Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зелений тариф в кожен дім

gespenster

Рекомендовані повідомлення

Тільки що, standov сказав:

це навіть так працює як велика економія, прямо виплати це приємно але не обов'язкова умова для втикання в ЗТ

Даруйте. В чому вигода у відношенні до звичайної "компенсації власного споживання". 

* за вийнятком згаданих 20 - 300 Вт гарантованого споживання?  Адже для останнього не потрібно НІЧОГО окрім галочки в налаштуваннях.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, porterlv сказал:

Даруйте. В чому вигода у відношенні до звичайної "компенсації власного споживання". 

* за вийнятком згаданих 20 - 300 Вт гарантованого споживання?  Адже для останнього не потрібно НІЧОГО окрім галочки в налаштуваннях.

Вигода в тому що на інтервалі місяць ви ге можете повністю компенсувати власне споживання коли воно в вас десь поруч із генерацією денною, бо всі дні різні і в один день буде дофіга надлишків і а інший день недобор бо дощ а АКБ розміром на місяць в вас, впевнений, нема ) спасає лише експорт який вам порахують потім в мінус "на місяць*

• Лайк 1
Посилання на коментар

Чи рахували ви час окупності відштовхуючись від сумарної вартості оформлення/виконання умов підключення ЗТ? Скільки років +-? 

Посилання на коментар

От приклад гарний, минулий місяць.

Першу половину місяця шпарило сонце і я мав значні надлишки які виливав в мережу а потім пішли доші і став не добирати навіть собі, і тут АКБ взагалі не врятує, а по факту мені ті надлишки розмазали на весь місяць і відняли від споживання місячного

Screenshot_20260612-102856.png

Посилання на коментар

Я ще плюс неочевидний, коли в мене інвертор сидів на лише одній фазі то є експортом фактично покривав частково саоживання інших фаз де нема інверторів але то вже трошки задротство і не універсально

Посилання на коментар

24 минуты назад, porterlv сказал:

Чи рахували ви час окупності відштовхуючись від сумарної вартості оформлення/виконання умов підключення ЗТ? Скільки років +-? 

Я не рахував бо по перше я робив через рішалу (це умовно x2 від якщо самому) а по друге я все одно планував міняти лічильник під експорт, бо буду і панелі доставляти і ото всьо, ну бо краще точно не буде а панелі дешеві і є куди. Але якщо заднім числом прикинути то навіть мої 20тис "під ключ" рішалі за 3-4 роки по поточному стану навіть мають відбиівтися, а як тільки поставлю додаткове поле 8 під нетбіллінг (а в планах 2 по 😎 то термін окупності схлопнеться до "вчора". 

Ми з жипітей рахували що зараз, без виходу в мінус, держава розмазує надлишки моєї генерації десь по 3 гривні (бо там дибільна схема з пропорційністю день/ніч)

Посилання на коментар

Коли думав чи самому чи через посередника то на пальцях рахував що самому якщо купуіати лічильник в дтека то виходило шось 10-12 вкруг, якщо лічильник купити самому і побігати з ним то мабуть буде 8. Але знову таки цетне просто ЗТ а це заміна лічильника який буде вчетодно потрібен і в НБ

Посилання на коментар

12 годин тому, TaurosRMK сказав:

А як то у вас 5 кВт панелей нагенерували 1000-1300 кВт в місяць?

Поле 5,4kW в травні давало типово 1MWh. Інші місяці було менше.

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 часа назад, yur43 сказал:

Поле 5,4kW в травні давало типово 1MWh. Інші місяці було менше.

шось ви загнули, 800 давало, якщо це умовний Київ 

Посилання на коментар

1 годину тому, standov сказав:

800 давало

А можете тут прикинути і порівняти з якоюсь статистикою, чи плюс мінус сходиться? Потрібна тільки локація, азимут, кут і потужність.
globalsolaratlas.info

Змінено користувачем TaurosRMK
Посилання на коментар

Поруч є гілка де міряються, там у всіх експорт, по травню генерація була десь навколо 140квтг з 1квт панелей, плюс-мінус у всіх, може якщо поле розділене на 2-3 напрямки то буде і більше але то вже чітерство і надто індивідуально, в мене 35° нахил, на південь-південь-захід (шось типу 25° від півдня), 740квтг з 5.5 поля було чистої генерації

• Лайк 2
Посилання на коментар

Підкажіть, будь ласка, чому в темі активно обговорюють нетбілінг, якщо, наскільки мені відомо, механізм нетбілінгу в Україні ще повноцінно не запрацював?

Чи вже є люди, які реально підключили нетбілінг і користуються ним на практиці?

Якщо так, то через яких операторів системи розподілу і на яких умовах?

Посилання на коментар

7 годин тому, Olesa сказав:

Підкажіть, будь ласка, чому в темі активно обговорюють нетбілінг

Якщо ви про останню сторінку, то це не чистий нетбілінг, а ЗТ. Якщо експорт не перевищує імпорт, то відповідно виплати немає, але є компенсація імпорту експортом. Можна сказати, що це нетбілінг у місячному розрізі.

• Лайк 3
Посилання на коментар

Нетбілінг і ЗТ має суттєві відмінності по тарифу і алгоритму. З того, що зрозумів, ЗТ має фіксовану ціну за кВт і окремий розрахунковий рахунок.

Нетбілінг має ринкову ціну за кВт, що встановлюється за добу наперід і залежить від часу доби. Нетбілінг не передбачає прибутку (виведення коштів) а тільки дебет/кредит по рахунку абонента.

Поправте, що упускаю.

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Підкажіть, будь ласка. Хочу придбати інвертор для роботи із зеленим тарифом. Акумулятори поки що ставити не планую.

Мені підказали, що гібридний інвертор може нормально працювати без акумуляторів. Водночас чула думку, що мережеві інвертори краще не купувати, бо з ними бувають збої та інші проблеми.

Порадьте, будь ласка, який інвертор краще обрати саме для зеленого тарифу, якщо система працюватиме без акумуляторів: гібридний чи мережевий?

Буду дуже вдячна за поради та реальний досвід.

Посилання на коментар

29 хвилин тому, Olesa сказав:

гібридний чи мережевий?

Деякі гібриди можуть працювати без АКБ за ЗТ, але, звісно при наявності мережі, як і всі мережики. Але вра***те потребу на майбутнє: якщо плануєте резервувати споживання в блекаути, то варто переплатити за гібрид.

Посилання на коментар

1 час назад, Olesa сказал:

Буду дуже вдячна за поради та реальний досвід.

Почитав, Вас в разных темах, имхо лучше ничего не делайте

Учитывая что вы хотите на одну фазу в 20 ампер, вы ничего не заработаете, будет один большой минус на 1 января 2030 года

Если в доме живут, то ЗТ это больше утилизация излишков и большой АКБ

Планируйте изначально под комфорт, какую то экономию, а потом уже думайте про ЗТ

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...