і тоді знову увімкнути, а після цього вмикати вперше інвертор (6к), не підключаючи його ні до гріду, ні до сонця, ні до лоаду? Мені вдалося підключити батарейку без диму за порадами панів Viktor та volomoto. Вимкнув інвертор повністю: вимкнув grid, вимкнув DC switch. І далі в такій послідовності: вимкнута Бмс та автомат батарейки, підʼєднав до інвертора, увімкнув кнопкою Бмс, почекав, увімкнув автомат батарейки, почекав довше, щоб там зарядилися якісь конденсатори. Далі кнопкою увімкнув інвертор, почекав, увімкнув grid, увімкнув DC switch. Все було супер. Тому ще раз дякую панам) Змінено 23 листопада 2024 користувачем МакДо 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 43 минуты назад, МакДо сказал: Мені вдалося підключити батарейку без диму за порадами панів Viktor та volomoto. Вимкнув інвертор повністю: вимкнув grid, вимкнув DC switch. І далі в такій послідовності: вимкнута Бмс та автомат батарейки, підʼєднав до інвертора, увімкнув кнопкою Бмс, почекав, увімкнув автомат батарейки, почекав довше, щоб там зарядилися якісь конденсатори. Далі кнопкою увімкнув інвертор, почекав, увімкнув grid, увімкнув DC switch. Все було супер. Тому ще раз дякую панам) Класно вам, а мені так не вдалося.))) Іскри були яскраві - метал локально на ніжці запобіжника так відчутно потимнішав. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 5 годин тому, porterlv сказав: Маю особисте пИтаня, що свербить між великими пальцями ніг - А скільки можна на сонце максимально??? Мій досвід показує, що при 520В ті інвертори ще працюють. Вище падають в помилку, але звичайно це не знімає напругу з шини. Загалом я б орієнтувався на номінальну напругу, тобто Vmpp всього стрінга щоб була якомога ближче до 370В, а Voc вже як вийде. 5 годин тому, porterlv сказав: Із цікавого - інвертор менше гріється. Мабуть тому, що повишайці роботи менше? Якщо напруга панелей достатньо висока, то повишайка тоді нічого не робить і єдині втрати — це падіння напруги га діоді та дроселі. Але сильно більше перевищувати номінальну напругу сонця також не треба, бо тоді збільшуються втрати на вихідному Н мості, бо він фактично працює як понижайка. Також DC-DC на батарею має максимальний ККД при певній напрузі шини. Правда все це має більше значення при постійній роботі на макс. потужності, наприклад при наявності ЗТ. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 (змінено) 52 хвилини тому, volomoto сказав: перевищувати номінальну напругу сонця також не треба Тут йшлося виключно про безпеку використання 10-ти конкретних панелей послідовно. Ризик був у напрухі ХХ чи перевищенні при сильних морозах. Ну і ризик той доволі рідкоповторюваний і короткочасний. А звідки певність, що 370 вольт оптимально? Як не крути ДЦ шина в нормі у різних інверторів 400 - 500 вольт. Поки виглядає так, що мені повезе. Продовжую спостереження... Змінено 23 листопада 2024 користувачем porterlv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 10 часов назад, porterlv сказал: Поки виглядає так, що мені повезе. Продовжую спостереження... Навіть якщо не пощастить, то ви вже вмієте починити той інвертор самостійно) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 В 22.11.2024 в 09:45, 90BCO сказал: То дружина просила купити мотузки, щоб білизну сушити... До речі , згадав питання, чи можна обрізати чорно білий шнурок до СТ, якщо в мене відстань коротка, чи треба зберегти повну довжину для норм роботи? Дякую. І чи треба малий магніт накинути Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 12 часов назад, porterlv сказал: Тут йшлося виключно про безпеку використання 10-ти конкретних панелей послідовно. Ризик був у напрухі ХХ чи перевищенні при сильних морозах. Ну і ризик той доволі рідкоповторюваний і короткочасний. А звідки певність, що 370 вольт оптимально? Як не крути ДЦ шина в нормі у різних інверторів 400 - 500 вольт. Поки виглядає так, що мені повезе. Продовжую спостереження... Здесь проблема может всплыть в моменты когда на улице "мороз и солнце, день чудесный...". Понизить напряжение в этот момент можно нагрузкой на инвертор. Например зарядка батареи хорошим током, включенный бойлер, включено частично электроотопление. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 23 минуты назад, newbee2020 сказал: До речі , згадав питання, чи можна обрізати чорно білий шнурок до СТ, якщо в мене відстань коротка, чи треба зберегти повну довжину для норм роботи? Дякую. І чи треба малий магніт накинути Обрізати можна. Малий "магніт" чіпляєте по малюнку в інстукції. Але я не обрізав, вони поміщаються під кришку легко. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз