Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 28 минут назад, Undertone сказал: А якщо врахувати вартість батареї, то чи є у цьому сенс? У мене вийшло, що вартість зберігання енергії (знос батареї) дорівнює вартості енергії по нічному тарифу (тариф для електроопалення). Якщо рахувати виходячи з 6000 циклів заряду/розряду і вартості 200 бакс за кіловат.)) І скільки ж у вас циклів витрачається при режимі вночі заряджання та вдень розряджання? В мене за листопад аж 6 циклів бмс нарахувала. Хай буде 10 чи навіть 15, хоча для цього напевно треба вдень взагалі вимикати мережу. Це ж на скільки років користування батареями ви розраховуєте? До речі в мене 100 баксів за кВт ємності. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 15 минут назад, sidus сказал: Шановні експерти, якшо б обирали 15квт модель, то яку б взяли високовольтну чи низьковольтну і чому? А яка різниця в ціні готових батарей? Бо високовольтні кастомной збірки наче не практикують. Я на форумі не зустрічав щоб хтось для себе обрав високовольтне рішення. Може звичайно пропустив, але відсоток точно невеликий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 26 хвилин тому, sidus сказав: Шановні експерти, якшо б обирали 15квт модель, то яку б взяли високовольтну чи низьковольтну і чому? Низьковольтний звичайно, бо: Набагато більший вибір батарей. Більша перевантажувальна здатність. Ціна батарей за кВт*год суттєво менша. Легко нарощувати ємність батарей. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 15 минут назад, Vikctor сказал: А яка різниця в ціні готових батарей? Бо високовольтні кастомной збірки наче не практикують. Я на форумі не зустрічав щоб хтось для себе обрав високовольтне рішення. Може звичайно пропустив, але відсоток точно невеликий. Ось власне і цікаво чому, оскільки буду скоріш за все ставити і шукаю deye 15k 3phase низьковольтну, але іх дефіцит чомусь і вони дорожчі на 20% від високовольтних Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 5 минут назад, volomoto сказал: Низьковольтний звичайно, бо: Набагато більший вибір батарей. Більша перевантажувальна здатність. Ціна батарей за кВт*год суттєво менша. Легко нарощувати ємність батарей. 1. Ну головне наявність зараз, все одно купуєте раз і потім це неактуально 2. А можете розкрити? 3. Погоджуюсь, бо збірки є 4. Наче високовольтні як раз маштабуються краще, бо для послідовно все і не треба кабель міняти до інвертора як при додавані в парарель Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 26 минут назад, sidus сказал: Ось власне і цікаво чому, оскільки буду скоріш за все ставити і шукаю deye 15k 3phase низьковольтну, але іх дефіцит чомусь і вони дорожчі на 20% від високовольтних Единственный недостаток - это цена комплекта батарей, т.к. для вытягивания из Deye 15kw вам нужно будет их 7-8 штук и не каких либо, а специально для этого предназначенных + BMS для этого хозяйства. А так сами плюсы. Маленькое сечение проводов для постоянного тока. Высокий КПД. Меньшие потери. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 41 хвилину тому, sidus сказав: 2. А можете розкрити? Пікова потужність в низьковольтних 2х від номіналу, а у високовольтних – 1.5х. 42 хвилини тому, sidus сказав: 4. Наче високовольтні як раз маштабуються краще, бо для послідовно все і не треба кабель міняти до інвертора як при додавані в парарель Практика показує, що якщо хочете збільшити ємність в системі, якій кілька років, то треба паралельно ставити таку ж стійку батарей, бо послідовне з'єднання старих і нових комірок вилазить потім постійним дисбалансом окремих модулів, від чого сумарна ефективна ємність нижча, ніж сума ємностей модулів. Навіть у свіжій системі додавання модуля не таке просте, бо спочатку треба існуючі зарядити до 100% інвертором, кожен з нових зарядити до 100% окремою зарядкою і тільки тоді їх можна включити послідовно з існуючими. Також у ВВ потрібна потужність може вимагати збільшення ємності, бо в інвертора банально є обмеження струму батареї. Якщо говорити про 15 кВт, то це 37 А і щоб отримати всі 15 кВт, то треба як мінумум 8 модулів, тобто 40 кВт*год. Для НВ навіть одна ковбаса з 280-х комірок справиться з потужністю 15 кВт інвертора, а дві – попльовуючи і це буде тільки 30 кВт*год. Спочатку треба визначитись чи вам дійсно треба тих 15 кВт, бо навіть 12 кВт нормально тягнуть типовий будинок. В мене 10 кВт 3ф і я вже навіть перестав виключати тепловий насос, коли нема мережі, бо і потужності інвертора, і ємності батарей вистачає. В мене повністю електричний будинок і ніхто себе не обмежує в користуванні електричними приладами. 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 41 минуту назад, professori сказал: Единственный недостаток - это цена комплекта батарей, т.к. для вытягивания из Deye 15kw вам нужно будет их 7-8 штук и не каких либо, а специально для этого предназначенных + BMS для этого хозяйства. А так сами плюсы. Маленькое сечение проводов для постоянного тока. Высокий КПД. Меньшие потери. Тобто із мінімальним комплектом в 4 шт буде погано працювати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 2 часа назад, Undertone сказал: А якщо врахувати вартість батареї, то чи є у цьому сенс? У мене вийшло, що вартість зберігання енергії (знос батареї) дорівнює вартості енергії по нічному тарифу (тариф для електроопалення). Якщо рахувати виходячи з 6000 циклів заряду/розряду і вартості 200 бакс за кіловат.)) Дійсно, зараз це дуже мало. При розрядці до 50% за день з 14 кВт батареї перелив 7 кВт з ночі в день. А це 7/1,3 грн=9 грн. За місяць 9*30 = 270 грн. Але що її жаліти. Вона мене переживе)) А ось коли є сонечко, то є куди зливати надлишок потужності з панелей. Взимку можно обійтись без ЗТ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 (змінено) 25 минут назад, volomoto сказал: Пікова потужність в низьковольтних 2х від номіналу, а у високовольтних – 1.5х. Практика показує, що якщо хочете збільшити ємність в системі, якій кілька років, то треба паралельно ставити таку ж стійку батарей, бо послідовне з'єднання старих і нових комірок вилазить потім постійним дисбалансом окремих модулів, від чого сумарна ефективна ємність нижча, ніж сума ємностей модулів. Навіть у свіжій системі додавання модуля не таке просте, бо спочатку треба існуючі зарядити до 100% інвертором, кожен з нових зарядити до 100% окремою зарядкою і тільки тоді їх можна включити послідовно з існуючими. Також у ВВ потрібна потужність може вимагати збільшення ємності, бо в інвертора банально є обмеження струму батареї. Якщо говорити про 15 кВт, то це 37 А і щоб отримати всі 15 кВт, то треба як мінумум 8 модулів, тобто 40 кВт*год. Для НВ навіть одна ковбаса з 280-х комірок справиться з потужністю 15 кВт інвертора, а дві – попльовуючи і це буде тільки 30 кВт*год. Спочатку треба визначитись чи вам дійсно треба тих 15 кВт, бо навіть 12 кВт нормально тягнуть типовий будинок. В мене 10 кВт 3ф і я вже навіть перестав виключати тепловий насос, коли нема мережі, бо і потужності інвертора, і ємності батарей вистачає. В мене повністю електричний будинок і ніхто себе не обмежує в користуванні електричними приладами. Дякую за змістовний коментар. З приводу 15квт - ну власне давайте рахувати, у 12квт версіі макс навантаження на фазу 6квт. теж є тепловий насос (4.3кВт елект потужності, на фазу майже 1.5квт). Потім сушарка і пральна на одній фазі, вони як правило одночасно працюють, ще 3-4квт. Вже маємо 5.5квт і якшо хтось на цю фазу шось вмикне, або насос на цій фазі то маємо бум. І ще хотілось би мати електрмобіль колись із 3ф зарядкою. і ще це загальне правило: будь-який прилад не бажано навантажувати на повну, краще шоб був запас - тоді він довше прослужить. Тому теж думаю, чи треба мені 15квт, але математика каже шо треба Змінено 4 грудня 2024 користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 1 хвилину тому, sidus сказав: Дякую за змістовний коментар. З приводу 15квт - ну власне давайте рахувати, у 12квт версіі макс навантаження на фазу 6квт. теж є тепловий насос (4.3кВт елект потужності, на фазу майже 1.5квт). Потім сушарка і пральна на одній фазі, вони як правило одночасно працюють, ще 3-4квт. Вже маємо 5.5квт і якшо хтось на цю фазу шось вмикне, або насос на цій фазі то маємо бум А яка різниця в вартості 12 і 15? Якщо суттєва - купіть спочатку розумний лічильник та пару тижнів помоніторте споживання. Не думаю, що там є щось суттєве 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 7 минут назад, shneider_vova сказал: А яка різниця в вартості 12 і 15? Якщо суттєва - купіть спочатку розумний лічильник та пару тижнів помоніторте споживання. Не думаю, що там є щось суттєве Суттьєва, та ще й 15к низьковольтні в сильному дефіциті Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 23 минуты назад, sidus сказал: Тому теж думаю, чи треба мені 15квт, але математика каже шо треба Мій будинок повністю заживлено від 3-фазної 10-ки. Як і volomoto ні в чому собі не відмовляємо. За півроку жодного спрацювання захисту по перевантаженню не було. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 42 минуты назад, sidus сказал: І ще хотілось би мати електрмобіль колись із 3ф зарядкою. Ви плануєте заряджати електромобіль від батарей ДБЖ? Зазвичай всі шукають варіанти як інколи робити навпаки. Це я вже мовчу про необхідність заряджати автівку зі швидкістю 21кВтг. Я навіть однофазну зарядку використовую на половину існуючей потужності, бо по-перше і так заряджаюся десь раз на 3-4 ночі, а по-друге це корисніше для ВВБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 1 година тому, sidus сказав: Суттьєва, та ще й 15к низьковольтні в сильному дефіциті Томущо більшсть моделей деуе мають максимальну потужність у 12 кВт у лінійці. 15-16 то інша лінійка може бути тому інша ціна. Подивіться їх вартість на алибабе. Може бути так що HV дешевше бо випадково взяли та не можуть здихатись, а не томущо він дешевше у виробника. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 (змінено) В итоге погода не очень дейка сняла с 5 киловатного поля 500 ватт китаец с анологичного поля 1.5 кв Змінено 4 грудня 2024 користувачем Валентин Бандус 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 28 хвилин тому, Валентин Бандус сказав: дейка сняла с 5 киловатного поля 500 ватт Мені здається у Вас з самою дейкою шось.. Наприклад, у мене з панелей на 3.5 квт (кут 35/220) сьогодні зняв 500 Вт і це найменше значення за 4 дні грудня. Було ще 700, 1000 і 1300. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 44 минуты назад, k-master сказал: Томущо більшсть моделей деуе мають максимальну потужність у 12 кВт у лінійці. 15-16 то інша лінійка може бути тому інша ціна. Подивіться їх вартість на алибабе. Може бути так що HV дешевше бо випадково взяли та не можуть здихатись, а не томущо він дешевше у виробника. Там же наче цін нема і треба запит робити продавцю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 6 минут назад, beavis сказал: Мені здається у Вас з самою дейкою шось.. Наприклад, у мене з панелей на 3.5 квт (кут 35/220) сьогодні зняв 500 Вт і це найменше значення за 4 дні грудня. Було ще 700, 1000 і 1300. Может то что дейка большая и старт позже у нее, 12кв однофазный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 Тільки що, Валентин Бандус сказав: Может то что дейка большая и старт позже у нее, 12кв однофазный Можливо, у мене 6квт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 Стартанул он почти в 11 китаец в 9:40 где то Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 17 минут назад, Валентин Бандус сказал: Стартанул он почти в 11 китаец в 9:40 где то Чекаємо на порівняльний тест влітку, бо зараз ви крихти міряєте. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 (змінено) 46 хвилин тому, beavis сказав: Мені здається у Вас з самою дейкою шось.. Наприклад, у мене з панелей на 3.5 квт (кут 35/220) сьогодні зняв 500 Вт і це найменше значення за 4 дні грудня. Було ще 700, 1000 і 1300. Дуже цікаво. В мене 6кВт поле під літній кут (25 градусів/187) починає генерувати зранку. Але до 12:30 по всьому полю йде тінь опори. А з 15:00 перший ряд починає затіняти другий. Сьогодні згенеровано аж 500втг Можливо колись поставлю оптимізатори. А ще з цікавого: у сусіда поле 3,5кВт(43 градуси/180) на powmer. В сонячний день листопада його поле мало більший коефіцієнт виробітку. В хмарну ж погоду, моє поле під літнім кутом має більший коефіцієнт виробітку. Змінено 4 грудня 2024 користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 1 час назад, Валентин Бандус сказал: Может то что дейка большая и старт позже у нее, 12кв однофазный А налаштуваннях мппт що стоїть? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Валентин Бандус Опубліковано: 4 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2024 22 минуты назад, newbee2020 сказал: А налаштуваннях мппт що стоїть? Вот я и спрашивал тут, может что то можно накрутить? стоит запрет на продажу, я так там особо и настроек нету Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз