Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

7 часов назад, DimaF сказал:

Ну так это нормально, и самый безгеморойный вариант.

Я так в квартире ремонт делал, электрик и сантехник сами с ЖЭКом утрясли все вопросы.

С РЭС может решать только человек на котором лицевой счет

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Дорофеев Сергей сказал:

С РЭС может решать только человек на котором лицевой счет

Это понятно, я в общем)

Посилання на коментар

Варили біля сонячної панелі, мабуть хляпнуло... Серповидна довжелезна тріщина нижнього скла. :( Верхнє ціле. 

Забити, міняти, клеїти? 

Думав заклеїти для герметизації. Питання чим і як? Скотчем поверх?  Якимось спецклеєм для скла? Але яким саме?

Гуглив - або цианокрилат (варіант так собі, враховуючи, що на вітрі і при термодеформаціях може грати. Він крихкий)

Ще є якийсь з затвердінняс від УФ. Ну і автомобільні дорогущі. 

Хтось стикався? Як то краще - простіше зробити? 

Посилання на коментар

4 минуты назад, DimaF сказал:

Это понятно, я в общем)

С ЖЕКом нужно уметь разговаривать. Стояки менять, и шоб воду откллючили по реальным ценам. Я знаю способ.

Прибегаешь в ЖЕК. Нужно дышать как запыхавшись. И причитаешь, труба течет. Какая? Не знаю. Такая толстая, а от нее тонкая отходит.

100% начальник посылает сантехника перекрыть воду. А на месте с ним решить дешевле.

А в районе где тебя знают, там заходишь в жек - сразу цену ломят.

По воде, гады, считают сразу за 3 стояка. Ото лезеш в подвал, сам бахаеш. Раз на "штраф" за самовольное отключение нарвались.

После хозяина с собой звали. Он стоит перед колодцем, пока резьбы режем

Посилання на коментар

46 хвилин тому, porterlv сказав:

Ще є якийсь з затвердінняс від УФ. Ну і автомобільні дорогущ

Посмотрите смолу для 3д принтеров УФ

Посилання на коментар

13 годин тому, Игорь&Ира сказав:

Перенесення лічильника - це проект.

Проект — це коли ви замовляєте виконання робіт в когось і робота має бути виконана згідно проекту.

Я зараз переношу лічильник з будинку на опору самостійно без жодного проекту і РЕМ з тим окей. Я їм заплатив за монтаж кабеля до лічильника, а також за розпломбування та пломбування і більше нічого мене не хвилює. Розпломбування, до речі, робив сам і РЕМ просто сказав зберегти пломби.

Вузол обліку вже майже готовий і завтра піде в бокс на опору:IMG_2418.thumb.jpeg.a77d9f0152d6f4d04fbcec77ef13c980.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

22 години тому, Игорь&Ира сказав:

Перенесення лічильника - це проект.

Далеко не завжди. В першу чергу облаштування вузла обліку проводиться згідно типових проектних рішень (ОСР повинні вам запропонувати їх в першу чергу). Звісно, ОСР відразу вимагатиме грошенят за розробку проекту, але модна відбитись.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Це я по аналогії: хотів переоформити споживання газу з опалення на приготування їжі (не жив), так сказали, що необхідно переробити проект; просив опломбувати та зробити запис в проекті, не погодилися; залишив як є (зараз живу).

Посилання на коментар

19 годин тому, volomoto сказав:

Проект — це коли ви замовляєте виконання робіт в когось і робота має бути виконана згідно проекту.

Я зараз переношу лічильник з будинку на опору самостійно без жодного проекту і РЕМ з тим окей. Я їм заплатив за монтаж кабеля до лічильника, а також за розпломбування та пломбування і більше нічого мене не хвилює. Розпломбування, до речі, робив сам і РЕМ просто сказав зберегти пломби.

Вузол обліку вже майже готовий і завтра піде в бокс на опору:IMG_2418.thumb.jpeg.a77d9f0152d6f4d04fbcec77ef13c980.jpeg

Я би виніс зубр за пломбування.

Змінено користувачем 2003
  • Лайк 2
Посилання на коментар

1 годину тому, 2003 сказав:

Я би виніс зубр за пломбування.

Якщо б то було можливо, то я б поставив реле напруги в хаті, але це РКН є частиною вузла обліку ЕЕ якщо оформлено зелений тариф. Вся суть заморочки з тим боксом, що РКН має бути під тою самою пломбою, що й лічильник, і типово РКН ставиться в окремий бокс поряд з типовим боксом для лічильника і все обв'язується одним пломбувальним дротом.

• Лайк 1
Посилання на коментар

volomoto, з усією повагою, але це повна нісенітниця!

Незалежно від того чи домовитесь ви з ДТЕКом про таку заміну та ще й без проекту, але опору ставиться лічильник з авто вимикачем на струм згідно ТУ.
Решта в будинку в розподільчому щитку, або біля будинка. (Принаймі мені так порадили і я так зробив та й проект на це не потрібен)

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

11 минут назад, Фрай сказал:

Незалежно від того чи домовитесь ви з ДТЕКом про таку заміну та ще й без проекту, але опору ставиться лічильник з авто вимикачем на струм згідно ТУ.
Решта в будинку в розподільчому щитку, або біля будинка. (Принаймі мені так порадили і я так зробив та й проект на це не потрібен)

То як реле під пломбами гавкне, то будуть сидіти без світла тиждень. Поки з РЕС люди подумають собі прийти і пломби зрізати, щоб його замінити була можливість)

Посилання на коментар

11 минут назад, Energon сказал:

То як реле під пломбами гавкне, то будуть сидіти без світла тиждень. Поки з РЕС люди подумають собі прийти і пломби зрізати, щоб його замінити була можливість)

А який альтернативний варіант? Це в Києві РКН під пломбою не вимагають при ЗТ, а в регіоні пана volomoto як і в моєму без цього ЗТ не оформити. В мене окремий бокс з РКН встановлений і опломбований в будинку, але так само якщо зубр раптом зіпсується, то сидітиму без електрики з мережі до приїзду представників РЕСу.

Посилання на коментар

1 минуту назад, Vikctor сказал:

В мене окремий бокс з РКН встановлений і опломбований в будинку, але так само якщо зубр раптом зіпсується, то сидітиму без електрики з мережі до приїзду представників РЕСу.

А часто вообще срабатывает?

У вас вроде три отдельных? Интересно как у тех у кого стоит трехфазный, настроен ли там перекос?

Посилання на коментар

35 хвилин тому, Фрай сказав:

Гадаю у пана Дея налаштована таким чином, що при піднятті напруги через експорт інвертор знижує віддачу, тим самим не дозволяючи перейти через раніше визначений поріг напруги :)

Посилання на коментар

10 минут назад, mib сказал:

А часто вообще срабатывает?

У вас вроде три отдельных? Интересно как у тех у кого стоит трехфазный, настроен ли там перекос?

РКН не спрацьовують, бо мережа в мене не погана, а ось інвертор іноді відрубає мережу. Наприклад коли заряджається автівка по однієї фазі (і відчутно просаджує її скажемо з 230 до 200) і працює електрокотел на всю потужність, то трапляється через різницю напруги по фазах більшу за максимально допустиму  інвертор це все припиняє на пару хвилин.

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, Vikctor сказал:

РКН не спрацьовують, бо мережа в мене не погана, а ось інвертор іноді відрубає мережу. Наприклад коли заряджається автівка по однієї фазі (і відчутно просаджує її скажемо з 230 до 200) і працює електрокотел на всю потужність, то трапляється через різницю напруги по фазах більшу за максимально допустиму  інвертор це все припиняє на пару хвилин.

А галочка стоит что бы из сети брал равномерно?

Мне правда она не помогает, так как сеть просажена еще до трансформатора, не то что бы я ее просаживал или соседи, а еще на 10ке

Посилання на коментар

32 минуты назад, mib сказал:

А галочка стоит что бы из сети брал равномерно?

Не впевнений. Я не пам'ятаю де вона там повинна стояти. Якщо стояла при заводських налаштуваннях, то я точно не вимикав.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...