Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зеленый тариф в каждый дом

gespenster

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, Телесистемы сказал:

майнинг на короткосрочном - это не про сиюминутную прибыль, это для тех кто плачет, что некуда девать сезонную выработку

Тоесть сначала покупаем лишние панели потом покупаем ненужный майнер, но радуемся что смогли утилизировать все солнце :-)

• Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, mib сказав:

Уже же тариф практически сравнялся покупаем по 4,32 продаем по 5, тоесть самопотребление не сильно отодвигает потенциальную окупаемость

Не, я про то, что если потребление дома около 30квтч в месяц (типа дача или пока не жить) , а остальное в ЗТ - то можно отбить)

Посилання на коментар

Только что, mib сказал:

Тоесть сначала покупаем лишние панели потом покупаем ненужный майнер, но радуемся что смогли утилизировать все солнце :-)

Как обычно все берут с запасом 

тоесть - инвертор 15кВт, значит и панели предложат на 15

а летним ясным днем выработку некуда девать , если нет ЗТ (но и там тоже не скинешь если сеть выше по напряжению)

вот и остается - запитывать асики, с отдельным помещением, с вентиляцией, в идеале подвальное или цокольное

Посилання на коментар

6 минут назад, ЯД сказал:

Не, я про то, что если потребление дома около 30квтч в месяц (типа дача или пока не жить) , а остальное в ЗТ - то можно отбить)

Да и я об этом, что самопотребление уже не сильно дешевле чем продажа по ЗТ

4 минуты назад, Телесистемы сказал:

Как обычно все берут с запасом 

тоесть - инвертор 15кВт, значит и панели предложат на 15

а летним ясным днем выработку некуда девать , если нет ЗТ (но и там тоже не скинешь если сеть выше по напряжению)

вот и остается - запитывать асики, с отдельным помещением, с вентиляцией, в идеале подвальное или цокольное

Ну я и написал по этой причине, что сначала купить лишнее а потом для исправления ситуации не нужное :-)

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 години тому, mib сказав:

Или я неправильно считаю или зарабатывают только продавцы асиков?

Якось так воно й є. Усі ідеї як заробити зазвичай пишуть продавці асіків. Вони останнім часом навіть пропонують брати в оренду асіки в датацентрах і малюють якісь цифри. Правда навіщо вони дають асіки в оренду якщо вони можуть на них заробити все що заробить клієнт пояснити не можуть.

В принципі якщо опалення електроенергією та взяти якийсь старий асік то може воно й має сенс. Але шум робить цю ідею не цікавою. 

Асік котрий коштує 2000 грн на лохюа при вартості електроенергії 0,01 долар за кВт буде видавати десь $0,5 за добу. Це $15 на місяць, а якщо сонце (залишки) є тільки 8 годин на добуто виходить $5 на місяць. Тобто тільки рік піде щоб повернути кошти що витратив на нього. І це без урахування супутних витрат де тільки щоб його поставити може стати в $10-20. 

Асік у 10-15 разів дорожче дає хешрейт в 4 рази більше і може принести десь $50 на місяць. Тобто окупність буде десь 14 місяців. 

Але це при 40 коп за кВтгод. Тобто при відсутності ЗТ але наявності залишків воно теоретично може щось принести (якщо асік раніше не зламається). Думаю що там софт дозволяє керувати хешрейтом щоб працювати тільки на залишки. Тобто виглядає реальним, але чи треба воно?

• Лайк 1
Посилання на коментар

есть т.н. домашние майнеры (бесшумные) по типу 5кВтных deye

мощность 600-800Вт

купил, прикрутил себе на на выход гибрида и получаешь удолетворение, что выработка в солнечные летние дни не пропадает

и это не вопрос профита, а морального удовлетворения

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, Телесистемы сказал:

и это не вопрос профита, а морального удовлетворения

ну это уже в отдел охота и рыбалка :-)

• Хаха 3
Посилання на коментар

20 хвилин тому, Телесистемы сказав:

есть т.н. домашние майнеры (бесшумные) по типу 5кВтных deye

мощность 600-800Вт

якщо не важко, дасте пару посилань?

Посилання на коментар

10 минут назад, outdoor24 сказал:

якщо не важко, дасте пару посилань?

перше що нагуглилось

tophash.ua/ru/product/jasminer-x16-q-pro-205gh-388

но на алгоритм eth такое себе развлечение, как и вообще на все альткойны

скатываемся в офтоп, можно перейти в другую тему , тут была на форуме

прикол майнинга на альтернативке, что неполучится майнить в минус, какой-то плюс будет в любом случае

Змінено користувачем Телесистемы
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Після першої мийки панелі охололи ось і такий приріст. А свої протру вологою серветкою, перед установкою коти потопталися і на однієй панелі видно котолапки, дощі не допомогли. А це в мене вода дуже жорстка, мийкою можна ще гірше зробити

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...