standov Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 Запобіжники є, узіп є. То шо рубільнік то ок, питання чого вони спрацювали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 Только что, standov сказал: Запобіжники є, узіп є. То шо рубільнік то ок, питання чого вони спрацювали? Может качество такое, может жарко ему стало может звезды сошлись, а номинал предохранителей какой? С другой стороны лучше ложная сработка чем не сработка вовсе Но я как писал выше с подходом что это просто рубильник поставил на 63 ампера, нагрузку то я стараюсь снять что бы не клацать под нагрузкой но ситуации разные бывают так что выбрал 63 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 Запобіжники 25 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 3 минуты назад, standov сказал: Запобіжники 25 Занимательная история Учитывая что я не профи то советовать не буду, как у себя сделал я выше написал А так было бы любопытно узнать у установщиков почему они так сделали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 (змінено) 12 минут назад, mib сказал: Занимательная история Учитывая что я не профи то советовать не буду, как у себя сделал я выше написал А так было бы любопытно узнать у установщиков почему они так сделали Ну я з ними спілкувався, дійшли до того що "дивно, не мало вибивати" і що поміняю автомат на 25 теж, може плавку на 32 щоб раптом не згоріла, бо автомат включити простіше ніж знайти плавку. Подивився якийсь ролік в ютюбе - х1.6 від струму кз панелі плавка та автомат. Їх на скільки це адекватно правда ) Змінено 19 червня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 3 минуты назад, standov сказал: Ну я з ними спілкувався, дійшли до того що "дивно, не мало вибивати" і що поміняю автомат на 25 теж, може плавку на 32 щоб раптом не згоріла, бо автомат включити простіше ніж знайти плавку. Так то можно и гвоздь/жучок поставить но я бы предохранители не трогал, лучше пусть они чем что то другое, и я пару штук в запас купил А вот автомату во время вкл/выкл может поплохеть если он впритык и опять таки с моей колокольни это рубильник 6 минут назад, standov сказал: Подивився якийсь ролік в ютюбе - х1.6 від струму кз панелі плавка та автомат. Їх на скільки це адекватно правда ) По предохранителю я тоже что то такое читал, от того наверно 25 и выбрал, провода и больше позволяют так что решил что норм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 51 хвилину тому, Enot123h сказав: Нкон писали що мої 2 посилки повезли у Німечину на мііст. Тобто прийдуть скоріше за все одним днем. Треба одну на себе другу на жінку, тоді не об'єднають на митниці. І номери телефонів бажані різні Міст скоріше за все в один день їх не відправить, тормозне на день два другу посилку щоб не було мита. Мені так часто робили але то якщо з самому через міст шопінг замовляти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 19 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2024 Щодо запобіжників. Отакий mrbf в мене сьогодні чітко відпрацював на кабелі 8awg з інвертором 650w. Жінка забула що електрики нема, і включила праску на 2.4квт. Тепер спокійний, працюють добре))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2024 petition.kmu.gov.ua/petitions/6617 пропоную долучитись Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2024 19.06.2024 в 23:21, vovarpd сказав: Щодо запобіжників. Отакий mrbf в мене сьогодні чітко відпрацював на кабелі 8awg з інвертором 650w. Жінка забула що електрики нема, і включила праску на 2.4квт. Тепер спокійний, працюють добре))) Это типа которые на клемме в корпусе? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 21 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2024 20 хвилин тому, ЯД сказав: Это типа которые на клемме в корпусе? Так, прямо на акумуляторі. Подвійний тримач з алі. Один на інвертор, інший на зарядку. За часів блекаутів 2022 ото вперше спрацював. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2024 1 годину тому, yur43 сказав: petition.kmu.gov.ua/petitions/6617 пропоную долучитись Ну може для великих це й спрацює, але для звичайних домашніх - вони ледве зробили щоб відключати тих хто раніше був на тих самих лініях з критичною інфраструктурою. Щоб не відключати сонячні це треба ставити купу лічильників та дивитись де генерація перевищує споживання чи дорівнює щоб їх не вимикати. Тобто це купа грошей. А ще коли сонячні станції нічого не продають то їм й платити нічого не треба. Не так все однозначно як здається. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 21 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2024 19 хвилин тому, k-master сказав: Не так все однозначно як здається. Щоб отримати відповідь на питання, треба його озвучити ? Щоб на петицію відповіли, треба її підписати? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 В 21.06.2024 в 20:29, yur43 сказал: petition.kmu.gov.ua/petitions/6617 пропоную долучитись Шоб шо? Рейтинг пепеглядів шоб підняти? Шоб побалакати було про що? Є технічні можливості. І крапка. Є керування, і коли воно ручне... Хоча, так, плюс один з цього буде, переглядів ютюбу побільшає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 2 години тому, Dalet сказав: плюс один з цього буде, переглядів ютюбу побільшає а де там про ютюб? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 (змінено) А хтось знає як приблизно порахувати вартість 1 кіловату виробленої енергії? може є якась формула на власну СЕС? Змінено 23 червня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 27 хвилин тому, Фрай сказав: А хтось знає як приблизно порахувати вартість 1 кіловату виробленої енергії? може є якась формула на власну СЕС? А що ж тут рахувати? солнце - безкоштовно (поки ). Витрати - на закупку обладнання. Нормальне обладнання буде працювати десятиліттями. тож якщо хочете прикинути окупність - то не вийде нормально порахувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 1 час назад, yur43 сказал: а де там про ютюб? там ні де, а там звідки коріння, там є Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 (змінено) 4 години тому, shneider_vova сказав: А що ж тут рахувати? солнце - безкоштовно (поки ). Витрати - на закупку обладнання. Нормальне обладнання буде працювати десятиліттями. тож якщо хочете прикинути окупність - то не вийде нормально порахувати. Я прикинув інакше, розраховую хоча б на 5 років, 10 то вже таке, взагалі не думав про це окупність, без ЗТ то нереально. За 1.5 року отримав 1800кВт, отже за 5 років у мене вийде собівартість під 60 грн/кВт Запитав, бо пару днів назад досить небідний сусід запропонував мені схему, я йому струм, а він мені платить по новому - 4.35грн/кВт. Змінено 23 червня 2024 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 1 хвилину тому, Фрай сказав: Я прикинув інакше, розраховую хоча б на 5 років, 10 то вже таке, взагалі не думав про це окупність, без ЗТ то нереально. За 1.5 року отримав 1800кВт і у мене вийшла собівартість під 60 грн/кВт Питання виникло тому, що пару днів назад досить небідний сусід запропонував мені схему, я йому струм, а він мені платить по новому - 4.35грн/кВт. Продайте йому за півціни від "генераторної" ціни. Там мабуть собівартість (без врахування амортизації генератора) десь 25 грн/кВт. Якщо звісно, в вас є зайві кіловати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 (змінено) Якби було зайве то дав іншим сусідам, принаймі взимку побачу, у декого нема генератора, а цьому жлобу-шаровику взагалі більше нічого. у мене всього 3.5 кВт поле, але більше 3 не бачив Змінено 23 червня 2024 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 17 минут назад, Фрай сказал: За 1.5 року отримав 1800кВт, отже за 5 років у мене вийде собівартість під 60 грн/кВт У вас поле вдвое больше, а выработка у меня примерно такая же, скорее всего вы их просто не используете вот они и не вырабатываются, у меня когда есть нагрузка в среднем 8-10 кВт*ч в день, а когда нагрузка минимальная то 4-5 при таком же солнце Ну и это при том что я акб разряжаю каждую ночь, тоесть у меня то что подключено через инвертор работает автономно с марта по ноябрь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 Так вы спец и можете сами своими руцями регулировать все параметры, следите за всем, а у меня, как вы правильно заметили, только то, что взял по факту и не заглядывая никуда. самое большое это 13 кВт за день, когда и бойлер, и болгарка и тп, мережу на ночь отключаю только если на завтра в прогнозе солнце, а так ну его нафиг, тревоги каждую ночь, хлопки, неизвестно, шо день грядущий нам готовит, лучше пусть будет батарейка заряженной. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 3 минуты назад, Фрай сказал: Так вы спец и можете сами своими руцями регулировать все параметры, следите за всем, а у меня, как вы правильно заметили, только то, что взял по факту и не заглядывая никуда. самое большое это 13 кВт за день, когда и бойлер, и болгарка и тп, мережу на ночь отключаю только если на завтра в прогнозе солнце, а так ну его нафиг, тревоги каждую ночь, хлопки, неизвестно, шо день грядущий нам готовит, лучше пусть будет батарейка заряженной. Ну вот если в ключе резерва и беречь акб всмысле держать его максимально заряженым то про окупаемость смысла думать нет И у меня на сейчас акб чуть большей емкости относительно нагрузки чем у вас, но я так понимаю вы уже заказали еще Итого когда будет запас на сутки можно особо не париться что акб сядет, а утром дождь и сети нет Но окупаемости тоже не будет Я насчитал что то около 30 лет по старому тарифу по этому наверно будет 20 Но тут как на рыбалке продам карася по себестоимости 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2024 5 годин тому, Фрай сказав: А хтось знає як приблизно порахувати вартість 1 кіловату виробленої енергії? може є якась формула на власну СЕС? Сильно залежить від споживання і кон'юктури, тому рахувати можна тільки для конкретного випадку. 1 годину тому, Фрай сказав: Запитав, бо пару днів назад досить небідний сусід запропонував мені схему, я йому струм, а він мені платить по новому - 4.35грн/кВт. Якщо в мережі є електрика, бо можете спокійно продавати сусіду до 3, а якщо нема – по 15. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз