mastervovik Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Вікна ще не закривали, в нас тільки другий день відносно холодно на вулиці, в домі поки без змін 23-25с Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Вже тиждень на 30C котел працює, утеплено будинок так собі, та і не люблю мерзнути 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 + Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 18 минут назад, vadym petrov сказал: ... та і не люблю мерзнути Ця межа у всіх різна. Пан mib з родиною наприклад починає мерзнути, якщо в будинку менше за 25 градусів, а мені з родиною більше 22 вже не дуже комфортно. Хоча мені особисто і 21 жаркувато, але тут вже доводиться узгоджувати зі всіма та йти на компроміси. Наразі умови за якими термостат увімкне котел ще не настали. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 54 минуты назад, Vikctor сказал: Пан mib з родиною наприклад починає мерзнути, якщо в будинку менше за 25 градусів, В этом году опять пытаемся привыкнуть к 24 Пока держимся 1 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Мне и 18* нормально) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 2 часа назад, mib сказал: В этом году опять пытаемся привыкнуть к 24 Пока держимся Акб тоже сдалась В ящике температура упала ниже 18 градусов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Хм. Дома 21,7 . Никто не просит отопления 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 Сегодня с утра температура в некоторых комнатах упала ниже 21 градуса и была мысль к вечеру впервые затопить буржуйку. Но в обед выглянуло солнышко и "нагнало" до 22 ! Подождем ещё...... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 49 минут назад, Dendnepr сказал: Хм. Дома 21,7 . Никто не просит отопления Ну это дело привычки, мы в прошлом году уже выяснили Разве что есть одно НО Плита теплого пола очень теплоемкая, и еслия ее поддерживаю вкачивая 10-20 квт*ч в сутки с 1го октября то те кто запустятся в момент когда станет холодно вкачабт все эти кВт*ч за пару дней, но при этом мужественно уде две недели ходят по не комфортному полу Еще и от региона зависит, в Киеве через пару дней обещают 0 ночью, в Харькове он уже был, в Днепре еще лето 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 3 минуты назад, mib сказал: Ну это дело привычки, мы в прошлом году уже выяснили Разве что есть одно НО Плита теплого пола очень теплоемкая, и еслия ее поддерживаю вкачивая 10-20 квт*ч в сутки с 1го октября то те кто запустятся в момент когда станет холодно вкачабт все эти кВт*ч за пару дней, но при этом мужественно уде две недели ходят по не комфортному полу Еще и от региона зависит, в Киеве через пару дней обещают 0 ночью, в Харькове он уже был, в Днепре еще лето В Дніпрі вже два дні як літо скінчилося. Ще позавчора в мене було 24,5 градуси і я ввечорі іноді кондиціонер на годинку вмикав на охолодження, якщо чимось активним займався. Ну або частіше вентиляцію на байпасі, тобто з забором прохолодного повітря з вулиці напряму. Я показує досвід моя плита на старті спокійно нагрівається за одну ніч, тобто за 7 годин опалення і витрачається при цьому 6 чи максимум 8кВтг на годину опалення. Наразі підлога не холодна. Я на ній зараз сплю, бо спина болить й тому знаю про що пишу. Тоненький плед знизу на холодній підлозі змусив би мене кутатись всю ніч а не спати голяка накрившись махровою ковдрою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 12 минут назад, Vikctor сказал: Я показує досвід моя плита на старті спокійно нагрівається за одну ніч, тобто за 7 годин опалення і витрачається при цьому 6 чи максимум 8кВтг на годину опалення. Это двояко читается Ночь 8 часов и если кажлый час 6-8 кВт то это грубо 64 кВт,ч У меня за 15 дней грубо вдвое больше, но тут нужно и учитывать что я и температуру выше держу, соответсвенно мне и на нагрев больше нужно, но у меня и возможности быстрого старта нет, котел 6 квт, да я могу поменять тэн и будет 9 или оба и будет 12 но пока такой необходимости нет, да и плита резко по температуре не взлетает, она живет 23-27 судя по моим датчикам круглый год Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 13 минут назад, mib сказал: Это двояко читается Ночь 8 часов и если кажлый час 6-8 кВт то это грубо 64 кВт,ч У меня за 15 дней грубо вдвое больше, но тут нужно и учитывать что я и температуру выше держу, соответсвенно мне и на нагрев больше нужно, но у меня и возможности быстрого старта нет, котел 6 квт, да я могу поменять тэн и будет 9 или оба и будет 12 но пока такой необходимости нет, да и плита резко по температуре не взлетает, она живет 23-27 судя по моим датчикам круглый год В мене таки 7 годин опалення, бо годину нагрівається бойлер. І чому ви взяли для прикладу 15 діб? Мій термостат може і до кінця тижня не дати команду на опалення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2024 5 минут назад, Vikctor сказал: В мене таки 7 годин опалення, бо годину нагрівається бойлер. І чому ви взяли для прикладу 15 діб? Мій термостат може і до кінця тижня не дати команду на опалення. 15 потому что уже почти 15.10 а я включил отопление первого числа До недавних пор, хотя у меня обычные бойлеры у меня тоже час выпадал под утро я котлу давал команду 50% мощности что бы оба бойлера под утро были 100%, сейчас реализовал чуть иначе, но это уже и не нужно автомат позволяет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 12 годин тому, mib сказав: при этом мужественно уде две недели ходят по не комфортному полу Комфортна підлога це коли її температура не опускається нижче 23-24°, якщо підтримувати постійно таку температуру (а особливо зараз в міжсезоння), то повітря в будинку буде всі 26-28° і доведеться відчиняти вікна, я нажаль так і не знайшов балансу між температурою підлоги з керамограніту і повітря... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 3 години тому, normal сказав: Комфортна підлога це коли її температура не опускається нижче 23-24°, якщо підтримувати постійно таку температуру (а особливо зараз в міжсезоння), то повітря в будинку буде всі 26-28° і доведеться відчиняти вікна, я нажаль так і не знайшов балансу між температурою підлоги з керамограніту і повітря... дійсно цікаве достілдження. А приточно витяжна природня вентиляція не вирішує це питання? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 Вирішує якщо з мікропровітрення перейти на звичайне, але рахунки за опалення думаю мені не сподобаються Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 20 хвилин тому, normal сказав: Вирішує якщо з мікропровітрення перейти на звичайне, але рахунки за опалення думаю мені не сподобаються тут потрібно шукати золоту серединку якщо не ставити рекуперацію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 Причому тут рекуперація? Проблема що хочеться повітря 22, а підлогу 24, а воно виходить навпаки - повітря 24, а підлога 22, починаєш вмикати котел - підлога стає 24, а повітря 26, рекуперація ще більше підвищить температуру повітря ніж просто відчинене вікно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 50 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Комфортна підлога це коли її температура не опускається нижче 23-24°, якщо підтримувати постійно таку температуру (а особливо зараз в міжсезоння), то повітря в будинку буде всі 26-28° Щоб зараз температура повітря в будинку була 26-28, тобто вища ніж температура підлоги 23-24, то повітря треба підігрівати ще якимось чином. Бо за відсутності інших опалювальних приладів температура повітря буде нижчою ніж температура теплої підлоги... 3 хвилини тому, normal сказав: Проблема що хочеться повітря 22, а підлогу 24, а воно виходить навпаки - повітря 24, а підлога 22, починаєш вмикати котел - підлога стає 24, а повітря 26, Або магія, або термометри збиті, або є якісь інші джерела тепла окрім теплої підлоги, або все перелічене в купі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 Сьогодні вночі в будинку впала температура на 22° і вперше включився котел, підлога при цьому мала 20° (це не магія, а конвекція) і стає вона 24° тільки коли працює котел, отже щоб мати комфортну підлогу котел повинен працювати постійно, доба роботи на мінімальній потужності 3.8кВт це аж 91.2кВт*год, куди її зараз подітись? Буде постійно рости і температура підлоги і градієнт повітря, а якщо тримати термостатом 22° як зазвичай, то підлога скаче 20-24° між вмиканнями котла, що неможна назвати комфортним Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 52 минуты назад, Dmode сказал: Щоб зараз температура повітря в будинку була 26-28, тобто вища ніж температура підлоги 23-24, то повітря треба підігрівати ще якимось чином. Бо за відсутності інших опалювальних приладів температура повітря буде нижчою ніж температура теплої підлоги... Або магія, або термометри збиті, або є якісь інші джерела тепла окрім теплої підлоги, або все перелічене в купі. печка, дыхание, лампочки, холодильники и телевизоры - все это догревает и иногда довольно заметно. Сечас без отопления. когда вечером все собираемся дома - то за в гостиной поднимается температура на 1 градус только от нашей активности и освещения а если еще духовка работает и еще что-то, то прям заметно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 Природна вентиляція регулює температуру, як не крути. Як би не утопляв і не грів, всерівно через різницю тисків надлишок буде вилітати в трубу вентиляції. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 О! Жінка сьогодні вже запросила опалення. Хоча вчора ще не треба було 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 2024 та не вже ? у меня кошка в доме осталась ,так я ради нее дом топлю 😁 ,ради жены можно и не включать. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз