Energon Опубліковано: У вівторок в 14:17 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:17 (змінено) 2 часа назад, XL.pro сказал: Шановні електрики. При розведенні кабелю чим ви його кріпите до стіни та стелі? Роблю штроби. Електрика після штукатурки. Шматками гофри 20мм в штробах P.S як електрика до штукатурки, то теж в штробах аналогічно. Але вже до штукатурки майже не працюю. А по стелі кріплення KPM. Дешево і сердито. Змінено У вівторок в 14:24 користувачем Energon 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: У вівторок в 14:40 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:40 20 хвилин тому, Energon сказав: Але вже до штукатурки майже не працюю. Я якось на одному форумі підняв тему, що електрика до штукатурки – це дурня, то мене так з лайном мішали 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: У вівторок в 14:53 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:53 34 хвилини тому, Energon сказав: Роблю штроби. Електрика після штукатурки. Шматками гофри 20мм в штробах P.S як електрика до штукатурки, то теж в штробах аналогічно. Але вже до штукатурки майже не працюю. А по стелі кріплення KPM. Дешево і сердито. Чому не робите електрику до штукатурки і без штроб? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: У вівторок в 15:24 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:24 15 минут назад, XL.pro сказал: Чому не робите електрику до штукатурки і без штроб? Тому, що пішли такі насичені дизайн проекти по частині електромонтаж, що їх важко зробити без прив'язок по нормально поштукатуреним стінам. І ці проекти все більш потребують комунікації між іншими учасниками в ремонтному процесі. Майстри по вентиляції, кондиціонерщики, сантехніки, проектувальники меблів - всі вони вносять свої корективи в ремонтний процес, а це здебільшого потребує чітких розмірів приміщення. Фактично ми заходимо на роботи, після всіх цих майстрів. Сантехніки теж до речі хто розуміє, просять оштукатурених стін. А штроби реально допомагають нормально захистити кабелі і дозволяють секономити замовнику норм так мішків чорнової шпаклівки. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: У вівторок в 15:27 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:27 44 минуты назад, volomoto сказал: Я якось на одному форумі підняв тему, що електрика до штукатурки – це дурня, то мене так з лайном мішали Зараз ситуація міняється. Маляра штроб перестали боятися, знають як з тим працювати в подальшому. Але як не крути, після всіх аргументів за і проти, рішення за замовником. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: У вівторок в 15:33 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:33 2 години тому, XL.pro сказав: Якщо на цегляну стіну? Чи обов'язково її штробити (до штукатурки)? Кабель плюс штукатурка по ньому - це декілька сантиметрів. Дивіться, аби потім штукатури не накидували лишнього через кабель. В мене були широкі шви, то я в них заводив. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: У вівторок в 16:51 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:51 (змінено) 1 годину тому, Energon сказав: Тому, що пішли такі насичені дизайн проекти по частині електромонтаж, що їх важко зробити без прив'язок по нормально поштукатуреним стінам. І ці проекти все більш потребують комунікації між іншими учасниками в ремонтному процесі. Майстри по вентиляції, кондиціонерщики, сантехніки, проектувальники меблів - всі вони вносять свої корективи в ремонтний процес, а це здебільшого потребує чітких розмірів приміщення. Фактично ми заходимо на роботи, після всіх цих майстрів. Сантехніки теж до речі хто розуміє, просять оштукатурених стін. А штроби реально допомагають нормально захистити кабелі і дозволяють секономити замовнику норм так мішків чорнової шпаклівки. Теоретично планую зробити чорнову електрику самостійно, для душі, хочеться щось handmade (відволіктися на фізичну роботу). У випадку відсутності дизайн проекту, без досвіду робити легше/простіше розвести кабелі до чи після штукатурки? 1 годину тому, Energon сказав: Зараз ситуація міняється. Маляра штроб перестали боятися, знають як з тим працювати в подальшому. Але як не крути, після всіх аргументів за і проти, рішення за замовником. Заробити штроби також не легко, в кілька етапів так, як після шпаклювання відбувається усадка розчину Змінено У вівторок в 17:00 користувачем XL.pro 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: У вівторок в 17:45 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:45 3 години тому, XL.pro сказав: Такими? Вбивали у цементний шов? Свердлив 6мм буром. Для газоблоку краще свердлити 5,5, бо може намагатись вилазити. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: У вівторок в 18:46 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 18:46 1 час назад, XL.pro сказал: У випадку відсутності дизайн проекту, без досвіду робити легше/простіше розвести кабелі до чи після штукатурки? Це ж залежить від інструментів який є в наявності у Вас. А як самі будете робити, то мабуть звичайно легше робити до штукатурки і без штроб. З інструменту тільки перфоратор, бур, рівень і олівець. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: У вівторок в 19:05 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:05 8 хвилин тому, Energon сказав: Це ж залежить від інструментів який є в наявності у Вас. А як самі будете робити, то мабуть звичайно легше робити до штукатурки і без штроб. З інструменту тільки перфоратор, бур, рівень і олівець. Штроборіз та монтажний пістолет можна взяти в оренду. При натяжній стелі звичайне (трекове, точкове) освітлення робите ви чи хто встановлює стелю? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: У вівторок в 19:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:32 25 минут назад, XL.pro сказал: При натяжній стелі звичайне (трекове, точкове) освітлення робите ви чи хто встановлює стелю? Той хто встановлює стелю. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: У вівторок в 19:49 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:49 5 часов назад, volomoto сказал: Я якось на одному форумі підняв тему, що електрика до штукатурки – це дурня, то мене так з лайном мішали То був форум штукатурів? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В середу в 19:12 Поділитись Опубліковано: В середу в 19:12 Із цікавості. Є система вентиляції з невеликим щитом управління. Запуск системи спочатку запускає декілька реле (відкриваються заслінки і подаєтсья напруга на вентилятори) і дальше все інше по черзі. Сиджу за комп'ютером і не перший раз помічаю як при запуску системи вентиляції в системному блоці вентилятори на долю секунди дають ривок, тобто більші оберти. В нормальному режимі вентиляторів майже не чути. Просто цікаво як запуск системи вентиляції впливає на ПК? Тобто ПК точно відчуває це. Можливо це з тої серії, де в мене стабілізатор для котла реагує на увімкнення світла в цьому приміщенні? Знову ж таки не зрозуміло по якій причині 🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: В четвер в 08:22 Поділитись Опубліковано: В четвер в 08:22 В 13.05.2025 в 22:05, XL.pro сказал: монтажний пістолет можна взяти в оренду. Монтажний пістолет будь-який чи то газовий чи то акумуляторний, погано працює на пустотних плитах перекриття. Не знаю, що у Вас там. Як бетон, то звичайно прискорює роботу в рази. Але і там є нюанси. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 10:00 Поділитись Опубліковано: В четвер в 10:00 13.05.2025 в 22:49, Vikctor сказав: То був форум штукатурів? Швидше форум прорабів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 10:32 Поділитись Опубліковано: учора в 10:32 Скажите. Вопрос из разряда подключения розеток шлейфом ( с коммутацией "земли" и третего провода на выключатель. Автомат Хагер. Подключение шины снизу. На маркировке автомата неподвижные контакты сверху. По ПЭУ фаза заводится сверху. Почему шина снизу? Ведь на следующий автомат фаза зайдет снизу. Их же не крепят вверх ногами? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: учора в 10:39 Поділитись Опубліковано: учора в 10:39 6 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: Автомат Хагер Хагер дозволяє підключення з будь-якої сторони 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 11:26 Поділитись Опубліковано: учора в 11:26 49 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: По ПЭУ фаза заводится сверху. Серйозно? Добре що я цього не знав, бо у хагера дуже зручні оригинальні шини зі своїми власними місцями кріплення на автоматах,що розташовані знизу. Тому для мене цілком природньо заводити фазу знизу групи автоматів, а користувачів підключати зверху. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 12:15 Поділитись Опубліковано: учора в 12:15 46 минут назад, Vikctor сказал: Серйозно? Добре що я цього не знав. Да, не. Это я поприкалываться Якщо звернутися до 7-го видання Правил улаштування електроустановок (ПУЕ), то згідно з пунктом 3.1.6 фаза повинна підключатися до нерухомого контакту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: учора в 12:31 Поділитись Опубліковано: учора в 12:31 11 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Да, не. Это я поприкалываться Якщо звернутися до 7-го видання Правил улаштування електроустановок (ПУЕ), то згідно з пунктом 3.1.6 фаза повинна підключатися до нерухомого контакту. Так в чому проблема? Не подобається так, у Хагера є гребінчата шина + клема вводу кабелю, підключаєте згідно ПУЄ. 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 13:03 Поділитись Опубліковано: учора в 13:03 30 минут назад, Energon сказал: Так в чому проблема? Не подобається так, у Хагера є гребінчата шина + клема вводу кабелю Я понял на клемму ввода монтировать шину? Тоже решение. Только клемма вилкой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз