dragon200 Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня В 17.03.2026 в 08:12, Maryan_bhfz сказал: А взагалі, щоб розуміти як краще вчинити з балками, треба розуміти, як буде зроблений дах, чи буде він якось зв'язаний з балками, чи це зовсім окремі конструкції дах і перекриття звязані будуть тільки підпорками конька Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 2 години тому, dragon200 сказав: дах і перекриття звязані будуть тільки підпорками конька Зрозуміло, тобто крокви будуть перпендикулярно до балок перекриття. А фронтони у Вас же будуть з газоблоку? Я б в такому випадку на зовнішніх стінах балки б зовсім не фіксував, бо вони і так зі всіх сторін будуть оточені газоблоком. Я б зафіксував шпильками тільки по центральній стіні, там де балки з'єднані між собою. Але це лише думка не професійного будівельника)) Змінено 18 березня користувачем Maryan_bhfz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня В 16.03.2026 в 16:59, dragon200 сказал: і між балками буду ставити перемички (як на фото, але не так багато Навіщо ? Який параметр Вашого перекриття з балок це покращить ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня В 18.03.2026 в 14:02, АлександрБ. сказал: Навіщо ? Який параметр Вашого перекриття з балок це покращить ? Не знаю яркий параметр, Але балки не буде крутить, да і загальна жорсткість покращиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) Почав по трохи класти фронтони Вирішив блоки класти на ребро, бо їх у мене чітко вистачає. Висота буде 1.8м кут 24° Зробив шаблон із дошки і картонки, так як буде по висоті мауерлат + ствопила запилене, відступив 4см і натягнув нитку. Поки наче нічого важкого Змінено 19 березня користувачем dragon200 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Чи не забули ви зробити армопояс (це я так, на всяк випадок нагадую). Якщо вернутися до розмови про балки та шпильки, то там таке діло, що газобетон усихає, деревина усихає-набухає, метал розтягується-звужується. Усе таке маревне, але ж скріпити до купи їх все ж потрібно. Я думаю, що краще шпильки жорстко замурувати в бетон армопоясу. А в балках зробити отвори більше, ніж діаметр шпильки. Тоді, якщо що, балка за собою не потягне стіни. Але ж і сама не зможе збігти кудись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 20 березня Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня 16 часов назад, Simpapula сказал: Чи не забули ви зробити армопояс (це я так, на всяк випадок нагадую). Якщо вернутися до розмови про балки та шпильки, то там таке діло, що газобетон усихає, деревина усихає-набухає, метал розтягується-звужується. Усе таке маревне, але ж скріпити до купи їх все ж потрібно. Я думаю, що краще шпильки жорстко замурувати в бетон армопоясу. А в балках зробити отвори більше, ніж діаметр шпильки. Тоді, якщо що, балка за собою не потягне стіни. Але ж і сама не зможе збігти кудись. Армопояс звісно ж. Я також думав про більші отвори🤝, мабуть так і зроблю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 20 березня Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня Придбав вологості для деревини. Брав на аліку за 300грн. На днях заміряю вологість деревини. Також по трохи викладаю фронтон, треба вже перекриття робити бо я вже не дотягують до верхніх рядів 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: В середу в 18:26 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 18:26 По трохи йде. По хорошому зробити б перекриття і з нього класти фронтони, але поки мучаюсь так, прям дуже важко йде Заміряв деревину, вологість, очікував 80% але середня вологість склала 30%. Показники по різним дошкам і в різних місцях різні. Але середнє десь 30, тобто думаю вже можна накласти. Також нарешті доробив кран, мене витримує 😁. Думаю з брусом проблем не виникне. Закріпив його по 2х осях, стоїть максимально капітально. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: учора в 14:38 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 14:38 Сьогодні шліфанув весь армопояс. Використовував алмазну чашку - шліфувалось на УРА. По всій площі є трохи впадин по 1-3мм, от думаю, чи треба їх змазувати і виводити все в ідеалі? бо вони зовсім мінімальні, там практично дзеркало😁, навіть сам не очікував. Наступним етапом буду якось встановлювати мауерлати. Треба закупити еврорубероїд, мастику, і антисептик. Також велике питання! Чи можна на горищі зробити вентиляційні отвори розміром 40*40? Чи це дуже великі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: учора в 14:54 Поділитись Опубліковано: учора в 14:54 13 хвилин тому, dragon200 сказав: Чи можна на горищі зробити вентиляційні отвори розміром 40*40? Чи це дуже великі? в мене взагалі немає отворів, там через мембрану та нещільності ітак горище "дихає", наче все норм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 15:44 Поділитись Опубліковано: учора в 15:44 1 година тому, dragon200 сказав: всій площі є трохи впадин по 1-3мм, от думаю, чи треба їх змазувати і виводити все в ідеалі? Та у вас уже идеал)) то уже перед утеплением посмотрите есть ли щели и их запените, сейчас это не имеет смысла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: учора в 16:42 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 16:42 51 минуту назад, ЯД сказал: Та у вас уже идеал)) то уже перед утеплением посмотрите есть ли щели и их запените, сейчас это не имеет смысла Зрозумів, дякую. Я просто голову ламаю, пишуть і про джгут і про вспінегий поліетилен під мауерлат, але ж 1000% на мауерлат попаде під дощ поки я будинок накрию - джут як губка намокне, полієтилен не дасть висохнути воді і там і там є ризик гниття дерева, хз. Теж склоняюсь до - просто еврорубероїд і ще може мастикою промажу армопояс і приклею його, а потім вже задую піною як буду накривати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: учора в 16:47 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 16:47 1 час назад, normal сказал: в мене взагалі немає отворів, там через мембрану та нещільності ітак горище "дихає", наче все норм Та я думаю, може з малим якось туди буду залазити, якусь базу зробимо. Хоча поки будинок добудується йому така тема вже не цікава буде😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 17:15 Поділитись Опубліковано: учора в 17:15 (змінено) 33 хвилини тому, dragon200 сказав: Зрозумів, дякую. Я просто голову ламаю, пишуть і про джгут і про вспінегий поліетилен під мауерлат, але ж 1000% на мауерлат попаде під дощ поки я будинок накрию - джут як губка намокне, полієтилен не дасть висохнути воді і там і там є ризик гниття дерева, хз. Теж склоняюсь до - просто еврорубероїд і ще може мастикою промажу армопояс і приклею його, а потім вже задую піною як буду накривати Там и мастики то не надо. Рубероид чтобы отделить дерево от бетона. Все) он кстати все те 1-3 мм и закроет. Потом да, дерево будет сохнуть еще и с нагрузкой от крыши, где то может край подняться и пр. Вам все равно надо будет утеплять это место, вот перед утеплением пройтись проверить гайки подтянуть и позадувать пеной щели, все Змінено учора в 17:16 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) 5 часов назад, dragon200 сказал: Та я думаю, може з малим якось туди буду залазити, якусь базу зробимо. Ви можете нормальні великі вікна зробити. Для освітлення та провітрення. Змінено 20 годин тому користувачем Simpapula 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 12 годин тому, dragon200 сказав: Та я думаю, може з малим якось туди буду залазити, якусь базу зробимо. Хоча поки будинок добудується йому така тема вже не цікава буде😁 Навряд чи зможете там довго знаходитись. Взимку там дуже холодно, як тількі починає світити сонце -дуже спекотно, навіть с південної частини. Я поставила вікна з сітками сами великі які змогла по розміру встромити. Один проти одного. На горіще восени, взимку та початку весни ( поки не піднялась температура) сушу рибу . Зберігаю сушені трави , прянощі та овочі в герметичних банках . Трохи склад ( рештки плиткі, рештки черепиці( раптом потрібно буде відновити , а воно все вже знято з продажу, через то зберігаю ). Спочатку діти теж там щось хотіли робити, але швидко передумали. То як склад довгого зберігання- ок горище( не зручно туди заносить- виносить) , але якщо воно вже є ,чому б не використати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому У мене на горищі також нема вікон, але у мене так зване" холодне горище", але холодне зовсім не про комфортну температуру(( там дуже задушливо і навіть в кімнатах під ним влітку без кондея неможна і це при тому, що сонце там тільки до 13 і я живу в лісі, тобто мах затінок....як місце зберегання, просушки саме воно, але не для життя Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому Сьогодні займався можна сказати приємною роботою. Готував мауерлат на одну сторону Зняв кору, трохи шліфанув болгаркою із наждаком. Почав різати замки, виміряв все до мм, кутником, лінійкою, все супер точно, різав як ювелір циркуляркою допилював спеціально купленою пилою від Дніпро м. В підсумку - криво/косо, щілина між замком см 2 😁😁😁 - на це все у мене десь 2 години пішло Далі психонув, на око +- начертив олівцем і за 1 хв відпиляв електропилою - далі підрівняв нею ж - підсумок - ідеальний замок👍 Також одразу все розмітив і в розмір відрізав зайве, випуск зробив 50 см, бо по проекту був випуск 1м Далі в планах обробка вогнебіозахистом Tytan 4f 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз