ЯД Опубліковано: В середу в 21:34 Поділитись Опубліковано: В середу в 21:34 10.11.2025 в 09:19, ashim1990 сказав: Как страшно жить! Говорила когда-то одна дурочка. Кстати, потом пожары пркратились? Заметили, что опять пошли гореть квартиры? Причем по несколько за раз 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В середу в 21:50 Поділитись Опубліковано: В середу в 21:50 (змінено) "Свежачок" подьехал.... Барыги навезли тонны этого хлама. Я бы еще понял, чтоб не вздутые продавали... Змінено В середу в 21:54 користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: В середу в 23:17 Поділитись Опубліковано: В середу в 23:17 1 час назад, ЯД сказал: Заметили, что опять пошли гореть квартиры? Причем по несколько за раз Неправильные настройки инвертора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 12.11.2025 в 10:39, Александр Аврамчук сказав: в реальному житті навіть при -20с при поіздці батарея по перше підігріваеться підігрівається від чого? за рахунок самої ж батареї Якщо машина ночує на вулиці і немає власного гаража з нічним тарифом по 2.16 де можна це гріти з розетки - то проблема якби нікуди не зникає. За це треба добре платити і рейнджом і з гаманця на зарядці. Наприклад в мене літом рідко розхід перевищував 18-20 на коротких поїздках в жару з клімою. По трасі 14-16 типово (16.8 був середній в Хорватію і назад по жарі +30-35 і купі автобанів де 110-130) Зараз навіть от при +10 на таких же поїздках по 5 км - розхід біля 25-27 притому що їжджу сам ))) Тому що "грієш - їдеш 5 км.. знов грієш - їдеш 5 км". На великих дистанціях воно звісно значно впаде, але от по місту в мене так. Що буде при -20 навіть незнаю, але до цього ще додасться менша ємність самої хімії - а це навіть якщо 10% різниці то це -50-80км рейнджу аж бігом тільки за рахунок хімії. Плюс більша вага на перевезення самої батареї підвищує витрати. Я якби теж "фанат lifepo4" але вдома :)))) Зібрав їх 3 штуки, все працює, все гарно, ресурс є, за пожежну безпеку спокійний, навіть можна це все на коліні зробити і без заводських умов. Но машина то інше. 12.11.2025 в 10:39, Александр Аврамчук сказав: можливість заряджати до 100% завжди а не тільки інколи. nmc нормально заряджати до 100% при умові що зразу їдеш. Там головне не тримати тижнями на 100% заряду. Заряжати до 100% ніхто не забороняє, це навіть офіційно було роз'яснено в групі SkodaEvLounge самим виробником автомобілів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 3 години тому, vovarpd сказав: підігрівається від чого? за рахунок самої ж батареї Якщо машина ночує на вулиці і немає власного гаража з нічним тарифом по 2.16 де можна це гріти з розетки - то проблема якби нікуди не зникає. За це треба добре платити і рейнджом і з гаманця на зарядці. Наприклад в мене літом рідко розхід перевищував 18-20 на коротких поїздках в жару з клімою. По трасі 14-16 типово (16.8 був середній в Хорватію і назад по жарі +30-35 і купі автобанів де 110-130) Зараз навіть от при +10 на таких же поїздках по 5 км - розхід біля 25-27 притому що їжджу сам ))) Тому що "грієш - їдеш 5 км.. знов грієш - їдеш 5 км". На великих дистанціях воно звісно значно впаде, але от по місту в мене так. Що буде при -20 навіть незнаю, але до цього ще додасться менша ємність самої хімії - а це навіть якщо 10% різниці то це -50-80км рейнджу аж бігом тільки за рахунок хімії. Плюс більша вага на перевезення самої батареї підвищує витрати. Я якби теж "фанат lifepo4" але вдома :)))) Зібрав їх 3 штуки, все працює, все гарно, ресурс є, за пожежну безпеку спокійний, навіть можна це все на коліні зробити і без заводських умов. Но машина то інше. nmc нормально заряджати до 100% при умові що зразу їдеш. Там головне не тримати тижнями на 100% заряду. Заряжати до 100% ніхто не забороняє, це навіть офіційно було роз'яснено в групі SkodaEvLounge самим виробником автомобілів. скажіть мені, скільки днів на рік температура -20С ? при меншому морозі відповідно і втрати менші. навіть якщо ці декілька днів втрачу 10% емності. як це вплине в реальному житті? якщо я ніколи не виіїжую повністю батарейку , ми можмео щодня заряджатися від власної розетки і маємо завжди запас. мало того можемо гріти авто від розетки. зато суттево нижча ціна батареї і більший ресурс лфп4 це реальні речі, котрі я реально відчуваю. мене цікавить виключно практика, а не якісь малоймовірні сценарії. Змінено 1 година тому користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 36 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 36 хвилин тому Дуже я сумніваюся шо буде набагато більший ресурс у lfp в нашому кліматі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз