igorrius Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 11 часов назад, AndryG сказал: ще світло протягнув зіркою і на вимикачи виту пару 2*2*0,5. свет подключен через витую пару ?😵 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 51 хвилину тому, igorrius сказав: свет подключен через витую пару ?😵 Нет. Управление светом. А в щите освещения начиная от бистабильных реле до микроконтроллеров. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня (змінено) 1 годину тому, igorrius сказав: разве на розетки не 2,5 бросают ? Ну, в принципе, ПУЭ требует ВВГ 3х2,5, но хозяин - барин. Можно и шнур 2х0,75 (ведь в удлинителях же ставят..) Главное чтоб автомат стоял не меньше чем на 40А. Змінено 25 січня користувачем Humanite 1 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 1 час назад, igorrius сказал: разве на розетки не 2,5 бросают ? Так проблеми не бачу. Кабель 3*1.5, автомат захисту 10А - 2.2 кВт будуть мати люди в розетках. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 18 хвилин тому, Energon сказав: Так проблеми не бачу. Кабель 3*1.5, автомат захисту 10А - 2.2 кВт будуть мати люди в розетках. Актуально коли на одній лінії висить з десяток розеток. Звісно заради економії на дроті. Ну і звісно треба брати "усєчонку" з базарю. Доречі, більшість пожеж взимку саме від замикання в електромережі, коли вмикається купа нагрівачів, а мережа стара і "зекономлена". 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 3 години тому, Energon сказав: takel.ua/klema-mtb-2h25-2h16-sirij Я вже зрозумів, що клемники на товсті кабелі всі гвинтові. Тоді краще поставлю щось таке. Якраз збоку буде достатньо місця для дротів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 20 минут назад, Ihor Chumak сказал: Я вже зрозумів, що клемники на товсті кабелі всі гвинтові. Тоді краще поставлю щось таке. Якраз збоку буде достатньо місця для дротів. Я так зрозумів Ви фазні провідники теж будете з'єднувати в щиті. То там хоч якийсь захист є, щоб десь ненароком не доторкнутися. А ті, що Ви показали, ну ж захисту ніякого, самі розумієте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 29 хвилин тому, Humanite сказав: Ну і звісно треба брати "усєчонку" з базарю. 10 років тому я сперичався з лепездриками, що мну на ЛЕД освітлення 0,75 з 10-тикратним запасом вистачить. Але послухався, взяв 1,5 квадрати, турецьких. Вони по факту замірів мікропетром виявилися 0,75 На розетки провід вибирав брав уже з мікрометром. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 11 хвилин тому, Energon сказав: Я так зрозумів Ви фазні провідники теж будете з'єднувати в щиті. То там хоч якийсь захист є, щоб десь ненароком не доторкнутися. А ті, що Ви показали, ну ж захисту ніякого, самі розумієте. Так, буду з'єднувати всі провідники. Так, зрозумів. Я вставив першу ліпшу картинку. Десь бачив і закриті клемники такого типу. Але ідея тепер в тому, щоб дроти підключалися з боку, і щоб таки не ширше 1 модуля були. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 30 хвилин тому, porterlv сказав: На розетки провід вибирав брав уже з мікрометром. Є простіший спосіб заміру. Накручуєте "пружинку" 10 обертів і міряєте звичайною лінійкою. Точність та сама. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 18 хвилин тому, Ihor Chumak сказав: Десь бачив і закриті клемники такого типу. Але ідея тепер в тому, щоб дроти підключалися з боку, і щоб таки не ширше 1 модуля були. Лише не забувайте що затискати гвинтом можна лише моножилу. Багатожильний дріт обов'язково обтискати в наконечник. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня Здається, зараз буде холіварне запитання... Та все ж. Ввідний кабель - ввідний автомат - РКН. 1. Тепер я розгалужую кабель. І далі на кожну лінію (на інвентор та на не зарезервовані споживачі) ставлю ПЗВ 100 мА. Ну і далі по схемі - менші автомати та ПЗВ. Чи 2. Після РКН ставиться ПЗВ на 100 мА. Після нього лінії розгалужуються. Ну і далі по схемі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 10 минут назад, Ihor Chumak сказал: Здається, зараз буде холіварне запитання... Та все ж. Ввідний кабель - ввідний автомат - РКН. 1. Тепер я розгалужую кабель. І далі на кожну лінію (на інвентор та на не зарезервовані споживачі) ставлю ПЗВ 100 мА. Ну і далі по схемі - менші автомати та ПЗВ. Чи 2. Після РКН ставиться ПЗВ на 100 мА. Після нього лінії розгалужуються. Ну і далі по схемі. А навіщо вам ПЗВ на 100мА взагалі? Про РКН теж неоднозначно. У разі оформлення ЗТ вам доведеться за новими нормами встановити окремий бокс з РКН, який контролер опломбує. В інверторі Deye наприклад є вбудовані РКН і встановлювати додаткові в загальний щит не завжди потрібно. Я про те, що продумайте заздалегідь ці нюанси, щоб потім багато не переробляти. І ті клемники, що вам вище порадили на дінрейку - зручні, надійні, безпечні. А те що ви вирішили використати вам не сподобаються за жодним пунктом. Хоча хто я такий, щоб відмовляти вас від прогулянок по власних граблях. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 15 минут назад, Ihor Chumak сказал: ставлю ПЗВ 100 мА. Треба 300мА, ба більше, 1000мА теж не погано. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 1 хвилину тому, Chatter сказав: Треба 300мА, ба більше, 1000мА теж не погано. Якщо ви стібетеся, то недоречно. Залиште це при собі. 100 мА має бути нормально для ввідного ПЗВ. 30 мА - то вже захист споживачів. І 10 мА - у санвузлах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня Только что, Ihor Chumak сказал: Якщо ви стібетеся, то недоречно. Залиште це при собі. 100 мА має бути нормально для ввідного ПЗВ. 30 мА - то вже захист споживачів. І 10 мА - у санвузлах. Так з контексту ви селективне ПЗВ збираєтесь не у вуличному щиті ставити а в розподільчому. Ось вас і запитують навіщо воно там... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Так з контексту ви селективне ПЗВ збираєтесь не у вуличному щиті ставити а в розподільчому. Ось вас і запитують навіщо воно там... Зрозумів. Тобто, достатньо буде одного 30 мА на лінію і все. Ну і 10 мА за бажанням. 12 хвилин тому, Vikctor сказав: Про РКН теж неоднозначно. У разі оформлення ЗТ вам доведеться за новими нормами встановити окремий бокс з РКН, який контролер опломбує. Та ще невідомо коли я буду ставити ту СЕС. До цього точно ще кілька років... Тому РКН потрібне. А не можна буде потім їх переставити у той окремий бокс? І можете пояснити про цей окремий бокс з РКН? От бокс з лічильником у мене на вулиці на паркані. Від нього кабель під землею у будинок. Тепер я ставлю цей окремий бокс з РКН поруч з боксом з лічильником. Від лічильника кабель - у цей бокс. А вже з цього бокса - у будинок? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 12 минут назад, Ihor Chumak сказал: Тому РКН потрібне. А не можна буде потім їх переставити у той окремий бокс? Можна звичайно. Тому я й написав - або одразу робити з урахуванням цього, або потім готуватись переробляти. 14 минут назад, Ihor Chumak сказал: І можете пояснити про цей окремий бокс з РКН? От бокс з лічильником у мене на вулиці на паркані. Від нього кабель під землею у будинок. Тепер я ставлю цей окремий бокс з РКН поруч з боксом з лічильником. Від лічильника кабель - у цей бокс. А вже з цього бокса - у будинок? Ніхто не вимагає розмістити цей бокс саме на вулиці. Як і не забороняють це робити. Так що можна зробити як ви це описали або те саме в будинку недалеко від розподільчого щита. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 2 часа назад, Energon сказал: Я так зрозумів Ви фазні провідники теж будете з'єднувати в щиті. То там хоч якийсь захист є, щоб десь ненароком не доторкнутися. А ті, що Ви показали, ну ж захисту ніякого, самі розумієте. Такий захист не регламентується. Тільки обмеження доступу, тобто шафу під замОк Тим більш, то ви і самі знаєте - збірки на струм більш 100А збираються на відкритих шинах 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 3 часа назад, Ihor Chumak сказал: Якщо ви стібетеся, то недоречно. Залиште це при собі. Скуяли? Це форум. Бачу клована - глузую. Не подобаєтся? Ну поплач. 1 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня К уважаемым специалистам. Прошу высказать ваше мнение по подключению однофазного контактора. В частности подключение силовой части. Если подключить наоборот, клемму "L" на нагрузку, а подавать напряжение на клемму "T"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 10 часов назад, Humanite сказал: Ну, в принципе, ПУЭ требует ВВГ 3х2,5 Разве ПУЭ не идет речь о группе розеток Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня (змінено) ПУЕ вимагає в штукатурку мурувати не менше ніж 1.5 квадрата. 2.5 на розетки рекомендує. Гарний настрій у де-яких глузуваторов - на здров'я 😉 поділіться, будь ласка, для розширення кругозору, які можуть бути в дитячих кімнатах чи спальні з вітальнею споживачі на 2.5 кВт? Я зварювальником граюся і то 16А ввідний не вибиває і подовжувач 1.5 холодний. Тому зварочний інвертор не пропонуйте плойка і фен теж у прольоті разом з пилососом, бо не працюють годинами. Змінено 25 січня користувачем AndryG 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня 2 години тому, AndryG сказав: ПУЕ вимагає в штукатурку мурувати не менше ніж 1.5 квадрата. 2.5 на розетки рекомендує. Гарний настрій у де-яких глузуваторов - на здров'я 😉 поділіться, будь ласка, для розширення кругозору, які можуть бути в дитячих кімнатах чи спальні з вітальнею споживачі на 2.5 кВт? Я зварювальником граюся і то 16А ввідний не вибиває і подовжувач 1.5 холодний. Тому зварочний інвертор не пропонуйте плойка і фен теж у прольоті разом з пилососом, бо не працюють годинами. Комусь везе, комусь не дуже. Обставини різні і ситуації різні виникають. Але зазвичай більше везе тому, хто думає в правильному напрямку... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 26 січня Поділитись Опубліковано: 26 січня 6 годин тому, delic сказав: Комусь везе, комусь не дуже. Обставини різні і ситуації різні виникають. Але зазвичай більше везе тому, хто думає в правильному напрямку... Кілька днів тому намагався довести людям, що не варто по горищу для сонячних панелей тягнути сіп. Мене підняли на сміх. А тут глузують з дроту у півтора квадрата на розетки для комп'ютера, зарядки телефону та гірлянд 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз