Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

когда вы отопление включаете?

Vikki

Рекомендовані повідомлення

Вікна ще не закривали, в нас тільки другий день відносно холодно на вулиці, в домі поки без змін 23-25с

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 минут назад, vadym petrov сказал:

... та і не люблю мерзнути

Ця межа у всіх різна. Пан mib  з родиною наприклад починає мерзнути, якщо в будинку менше за 25 градусів, а мені з родиною більше 22 вже не дуже комфортно. Хоча мені особисто і 21 жаркувато, але тут вже доводиться узгоджувати зі всіма та йти на компроміси.

Наразі умови за якими термостат увімкне котел ще не настали.

590567418_.thumb.png.ec4e7201bc2bb9078f429d668f436789.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

54 минуты назад, Vikctor сказал:

Пан mib  з родиною наприклад починає мерзнути, якщо в будинку менше за 25 градусів,

В этом году опять пытаемся привыкнуть к 24 :-) Пока держимся :-)

• Лайк 1
  • Хаха 6
Посилання на коментар

2 часа назад, mib сказал:

В этом году опять пытаемся привыкнуть к 24 :-) Пока держимся :-)

Акб тоже сдалась :-) В ящике температура упала ниже 18 градусов

Screenshot_2024-10-14-19-20-27-828_io.homeassistant.companion.android-edit.jpg

• Хаха 1
Посилання на коментар

Сегодня с утра температура в некоторых комнатах упала ниже 21 градуса и была мысль к вечеру впервые затопить буржуйку. Но в обед выглянуло солнышко и "нагнало" до 22 ! Подождем ещё...... :)

• Хаха 2
Посилання на коментар

49 минут назад, Dendnepr сказал:

Хм. Дома 21,7 . Никто не просит отопления

Ну это дело привычки, мы в прошлом году уже выяснили

Разве что есть одно НО

Плита теплого пола очень теплоемкая, и еслия ее поддерживаю вкачивая 10-20 квт*ч в сутки с 1го октября то те кто запустятся в момент когда станет холодно вкачабт все эти кВт*ч за пару дней, но при этом мужественно уде две недели ходят по не комфортному полу

Еще и от региона зависит, в Киеве через пару дней обещают 0 ночью, в Харькове он уже был, в Днепре еще лето

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, mib сказал:

Ну это дело привычки, мы в прошлом году уже выяснили

Разве что есть одно НО

Плита теплого пола очень теплоемкая, и еслия ее поддерживаю вкачивая 10-20 квт*ч в сутки с 1го октября то те кто запустятся в момент когда станет холодно вкачабт все эти кВт*ч за пару дней, но при этом мужественно уде две недели ходят по не комфортному полу

Еще и от региона зависит, в Киеве через пару дней обещают 0 ночью, в Харькове он уже был, в Днепре еще лето

В Дніпрі вже два дні як літо скінчилося. Ще позавчора в мене було 24,5 градуси і я ввечорі іноді кондиціонер на годинку вмикав на охолодження, якщо чимось активним займався. Ну або частіше вентиляцію на байпасі, тобто з забором прохолодного повітря з вулиці напряму.

Я показує досвід моя плита на старті спокійно нагрівається за одну ніч, тобто за 7 годин опалення і витрачається при цьому 6 чи максимум 8кВтг на годину опалення. Наразі підлога не холодна. Я на ній зараз сплю, бо спина болить й тому знаю про що пишу. Тоненький плед знизу на холодній підлозі змусив би мене кутатись всю ніч а не спати голяка накрившись махровою ковдрою.

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 минут назад, Vikctor сказал:

Я показує досвід моя плита на старті спокійно нагрівається за одну ніч, тобто за 7 годин опалення і витрачається при цьому 6 чи максимум 8кВтг на годину опалення.

Это двояко читается

Ночь 8 часов и если кажлый час 6-8 кВт то это грубо 64 кВт,ч

У меня за 15 дней грубо вдвое больше, но тут нужно и учитывать что я и температуру выше держу, соответсвенно мне и на нагрев больше нужно, но у меня и возможности быстрого старта нет, котел 6 квт, да я могу поменять тэн и будет 9 или оба и будет 12 но пока такой необходимости нет, да и плита резко по температуре не взлетает, она живет 23-27 судя по моим датчикам круглый год

Посилання на коментар

13 минут назад, mib сказал:

Это двояко читается

Ночь 8 часов и если кажлый час 6-8 кВт то это грубо 64 кВт,ч

У меня за 15 дней грубо вдвое больше, но тут нужно и учитывать что я и температуру выше держу, соответсвенно мне и на нагрев больше нужно, но у меня и возможности быстрого старта нет, котел 6 квт, да я могу поменять тэн и будет 9 или оба и будет 12 но пока такой необходимости нет, да и плита резко по температуре не взлетает, она живет 23-27 судя по моим датчикам круглый год

В мене таки 7 годин опалення, бо годину нагрівається бойлер. І чому ви взяли для прикладу 15 діб? Мій термостат може і до кінця тижня не дати команду на опалення.

Посилання на коментар

5 минут назад, Vikctor сказал:

В мене таки 7 годин опалення, бо годину нагрівається бойлер. І чому ви взяли для прикладу 15 діб? Мій термостат може і до кінця тижня не дати команду на опалення.

15 потому что уже почти 15.10 а я включил отопление первого числа :-)

До недавних пор, хотя у меня обычные бойлеры у меня тоже час выпадал под утро я котлу давал команду 50% мощности что бы оба бойлера под утро были 100%, сейчас реализовал чуть иначе, но это уже и не нужно автомат позволяет

Посилання на коментар

12 годин тому, mib сказав:

при этом мужественно уде две недели ходят по не комфортному полу

Комфортна підлога це коли її температура не опускається нижче 23-24°, якщо підтримувати постійно таку температуру (а особливо зараз в міжсезоння), то повітря в будинку буде всі 26-28° і доведеться відчиняти вікна, я нажаль так і не знайшов балансу між температурою підлоги з керамограніту і повітря...

Посилання на коментар

3 години тому, normal сказав:

Комфортна підлога це коли її температура не опускається нижче 23-24°, якщо підтримувати постійно таку температуру (а особливо зараз в міжсезоння), то повітря в будинку буде всі 26-28° і доведеться відчиняти вікна, я нажаль так і не знайшов балансу між температурою підлоги з керамограніту і повітря...

дійсно цікаве достілдження. А приточно витяжна природня вентиляція не вирішує це питання?

Посилання на коментар

Вирішує якщо з мікропровітрення перейти на звичайне, але рахунки за опалення думаю мені не сподобаються :)

Посилання на коментар

20 хвилин тому, normal сказав:

Вирішує якщо з мікропровітрення перейти на звичайне, але рахунки за опалення думаю мені не сподобаються :)

тут потрібно шукати золоту серединку якщо не ставити рекуперацію

Посилання на коментар

Причому тут рекуперація? Проблема що хочеться повітря 22, а підлогу 24, а воно виходить навпаки - повітря 24, а підлога 22, починаєш вмикати котел  - підлога стає 24, а повітря 26, рекуперація ще більше підвищить температуру повітря ніж просто відчинене вікно

• Лайк 1
Посилання на коментар

50 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

Комфортна підлога це коли її температура не опускається нижче 23-24°, якщо підтримувати постійно таку температуру (а особливо зараз в міжсезоння), то повітря в будинку буде всі 26-28°

Щоб зараз температура повітря в будинку була 26-28, тобто вища ніж температура підлоги 23-24, то повітря треба підігрівати ще якимось чином. Бо за відсутності інших опалювальних приладів температура повітря буде нижчою ніж температура теплої підлоги...

3 хвилини тому, normal сказав:

Проблема що хочеться повітря 22, а підлогу 24, а воно виходить навпаки - повітря 24, а підлога 22, починаєш вмикати котел  - підлога стає 24, а повітря 26,

Або магія, або термометри збиті, або є якісь інші джерела тепла окрім теплої підлоги, або все перелічене в купі.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Сьогодні вночі в будинку впала температура на 22° і вперше включився котел, підлога при цьому мала 20° (це не магія, а конвекція) і стає вона 24° тільки коли працює котел, отже щоб мати комфортну підлогу котел повинен працювати постійно, доба роботи на мінімальній потужності 3.8кВт це аж 91.2кВт*год, куди її зараз подітись? Буде постійно рости і температура підлоги і градієнт повітря, а якщо тримати термостатом 22° як зазвичай, то підлога скаче 20-24° між вмиканнями котла, що неможна назвати комфортним

Посилання на коментар

52 минуты назад, Dmode сказал:

Щоб зараз температура повітря в будинку була 26-28, тобто вища ніж температура підлоги 23-24, то повітря треба підігрівати ще якимось чином. Бо за відсутності інших опалювальних приладів температура повітря буде нижчою ніж температура теплої підлоги...

Або магія, або термометри збиті, або є якісь інші джерела тепла окрім теплої підлоги, або все перелічене в купі.

печка, дыхание, лампочки, холодильники и телевизоры - все это догревает и иногда довольно заметно.

Сечас без отопления. когда вечером все собираемся дома - то за в гостиной поднимается температура на 1 градус только от нашей активности и освещения а если еще духовка работает и еще что-то, то прям заметно

Посилання на коментар

Природна вентиляція регулює температуру, як не крути. Як би не утопляв і не грів, всерівно через різницю тисків надлишок буде вилітати в трубу вентиляції. 

Посилання на коментар

та не вже ? у меня кошка в доме осталась ,так я ради нее дом топлю 😁 ,ради жены можно и не включать.

• Хаха 4
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...