normal Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 (змінено) Відкрийте одне вікно, якщо через добу вологість не впаде нижче 90%, тоді треба ще одне вікно і так до 70-80%, можна три на мікропровітрення, можна з різних сторон світу з протягами, або з однієї сторони без протягів, але доведеться задіяти більше вікон, варіантів багато. Якщо двоповерховий, то при +15 повинно вистачити одного вікна наверху, осушувач не пробував, якщо він безкоштовний і сам зливає на вулицю конденсат, то може і краще. Якщо не буде 99% значить вже почало висихати, при 90% швидше, при 80% процес ще швидше, головне щоб не було крапель конденсату, або тримались не довше 1-2 діб, інакше заведеться пліснява Змінено 8 листопада 2024 користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 А я б залишив вікна зачиненими хоча б на пару тижнів ще. Мені подобається коли стяжка дозріває в умовах підвищеной вологості. Ніякого грібка за пару місяців не буде. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 На склі може нічого не буде, а на інших поверхнях в краплях (які не висихають) за 3-4 дні можуть завестись бактерії і грибки які потім залишуть чорні плями плісняви, ось для прикладу плита перекриття 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 Щось це не схоже на плісняву, а схоже на бруд. Я не теоретично про плісняву пишу. У самого будинок уходив в холод зі свіжою стяжкою. Зрозуміло що ніякі вікна я не відчиняв. І навіть не деревині (а в мене балки перекриття в теплому контурі) ніяких ознак плісняви не з'явилося. На цементних поверхнях (де лужна середа) тим більше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 1 година тому, Vikctor сказав: Щось це не схоже на плісняву, а схоже на бруд Та який бруд, ці чужі micrococcus luteus в підвалі зі стелі звисали, в краплях спочатку їхня жовта колонія утворювалась, потім біла пліснява їх пожирала, а ту чорна, що після висихання залишає пляму, просто я вчасно засняв, без вирощування в пробірці 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 1 година тому, Vikctor сказав: Я не теоретично про плісняву пишу. У самого будинок уходив в холод зі свіжою стяжкою. Зрозуміло що ніякі вікна я не відчиняв. І навіть не деревині (а в мене балки перекриття в теплому контурі) ніяких ознак плісняви не з'явилося. На цементних поверхнях (де лужна середа) тим більше Так у вас може 99% і крапель конденсату не було, а в мене після стяжки і зачинених вікон було, потім отримав плісняву на OSB 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 А не варіант вкрити всю стяжку плівкою, тоді і привідкривати вікна можна щоб з приміщення вологу вигнати, а під плівкою буде волога для стяжки триматись 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mystery Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) хочу стяжку цементну робити, може підкажете, ємності в епіцентрі є, думаю на 65 літрів взяти і місити чи вінчиком на перфораторі чи лопатою, є ємності за 330 грн пластик твердуватий не знаю наскільки він по місності і крихкості, а є за 600 пластик еластичний хоч стрибай на ньому можна думаю вигнути і далі користуватись. Підкажіть чи можна економити і за 330 взяти чи гроші викинуті і за 600 треба брати? на фото зліва твердий пластик (гнеться але відчуваєтся пластик пластиковий) за 330 з права за 600 грн еластичний пластик (ніби тверда гума) Змінено 14 листопада 2024 користувачем Mystery Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 25 хвилин тому, Mystery сказав: хочу стяжку бетонну робити, може підкажете, ємності в епіцентрі є, думаю на 65 літрів взяти і місити чи вінчиком на перфораторі чи лопатою, є ємності за 330 грн пластик твердуватий не знаю наскільки він по місності і крихкості, а є за 600 пластик еластичний хоч стрибай на ньому можна думаю вигнути і далі користуватись. Підкажіть чи можна економити і за 330 взяти чи гроші викинуті і за 600 треба брати? на фото зліва твердий пластик (гнеться але відчуваєтся пластик пластиковий) за 330 з права за 600 грн еластичний пластик (ніби тверда гума) 65 л? Как вы его использовать будете? Вы представляете вес бетона при полной емкости? А если емкость действительно такая мягкая, то имхо вы его даже перевернуть не сможете, не выплескав бетон во все стороны Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 27 хвилин тому, Mystery сказав: Підкажіть чи можна економити і за 330 взяти чи гроші викинуті і за 600 треба брати? Беріть з гуми , з пластику довго не живуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 1 хвилину тому, ЯД сказав: 65 л? Как вы его использовать будете? Вы представляете вес бетона при полной емкости? А если емкость действительно такая мягкая, то имхо вы его даже перевернуть не сможете, не выплескав бетон во все стороны Нормально воно буде міситись , не на стільки воно м`яке і ніхто його смикати не буде. Будуть мішати та черпати з нього в менші відра. Хоча більш практичніше прямокутне. І чому ви вирішили , що буде бетон. ІМХО бетон мішати таким чином то дурість. ПС.. Може там взагалі якась наливайка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 11 хвилин тому, andrey_ka сказав: Нормально воно буде міситись , не на стільки воно м`яке і ніхто його смикати не буде. Будуть мішати та черпати з нього в менші відра. Хоча більш практичніше прямокутне. І чому ви вирішили , що буде бетон. ІМХО бетон мішати таким чином то дурість. ПС.. Може там взагалі якась наливайка. Ну человек сказал бетонную стяжку делать. Да и лопатой наливайку или смесь - хз) Ну обычным ведром черпать - маловато 65л имхо, а перелить, если сильно гнется, будет весело) Ну я просто в ведрах только смеси смешивал, а бетон из мешалки - то ведро пластиковое хорошо выгибает. А если как резина, что на нем можно прыгать - я таких не видел, но если его поднимать/ переворачивать - оно сложится я думаю. Ну у вас опыта побольше, я так, мысли вслух ПС согласен, что бетон так делать - это дурость Змінено 14 листопада 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 3 хвилини тому, ЯД сказав: Ну человек сказал бетонную стяжку делать. Бетон це коли зі щебенем. Не думаю що таке будуть мішати в відрах. Перелити з такого відра навряд чи вдаться , його повне і з місця не здвинеш. Доцільніше мішати прямо на місці і лопатою розкидати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mystery Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) Перепрошую, виправив, не бетонну, а цементну стяжку для квартири мішати хочу і обираю що краще. планую мішати в цій ємності вінчиком на перфораторі чи лопатою, а потім лопатою в відро, треба 18 м.кв стяжки зробити, товщиною десь 40-50 мм, знизу ще думаю чи пінопласт чи керамзіт на панельну підлогу квартири Змінено 14 листопада 2024 користувачем Mystery Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 9 хвилин тому, andrey_ka сказав: Бетон це коли зі щебенем. Не думаю що таке будуть мішати в відрах. Перелити з такого відра навряд чи вдаться , його повне і з місця не здвинеш. Доцільніше мішати прямо на місці і лопатою розкидати. Ну и я ж про это) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 13 годин тому, Mystery сказав: знизу ще думаю чи пінопласт чи керамзіт на панельну підлогу квартири Краще забудьте про керамзіт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mystery Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 56 минут назад, smotesko сказал: Краще забудьте про керамзіт. Підкажете чому?) потрібна довговічність) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 1 хвилину тому, Mystery сказав: Підкажете чому?) потрібна довговічність) ну то еппс буде не менш довговічним, а тимбільш ефективнішим в десятки разів 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 59 хвилин тому, Mystery сказав: Підкажете чому?) ЕППС тепліший. Він має закриті пори – не пропускає пар, не вбирає воду. В разі затоплення вам достатньо буде просушити стяжку. А якщо намокне керамзіт – це буде надовго. До того ж це досить твердий плитний матеріал – по ньому можна спокійно ходити в процесі улаштування стяжки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 В 14.11.2024 в 20:43, Mystery сказал: хочу стяжку цементну робити, може підкажете, ємності в епіцентрі є, думаю на 65 літрів взяти і місити чи вінчиком на перфораторі чи лопатою, є ємності за 330 грн пластик твердуватий не знаю наскільки він по місності і крихкості, а є за 600 пластик еластичний хоч стрибай на ньому можна думаю вигнути і далі користуватись. Підкажіть чи можна економити і за 330 взяти чи гроші викинуті і за 600 треба брати? на фото зліва твердий пластик (гнеться але відчуваєтся пластик пластиковий) за 330 з права за 600 грн еластичний пластик (ніби тверда гума) Теж саме, відра ваше все! Головне звертати увагу на місця кріплення ручки, там тріскаєтся через декілька замісів. Я туди впаюю проволоку, так служе в 2 рази довше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 23 часа назад, Mystery сказал: Перепрошую, виправив, не бетонну, а цементну стяжку для квартири мішати хочу і обираю що краще. планую мішати в цій ємності вінчиком на перфораторі чи лопатою, а потім лопатою в відро, треба 18 м.кв стяжки зробити, товщиною десь 40-50 мм, знизу ще думаю чи пінопласт чи керамзіт на панельну підлогу квартири Яка мета керамзиту чи екструзії в між квартирному перекритті! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 13 хвилин тому, mastervovik сказав: Яка мета керамзиту чи екструзії в між квартирному перекритті! Ну Эппс - хотя бы не будет слышно соседям снизу, как хрустят пальцы ног с утра. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 10 минут назад, ЯД сказал: Ну Эппс - хотя бы не будет слышно соседям снизу, как хрустят пальцы ног с утра. Майже не вплине на звукоізоляцію наявність екструдеру. Це не мінвата. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Майже не вплине на звукоізоляцію наявність екструдеру. Це не мінвата. Там не надо звукоизоляция. Там надо слой материала, который хуже проводит по себе звук. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 15 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2024 14 минут назад, ЯД сказал: Ну Эппс - хотя бы не будет слышно соседям снизу, как хрустят пальцы ног с утра. Щоб не было чего-то слышно, нужно повышать объёмную массу а не уменьшать!)) Т.е. +2сантима стяжки/песка и т.д. в разы увеличит звукоизоляцию от +2 см утеплителя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз