Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вентиляція з рекуперацією тепла

Vlad Bo

Рекомендовані повідомлення

ПВУ Вентс крутиться поки чотири рочки, не вимикаючись. Думаю що комплектуючі кругом однаково китайські.

А про ентальпійні теплообмінники всі кажуть, що він ентальпійний поки новий, потім пори забиваються і він стає звичайним.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, standov сказав:

ну справедливості заради чув багато кейсів про то що компоненти вентс це великий рендом "що є на складі в поточний момент", може це вже не актуально, бо це меня розповідали років 5 тому.

Я теж таке чув, але не так, щоб на полиці лежала купа різного і вони рандомно беруть якийсь компонент. З того що я знаю, то від партії до партії можуть бути зміни дрібних компонентів, але не таких важливих як ТО або ж вітряки.

А ще чув, що в них є вдалі моделі ПВУ та не дуже. Ота що не дуже - в мене через кілька причин.

Посилання на коментар

22.04.2026 в 13:53, standov сказав:

Я не то щоб сперечаюся але теза про обов'язковість трошки суперечлива, в мене нема, так 90% в мене переднагрів через ГТО але я і байпас вмикаю взимку коли гості (бо опір ГТО).

Обов'язковість тут в контексті щоб забезпечити безперебійну роботу в будь-яких умовах. Коли відключається приточний вентилятор, то система вентиляції з рекуперацією фактично не працює і вхідне повітря всеодно треба якось гріти. Якщо обмежитись тільки одним нагрівом, який дасть і достатньо температуру притоку, і захист від обмерзання, то це тільки переднагрів для обох типів теплообмінників.

Посилання на коментар

11 минут назад, volomoto сказал:

Обов'язковість тут в контексті щоб забезпечити безперебійну роботу в будь-яких умовах. Коли відключається приточний вентилятор, то система вентиляції з рекуперацією фактично не працює і вхідне повітря всеодно треба якось гріти. Якщо обмежитись тільки одним нагрівом, який дасть і достатньо температуру притоку, і захист від обмерзання, то це тільки переднагрів для обох типів теплообмінників.

Ну це трошечки не так, бо дефрост робиться повітрям вихлопу і, більше того, вимірюється нею, чим більш воно тепле тим пізніше дефрост, на практиці в теплій хаті цей процес дуже фоновий, бо там шим а не безумовне вимикання доки холодно. З тим абсолютно можна жити, доведено практикою, тим паче що сам виробник не наполягає. Загнати ентальпійне пву в дефрост то тркба комбінація факторів (холодно і 18 в хаті наприклад), компенсація за то - нізька ефективність "по теплу"

Посилання на коментар

15 часов назад, yur43 сказал:

ПВУ Вентс крутиться поки чотири рочки, не вимикаючись. Думаю що комплектуючі кругом однаково китайські.

А про ентальпійні теплообмінники всі кажуть, що він ентальпійний поки новий, потім пори забиваються і він стає звичайним.

Ну кажуть то звісно все, але доки конденсату немає - він його кудись діває ) 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, standov сказав:

Ну кажуть то звісно все, але доки конденсату немає - він його кудись діває ) 

Тобто якщо ентальпійний рекуператор перестає переносити вологу, наприклад уявімо що він забився, то тоді ця волога мала би утворити конденсат і умовно почати текти з під установки? 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...