porterlv Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Тільки що, standov сказав: це навіть так працює як велика економія, прямо виплати це приємно але не обов'язкова умова для втикання в ЗТ Даруйте. В чому вигода у відношенні до звичайної "компенсації власного споживання". * за вийнятком згаданих 20 - 300 Вт гарантованого споживання? Адже для останнього не потрібно НІЧОГО окрім галочки в налаштуваннях. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 6 минут назад, porterlv сказал: Даруйте. В чому вигода у відношенні до звичайної "компенсації власного споживання". * за вийнятком згаданих 20 - 300 Вт гарантованого споживання? Адже для останнього не потрібно НІЧОГО окрім галочки в налаштуваннях. Вигода в тому що на інтервалі місяць ви ге можете повністю компенсувати власне споживання коли воно в вас десь поруч із генерацією денною, бо всі дні різні і в один день буде дофіга надлишків і а інший день недобор бо дощ а АКБ розміром на місяць в вас, впевнений, нема ) спасає лише експорт який вам порахують потім в мінус "на місяць* 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Чи рахували ви час окупності відштовхуючись від сумарної вартості оформлення/виконання умов підключення ЗТ? Скільки років +-? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому От приклад гарний, минулий місяць. Першу половину місяця шпарило сонце і я мав значні надлишки які виливав в мережу а потім пішли доші і став не добирати навіть собі, і тут АКБ взагалі не врятує, а по факту мені ті надлишки розмазали на весь місяць і відняли від споживання місячного Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Я ще плюс неочевидний, коли в мене інвертор сидів на лише одній фазі то є експортом фактично покривав частково саоживання інших фаз де нема інверторів але то вже трошки задротство і не універсально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 24 минуты назад, porterlv сказал: Чи рахували ви час окупності відштовхуючись від сумарної вартості оформлення/виконання умов підключення ЗТ? Скільки років +-? Я не рахував бо по перше я робив через рішалу (це умовно x2 від якщо самому) а по друге я все одно планував міняти лічильник під експорт, бо буду і панелі доставляти і ото всьо, ну бо краще точно не буде а панелі дешеві і є куди. Але якщо заднім числом прикинути то навіть мої 20тис "під ключ" рішалі за 3-4 роки по поточному стану навіть мають відбиівтися, а як тільки поставлю додаткове поле 8 під нетбіллінг (а в планах 2 по 😎 то термін окупності схлопнеться до "вчора". Ми з жипітей рахували що зараз, без виходу в мінус, держава розмазує надлишки моєї генерації десь по 3 гривні (бо там дибільна схема з пропорційністю день/ніч) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Коли думав чи самому чи через посередника то на пальцях рахував що самому якщо купуіати лічильник в дтека то виходило шось 10-12 вкруг, якщо лічильник купити самому і побігати з ним то мабуть буде 8. Але знову таки цетне просто ЗТ а це заміна лічильника який буде вчетодно потрібен і в НБ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 12 годин тому, TaurosRMK сказав: А як то у вас 5 кВт панелей нагенерували 1000-1300 кВт в місяць? Поле 5,4kW в травні давало типово 1MWh. Інші місяці було менше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 3 часа назад, yur43 сказал: Поле 5,4kW в травні давало типово 1MWh. Інші місяці було менше. шось ви загнули, 800 давало, якщо це умовний Київ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 1 годину тому, standov сказав: 800 давало А можете тут прикинути і порівняти з якоюсь статистикою, чи плюс мінус сходиться? Потрібна тільки локація, азимут, кут і потужність. globalsolaratlas.info Змінено 4 години тому користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Поруч є гілка де міряються, там у всіх експорт, по травню генерація була десь навколо 140квтг з 1квт панелей, плюс-мінус у всіх, може якщо поле розділене на 2-3 напрямки то буде і більше але то вже чітерство і надто індивідуально, в мене 35° нахил, на південь-південь-захід (шось типу 25° від півдня), 740квтг з 5.5 поля було чистої генерації 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Так, схоже десь 140 тут теж 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз