ЯД Опубліковано: 25 травня Поділитись Опубліковано: 25 травня (змінено) 23.05.2025 в 11:01, Vitaliy67 сказав: Судя по фото, проблема, о которой я говорил, уже есть Правило пошло на взлет из-за задирания концов стяжки. И если Вы не свяжите эти плоскости в вертикали оно так и будет гулять в зависимости от своего настроения. Это не край задирает, а просто кривая стяжка. Если бы приподнялся край у шва - был бы зуб. А тут просто с одной стороны мало стяжки насыпали Змінено 25 травня користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 25 травня Поділитись Опубліковано: 25 травня Поржал от души!Вы хоть в курсе,что стяжка делается правилом всплошную и только после этого нарезается шов? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 25 травня Поділитись Опубліковано: 25 травня 1 годину тому, мастерок сказав: Поржал от души!Вы хоть в курсе,что стяжка делается правилом всплошную Я в курсі , що стяжка робиться по маяках і відстань між ними залежить від довжини правила. Я не розумію , що таке "суцільно". Я не був присутній при влаштуванні іменно цієї стяжки і не знаю як вони її робили. Скоріш за все прої...али рівень. Може погано ущільнювали і вертоліт (якщо це напівсуха) присадив її. А так як (ми робим 100-500 квадратів в день) то ніхто перевіркою та виправленнями не займався. ПС... Коли я бачу в кінці речення значок питання , то розумію , що людина не просто так його поставила і прагне отримати відповідь. Не ржати , не задавати зустрічні питання , а спочатку дати відповідь. Ви можете робити так само ? 2 години тому, мастерок сказав: и только после этого нарезается шов? Я не працював над влащтуванням стяжок на великих промислових об`єктах , тому мені ніколи не доводилось нарізати шви. Судячи з цього питання , ви погано розумієте для чого нарізають такі шви. А як спеціаліст по стяжках мали б знати про деформаційні шви все і ще трішки. Нарізаються виключно усадкові шви . І нарізаються вони на 1/2 , 1/3 товщини стяжки. Всі інші шви влаштовуються по іншому , так як потребують розділення по всій товщині стяжки. Нарізаються такі шви для зняття напруги (от для запобігання оцих ваших керлінгів та інших напруг) з стяжок під час їх висихання і нарізаються вони на великих форматах (коли стяжка перевищує певну довжину або ширину) , що в приватному будівництві трапляється досить рідко. І після повного висихання такий шов герметизується , при чому герметизується з силовим замиканням (наглухо зашпакльовується). Особливо це буде цікаво автору на тлі того , чи потрібно дублювати такий шов на фінішному покритті. ІМХО. Як тільки побачив фото такого шва посеред кімнати , одразу виникло питання , а нхіба він там потрібен. Звісно я не бачу весь план. Може там контура ТП таким чином розділенні , може ще щось. Але судячи з того що там радіатор і шов такий рівненький , то це нарізаний усадковий шов , який можна зашпаклювати і дублювати його на фінішному покритті не треба. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 26 травня Поділитись Опубліковано: 26 травня В 24.05.2025 в 14:15, мастерок сказал: Ні,тількі чуток підмарафетіти перед самою укладкою Підмарафетити - це що зробити? Підшліфувати підйом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 26 травня Поділитись Опубліковано: 26 травня (змінено) В 25.05.2025 в 06:40, мастерок сказал: Поржал от души!Вы хоть в курсе,что стяжка делается правилом всплошную и только после этого нарезается шов? Думаю, що питання тут зайві. Змінено 26 травня користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 26 травня Поділитись Опубліковано: 26 травня В 25.05.2025 в 06:40, мастерок сказал: Поржал от души!Вы хоть в курсе,что стяжка делается правилом всплошную и только после этого нарезается шов? Думаю, що питання тут зайві. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 26 травня Поділитись Опубліковано: 26 травня В мене в одному місці був перепад на 1,5 м 3 мм плавний. В одному місці 4. а. Я взяв в те місце клей подешевше. Божевільну липучку і на гребінку 6 мм захерачив. Не знаю, скільки прослужить та липучка, але не прогинався на протязі тижня. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 28 травня Поділитись Опубліковано: 28 травня В 25.05.2025 в 09:48, andrey_ka сказал: Я в курсі , що стяжка робиться по маяках і відстань між ними залежить від довжини правила. Я не розумію , що таке "суцільно". Я не був присутній при влаштуванні іменно цієї стяжки і не знаю як вони її робили. Скоріш за все прої...али рівень. Може погано ущільнювали і вертоліт (якщо це напівсуха) присадив її. А так як (ми робим 100-500 квадратів в день) то ніхто перевіркою та виправленнями не займався. ПС... Коли я бачу в кінці речення значок питання , то розумію , що людина не просто так його поставила і прагне отримати відповідь. Не ржати , не задавати зустрічні питання , а спочатку дати відповідь. Ви можете робити так само ? Я не працював над влащтуванням стяжок на великих промислових об`єктах , тому мені ніколи не доводилось нарізати шви. Судячи з цього питання , ви погано розумієте для чого нарізають такі шви. А як спеціаліст по стяжках мали б знати про деформаційні шви все і ще трішки. Нарізаються виключно усадкові шви . І нарізаються вони на 1/2 , 1/3 товщини стяжки. Всі інші шви влаштовуються по іншому , так як потребують розділення по всій товщині стяжки. Нарізаються такі шви для зняття напруги (от для запобігання оцих ваших керлінгів та інших напруг) з стяжок під час їх висихання і нарізаються вони на великих форматах (коли стяжка перевищує певну довжину або ширину) , що в приватному будівництві трапляється досить рідко. І після повного висихання такий шов герметизується , при чому герметизується з силовим замиканням (наглухо зашпакльовується). Особливо це буде цікаво автору на тлі того , чи потрібно дублювати такий шов на фінішному покритті. ІМХО. Як тільки побачив фото такого шва посеред кімнати , одразу виникло питання , а нхіба він там потрібен. Звісно я не бачу весь план. Може там контура ТП таким чином розділенні , може ще щось. Але судячи з того що там радіатор і шов такий рівненький , то це нарізаний усадковий шов , який можна зашпаклювати і дублювати його на фінішному покритті не треба. Ви начиталися гарних книжок і надивилися красивих картинок про будову . Реалії общєстроя будуть вас трохи шокувати. Часто отой шов просто просікають правилом на який сантиметр- два. А ви тут про такі високі технології …. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 2 червня Поділитись Опубліковано: 2 червня В нас дуже люблять ідеалізувати все в ремонтах, переплачуючи величезні кошти. Звісно, якщо стелити лінолеум, то всі нерівності під ним візуально "мулятимуть" очі. Якщо ж ми говоримо про SPC ламінат, то про тих пару мм перепадів ніхто і не знатиме ніколи. Невеличкі нерівності нівелюються самою підкладкою і матеріалом. Очевидно, я не закликаю класти фінішне покриття (будь-яке) на відверто погано виконану стяжку. Як на мене, стяжка на фото нормальна і нівелірку додатково я не лив би. Ті декілька невеличких виямок проблем не зроблять. Головне після штукатурів позбивати ретельно всі бугри і пропилососити гарно перед встановленням фінішного покриття. П.С. в далекі часи, коли коштів достатньо не було, а хотілося хоч трохи привести квартиру в порядок, постелив сам без досвіду самий дешевий ламінат впоперек дошок дерев'яної підлоги. В будівельному магазині продавці з такої ідеї сміялися, розповідаючи, що потрібно стару нерівну підлогу демонтувати і робити хорошу стяжку під ламінат, або принаймні набивати фанеру. Знаєте що? Вже багато років лежить він без проблем. Єдине що трішечки вздувся шов в одному місці в коридорі, де потрапляло багато вологи (сніг від взуття, дитячого візочку, тощо). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В неділю в 21:46 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:46 Був сьогодні в магазині підлогових покриттів, тактильної більше сподобався замковий вініл: 1. SPS значно м'якший, тепліший, комфортніший, його легше вкладати (не потрібно заливати нівелірку та шліфувати її). Єдине зупиняє - неможливість заміни пошкодженої планки. 2. Клейовий вініл твердіший, по бетонній стяжці зимою буде холодно ходити босим, але він практичніший. Глобально, з практичної точки зору в коридор і на кухні обрав би плитку, але у мене мала дитина, постійно бігає, може впасти, щось розлити на підлогу, тому плитка відпадає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: В понеділок в 13:38 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:38 15 годин тому, XL.pro сказав: Був сьогодні в магазині підлогових покриттів, тактильної більше сподобався замковий вініл: 1. SPS значно м'якший, тепліший, комфортніший, його легше вкладати (не потрібно заливати нівелірку та шліфувати її). Єдине зупиняє - неможливість заміни пошкодженої планки. 2. Клейовий вініл твердіший, по бетонній стяжці зимою буде холодно ходити босим, але він практичніший. Глобально, з практичної точки зору в коридор і на кухні обрав би плитку, але у мене мала дитина, постійно бігає, може впасти, щось розлити на підлогу, тому плитка відпадає. Єдине що зупиняє - ціна )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В понеділок в 14:15 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 14:15 36 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Єдине що зупиняє - ціна )) Ціна ламінату не дуже й дешевша. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: У вівторок в 04:34 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 04:34 14 годин тому, Андрій Миколайович сказав: Єдине що зупиняє - ціна )) Ви порівнюйте не вартість матеріалу, а вартість готового покриття. Плитка може вийти значно дорожче, враховуючи клеї, затирки та прайс толкового майстра для її вкладання 😉 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: У вівторок в 09:04 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:04 4 часа назад, Falwar сказал: Ви порівнюйте не вартість матеріалу, а вартість готового покриття. Плитка може вийти значно дорожче, враховуючи клеї, затирки та прайс толкового майстра для її вкладання 😉 А що, клей для ламінату і його укладка вийдуть дешевше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: У вівторок в 09:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:32 (змінено) 30 хвилин тому, Миколайчик сказав: А що, клей для ламінату і його укладка вийдуть дешевше? Я сам стелив SPC з вбудованою підкладкою. Ніякий клей не потрібен. З інструментів молоток, набір для укладки ламінату і канцелярський ніж. Вийшло набагато дешевше (по суті по вартості самого покриття). Плитку сам постелити не зміг би, та й вийшло б дорожче, довше, брудніше. Навіть якщо наймати майстра, то, судячи по цінам в інтернеті, ламінат покладуть за 200грн, а плитку за 800грн. Змінено У вівторок в 09:37 користувачем Falwar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ROS_SUMY Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому А хто що скаже про деформаційні шви під важкими меблями? Виробник іх радить, але про "важкість" якось тему не розкриває. В мене тепла підлога по всьому будинку, укладено SPC замковий одним контуром. Столешня на кухні буде звичайний дсп, робити ці шви, чи не заморачуватись? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Я б не заморочувався Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз