Фрай Опубліковано: В суботу в 19:57 Поділитись Опубліковано: В суботу в 19:57 1 годину тому, МакДо сказав: Upd: генератор вмер))) Сподіваюсь не від того, що був підключений до інвертора чи навпаки, той його перевантажив? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В суботу в 20:58 Поділитись Опубліковано: В суботу в 20:58 58 хвилин тому, Фрай сказав: Сподіваюсь не від того, що був підключений до інвертора чи навпаки, той його перевантажив? Ні-ні. Я розумію ситуацію тому виставив ген пік шейвінг на 5кВт з тих 6,2 номінальних на лейбі. Завтра шукатиму причину. Але досвід цікавий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В неділю в 13:01 Поділитись Опубліковано: В неділю в 13:01 18 годин тому, МакДо сказав: Upd: генератор вмер))) Upd: генератор живий. Просто акумулятор сів. Виявилося, що генератор не заряджав АКБ. І як тільки знімаю клему, він глохне. Схоже, що проблема в шоколадці. 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: учора в 08:07 Поділитись Опубліковано: учора в 08:07 В 29.11.2025 в 19:39, МакДо сказал: Генератор підключив і не без танців з бубном все ж таки вдалося його задіяти. Думав буде важче, бо мало практичних кейсів у підключенні 3ф генераторів до 3ф інверторів. А чи можете, плз, викласти скріни щодо налаштувань генератора з Деєй ? Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 08:44 Поділитись Опубліковано: учора в 08:44 36 хвилин тому, 90BCO сказав: А чи можете, плз, викласти скріни щодо налаштувань генератора з Деєй ? Дякую! Не впевнений, що воно до кінця правильно. Особливо Gen signal та Grid signal. Не було часу розбирати до тонкощів Не гарантую, що у вас запрацює в такій конфігурації Взагалі, воно б мало працювати, коли в ToU на всю добу стоїть 100% для АКБ. В мене запрацювало без цього. Головне зробити правильний порядок фаз. З розетки генератора ABC має рівно прийти на RST. Інакше інвертор кидає помилку W03 Wrong grid phase. Буду доналаштовувати як тільки відремонтую генератор. А ще мені зранку оновили прошивку до 1175. Тому хз) 2 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: учора в 08:53 Поділитись Опубліковано: учора в 08:53 8 хвилин тому, МакДо сказав: Взагалі, воно б мало працювати, коли в ToU на всю добу стоїть 100% для АКБ. В мене запрацювало без цього. Дурня) При ген форс йому пофіг на відсотки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 08:55 Поділитись Опубліковано: учора в 08:55 Тільки що, beavis сказав: Дурня) При ген форс йому пофіг на відсотки. Теж таке чув. Але не хотів він брати заряд. Тобто бачив напругу, а заряду не брав. З увімкненим Gen force 😄 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: учора в 08:57 Поділитись Опубліковано: учора в 08:57 1 хвилину тому, МакДо сказав: Теж таке чув. Але не хотів він брати заряд. Тобто бачив напругу, а заряду не брав. З увімкненим Gen force 😄 Якщо не брав навіть на будинок, то це якась інша проблема. Наприклад частота. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 09:00 Поділитись Опубліковано: учора в 09:00 Тільки що, beavis сказав: Якщо не брав навіть на будинок, то це якась інша проблема. Наприклад частота. Ага. А потім генератор такий думає: "блін, працюю на холостих, треба підрівняти частоту" і заряд пішов))) Взагалі заряд пішов, коли я почав редагувати струм заряду. поставив 5А, нічого, поставив 10А, нічого, поствив 6А і воно здружилось. Вже потім я підняв до 90А і воно працювало. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: учора в 09:03 Поділитись Опубліковано: учора в 09:03 (змінено) 3 хвилини тому, МакДо сказав: Ага. А потім генератор такий думає: "блін, працюю на холостих, треба підрівняти частоту" і заряд пішов))) Взагалі заряд пішов, коли я почав редагувати струм заряду. поставив 5А, нічого, поставив 10А, нічого, поствив 6А і воно здружилось. Вже потім я підняв до 90А і воно працювало. Ну тут два варіанта: 1) Частота скакала на непрогрітому, а потім стабілізувалась. 2) Забагато струму при підключенні і відрубало одразу через перегруз. у мене таке було з моїм китайцем. То на будинок брало чи ні без заряду акума? Якщо не брало, то причини вище. Бо треба розділяти проблему підключення і проблему чисто заряду акума Змінено учора в 09:04 користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 09:09 Поділитись Опубліковано: учора в 09:09 5 хвилин тому, beavis сказав: Ну тут два варіанта: 1) Частота скакала на непрогрітому, а потім стабілізувалась. 2) Забагато струму при підключенні і відрубало одразу через перегруз. у мене таке було з моїм китайцем. То на будинок брало чи ні без заряду акума? Якщо не брало, то причини вище. Бо треба розділяти проблему підключення і проблему чисто заряду акума Значок генератор не зʼявлявся на екрані інвертора навіть з Gen force. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: учора в 09:18 Поділитись Опубліковано: учора в 09:18 5 хвилин тому, МакДо сказав: Значок генератор не зʼявлявся на екрані інвертора навіть з Gen force. 17 хвилин тому, МакДо сказав: поставив 5А, нічого, поставив 10А, нічого, поствив 6А і воно здружилось це не пов'язано з відсотками, це щось програмне або якась внутрішня кухня інвертора з очікуваннями Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 09:23 Поділитись Опубліковано: учора в 09:23 3 хвилини тому, beavis сказав: це щось програмне або якась внутрішня кухня інвертора з очікуваннями Саме тому я вирішив оновити прошивку Бо вчора підключав генератор до 1ф 6ки і все пройшло як по маслу. Значок генератора з'явився відразу, відрегулювали оберти, щоб прибрати тих 58,3гц і відразу пішов заряд. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 29.11.2025 в 19:05, Alvalk сказав: Але сьогодні проблема несподівано вирішилась. Не знаю, в чому була справа, може в клемах контакт краще, чи ще щось, але факт - стало нормально. І взагалі блимати перестало? Бо здається блимажє в усіх, то може просто усім треба нормально усі контакти попереробляти? В тих в кого оригінальна батарея від деї з оригінальними кабелями теж блимає? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 минуты назад, k-master сказал: В тих в кого оригінальна батарея від деї з оригінальними кабелями теж блимає? У меня батарея пилонтеч, но не моргает. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 56 минут назад, k-master сказал: І взагалі блимати перестало? Бо здається блимажє в усіх, то може просто усім треба нормально усі контакти попереробляти? В тих в кого оригінальна батарея від деї з оригінальними кабелями теж блимає? У всіх блимає при перемиканні мережа-акум і обратно. І це норма. А у мене ж трохи інакша проблема - при роботі кавомашини (точніше - при сильній зміні навантаження, а кавомашина просто це робить по декілька разів на секунду під час приготування кави). І якщо що, у мене оригінальна дея з оригінальними кабелями ) Як пізніше виявилось, таки не зовсім перестало блимати. Тест тоді був проведений на повністю зарядженій батареї. Тобто світло вимкнули і в найближчі хвилини був тест. Потім, в інший день, коли батарея вже була трохи розряджена, при роботі кавомашини знов почало блимати. Потім ще в якості ще одного теста при повністю зарядженій батареї я вимкнув мережу і зробив каву - не блимає. Тож мої висновки такі: - з контактами проблем немає - при навантаженні 1.8-2кВт напруга мого акумулятора (6кВт*г) просідає на 0.3-0.4В. І в момент просідання акумулятора просідає і вихід, який потім інвертор швидко стабілізує. Саме в цей момент і блимає. - припускаю, шо при 100% заряду навантаження мінімально впливає на напругу батареї і тому блимання немає (не заміряв, але майже впевнений). - припускаю, що більшість з тих, кто відписався, що нічого не блимає, мають батареї 10-15 кВт*г або вище. Звісно, таке навантаження не вплине суттєво на напругу їх акумулятора. Або в них немає такої кавомашини ))) Тож особисто я на поточний момент вважаю, що це "особливість" роботи інвертора, і гарний запас ємності акумів - це дуже корисно. А собі заміню трансформатори живлення тих лампочок на блоки постійного струму 12В, в яких на виході обов'язково стоїть конденсатор, і забуду про цю проблему. Ті лампочки наче мають працювати від постійного струму (але попередньо перевірю) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 24 минуты назад, Alvalk сказал: я вимкнув мережу і зробив каву - не блимає. Може справа в сорті кави ? 🙄 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 29 хвилин тому, Alvalk сказав: припускаю, що більшість з тих, кто відписався, що нічого не блимає, мають батареї 10-15 кВт*г або вище. Звісно, таке навантаження не вплине суттєво на напругу їх акумулятора. Або в них немає такої кавомашини ))) А что по поводу аккумулятора на 5квтч, при 24В? При потреблении в 1.8кВт (вкл микроволновки, чайника и пр) ничего не блымает. Правда то не дея, но просадка на батарее больше ж будет Змінено 1 година тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 43 минуты назад, Alvalk сказал: А собі заміню трансформатори живлення тих лампочок на блоки постійного струму 12В, в яких на виході обов'язково стоїть конденсатор, і забуду про цю проблему. Ті лампочки наче мають працювати від постійного струму (але попередньо перевірю) Блимають тільки оті срані галогенки? Та замінить їх на ЛЕД і забудьте вже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 хвилини тому, 90BCO сказав: Блимають тільки оті срані галогенки? Та замінить їх на ЛЕД і забудьте вже. Так лед, как раз они и блымают у человека. В первых постах про проблему описывали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 10 минут назад, ЯД сказал: Так лед, как раз они и блымают у человека. В первых постах про проблему описывали Точно, перечитав... Або з кавомашиною щось, або "так не буває". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 26 минут назад, ЯД сказал: А что по поводу аккумулятора на 5квтч, при 24В? При потреблении в 1.8кВт (вкл микроволновки, чайника и пр) ничего не блымает. Правда то не дея, но просадка на батарее больше ж будет 200А*г ? Просадка у вольтах буде менша. У відсотках плюс-мінус 9 минут назад, 90BCO сказал: Та замінить їх на ЛЕД і забудьте вже. Галогенки блимали, поставив ЛЕД Osram - те ж саме. Вони маленькі (G4), драйвер маленький, мабуть не витягує. Бо LED OSRAM E14 і E27 нічого не помічають 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 37 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 37 хвилин тому (змінено) 27 хвилин тому, Alvalk сказав: Просадка у вольтах буде менша. У відсотках плюс-мінус По идее выше ток - сильнее просядет. И на 24 В будет в 2 раза выше ток на те 1.8 кВт по сравнению с 48. Но у меня нет g4 лампочек) все е14 и 27 и светильники Змінено 34 хвилини тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 33 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 33 хвилини тому 27 хвилин тому, Alvalk сказав: Галогенки блимали, поставив ЛЕД Osram - те ж саме. Ви можете сказати з якою приблизно частотою блимають лампи? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 30 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 30 хвилин тому 2 минуты назад, ЯД сказал: По идее выше ток - сильнее просядет. И на 24 В будет в 2 раза выше ток на те 1.8 кВт по сравнению с 48. Воно не так працює. На 24В ємність більше в 2 рази. але і струм вище в 2 рази. Загалом на 1 "банку" навантаження однакове. Але у 24В послідовно 8 банок, а у 48В послідовно 16 банок. Тож падіння на одній банці буде однакове, падіння на 48В більше в 2 рази, але у відсотках знов однаково 2 минуты назад, volomoto сказал: Ви можете сказати з якою приблизно частотою блимають лампи? приблизно 2-3 рази на секунду (скоріше 3) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз