shneider_vova Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 1 година тому, Vikctor сказав: взагалі я ще не вникав в налаштування Time of Use. Якщо в обраний проміжок часу скажемо з 16.00 до 23.05 встановити 40%, то інвертор за потреби розрядить акб до цієї межі? А скажемо вночі (з 23.05 до 7.00) встановивші 90-100% можна очикувати що до завершення цього періоду акб буде зарядженим до зазначеного рівня? І проміжки часу можна ж змінювати чи вони сталі? Саме так. Не думаю, що буде особлива потреба налаштовувати самі часові проміжки , а от проценти - легко. Чи на екрані, чи через solarman, чи через НА 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 13 минут назад, shneider_vova сказал: Саме так. Не думаю, що буде особлива потреба налаштовувати самі часові проміжки , а от проценти - легко. Чи на екрані, чи через solarman, чи через НА В солармені я меню подібного за інвертор не знайшов. Там здебільшого все про генерацію і графікі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 1 година тому, Vikctor сказав: Якщо в обраний проміжок часу скажемо з 16.00 до 23.05 встановити 40%, то інвертор за потреби розрядить акб до цієї межі? Так 1 година тому, Vikctor сказав: А скажемо вночі (з 23.05 до 7.00) встановивші 90-100% можна очикувати що до завершення цього періоду акб буде зарядженим до зазначеного рівня? Якщо струму заряду буде достатньо і буде стояти галочка Grid, то так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 10 хвилин тому, Vikctor сказав: В солармені я меню подібного за інвертор не знайшов. Там здебільшого все про генерацію і графікі. Це треба йти в налаштування інвертора. А загалом рекомендую поставити Solar Assistant, який дає дуже хороший моніторинг, зміну налаштувань та прості автоматизації. Для цього не треба серйозної кваліфікації, якщо порівнювати з ХА. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 7 годин тому, МакДо сказав: Вимкнули світло. АКБ немає. Сьогодні хмарно і генерації «0». Але це якесь диво: воно працює 🤣🤣🤣 Це зветься: думав, що досить хмарно для генерації, а інвертор краде свої 100вт для роботи і продовжує працювати?))) А не впевнений що він краде 100 Вт, бо 100 Вт це постійно увімкнений DC-DC для миттевого переходу на бекап, котрий при відсутності батареї не можливий. А контролер з екранчиком думаю набагато менше бере. За сьогодні з 14-ти кВт встановлених взяло аж 2,4 кВтгод. Максимально поле на 10 кВт видавало 300-400 Вт 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 Дуже детально по всіх налаштуваннях інвертора. На жаль для мене мова про однофазний, але більш толкового огляду налаштувань я не знайшов. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 (змінено) 12 годин тому, k-master сказав: А не впевнений що він краде 100 Вт, бо 100 Вт це постійно увімкнений DC-DC для миттевого переходу на бекап, котрий при відсутності батареї не можливий. А контролер з екранчиком думаю набагато менше бере. За сьогодні з 14-ти кВт встановлених взяло аж 2,4 кВтгод. Максимально поле на 10 кВт видавало 300-400 Вт Я також не впевнений. Але приємно, що він вміє красти з сонячної генерації ) А ще дуже дивно, що він не вимкнувся, бо не може забезпечити тої генерації для будинку зі зрозумілих причин, а просто працював собі, показуючи нулі зі всіх сторін при вимкненій мережі та дуже темного неба). Напевно йому корисніше як омога довше не перезавантажуватися. Змінено 12 листопада 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 12 годин тому, МакДо сказав: А ще дуже дивно, що він не вимкнувся, бо не може забезпечити тої генерації для будинку зі зрозумілих причин, а просто працював собі, показуючи нулі зі всіх сторін при вимкненій мережі та дуже темного неба). Напевно йому корисніше як омога довше не перезавантажуватися. А чому йому вимикатись? Він не знає є там сонце, нема сонця. Щось є щоб стартанути - стартанув та чекає мережу щоб почати продавати чи компенсувати споживання Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 (змінено) Підкажіть будь ласка по відмінності модифікацій інверторів Deye. В чому різниця між маркуванням SG03 та SG05? Цікавить більше в 6 кВт моделі. Читав іноземні форуми, пишуть що у 8 кВт моделі може відрізнятися розміром корпуса і вентиляцією. Знайшов один коментар що на 6 кВт моделі SG03 гірше працюють сонячні панелі ніж такі самі панелі на 6 кВт SG04. Ще знайшов інформацію що SG03 на 13 ампер і бажано підключати 430 панелі, SG05 на 17 ампер і можна підключати 585 панелі. Хоча на цей коментар відразу була відповідь що в обох моделях 13 ампер норма і 17 ампер коротке. Знайшов інформацію що SG01 має гірше охолодження ніж SG03 та SG05, а SG04 це модифікація для індійського ринку (наче відповідь продавці на Алібаба). Не зрозуміло де реально правдива інформація. Хтось може чітко дати пояснення відмінностей модифікацій? Питання виникло через те що SG03 десь на 100 у.е. дешевше за SG05 і не розумію чи варта переплата того. Змінено 13 листопада 2024 користувачем vovapk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 20 хвилин тому, vovapk сказав: Підкажіть будь ласка по відмінності модифікацій інверторів Deye. В чому різниця між маркуванням SG03 та SG05? Цікавить більше в 6 кВт моделі. Читав іноземні форуми, пишуть що у 8 кВт моделі може відрізнятися розміром корпуса і вентиляцією. Знайшов один коментар що на 6 кВт моделі SG03 гірше працюють сонячні панелі ніж такі самі панелі на 6 кВт SG04. Ще знайшов інформацію що SG03 на 13 ампер і бажано підключати 430 панелі, SG05 на 17 ампер і можна підключати 585 панелі. Хоча на цей коментар відразу була відповідь що в обох моделях 13 ампер норма і 17 ампер коротке. Знайшов інформацію що SG01 має гірше охолодження ніж SG03 та SG05, а SG04 це модифікація для індійського ринку (наче відповідь продавці на Алібаба). Не зрозуміло де реально правдива інформація. Хтось може чітко дати пояснення відмінностей модифікацій? Питання виникло через те що SG03 десь на 100 у.е. дешевше за SG05 і не розумію чи варта переплата того. Однакові. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 28 хвилин тому, vovapk сказав: Не зрозуміло де реально правдива інформація. Хтось може чітко дати пояснення відмінностей модифікацій? 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deemage Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 10 часов назад, vovapk сказал: Підкажіть будь ласка по відмінності модифікацій інверторів Deye. В чому різниця між маркуванням SG03 та SG05? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 1 година тому, deemage сказав: Зверху SG03 а знизу SG05? Це на нижній додатково в лівому верхньому куті кулер охолодження чи що? Бо судячи з попереднього повідомлення з листом, то відмінність лише в розташуванні вимикача і кнопки. Я сьогодні ще телефонував в магазини де представлено обидві моделі, і мені сказали що відмінність у наявності в моделі SG05 ще додатково інтерфейсу RS232. В іншому магазині що технічно моделі ідентичні крім охолодження, SG05 новіша і більш тиха за рахунок зменшення активного охолодження і збільшення пасивного. Змінено 14 листопада 2024 користувачем vovapk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 10.11.2024 в 13:13, razzil сказав: Читаю в групі деї на фейсбуці, що бувають випадки, коли грід не зникає, але інвертору в ньому щось не подобається (різниця напруги на фазах, частота і т.п.), і він від гріда відключається. Це може створити проблеми, коли весь будинок на байпасі і працює опалення, або будь що, що перевищує номінальну потужність інвертора. Зав'язатися просто на відсутність гріда вже не допоможе. В мануалі я не знайшов dry contact який явно свідчив би про те, під'єднаний грід чи ні. Можливо G-start можна налаштувати на це. Хотів би почути, чи є когось ідеї як можна вирішити проблему. Провів сьогодні експеримент. Зменшив потужність котла з 12 до 6кВт. Ще температуру бойлера знизив з 70 до 60. Це теж звісно вплинуло трохи на результат, але не суттєво. Шо маємо: час нагріву бойлера майже не змінився, може на кілька хвилин. Температура подачі на опалення була задана 27 градусів, то ж на 6кВт котел її також легко підтримував. Таким чином, зменшивши потужність котла, я мінімізував ризик перевантажити інвертор. В найгіршому випадку, якщо котел не вимкнеться, він лише підсадить батарею. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 8 хвилин тому, razzil сказав: Провів сьогодні експеримент. Зменшив потужність котла з 12 до 6кВт. Ще температуру бойлера знизив з 70 до 60. Це теж звісно вплинуло трохи на результат, але не суттєво. Шо маємо: час нагріву бойлера майже не змінився, може на кілька хвилин. Температура подачі на опалення була задана 27 градусів, то ж на 6кВт котел її також легко підтримував. Таким чином, зменшивши потужність котла, я мінімізував ризик перевантажити інвертор. В найгіршому випадку, якщо котел не вимкнеться, він лише підсадить батарею. але ж на ГВС він працює на повну, не розуміє зменьшення 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 Тільки що, shneider_vova сказав: але ж на ГВС він працює на повну, не розуміє зменьшення Ніт. В налаштуваннях є два параметри, один на бойлер один на опалення, я зменшив обидва. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 4 минуты назад, razzil сказал: Ніт. В налаштуваннях є два параметри, один на бойлер один на опалення, я зменшив обидва. Є чім перевірити потужність під час завантаження бойлеру? У версії 13 ската точно не було можливості зменшувати потужність при нагріві бойлера. В 14-ой з'явився доступ до сервісного меню. В сенсі з'явились відео де показано як отримати цей доступ. Але налаштування обмежені. Якщо дійсно можна знизити потужність котла при завантаженні бойлера, то це круто. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 8 хвилин тому, Vikctor сказав: Є чім перевірити потужність під час завантаження бойлеру? У версії 13 ската точно не було можливості зменшувати потужність при нагріві бойлера. В 14-ой з'явився доступ до сервісного меню. В сенсі з'явились відео де показано як отримати цей доступ. Але налаштування обмежені. Якщо дійсно можна знизити потужність котла при завантаженні бойлера, то це круто. Є, перевірю по зубрам щоб переконатися на 100%. Але навіть через ebus читаються змінені параметри, що стала потужність по 6кВт. Робив по цьому відео (обережно кацапська): Прихований текст Змінено 14 листопада 2024 користувачем razzil 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 1 година тому, vovapk сказав: Зверху SG03 а знизу SG05? Це на нижній додатково в лівому верхньому куті кулер охолодження чи що? Бо судячи з попереднього повідомлення з листом, то відмінність лише в розташуванні вимикача і кнопки. Я сьогодні ще телефонував в магазини де представлено обидві моделі, і мені сказали що відмінність у наявності в моделі SG05 ще додатково інтерфейсу RS232. В іншому магазині що технічно моделі ідентичні крім охолодження, SG05 новіша і більш тиха за рахунок зменшення активного охолодження і збільшення пасивного. Ви займаєтесь дурницею. Беріть який дешевше і не партесь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 Доречі в мене нещодавно під час нагріву бойлера по однієї з фаз короткочасово знизилася напруга і вірогідно вимкнувся зубр відповідной фази чи реле всередині інвертору (в обох випадках нижній поріг 185В). Вірогідно бо це трапилось не за моїй ініциативи й тому я не відслідковував, а зміг лишень побачити на зубрах що на однієї фазі напруга біля 190В.В будь-якому разі відбулося те саме що й під час мого невдалого експерименту з вимкненням мережі під час нагріву бойлера. Але від останнього я вже захищений, бо встиг встановити реле затримки часу, а ось від вимкнення однієй фази як виявилося захисту не маю. Як і тоді інвертор та електрика в будинку вимкнулися на 2-3 секунди, а потім все увімкнулося і хвилину-півтори інвертор висвітлював помилку та голосно сигналізував. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 13 хвилин тому, Vikctor сказав: У версії 13 ската точно не було можливості зменшувати потужність при нагріві бойлера. Можна через контакт розвантаження. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) Мене турбувала інформація від одного продавця що SG03 може лише зі слабшими панелями працювати, проте схоже що дійсно технічно вони однакові, просто SG05 новіша трохи в іншому корпусі. Маю ще питання з приводу WiFi. Цей модуль купується окремо і монтується в корпус? Чи десь зовні? Запропонували SG03 за 1040 доларів, проте без модуля WiFi. Змінено 14 листопада 2024 користувачем vovapk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) Тільки що, vovapk сказав: Мене турбувала інформація від одного продавця що SG03 може лише зі слабшими панелями працювати, проте схоже що дійсно технічно вони однакові, просто SG05 новіша трохи в іншому корпусі. Маю ще питання з приводу WiFi. Цей модуль купується окремо і монтується в корпус? Чи десь зовні? Запропонували SG03 за 1040 доларів, проте без модуля WiFi. у мене 03 з панелями 580W. Краще шукайте одразу з модулем, зазвичай він в комплекті. Може з того, що вам пропонують, комусь вже вийняли. Хоча у них можуть бути комплекти на різні смаки, хз Змінено 14 листопада 2024 користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 8 минут назад, volomoto сказал: Можна через контакт розвантаження. Це за допомогою додаткових пристроїв, а малось на увазі простим налаштуванням в меню. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 4 хвилини тому, vovapk сказав: Мене турбувала інформація від одного продавця що SG03 може лише зі слабшими панелями працювати, проте схоже що дійсно технічно вони однакові, просто SG05 новіша трохи в іншому корпусі. Маю ще питання з приводу WiFi. Цей модуль купується окремо і монтується в корпус? Чи десь зовні? Запропонували SG03 за 1040 доларів, проте без модуля WiFi. Дивно, де тільки не шукав - всюди модуль в комплекті. Може вже продали окремо, або ж колись вони не комплектувалися… І той цей, фільтруйте продавців, бо більшість з них до ажіотажу працювали в інших сферах легких заробітків. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз