BAV_Lug Опубліковано: 11 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2023 (змінено) 20 часов назад, andry07 сказал: Дуже сумніваюся що хтось на заводі щось зайве покладе. Якщо більше стрижнів, значить менше діаметр Фото торця саме цієї плити я викладав. Там дійсно дивне армування, що відрізняється від таких же інших плит. Додам фото ще раз, верхня плита. Розмір арматури (хоча там не арматура, а металеві канати) однаковий. З конструктором прийшли до висновку, що, скоріш за все, цю плиту відливали під більший розмір, а потім нарізали з того що було, щоб виконати замовлення. Це ж плити ПБ, їх нарізають зі 100 метрових (якщо не більше) заготовок. До речі, цікаво, що одна з плит була випуску 22 року (нижня на фото). Замовлення я робив в липні 23-го )) Змінено 11 серпня 2023 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2023 (змінено) Щє цікавий факт про плити ПБ від Ковальскої. Для плит шириною 1200 мм та 1000 мм (а 1000 по факту це 1200 з відпиленним на заводі одним ребром) використовується бетон В30 (якщо вірити паспорту якості). А для плит 1500 мм вже В40. Змінено 11 серпня 2023 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2023 (змінено) Вчора встановили дощєприймачі та зробили вимощення (пластикова мембрана + геотекстиль) по периметру будинку. Змінено 11 серпня 2023 користувачем BAV_Lug 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 11 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2023 3 години тому, BAV_Lug сказав: Стяжка 140 кг, та максимальна вага снігу для Київського регіону 160 кг. Вагу утеплювача можливо не брати до уваги. Разом 300 кг навантаження В розрахунок збираються всі навантаження, і утеплювач і геотекстиль, мембрана..., і тимчасове навантаження. А в перспективі може прийдеться поставити якесь обладнання типу зовнішнього блоку кондиціонера чи сонячні панелі чи хто знає... . Не забуваємо, є закон подлості і як багато з нас "знаходять" проводку в стіну коли дюбель всвердлюють, і казалось би яка площа стіни, і який провід. Чи щось подібне. Про місток холоду дуже слушно Вам зауважили, + і за різниці температури буде конденсат при такому рішенні. Вам жити і приймати рішення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 12 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2023 Простелили плівку (2 по 100 мікрон), піском вирівняли площину, поклали два шари ЕППС по 100 мм і почали розкладати розухил з ППС. Відразу випереджу коментарі - мені теж не дуже подобається як уклали верхній шар ЕППС (без перехльостування). Але по-перше система з зубами, і по-друге є зміщення швів між першим та другим шаром. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Шкляр Опубліковано: 14 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2023 В 12.08.2023 в 21:15, BAV_Lug сказал: Простелили плівку (2 по 100 мікрон), піском вирівняли площину, поклали два шари ЕППС по 100 мм і почали розкладати розухил з ППС. Відразу випереджу коментарі - мені теж не дуже подобається як уклали верхній шар ЕППС (без перехльостування). Але по-перше система з зубами, і по-друге є зміщення швів між першим та другим шаром. Навіщо використали плівку, якщо там повина бути пароізоляція, краще бітумно-полімерна. А також не забувайте про протиконденсаційні вентиляційні системи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2023 (змінено) 3 часа назад, Сергей Шкляр сказал: Навіщо використали плівку, якщо там повина бути пароізоляція, краще бітумно-полімерна. А також не забувайте про протиконденсаційні вентиляційні системи. Там і плівка (фактично вона є пароізоляцією) зайва. Але я все ж таки піддався на загальну істерію з цією пароізоляцією, тому й постелив плівку. Ось Ви можете виразно пояснити роль пароізоляції в пирозі з ЕППС? Змінено 14 серпня 2023 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Шкляр Опубліковано: 14 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2023 3 часа назад, BAV_Lug сказал: Там і плівка (фактично вона є пароізоляцією) зайва. Але я все ж таки піддався на загальну істерію з цією пароізоляцією, тому й постелив плівку. Ось Ви можете виразно пояснити роль пароізоляції в пирозі з ЕППС? Якщо б ви використовували матеріали з екструдованого пінополістиролу (XPS) по ДСТУ Б EN 13164:2013 то конструктив покрівлі був би іншим (інверсійна покрівля) і звернули б увагу на «Комплекти ізоляції перевернутого даху» etag 031 та ДБН В. 2.6-220 2017. У відповідності до нормативних документів, основна різниця XPS, що використовується у будівництві це: Характеристики довговічності: Термін експлуатації 50 років; Рівень повзучості при стиску СС(i1/i2/50)ζc; Морозостійкість; Водопоглинання при довготривалому зануренні; Довгострокове дифузійного водопоглинання Ви пішли по шляху меншого спротиву і використовуєте плити ЕКСТРУЗІЙНІ ПІНОПОЛІСТИРОЛЬНІ ТУ У 22.2-32944149-009:2017. Якщо вже і купили матеріал то потрібно було запитати і інструкцію для його використання під ваші потреби. ·А на питання «Ви можете виразно пояснити роль пароізоляції в пирозі з ЕППС?» у кого купували, а може це і не ЕППС (XPS)?)). Буде цікаво почути. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2023 Багато тексту, а насправді нічого. Якщо ви привели картинку з техноніколівського сайту, то погортайте його ще - там варіантів пирогів з використанням XPS купа. І так у мене таки плити XPS, хоч і зроблені за ТУ, якщо вірити сайту виробника та маркуванню на упаковці )) І так, я вже зрозумів, що вам не подобається пиріг даху, але ось чому і що не так - інформації нуль. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Шкляр Опубліковано: 15 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 серпня 2023 11 часов назад, BAV_Lug сказал: Багато тексту, а насправді нічого. Якщо ви привели картинку з техноніколівського сайту, то погортайте його ще - там варіантів пирогів з використанням XPS купа. І так у мене таки плити XPS, хоч і зроблені за ТУ, якщо вірити сайту виробника та маркуванню на упаковці )) І так, я вже зрозумів, що вам не подобається пиріг даху, але ось чому і що не так - інформації нуль. Віра в слова і опис, не завжди спонукає до вибору вірних матеріалів і конструктиву. Для підтвердження відповідності матеріалів використовують технічну інформацію, для будівельних матеріалів це Declaration of Performance (Декларація про якісні характеристики) з 1 січня 2023 р. обов’язкова. В 90 рокі, я також купував кросівки adibas, і вірив в бездогану німецьку якість. Моя відповідь носить тільки рекомендований характер. Якщо ви були на сайти техно, то покажіть хоча б один конструктив з використання техноплекс, який використовується без пароізоляції. technonicol.com.ua/ru/paroizolyatsiya-ploskoy-krovli/. І покажіть в їх технічному листі « technonicol.com.ua/content/files/texnchniy-list_texnopleks-37966115.pdf», що даний матеріал призначений для застосування в покрівлі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 16 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2023 (змінено) Пропоную подальші дискусіі про пароізоляцію і взагалі про пиріг покрівлі, що використовується, перенести в цю тему А поки що ми дискутували - розстелили розухилку і почали робити стяжку (70 мм) Змінено 16 серпня 2023 користувачем BAV_Lug 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koin Опубліковано: 16 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2023 А чому вирішили робити напівсуху стяжку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 16 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2023 Чому вирішили робити стяжку і саме по утеплювачу а не навпаки? Мене це питання цікавило, бо не знав як собі робити, усі спеціалісти по плоскій покрівлі з якими говорив казали, що спочатку треба робити стяжку а потім утеплення і мембрану, пояснювали це тим що інакше стяжка може накопичувати в собі вологу і що типу "в Європі так не роблять", в результаті я взагалі відмовився від стяжки і уклон буду формувати з того ж утеплювача. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 16 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2023 9 часов назад, koin сказал: А чому вирішили робити напівсуху стяжку? Чесно? Хотів подивитися на технологію наживо)) Та й для даху, на мій погляд вона підходить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 16 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 16 серпня 2023 6 часов назад, sv_vs сказал: Чому вирішили робити стяжку і саме по утеплювачу а не навпаки? Мене це питання цікавило, бо не знав як собі робити, усі спеціалісти по плоскій покрівлі з якими говорив казали, що спочатку треба робити стяжку а потім утеплення і мембрану, пояснювали це тим що інакше стяжка може накопичувати в собі вологу і що типу "в Європі так не роблять", в результаті я взагалі відмовився від стяжки і уклон буду формувати з того ж утеплювача. Навіщо стяжка під утеплювачем? Стяжка над дозволяє прибрати "батутність" утеплювача і дасть можливість спокійно ходити по даху для того, щоб не боятися продавити мембрану. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 17 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2023 9 часов назад, BAV_Lug сказал: Чесно? Хотів подивитися на технологію наживо)) Та й для даху, на мій погляд вона підходить. Полусуха стяжка робиться виключно в приміщеннях,на зовні роблять тількі високомарочний бетон.Так що Ваш погляд кардинально не вірний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 17 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 17 серпня 2023 (змінено) 15 хвилин тому, мастерок сказав: Полусуха стяжка робиться виключно в приміщеннях,на зовні роблять тількі високомарочний бетон.Так що Ваш погляд кардинально не вірний. Стяжка не буде під впливом атмосферних явищ, захищена від вологи, в цій конструкції проблем зі стяжкою не буде, якщо достатня товщина 8-10 см Змінено 17 серпня 2023 користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2023 Після перерви на відпустку продовжую будівництво. Почали робити гідроізоляцію даху. Якось випадково вибір пав на ТПО мембрану. Хоча схилявся до ПВХ - більшість виконавців пропонувало її. Але ті, з якими я попередньо домовлявся виявились дуже зайнятими і був змушений шукати нових. Вони і запропонували ТПО. Загуглив і стало зрозуміло, що ТПО за всіма показниками перевершує ПВХ. Тепер не розумію чому більшість пропонує ПВХ. Розглядав ще варіант з ЕДПМ мембраною, але там цінник в два рази вище і при цьому по показникам вона гірше за ТПО. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 19 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2023 Встановили воронки. Іде монтування мембрани. Закрили майже всі горизонтальні поверхні. Залишився парапет. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Eternal Опубліковано: 23 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2023 підкажіть будь ласка, в якому магазині замовляли газоблок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 25 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 В 23.09.2023 в 11:10, Eternal сказал: підкажіть будь ласка, в якому магазині замовляли газоблок? Відкрив офіційний сайт UDK, та вибрав дилера (для Київа він там єдиний). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 25 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 Закінчили монтаж ТПО мембрани. Як на мене вийшло гідно. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 25 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 Тим часом (поки монтували мембрану), я завершив підземні комунікації для відведення води з даху. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 27 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 В 25.09.2023 в 22:08, BAV_Lug сказал: Закінчили монтаж ТПО мембрани. Цікаво виглядає. А як парапет зовні буде оздоблюватися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 27 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 3 минуты назад, blacktigra сказал: Цікаво виглядає. А як парапет зовні буде оздоблюватися? Утеплювач, штукатурка. А зверху металева парапетна кришка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз