Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DIY збірка LiFePO4 батареї

Enot123h

Рекомендовані повідомлення

26 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Ты бы умного не включал, "специалист"

Фак, что это за вы...ер(?)

Ванька, тут водку нє налівают. Іді атсюда.

• Лайк 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 хвилини тому, DmiVady сказав:

Если правильно понял - то есть может не успеть расплавится до момента катострофы?
И искать нужно подобие такого, класса "Т" : www.bimblesolar.com/Class-T-fuse-125A?srsltid=AfmBOoqEoK5v1sB3yyOQ7KCVvqst-PZUlpFc6Wj2hG_1-KOxpSsaKj3I&utm_source=chatgpt.com

Именно.

И да, вот эти блу си или виктрон линкс.

Но повторюсь, я лично не тестил и не копался в графиках. Предохранители инвестигейтили на diySolarPower форуме. Там больше инфы и можно найти почему именно класс Т

Змінено користувачем ЯД
  • Дякую 1
Посилання на коментар

37 хвилин тому, Vikctor сказав:

Наскільки пам'ятаю - тема ось ця. Обговорювалося під час минулих тривалих відкдючень, тобто влітку 2024р. Задача запобіжника не погасити дугу (звідки вона там візьметься?), а швидко розімкнути ланцюг, щоб у разі нештатного зростання струму в якійсь комірці не згоріла вся збірка та інвертор заразом.

Не пам'ятаю щоб хтось поділився власним досвідом спрацювання якогось з запобіжників. Тож вся інформація виключно з форумів. В тому числі англомовних.

Тобто ви купляли в ЕТІ запобіжник з класифікацією gBat, як пишуть: повнодіапазонний запобіжник для батарейних DC систем (захист від перевантаження + КЗ у рамках своєї time-current характеристики)
На кшталт цього: www.eti.ua/produktsiya-ua/004110096

Незрозуміло, чому жалієте що не зіграли у "китайську лотерею" з копією.

Яка ціна була і чи продають по одному? (питаю, бо зараз ніч, щоб їм дзвонити) .

Посилання на коментар

Class t або nh

Той від єті gbat норм з роз'єднувачем kvl.

Десь до 2000 вийде, на олх навіть хтось продає  але в nh00 максимум 160A. 

З китайцями сумнівна економія на такій відповідальній справі.

Також маю лишній bussmann jjn class t,  35$ в еквіваленті, але тільки 150А.

Зараз би купляв отой eti. Нормальна imho  європейська альтернатива для class t.

• Лайк 1
Посилання на коментар

27 минут назад, ЯД сказал:

я лично не тестил и не копался в графиках. 

Dmode копався в графіках. Викладав. Робив висновки. Як завжди дуже грунтовно.

21 минуту назад, DmiVady сказал:

Тобто ви купляли в ЕТІ запобіжник з класифікацією gBat, як пишуть: повнодіапазонний запобіжник для батарейних DC систем (захист від перевантаження + КЗ у рамках своєї time-current характеристики)
На кшталт цього: www.eti.ua/produktsiya-ua/004110096

Незрозуміло, чому жалієте що не зіграли у "китайську лотерею" з копією.

Яка ціна була і чи продають по одному? (питаю, бо зараз ніч, щоб їм дзвонити) .

Саме так. В сенсі вибору. Жалкую не стосовно придбання запобіжника. На них у ЕТІ адекватний прайс і виробник викликає довіру. Неадекватно дорогі тоді були (можливо й зараз також) тримачі для запобіжників. І ще вони ну дуже великі.  А потім хтось нарив китайські тримачі на алі за три копійки шаги як ото на скріні вище. Тобто як на мій смак класне поєднання запобіжник від ЕТІ+китайський тримач.

Продавали по одному - ось моє замовлення. Сплатив всю суму й через місяць отримав замовлення. Так домовлялися.                                    245577860_.png.34ccba27dfcaa2a5c044e67e1681287f.png

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 2
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Vikctor сказав:

Тобто як на мій смак класне поєднання запобіжник від ЕТІ+китайський тримач.

Ідея зрозуміла і, як на мене, має сенс.

Поспілкуюсь з ЕТІ, потім поміркую.

Всім щиро дякую за дільні поради, і за коригування планів купівлі :beer:

• Лайк 2
Посилання на коментар

Тож, може кому стане у пригоді, пошукав де купити:

KVL 1 1P 250А, недешевий, але виглядає як виріб: eti-opt.com.ua/roziednuvach-kvl-1-1p-250a-klemy-m10-m10/

Я спочатку не второпав(зациклився на запобігачі), що цей тримач(і його аналог YRO 1000VDC)і  є і роз’єднувачем, тобто додатково не треба купляти рубильник-розмикач.
Єдине, що в мене на всіх батареях шпильки М8 - прийдеться додатковий короткий кабель М8-М10 ставити.

Запобіжники теж є у продажу: 
eti-opt.com.ua/zapobizhnyk-nh-2c-gg-250a-500v-kombi/

Китайська YRO 1000VDC на 250А теж не в рази дешевша(можна навіть і з запобіжником купити):
www.aliexpress.com/item/1005007196346173.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.3fd63b51T0zYZh&algo_pvid=2178250b-59d6-4434-a223-149b5feea856&algo_exp_id=2178250b-59d6-4434-a223-149b5feea856-0&pdp_ext_f={"order"%3A"88"%2C"eval"%3A"1"%2C"fromPage"%3A"search"}&pdp_npi=6%40dis!UAH!547.01!523.77!!!11.77!11.27!%40211b618e17658365022185496e5a64!12000040770709392!sea!UA!0!ABX!1!0!n_tag%3A-29910%3Bd%3Ace4d0fa8%3Bm03_new_user%3A-29895%3BpisId%3A5000000187640248&curPageLogUid=wAizoA4kujVf&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A|x_object_id%3A1005007196346173|_p_origin_prod%3A

Тож або час або заощадити трошки грошей (а пересилка?) і поспілкуватися з китайцями.
Після того як на 4 привезених інвертори Муст, і на трьох при підключенні погоріли плати(що вже не пам'ятаю). Прийшлось з китайців вибивати плати на заміну(плати прийшли й все ок, окрім витраченого часу і грошей на пересилку) то в мене на них алергія))) 

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 2
Посилання на коментар

10 годин тому, DmiVady сказав:

Я спочатку не второпав(зациклився на запобігачі), що цей тримач(і його аналог YRO 1000VDC)і  є і роз’єднувачем, тобто додатково не треба купляти рубильник-розмикач.

не забувайте що розмикання вручну це аварійний прийом, і на гарячу краще так не балуватись без необхідності. а ще про струм. в мене стоїть 160А здається на 280А комірки та 6к дею. 250А може бути забагато, дивіться графіки спрацювань

Посилання на коментар

10 часов назад, DmiVady сказал:

Тож або час або заощадити трошки грошей (а пересилка?) і поспілкуватися з китайцями.

Навіщо вам спілкуватися з іитайцями? Можна просто замовити й все відбуватиметься автоматично. За доставку теж платити не треба - там же вказано:   Free Shipping.  І вказані терміни постачання - максимум 3 тижні. Це я не промотую за китайців а пояснюю деталі купівлі на алі. Алергії не лікую.)

KVL 1 1P 250А  скоріш за все теж доведеться чекати кілька тижнів. Принаймні раніше так було.

10 часов назад, DmiVady сказал:

Не тестував цей механізм, але для того щоб витягнути запобіжник з тримача потрібно купувати окремий пристрій, який теж 20 чи 30 баксів коштує.) Ну або робити це за допомогою підручних засобів як то зігнутий дріт чи щось таке. Бо сидить запобіжник в контактах ну дуже міцно.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...