porterlv Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Тільки що, standov сказав: це навіть так працює як велика економія, прямо виплати це приємно але не обов'язкова умова для втикання в ЗТ Даруйте. В чому вигода у відношенні до звичайної "компенсації власного споживання". * за вийнятком згаданих 20 - 300 Вт гарантованого споживання? Адже для останнього не потрібно НІЧОГО окрім галочки в налаштуваннях. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 6 минут назад, porterlv сказал: Даруйте. В чому вигода у відношенні до звичайної "компенсації власного споживання". * за вийнятком згаданих 20 - 300 Вт гарантованого споживання? Адже для останнього не потрібно НІЧОГО окрім галочки в налаштуваннях. Вигода в тому що на інтервалі місяць ви ге можете повністю компенсувати власне споживання коли воно в вас десь поруч із генерацією денною, бо всі дні різні і в один день буде дофіга надлишків і а інший день недобор бо дощ а АКБ розміром на місяць в вас, впевнений, нема ) спасає лише експорт який вам порахують потім в мінус "на місяць* 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Чи рахували ви час окупності відштовхуючись від сумарної вартості оформлення/виконання умов підключення ЗТ? Скільки років +-? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому От приклад гарний, минулий місяць. Першу половину місяця шпарило сонце і я мав значні надлишки які виливав в мережу а потім пішли доші і став не добирати навіть собі, і тут АКБ взагалі не врятує, а по факту мені ті надлишки розмазали на весь місяць і відняли від споживання місячного Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Я ще плюс неочевидний, коли в мене інвертор сидів на лише одній фазі то є експортом фактично покривав частково саоживання інших фаз де нема інверторів але то вже трошки задротство і не універсально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 24 минуты назад, porterlv сказал: Чи рахували ви час окупності відштовхуючись від сумарної вартості оформлення/виконання умов підключення ЗТ? Скільки років +-? Я не рахував бо по перше я робив через рішалу (це умовно x2 від якщо самому) а по друге я все одно планував міняти лічильник під експорт, бо буду і панелі доставляти і ото всьо, ну бо краще точно не буде а панелі дешеві і є куди. Але якщо заднім числом прикинути то навіть мої 20тис "під ключ" рішалі за 3-4 роки по поточному стану навіть мають відбиівтися, а як тільки поставлю додаткове поле 8 під нетбіллінг (а в планах 2 по 😎 то термін окупності схлопнеться до "вчора". Ми з жипітей рахували що зараз, без виходу в мінус, держава розмазує надлишки моєї генерації десь по 3 гривні (бо там дибільна схема з пропорційністю день/ніч) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Коли думав чи самому чи через посередника то на пальцях рахував що самому якщо купуіати лічильник в дтека то виходило шось 10-12 вкруг, якщо лічильник купити самому і побігати з ним то мабуть буде 8. Але знову таки цетне просто ЗТ а це заміна лічильника який буде вчетодно потрібен і в НБ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 12 годин тому, TaurosRMK сказав: А як то у вас 5 кВт панелей нагенерували 1000-1300 кВт в місяць? Поле 5,4kW в травні давало типово 1MWh. Інші місяці було менше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 19 хвилин тому 3 часа назад, yur43 сказал: Поле 5,4kW в травні давало типово 1MWh. Інші місяці було менше. шось ви загнули, 800 давало, якщо це умовний Київ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз