Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Ще маю питання по туях, от не розумію я їх поки що. Може, воно б краще задати питання в профільній темі, але не хочу бігати по всьому форуму.

Чому на кожній гілочці туї коричневий носик? Це нормально чи це якась хвороба?

IMG_20230414_131252.thumb.jpg.60b697e62da7c8d254dae8c2ccb4dcfc.jpgIMG_20230414_131300.thumb.jpg.424c53f519e7c7755c7568ae5199ffd9.jpg

А на цій окрім таких кінчиків є і чорнота:

IMG_20230414_131315.thumb.jpg.77fec0be7c698972ac897e40747d036a.jpgIMG_20230414_131325.thumb.jpg.781e8090222722a3fbedc66c10e73131.jpg

А це Глобоза, була посажена 1,5 тижня тому. Теж якісь коричневі кінці, на дотик живі. Вона такого кольору і прийшла в горщику. Я думала що то сезонна зміна окрасу, але начеб то пора уже і позеленіти. Чи це мені підсунули Глобозу голд (бо читала що є і такі)

IMG_20230414_131419.thumb.jpg.1490b95bc4deed3653c8ffa32998339e.jpg

IMG_20230414_131407.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

Сарочка, я в шоці! Не думала що так все глобально😆У мене питання: що ви будете в майбутньому робити з тим усім урожаєм? Ну і звісно ж догляд. Коли така кількість дерев, то треба мати ретельний догляд, бо хвороби і шкідники на вашій ділянці мають так би мовити "широке поле діяльності". Але догляд за таким садом - то не для слабкодухих)))

То я ще не написала, що маю усілякі под 30 кущиков ягод :) мене дуже богато желающих ото все  з’їсти . До банок с фруктами и морозилки мало що доживает, я ще и по сусідям хожу яблука , малину , тутовнік , аличу збираю , це окрім того що ягоди - фрукти купую оптово ящиками( так дешевше).

Догляд да, пока все побелила в феврале, то трохи замахалась.  В осені мабуть поделю на два захода. Обрезку зараз делю по типам. Сегодня яблоні, наступними всі черешні, потім персики, останнім абрикос. Чоловік реже сабельной акумуляторної пилкою все товсти гілки, я в основному с лестници секатором, пока я прібіраю верх, він мені чистит ніз и переставляет вторую лестницу по кругу дерева. Але ми за раз ніколи не подрезаем усі дерева. Ще обрезку робим летнюю и осінню, то гилок то не так уж и богато. Веткі кормом кроликам идут одразу. Товсти пропускали через подрібнювач , дроблени веткі одразу закладаю на дно посадочних траншей под овощи( зараз поки що в мешках стоят) Оприскиваем теж групами бо одразу всіх нема сенсу, все по різному квітнуть и бруньки распускают. Добриво теж починаю закладивать поступово, по мере чистки кліток. Гранули так просто раскидиваю. Але жодне дерево взагали не поливаю( окрім першого гола посадкі) , нічого не укриваю, окрім персиков в перший рік. Листя не збираю, одразу перекапиваю всплошную ( між дерев город) в осені . 
Горіхи так, трохи задавбувают. В останній раз зібрали десь п’ять мешков. Два зібрали друзі на корм попугаю, три довбала пару тижнів вечорами под кіношку. Яблука спустили в  погреб гарно в цому році лежали,  доели месяц тому.

Честно кажучи, це не зовсім складно поки що. Коли я бачу декоративни сади форумчан, то мене здається , що або там садовника треба на повний день, або самому там жить с утра до ночі. Так що все відносно куту зору

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, Сарочка сказал:

Честно кажучи, це не зовсім складно поки що. 

Цікаво, хто ще так вважає?

Сарочка, ви так докладно написали про свої дуже-дуже-багаточисленні дерева! ви ото все напам'ять пам'ятаєте?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, voglya сказав:

Цікаво, хто ще так вважає?

Сарочка, ви так докладно написали про свої дуже-дуже-багаточисленні дерева! ви ото все напам'ять пам'ятаєте?

Окрім осеней минулорічний покупці то да, всіх. З осеней забула що привіто на дереве саде и забула назву одній яблуні . Але в мене хранятся або чеки, або бирки. Храню через те, що іноді перечітиваю срокі сбора, особливо тіх, що потрибно закладать на хранение, якщо перевісят, то буде не гарно и потрібно тоді одразу все перероблять на щось. 
Але зовсім не помьятаю назв квітів, хост, роз, хвойних, самшитов. Не одразу можу сказать що в мене туя или можжевельнік чи ще какая разновідность. Так що тут якось виборчно

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Панянки, дякую, заспокоїли.  В мене повилазили  подорожникові, чи як їх там, мабуть такі, про які Аня каже і які по-під кожним парканом ростуть. І ті полизали, що з великим листям зеленого кольору. Трубочки  вже сантиметрів 5-10 заввишки. Але вони носи повитикували ще взимку, я десь і фото викладала. О, згадала, в мене росте якась хоста, що дуже висока і з великим листям, та повільно дорослішає, треба подивитись, чи вона вилізла.

Я ці дві хости дуже довго і ретельно вибирала в той заморочений квітник , де росте пухироплідник з червоним листям, йому в компанію троянда Hans Gonewein Rose, порцеляново-рожеві помпони її квітів на фоні темного листя та  суцвіть пухироплідника,  то солодкість для очей, а в ногах манжетка і в пару до неї оці хости, щоб мати лаймовий килимок весь час під темним коліром пухироплідника  та прозоро-рожевими квітами троянди. І щоб побавити себе  додала дзвіночок, брунеру ( треба забрати, бо не витримує і горить листя та білий колір там зайвий) та бруслину Блонді. Якщо не буде хост, все зламалось:(

А взагалі, то дивно, що в мене північ і саме холодніше по області, а в вас хости ще не прокидались зовсім, а я хвилююсь, що в мене не всі прокинулись. Наташа, то нема питань, вона , можна казати, що на полюсі холоду вже мешкає:grin:

 

IMG_20210606_181321391.jpg

IMG_7292.JPG

IMG_7291.JPG

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

50 хвилин тому, voglya сказав:

Цікаво, хто ще так вважає?

Я  і осягнути того не можу, що Аня встигає .

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Може, воно б краще задати питання в профільній темі, але не хочу бігати по всьому форуму.

Ще раз, не треба нікому нікуди бігати, любе питання, любі теревенні про сад, лопати, життя з огірками та без них і просто про життя- все тут .

Я пішла булочки пекти, потім повернусь)

Наташа, ще рано панікувати про туї. Може вони зиму провели в таких умовах. Укорінювач (стимулятор) і чекайте, що буде далі. На звичайну Глобозу то не схоже. Все, пішла)

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

31 минуту назад, allanek сказал:

На звичайну Глобозу то не схоже. Все, пішла)

Приїхали 😕 Знову розвод від наших чудових чесних продавців?

Як по мені, то уже краще, щоб взагалі не прижилося, ніж прижилося і росло щось невідоме, те, про яке ти гадки не маєш, що воно і як доглядати.

Прикол же в тому, що такі рослини обираються не випадково, а під конкретні умови. От що тепер з цією туєю робити? А якщо це не куляста туя, чи така, що буде сидіти у такому малому стані 10 років?

У мене від Файного саду сидить диплоїдна слива Бербанк гігант. Щось я маю дуже великий сумнів, що то саме вона. Бо третя весна і жодної квіткової бруньки. Уже і на виноградному мені сказали, що навряд чи то у мене Бербанк. А часу витрачено 3 роки і дерево вже гарне, вкорінене. Але, якщо про Бербанк я не дуже засмутилася, просто візьму у сусідів гілку, та зроблю щеплення, то туї блін не прищепиш!😡

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Приїхали

Так, Наташа, нема чого репетувати. То я винна. Глянула на фото швиденько , в око впало багато жовтого, тому так і сказала. Скоріше за все, то звичайна Глобоза, тільки  що в неї багато жовтого, але то може бути і тому, що зимувала хто знає в яких умовах.

По - перше, то куляста туя. По-друге- якщо то не нахабство з мого боку про таке питати, то навіщо вам Глобоза, в мене вони більше 1,5м в усі боки?

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Чому на кожній гілочці туї коричневий носик? Це нормально чи це якась хвороба?

То такий в туї молодий приріст. В Глобози він такий, як на вашому фото і хвоя має трохи червоно-коричневий край. Колір може бути різний. В моїх кипарисовіків, в когось і чорні, на око схожі таки носики є, а є фіолетовий чи бузковий носик.

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

У мене від Файного саду сидить диплоїдна слива Бербанк гігант.

Діплоїдні тим і гарні, що 2-річки вже цвітуть і по квітам одразу видно, чи то діплоїдна слива. За рік до війни докупили ще одного Озарк Прем'єра та ще якусь диплоїдну , пізню. Саджанці були не більш метра, сформовані, восени посадили, навесні  вже квітами вкрились.

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

От що тепер з цією туєю робити? А якщо це не куляста туя, чи така, що буде сидіти у такому малому стані 10 років?

Наташа, ще раз, за тую не хвилюйтесь, бо мені ніяково, що я вас так розхвилювала. То куляста туя і, скоріше за все, звичайна Глобоза. Світлого кольору хвоя і крона не щільна. Хай вичухується та росте. Буде великою. З кулястих туй вона має самий більший розмір.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тому я і кажу про умови , в яких вона зимувала. Ту суху ділянку, якщо воно сухе, треба вистригти вже зараз. Якщо туя приживеться, вона , з часом, затягне цю частину новими гілками. Ну і там ще і бруньки нового приросту є засохлі. І що мене смутило, коли казала, що то не Глобоза, що є кінчики ( бруньки) жовтого кольору, виглядають свіжими. Я не бачила Голд Глобозу вживу, Якщо це і пересорт,  то Голд повинна бути дорожче за звичайну Глобозу.

В звичайної Глобози бруньки світлого коричневого кольору, про які Наташа і питала, чому вони коричневі, бо такі вони і є у Глобози.

Зараз подивлюсь, якщо знайду фото Глобоз, що привозили мені, та ще і з голим корінням, бо коли купувала їх,  зовсім нічого не знала про хвойні. Це диво, що вони прижились взагалі. Якщо знайду,  то покажу, як виглядає Глобоза маленькою.

Ні, нема, мабуть не фотографувала.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Алло, фух, трохи заспокоїли:)

По відповідях бачу, що і сама всіх заплутала питаннями. Глобоза - то лише на 2 останніх фото. В те місце, що виділила Ірина, мене теж бентежить. Але ці гілки живі, не сухі і на перший погляд нічим не ушкоджені

А на всіх попередніх фото - то Холмструп. 

2 часа назад, allanek сказал:

По-друге- якщо то не нахабство з мого боку про таке питати, то навіщо вам Глобоза, в мене вони більше 1,5м в усі боки?

Та яке нахабство, навпаки, в такому спілкуванні багато чого нового для себе можна взяти))

У мене є квадратна клубочка, саме під розмір Глобози. Під ноги я їй посадила бересклет Емеральд голд, а за нею уже височіє гібіскус з фіолетовими квітками. Але. Я не замовляла Глобозу голд. Я замовляла звичайну зелену, бо якщо вона голд, то треба Емеральд звідти прибирати ((

1 час назад, allanek сказал:

Діплоїдні тим і гарні, що 2-річки вже цвітуть і по квітам одразу видно, чи то діплоїдна слива. За рік до війни докупили ще одного Озарк Прем'єра та ще якусь диплоїдну , пізню. Саджанці були не більш метра, сформовані, восени посадили, навесні  вже квітами вкрились.

Отож бо і воно, що у мене якесь одоробло. Чекаю розпуску листя, буду його фотографувати і знову питати тут і на виноградному, чи таке воно як у диплоїдна чи ні. І от тоді, якщо ні, займуся прищеплюванням. 

53 минуты назад, irina1969 сказал:

мені ось ця ділянка не подобається ((

image.thumb.png.52f642e299abf846b74a8c1b3f009b94.png

Мені теж....але вона жива. Можна і вирізати, як рекомендує Алла, але хотілось би напевно знати, що це.

Паніка - діло небезпечне))) Я ухватила пакетик Терафлексу з формулою 11:40:11, бо нічого іншого для коріння наразі у мене нема, треба їхати купувати. Пролила тим Терафлексом всі туї, волотисті гортензії. Побризкала всі крони МС-кремом і мені полегшало)

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, Nic-олаевна сказав:

А на всіх попередніх фото - то Холмструп. 

:classic_biggrin: Наташа, щоб ви були здорові. Це я про Холмструп. Бо складалось враження, що то все одна туя.

6 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Під ноги я їй посадила бересклет Емеральд голд, ...Але. Я не замовляла Глобозу голд. Я замовляла звичайну зелену, бо якщо вона голд, то треба Емеральд звідти прибирати ((

Ні, не треба, бо то буде гарно виглядати і з Глобозою Аурея. Подивилась, знайшла Глобозу Аурею. В мене росте Голден Глоб, дуже схожа на Глобозу, має трохи менший розмір, більш золотисте забарвлення і погану сортову рису -вся увішана китицями шишкоягід коричневого кольору.  То можете заспокоїться, чи то буде зелена, чи то буде з жовтим відтінком, обидва варіанта будуть гарно виглядати з бруслиною Емеральд Голд, вона теж має зелений колір в забарвленні.

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

ухватила пакетик Терафлексу з формулою 11:40:11

Перепрошую, хондропротектор для коріння? Цікаво:classic_huh:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, allanek сказал:

:classic_biggrin: Наташа, щоб ви були здорові. Це я про Холмструп. Бо складалось враження, що то все одна туя.

Ні, не треба, бо то буде гарно виглядати і з Глобозою Аурея. Подивилась, знайшла Глобозу Аурею. В мене росте Голден Глоб, дуже схожа на Глобозу, має трохи менший розмір, більш золотисте забарвлення і погану сортову рису -вся увішана китицями шишкоягід коричневого кольору.  То можете заспокоїться

Про Холмструп. Я так і зрозуміла, що ніхто не зрозумів, що то різні рослини)))

Щодо жовтої Глобози і Емеральда. Я так собі бачу що обидві рослини мають таки жовтий відтінок і чи не буде забагато жовтого? Я б тоді в ноги жовтій Глобозі посадила щось з сизим листям. Наприклад, є у мене грунтопокривна гвоздика з сизим листям, не було б так краще?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, allanek сказал:

:classic_biggrin:

Перепрошую, хондропротектор для коріння? Цікаво:classic_huh:

Ну, то однойменне добриво з людським хондропротектором. По формулі, то це звичайне фосфорне добриво. А фосфор добре стимулює коріння. Рекомендую. Використовую давно. На прикладі живців квітів - коріння з цим препаратом і без нього відрізняється значно. Але поливати треба рослину у якої коріння уже є. Ось воно:

IMG_20230414_205318.thumb.jpg.111080bdb550616bb6fa00a8a7a804ae.jpg

Нажаль, не знайшла в інтернеті фото із зворотнього боку пачки, але там є ще і мікроелементи для коріння.

До речі, такий Терафлекс є для всього огороду: огірків, кабачків....

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Ну, то однойменне добриво з людським хондропротектором. По формулі, то це звичайне фосфорне добриво. А фосфор добре стимулює коріння. Рекомендую. Використовую давно. На прикладі живців квітів - коріння з цим препаратом і без нього відрізняється значно. Але поливати треба рослину у якої коріння уже є. Ось воно:

IMG_20230414_205318.thumb.jpg.111080bdb550616bb6fa00a8a7a804ae.jpg

Нажаль, не знайшла в інтернеті фото із зворотнього боку пачки, але там є ще і мікроелементи для коріння.

До речі, такий Терафлекс є для всього огороду: огірків, кабачків....

Для мене це найкраще добриво для росади. Усі мои рослинки городни получали его раз в 10 днів.  Мені дуже подобається , але, я не мала здгадкі, що его можливо використовувать як укорінювач. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А хто з вас пробував садовити великі дерева?
ті ж самі хвойні, які найвищі можно посадити?

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 минуты назад, Сарочка сказал:

Для мене це найкраще добриво для росади. Усі мои рослинки городни получали его раз в 10 днів.  Мені дуже подобається , але, я не мала здгадкі, що его можливо використовувать як укорінювач. 

Ну, він не є укорінювачем у повному сенсі. Він є стимулятором швидкого і кращого наростання коріння.

Я дуже часто вкорінюю домашні квіти в прозорих одноразових стаканах. І от, коли я бачу, що коріння уже є, то підживлюю Терафлексом. Коріння починає розвиватися набагато швидше і більше. Навіть проводила порівняння з ним і без. Схожу дію на коріння має бурштинова кислота. Але, вона підкислює воду, що може не всім рослинам подобатись. У мене вода дуже жорстка, то я бурштиновою буває її помякшую і підкислюю плюс додаю добрива 

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, Фрай сказал:

А хто з вас пробував садовити великі дерева?
ті ж самі хвойні, які найвищі можно посадити?

Як на мене, це дуже дороге задоволення з невизначеним результатом. В Ютубі повно прикладів

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

пригадав як колись на заперечення озеленювачів, що більше двох метрів ніяку ялинка не виживає я взявся і посадив семиметрову псевдотсугу Мензисі.

Цитата

Як на мене, це дуже дороге задоволення з невизначеним результатом

так, дороге, але ж не неможливе.)

92995C08-EB77-46BF-80E3-2B3087641D59.jpeg.6e4f1070c8338551b1bdf5165d95106f.jpeg

Це було у чи у 98-му чи 99-му році, вже не пам‘ятаю, але ж жива й досі. (Може)

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, Nic-олаевна сказал:

А це Глобоза, була посажена 1,5 тижня тому.

IMG_20230414_131407.jpg

По рыхлости и цвету она мне больше напоминает голден глоб. Если будет потом много шишек то точно она.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Фрай сказал:

А хто з вас пробував садовити великі дерева?
ті ж самі хвойні, які найвищі можно посадити?

У нас в городе когда ремонт перекрестка делали то пересаживали оттуда 10ти метровые ели. Вроде прижились но я там год не был уже.

Ну и уровень техники что использовали там конечно ужасает стоимостью. Так что ну его сажать такое за свой счет да еще и с риском просто выбросить деньги

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Фрай сказав:

А хто з вас пробував садовити великі дерева?
ті ж самі хвойні, які найвищі можно посадити?

Можливо, але навіщо? 
одного разу була свідком, як гвинтокрилом перевезли дуже велечезну йолку. Чому воні подабаются в “ Глобальном озеленении. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Ну, то однойменне добриво з людським хондропротектором.

 

9 годин тому, Сарочка сказав:

Для мене це найкраще добриво для росади.

Вперше бачу, що в них є добриво, хоча насіння замовляю цієї фірми. Буду знати, дякую. Для розсади використовую Мастер (13-40-11), порівняти нема з чим, для мене головне, щоб розсада не витягувалась, бо не вирощую її під фітолампами та додатковим теплом. Якщо доживу, бо зараз день прожив і вже свято, спробую Терафлекс. Дякую. Якби не теревені тут, то і не знала б про це добриво).

10 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Я б тоді в ноги жовтій Глобозі посадила щось з сизим листям. Наприклад, є у мене грунтопокривна гвоздика з сизим листям, не було б так краще?

Ні, пояснювати не буду чому, просто ні і все.

Наташа, як тільки вичухається ваша туя, ви одразу будете бачити чи то Глобоза, чи то щось жовтеньке. Зараз воно жовтеньке, бо зима була і хто там особливо дивиться в тому розпліднику, що там робиться з тими рослинами.

12 годин тому, Nic-олаевна сказав:

У мене є квадратна клубочка, саме під розмір Глобози. Під ноги я їй посадила бересклет Емеральд голд, а за нею уже височіє гібіскус з фіолетовими квітками.

Наташа, повторюю ще раз. Глобоза то велика туя, заввишки під 1,70м маю зараз, вже доросла, але відчуття, що росте потроху і зараз. Що буде з вашим гібіскусом ? Я не бачила, щоб він був вище. До того, враховуйте те, що туя виглядає масивно, а гібіскус кущ делікатний, це не пухиреплідник, наприклад. Ну і, як не намагаюсь їх разом побачити, в мене не виходить.  Щось квітуче, килимок, в ногах туї, то гарно буде. І поеднання жовтого з фіолетовим, то гарно, згадайте віоли).

Я розумію, що я сильно вдарена головою на хвойних, але Глобози гарно виглядають біля  хвойних вертикалей, поєднання з листяною рослиною...в мене біля цих туй росте бузина з червоним листям. Те, що то не моя рослина, то інша тема для розмови, але ніяк вони не поєднуються. О, ще неподалік росте скумпія Роял Перпл, я її формую деревом,  голі ноги і шапки зверху, вже велика , теж в тому кутку, де Глобози. Ні, з глобозами ніяк, а з Голд Зебриною то гарно, особливо, коли Голд Зебрина набирає багато жовтого, а у скумпії гарний пурпур.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 годин тому, Сарочка сказав:

Чому воні подабаются в “ Глобальном озеленении. 

Мені ялини в саду теж подобаються. Але ж вони різні бувають, не тільки "свічка". В мене ростуть пендульні оморики- це свято для очей, або ялини-подушки, від форми "плюхи" до правильної кулі.

Серед ялин- "свічок" багато різних, від великих, що потім оголюють ноги і виглядають дивно  на невеликії ділянці до сортових красунь, з гарною формою, різного кольору та гілками від землі, що зберігаються все життя. Ялини це гарно.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...