Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

17 хвилин тому, irina1969 сказав:

як відомо щодо смаків не сперечаються, але тут ще справа в усталих образах...дерево має були в колір дерева, ворота мають бути чи коричневі, чи зелені, туї мають бути у рядочок ((

Тут не про смак, а про тенденцію та не спроможність розширити обрій поглядів. Чому так- не знаю. раніше дивувалась та намагалась зрозуміти, потім кинула- це непереборно. Це, як з габіонами. ніяк не можу зрозуміти, навіщо наші люди, коли роблять паркан з габіонів, роблять під них фундамент. Але кожен божеволіє, як вміє)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 хвилин тому, Сарочка сказав:

Крохмаль якій є.
Саме з нею ( пастой Кочудян) тількі і готовітся. Я обожнюю кімчі, але саме кімчі по традіціонному рецепту с рибним соусом при мариновані , а не гостру квашену капусту.
До речі, ця паста готується с корейськім перцем Чілі ( мабуть в ніх свій сорт, він яскравий колір дає, але він не дуже пекучій, з урахуаанням того, що его кладут богато, дуже богато, взагали  то шарами в листя вкладають ) То до початку сезона, вам потрібно знайти тот самий перец, а також рибний соус. Саме із риби, а не для риби. 

 

рибний соус у мене є )) залишилось знайти перець

пошуком видає таке

сухе

  image.thumb.png.12cb861c1591110e9d68ec3d265655cc.png

та як пасту

image.thumb.png.90c4394e33d205df18aef599b0fb9e13.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, allanek сказав:

Тут не про смак, а про тенденцію та не спроможність розширити обрій поглядів. Чому так- не знаю. раніше дивувалась та намагалась зрозуміти, потім кинула- це непереборно. Це, як з габіонами. ніяк не можу зрозуміти, навіщо наші люди, коли роблять паркан з габіонів, роблять під них фундамент. Але кожен божеволіє, як вміє)

 і я не про смак )) тут дуже тонко, бо комусь щось подобається, а комусь ні, а це вже високі матерії))

недавній випадок на ФБ, квіткарка з Херсону після затоплення показала знищенні туї у рядочок і отримала купу хейту, бо вона хотіла їх посадити знову...так, мені особисто не подобаються туї у рядочок, але людина сам робить свій вибір і я цей вибір поважаю, але не схвалюю

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

44 хвилини тому, irina1969 сказав:

рибний соус у мене є )) залишилось знайти перець

пошуком видає таке

сухе

  image.thumb.png.12cb861c1591110e9d68ec3d265655cc.png

та як пасту

image.thumb.png.90c4394e33d205df18aef599b0fb9e13.png

Перец саме тій що потрібен , а паста мені здаеться дуже гостра( вона трохи відрізняється . Я беру с золотистою кришкою и иноді зелени банкі(воні більше соевой пасти содержат, мают иншу назву, надо глянуть на упаковки яку саму) зберігається  дуже довго після відкриття , але кілограм це дуже богато. Є 250 гр і 500 фасовка . Азія фуд- интернет магазин , що мене ще ніколи не разочарувал.

Знайшла фото кімчі для поніманія масштаба кількості перця .

 

72E1E1D6-6D9A-495B-9706-FA57A1A1EACA.png

19FD7D7B-DC6D-459E-8D67-D167961F5DE1.png

10B71829-A91E-4961-8D26-69D4825B37FE.png

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, irina1969 сказав:

але людина сам робить свій вибір і я цей вибір поважаю, але не схвалюю

Ми про одне і те саме. Мене завжди дивувала бидло-хамська тенденція на форумі прийти до когось в тему та починати розказувати, що все погано і воно б зробило по-іншому.

Про зробити по-іншому. В сусідньому кооперативі побудували барн. Мені дуууууууууууже подобаються будинки в цьому стилі. настільки, що якби мені довелось будувати новий будинок, скоріше за все, це був би невеличкий барн ( але це не точно:grin:). Так ось, це випадок , як казав Голохвастов " такой брилліант в таком навозе".  Це останній ряд будинків і ділянки там виходять однією стороною на пойму річки. Ділянка невелика, вузька по фасаду але довга. Поряд ділянки з будинками- сльози з очей. І замість того, щоб поставити цю красу вглибь ділянки , ближче до краю, що дивиться на пойму та мати вид до обрію. а спереду посадити сад та закрити той кошмар  сусідський, будинок втулили між  тим жахіттям. І все. Пропала магія. А могла бути краса незвичайна, що сад, що будинок в ньому, що погляд з вікон. Чому цього не порадила фірма, що будувала той будинок, я не знаю, бо не знайома з власником. Але сам будинок- то лялька), якщо не дивитись , що коїться по сусідству. Сподіваюсь, що світлини дадуть змогу зрозуміти про що я. Бо то будинок чужий і так не дуже гарно з мого боку було це робити. 

 

 

 

 

20220813_140521 (2).jpg

20220813_140542 (2).jpg

20220813_140620 (2).jpg

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо в саду -огороді надлишок цукіні и рукколы .  А можливо в вас залишок селери? Листя  буряка?  Кінзи? Саме час почати робіть соуси песто. Маю рецепти соуса песто( але це не классіка,та що с базиліком ) Але дуже гарно взимку до салату, кому цікаво, с задоволенням поділюсь рецептом.

PS Такі є рецепт як зробіть з кабачка щось на 90% схоже на ананаси в консерви . Зробила сегодня пару банок, діти казали робіть богато такой штукі, їсти могут от це все, що зроблю :)

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Сарочка сказал:

Якщо в саду -огороді надлишок цукіні и рукколы .  А можливо в вас залишок селери? Листя  буряка?  Кінзи? Саме час почати робіть соуси песто. Маю рецепти соуса песто( але це не классіка,та що с базиліком ) Але дуже гарно взимку до салату, кому цікаво, с задоволенням поділюсь рецептом.

PS Такі є рецепт як зробіть з кабачка щось на 90% схоже на ананаси в консерви . Зробила сегодня пару банок, діти казали робіть богато такой штукі, їсти могут от це все, що зроблю :)

Сарочка, всі рецепти в студію!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, відволіку вас від рецептів і краєвидів сумним питанням. Напишіть будь ласка чітку схему дій, що робити, якщо внаслідок буревію вивернуло ялівець Скайрокет? Висота дерева десь 2,5 м. 

Я його назад поставила, зафіксувала. Пролила Грандісом, бо Радіфарма не було під рукою (щоправда Радіфарм мені уже сьогодні привезли). Що ще зробити?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

34 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Дівчата, відволіку вас від рецептів і краєвидів сумним питанням. Напишіть будь ласка чітку схему дій, що робити, якщо внаслідок буревію вивернуло ялівець Скайрокет? Висота дерева десь 2,5 м. 

Я його назад поставила, зафіксувала. Пролила Грандісом, бо Радіфарма не було під рукою (щоправда Радіфарм мені уже сьогодні привезли). Що ще зробити?

нічого страшного, головне гарно зафіксувати щоб коріння було статично, буде радіфарм пролийте через тиждень і так раз в 10 днів...дивіться, щоб грунт був вологий весь час, але зараз ідуть дощі ( у нас) і це саме те що треба

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Іро, я оце думаю, може ще якимось антистресом по кроні? Але таким, який не викликає росту. Може Мегафолом чи чимось подібним? Ну дуже мені його шкода. Без нього "не то пальто"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, я оце думаю, може ще якимось антистресом по кроні? Але таким, який не викликає росту. Може Мегафолом чи чимось подібним? Ну дуже мені його шкода. Без нього "не то пальто"

нашо ? у нього що зараз проблема з кроною ? стимулювання крони забере сили від стимулювання кореневої, а нам цього не треба

я вже писала про своє страшко ялицю Нормана, спецом нічим зараз не стимулюю по кроні, щоб не забирати сили від кореневої...це як у людей-були б кістки цілі . а м"ясо наросте

 і ще🤝дуууже гарно зафісуйте місце кореневої шийки, шоб вона під вітром навіть не ворушилась

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, я оце думаю, може ще якимось антистресом по кроні?

Іра вам вже відповіла, я добавлю те саме, для того щоб правило стало аксіомою.

Коли саджаєте нове чи пересаджуєте з одного місця на інше, чи ліквідуєте наслідки, як в вашому випадку- стимулюйте лише кореневу!!!. Кроною будете опікуватись на наступний рік. Надмірне застосування стимуляторів та і будь якої хімії не завжди корисне для рослини.

Шановне панство, я що, божеволію? Я точно пам'ятаю, що читала вночі великі дописи Ані (Сарочки) про те, як в неї березу вивернуло та як вона купує рослини, які помирають та приживаються в неї. Де це все:shock::crazy:?!!!

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, allanek сказав:

Іра вам вже відповіла, я добавлю те саме, для того щоб правило стало аксіомою.

Коли саджаєте нове чи пересаджуєте з одного місця на інше, чи ліквідуєте наслідки, як в вашому випадку- стимулюйте лише кореневу!!!. Кроною будете опікуватись на наступний рік. Надмірне застосування стимуляторів та і будь якої хімії не завжди корисне для рослини.

Шановне панство, я що, божеволію? Я точно пам'ятаю, що читала вночі великі дописи Ані (Сарочки) про те, як в неї березу вивернуло та як вона купує рослини, які помирають та приживаються в неї. Де це все:shock::crazy:?!!!

Ні, все норм. То я потім  видалілато що, вирішила ,що лише повторила всі корисни поради, ну і крім того, моя інша  ,не зовсім гарна порада , мені потім показалась недоречною, тому видалила 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Сарочка, всі рецепти в студію!

 Песто с селерою

Селера стеблева 300 Грам Петрушка 60 Грам Часник 4-6 Зубчиків Волоські горіхи 100 ( або мигдаль в пластівцях)Грам .Сіль За смаком Олія олівковая 160-200 Грам Пармезан тертий 100 Грам Оцет , або сік лімона 1 чайна ложка

Помить зелень , ретельно обсушіть все Наріжте стебла селери разом із листочками невеликими скибочками. Відокремте листя петрушки від стебел, перекладіть їх разом із селерою в чашу блендера. Додайте тертий пармезан, подрібнені горіхи та часник. Всипте щіпку солі, влийте олію. Пробийте вміст занурювальним блендером до однорідного стану,але , щоб трошки були кусочкі ,  спробуйте на сіль. Додайте сіль за смаком.Додать 1 чайну ложку лімонного сіка, або винного оцету.

Разложить по маленькім контейнерам долити олію зверху на 1-2 мм. Убрати в морозиловку.

На жаль песто неможливо законсервувати в банку- взриваются. Можливо потрібни консерванти із-за пармезана

Песто много не бувае взагалі. Це знахідка взимку на хлеб, сало, крекер. Це яскраво и смачно. Можливо звичайни макарони перетворити в смачну страву. Додати До салату, шикарно як маринад до куркі. Банка размораживается в холодильніку и сберегается 5 діб, тому баночка потрібна краще зовсім не велика. Ідеал 100 гр и 50 гр. 
Пробуйте різни варіанти поєднання  травкі с резкім ароматом и більш нейтральни, які будут наполнітелем ( наприклад чудово поеднуется базилік + руккола, базілік+ лист буряка, або шпіната, або мангольда) Але ви берете тількі листя мягкі , центральний стебло в листях не потрибно, стовбури теж

Единє, що во всіх рецептах не змінно -це Пармезан, нейтральний орех, або семечка , олія, часник, сіль . 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 хвилин тому, Сарочка сказав:

Единє, що во всіх рецептах не змінно -це Пармезан,

Аня, є різниця, який Пармезан використовувати, мається на увазі, час витримки. Бо Пармезан зараз в ціні, наче тісто на дріжджах- швидко зростає.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, allanek сказав:

Аня, є різниця, який Пармезан використовувати, мається на увазі, час витримки. Бо Пармезан зараз в ціні, наче тісто на дріжджах- швидко зростає.

Взагалі то є. Саме смачно з сиру 36 мес. Але, ви правильно звернули увагу на цей момент. В прошлому році с Пармезаном било взагалі не гуд, я використовувала все, що було. Спробувала Грюер, Грана Падана , воні 18 мес. Норм, але потрібно трохи більше положить на 10% приблизно в классіку с базиліком . Якщо ви скуштували орігінльний соус з Італії, то тількі в цей композиції мозг говорит , що якось не таке і трохи додать сиру не заважає зовсім. В орігінале кедрови горіхі, сміло змінювать можливо на мігдаль, заміна не відчувається .Гораздо проще взагалі купить в пластівцях, воні теж часто в акціонних пропозиціях , вже і частково дроблени і почищени.

В інших сочетаніях це не так відчуваеться, що там іншій твердий сир( іноді я даже беру в пачках одразу тертий, він часто продається с скідкой, ну і терти не потрибно, бо терти твердий сир, то те ще задоволення.)

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, Сарочка сказав:

В прошлому році с Пармезаном било взагалі не гуд, я використовувала все, що було.

Аня, начебто я давала  вам посилання, де з пармезаном все гуд, різної витримки і ціна була приємнішою за ту, що в магазині. Якщо потрібно, стукайте в Вайбер, кину ще раз. Я замовляю доставку НП, бо іхати десь на окружну, простіше заплатити НП. Сьогодні замовила, завтра в обід вже прийшло замовлення. Моя знайома за сирами-салями їздить на волинську базу чи щось таке, десь біля веткліники на Волинській.Але, знов таки, мені простіше заплатити 100-130грн за лоставку, ніж півдня витратити на поїздку до Києва. я там не була, то не можу сказати чи влаштовувало би мене те, що там продають.

Я, зараз, замість пармезана присіла на Проволоне, смачний сир.

43 хвилини тому, Сарочка сказав:

Якщо ви скуштували орігінльний соус з Італії,

Тому і спитала про витримку пармезану, бо різниця в смаку самого сира відчутна. Але ціна на пармезан 24 міс вже за 800грн

 

44 хвилини тому, Сарочка сказав:

Гораздо проще взагалі купить в пластівцях, воні теж часто в акціонних пропозиціях , вже і частково дроблени і почищени.

Раніше в супермаркетах були мигдальні пластівці, прямо пластівці-пластівці, тоненькі пелюстки зовсім чищені. Зараз не знаю.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А чого така тиша? Панянки , як ви? Що цікавого в садах-городах.В мене цього року полодожерка перемогла, поточила персик, сливу. Як ви з нею боретеся?
 

  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 минут назад, Сарочка сказал:

А чого така тиша? Панянки , як ви? Що цікавого в садах-городах.В мене цього року полодожерка перемогла, поточила персик, сливу. Як ви з нею боретеся?
 

Доброго вечора! Я "пирскала" дерева цогоріч з осені. Чим - та ще загадка. Треба дивитись у записи, але ж і записувала я не все... Так наша молоденька сливка (родить перший або другий рік) - без черв'яків. За двором ще одна (не наша, навпроти нашого будинку, але всіхня) - теж думала, шо чиста, але на варення чистила і де-не-де бачіла малесеньких шкідників. Але дуже мало. І вона не "пирскана".  

Писала-писала, а інформації - нуль! Але ж розмову підтримала ))))

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Оооо, я в цому році на весні обробляла 3 рази, але марно. Бачу, Кожну сливу з жителем. В минулому році схема працювала, але в цому році потрібно щось ще більше ніж по « стадія чечевиці» . Сусідка, що повернулась з Італии , кажет, що там обробка кожен 14 днів всего, що вирощувається . Тепла зіма- живут всі і гриби и шкідники .

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я б також щось написала, але у мене поки що нічого їстівного не росте ( нектарін не рахується, а ірга не хворіє:classic_tongue:) на осінь замовила перші плодові і в дендрогрупі надибала ось таку схему...на скільки вона робоча час покаже, але довіра до автора у мене велика

2. Обробки починати з осені. Залізний купорос 3% нам в допомогу ( 300 гр залізного купоросу на 10л води ) 
Обробити дууууже рясно.
3. Ранньовесняна обробка по сплячим деревам мідьвмістимим препаратом. Бордоська суміш, Мідний купорос, ХОМ. Особисто я використовувала Медян Екстра + 30в. 
4. Проводила 2 обробки Хорусом ( 6г на 10л) до квітування, якщо дощ, то і 3 через 5-7 днів. Останній раз перед квітуванням обробляла тоді, коли вже почали відкриватися окремі квіти увечері. 
5. Головна обробка, від якої все залежить після квітування Хорус + Скор ( це отоді, коли квіти вже почали осипатися потрішку )
6. Через тиждень Магнікур Сенсейшн.

 

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, irina1969 сказав:

я б також щось написала, але у мене поки що нічого їстівного не росте ( нектарін не рахується, а ірга не хворіє:classic_tongue:) на осінь замовила перші плодові і в дендрогрупі надибала ось таку схему...на скільки вона робоча час покаже, але довіра до автора у мене велика

2. Обробки починати з осені. Залізний купорос 3% нам в допомогу ( 300 гр залізного купоросу на 10л води ) 
Обробити дууууже рясно.
3. Ранньовесняна обробка по сплячим деревам мідьвмістимим препаратом. Бордоська суміш, Мідний купорос, ХОМ. Особисто я використовувала Медян Екстра + 30в. 
4. Проводила 2 обробки Хорусом ( 6г на 10л) до квітування, якщо дощ, то і 3 через 5-7 днів. Останній раз перед квітуванням обробляла тоді, коли вже почали відкриватися окремі квіти увечері. 
5. Головна обробка, від якої все залежить після квітування Хорус + Скор ( це отоді, коли квіти вже почали осипатися потрішку )
6. Через тиждень Магнікур Сенсейшн.

 

Комплекс захисту від хвороб. Плюс- мінус в мене так саме. Але ж в мене шкідникі, яких я проґавила в свій час и одні потрапили в середину плода.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, Сарочка сказав:

А чого така тиша?

Мені, взагалі, зовсім нема чого казати стосовно плодового саду, бо саду не  стало і бажання його відновлювати поки не спостерігаю за собою. Навіть знайомій, що обіцяла дати розетки полуниці, не нагадую про це.

Але, коли був сад, то сливи, про які завжди чула, що вони потребують постійного бризкання, бо хворіють та їх щось їсть, ніколи не були проблемними. Навесні обробляла їх Хорусом разом з іншими, потім Каліпсо, бо останні роки навала була цих волохатих оленок і, наостанок, коли мурахи починали активність, то Актофіт справлявся з цим.

Зовсім друга справа виявилось з вишнями та абрикосами. Чим більше років їм ставало, тим частіше починали хворіти моніліозом. Тож, якщо бачити ознаки цієї хвороби- не зволікайте з обробками і не шкодуйте різати гілки, які вже вражені.

Про город. Просто думки, можливо хибні. Коли були грядки під агроволокном , хоч і в низині але в тихому місці, навесні в лунку кидала пару жмень компоста ( свого) якесь добриво і саджала помідори-перець- огірки-кабачки. Іноді могла розвести щось з біостимуляторів та пролити. І цього було досить для гарного врожаю та того, щоб їсти свої помідори-перці вже в цю пору. Що таке хвороби чи фітофтора не знала.

Зараз перці-помідори ростуть на грядці, де завжди були цибуля-часник та усілякі травки. І що? Кущі гарні, не хворіють, стебла згинаються під помідорами-перцями, але воно все зелене. Навіть гіркий перець, який завжди в горщиках вирощую, не такий гарний , як завжди.

Чи то літо таке, чи то мій байдужий настрій рослини відчувають і "віддячують так само"? Але так, стиглих помідорів та перцю ще не маю і досі.

Але я про що хотіла сказати. Мені здалось з мого досвіду, що агроволокно та компост дуже гарно впливали на  городину. Травою теж пробувала мульчувати- не сподобалось.

Тільки огірки ростуть, як навіжені. До речі, про огірки. В мене закінчився запас звичайної не йодованої кам'яної солі.

Хто яку сіль використовує для малосольних огірків?

1690627251390.JPEG

1690627717262.JPEG

1690627336395.JPEG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 хвилини тому, allanek сказав:

Мені, взагалі, зовсім нема чого казати стосовно плодового саду, бо саду не  стало і бажання його відновлювати поки не спостерігаю за собою. Навіть знайомій, що обіцяла дати розетки полуниці, не нагадую про це.

Але, коли був сад, то сливи, про які завжди чула, що вони потребують постійного бризкання, бо хворіють та їх щось їсть, ніколи не були проблемними. Навесні обробляла їх Хорусом разом з іншими, потім Каліпсо, бо останні роки навала була цих волохатих оленок і, наостанок, коли мурахи починали активність, то Актофіт справлявся з цим.

Зовсім друга справа виявилось з вишнями та абрикосами. Чим більше років їм ставало, тим частіше починали хворіти моніліозом. Тож, якщо бачити ознаки цієї хвороби- не зволікайте з обробками і не шкодуйте різати гілки, які вже вражені.

Про город. Просто думки, можливо хибні. Коли були грядки під агроволокном , хоч і в низині але в тихому місці, навесні в лунку кидала пару жмень компоста ( свого) якесь добриво і саджала помідори-перець- огірки-кабачки. Іноді могла розвести щось з біостимуляторів та пролити. І цього було досить для гарного врожаю та того, щоб їсти свої помідори-перці вже в цю пору. Що таке хвороби чи фітофтора не знала.

Зараз перці-помідори ростуть на грядці, де завжди були цибуля-часник та усілякі травки. І що? Кущі гарні, не хворіють, стебла згинаються під помідорами-перцями, але воно все зелене. Навіть гіркий перець, який завжди в горщиках вирощую, не такий гарний , як завжди.

Чи то літо таке, чи то мій байдужий настрій рослини відчувають і "віддячують так само"? Але так, стиглих помідорів та перцю ще не маю і досі.

Але я про що хотіла сказати. Мені здалось з мого досвіду, що агроволокно та компост дуже гарно впливали на  городину. Травою теж пробувала мульчувати- не сподобалось.

Тільки огірки ростуть, як навіжені. До речі, про огірки. В мене закінчився запас звичайної не йодованої кам'яної солі.

Хто яку сіль використовує для малосольних огірків?

1690627251390.JPEG

1690627717262.JPEG

1690627336395.JPEG

Шукайте польську кам’яну !!!!  сіль для консервації ( так на пачке і повинно бути вказано) Все інше, турьцка  і італійська сировина не підходить для консервації, і соленій . Була в агромаркете упаковками по 10 кг(10 пач) Доставка поштою, на Проме теж бачила . 
Прискоріть дозрів помідор можливо введенім рослини в стрес( не поливать , але зараз дощи, різать макушкі, листя) В мене зараз тількі починаються помідори, ви саджалі пізніше, ніж я. Весна була дуже дуже довгою і холодною в цому році, тому затримка 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...