vine Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Всем привет! Такой вопрос. Если в частном доме 3 фазы, разрешенная мощность 5 квт. и стоит автомат на 16 ампер. То получается что 16 ампер это примерно 3,5 квт. на 1 фазу и если фазы три, то выходит больше 10,5 квт. Вроде бы автомат как бы с большим запасом. Но как быть, если я например покупаю какой то электроприбор 220в. с мощностью 4,5 квт. или 5 квт. то автомат у меня будет выбивать. Хотя разрешенная мощность 5 квт. На основании этого не должен ли тогда автомат стоять на 25 ампер? И просить у ДТЕК чтобы поменяли на 25 ампер. Или я что-то недопонимаю? Спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 38 хвилин тому, vine сказав: разрешенная мощность 5 квт. Це означає сумарну дозволену потужність, тому 16-амперний автомат у вас стоїть з великим запасом, бо мав би стояти 10А (7,5А теоретично, але таких немає, найближчий автомат більшого номіналу 10А) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 16A автомат не отключается при 16А, умножаем на 1,13 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Invest-finans Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 2 часа назад, vine сказал: Всем привет! Такой вопрос. Если в частном доме 3 фазы, разрешенная мощность 5 квт. и стоит автомат на 16 ампер. То получается что 16 ампер это примерно 3,5 квт. на 1 фазу и если фазы три, то выходит больше 10,5 квт. Вроде бы автомат как бы с большим запасом. Но как быть, если я например покупаю какой то электроприбор 220в. с мощностью 4,5 квт. или 5 квт. то автомат у меня будет выбивать. Хотя разрешенная мощность 5 квт. На основании этого не должен ли тогда автомат стоять на 25 ампер? И просить у ДТЕК чтобы поменяли на 25 ампер. Или я что-то недопонимаю? Спасибо! Если покупаете электроприбор на 4,5 или 5 кВт, то либо покупайте прибор с трехфазным подключением, либо докупите к нему трехфазный трансформатор 380/220 на необходимую мощность. Ну, или дорогой вариант - докупить необходимую мощность у поставщика. Это новые ТУ, возможно проект, возможно замена проводов ЛЭП и только потом замена вводного автомата. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 3 часа назад, vine сказал: какой то электроприбор 220в. с мощностью 4,5 квт. или 5 квт. в вашем случае на такую мощность ищите двух-трех фазный потребитель (например мощные электроплиты идут двух фазные) 3 часа назад, vine сказал: то автомат у меня будет выбивать. будет, по одной фазе, остальные естественно тоже выключатся тут еще прикол нет ли ограничений в счетчике) автомат то может и 100амперный, а счетчик запрограммирован на 10 ампер 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vine Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Спасибо за ответы! Я понял, что есть разные варианты. Но хочу узнать. Это правильно, что имея разрешенную мощность 5 квт., я не могу подключить прибор на 4 квт. 220в. (Потому что автомат на 16 ампер). Если это правильно, то значит это мои проблемы. А если это не правильно, то мне должны поставить мощнее автомат? Если я правильно выразился. Змінено 3 години тому користувачем vine Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 10 минут назад, vine сказал: Если это правильно все правильно на одну фазу только 3,5 квт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 14 хвилин тому, vine сказав: то значит это мои проблемы. Так, це ваші проблеми. Якщо хочете потужніший автомат, то є два шляхи: 1. Купуєте більше потужності. 2. Ставите розумний лічильник з обмеженням потужності, тоді автомат може бути і 25А, але лічильник буде відключати будинок строго на 5 кВт незалежно від розподілу потужності по фазах, тобто всі 5 кВт можуть на одній фазі. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 23 хвилини тому, volomoto сказав: лічильник буде відключати будинок строго на 5 кВт незалежно від розподілу потужності по фазах Саме тому відмовився від 3-фазного підвищення до 15кВт, а наполіг на 11кВт однофазного, мені так легше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 хвилину тому, Фрай сказав: Саме тому відмовився від 3-фазного підвищення до 15кВт, а наполіг на 11кВт однофазного, мені так легше. Так легше, якщо нема перекосу по фазах. Якщо ж саме ваша фаза почне просідати, то вже нічо не зробиш, а у випадку 3ф ще можна перерозподілити споживачів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Так, але при умові, що розподіл фаз у вашому будинку дозволяє це зробити, у мене ж з самого початку був розрахунок на одну фазу бо на той час різниця між фазами була за межами розуміння. Ото й доводилось ДТЕКу тричі мені перекидати з фази на фазу, щоб забезпечити згідно договору. )) Змінено 4 хвилини тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 43 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 43 хвилини тому 8 часов назад, vine сказал: Но как быть, если я например покупаю какой то электроприбор 220в. с мощностью 4,5 квт. или 5 квт. Не існує однофазних ( на 220 Вольт) електроприладів заводського (офіційного) виробництва. Промислові виробники не випускають не мають права виробляти однофазні побутові електроприлади з максимальною потужністю більш, як 3,5 кВт. 3500 Вт / 220 Вольт = 16 Ампер. Також, розетки для підключення побутових електроприладів розраховані на максимальний струм у 16 Ампер. 16 Ампер х 220 Вольт = 3500 Вт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 39 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 39 хвилин тому (змінено) Усі інші побутові електроприлади, що мають потужність, більшу за 3,5 кВт, - не є однофазними. Такі прилади можуть бути : - двофазними, - трьохфазними. ... та потребують у приміщенні Користувача наявності мережі відповідної системи. Змінено 35 хвилин тому користувачем АлександрБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 35 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 35 хвилин тому 3 хвилини тому, АлександрБ. сказав: Усі інші побутові електроприлади, що мають потужність, більшу за 3,5 кВт, - не є однофазними. Такі прилади можуть бути : - двофазними, - трьохфазними. В якже електричні котли. Наприклад цей bt.rozetka.com.ua/ua/111381914/p111381914/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 11 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 11 хвилин тому (змінено) 24 минуты назад, BugS сказал: Наприклад цей Не знаю, що Вам відповісти ... Значить, цей котел не є побутовим, тобто таким, що Користувач може самостійно включати у розетку. Можливо, він є устаткуванням, яке повинне встановлюватися відповідним персоналом. Також, він обов'язково буде потребувати заземлення. А це, у багатьох випадках, неможливо. До того ж, 7,5 кВт - це приблизно 32 Ампери. Сумнівна можливість отримати автомат такого номіналу при однофазному підключенні. Змінено 10 хвилин тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 2 хвилини тому (змінено) А що ви скажете за духову шафу? вони від 3 до 4.5 кВт Цитата До того ж, 7,5 кВт - це приблизно 32 Ампери. Сумнівна можливість отримати автомат такого номіналу при однофазному підключенні. 40А Змінено тільки що користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз