Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

28 минут назад, Undertone сказал:

А якщо врахувати вартість батареї, то чи є у цьому сенс? У мене вийшло, що вартість зберігання енергії (знос батареї) дорівнює вартості енергії по нічному тарифу (тариф для електроопалення). Якщо рахувати виходячи з 6000 циклів заряду/розряду і вартості 200 бакс за кіловат.))  

І скільки ж у вас циклів витрачається при режимі вночі заряджання та вдень розряджання? В мене за листопад аж 6 циклів бмс нарахувала. Хай буде 10 чи навіть 15, хоча для цього напевно треба вдень взагалі вимикати мережу. Це ж на скільки років користування батареями ви розраховуєте? До речі в мене 100 баксів за кВт ємності.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 минут назад, sidus сказал:

Шановні експерти, якшо б обирали 15квт модель, то яку б взяли високовольтну чи низьковольтну і чому? 

А яка різниця в ціні готових батарей? Бо високовольтні кастомной збірки наче не практикують. Я на форумі не зустрічав щоб хтось для себе обрав високовольтне рішення. Може звичайно пропустив, але відсоток точно невеликий.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, sidus сказав:

Шановні експерти, якшо б обирали 15квт модель, то яку б взяли високовольтну чи низьковольтну і чому? 

Низьковольтний звичайно, бо:

1. Набагато більший вибір батарей.
  2. Більша перевантажувальна здатність.
  3. Ціна батарей за кВт*год суттєво менша.
  4. Легко нарощувати ємність батарей.
  • Лайк 5
Посилання на коментар

15 минут назад, Vikctor сказал:

А яка різниця в ціні готових батарей? Бо високовольтні кастомной збірки наче не практикують. Я на форумі не зустрічав щоб хтось для себе обрав високовольтне рішення. Може звичайно пропустив, але відсоток точно невеликий.

Ось власне і цікаво чому, оскільки буду скоріш за все ставити і шукаю deye 15k 3phase низьковольтну, але іх дефіцит чомусь і вони дорожчі на 20% від високовольтних

Посилання на коментар

5 минут назад, volomoto сказал:

Низьковольтний звичайно, бо:

1. Набагато більший вибір батарей.
  2. Більша перевантажувальна здатність.
  3. Ціна батарей за кВт*год суттєво менша.
  4. Легко нарощувати ємність батарей.

1. Ну головне наявність зараз, все одно купуєте раз і потім це неактуально
2. А можете розкрити? 
3. Погоджуюсь, бо збірки є
4. Наче високовольтні як раз маштабуються краще, бо для послідовно все і не треба кабель міняти до інвертора як при додавані в парарель

Посилання на коментар

26 минут назад, sidus сказал:

Ось власне і цікаво чому, оскільки буду скоріш за все ставити і шукаю deye 15k 3phase низьковольтну, але іх дефіцит чомусь і вони дорожчі на 20% від високовольтних

Единственный недостаток - это цена комплекта батарей, т.к. для вытягивания из Deye 15kw вам нужно будет их 7-8 штук и не каких либо, а специально для этого предназначенных + BMS для этого хозяйства.
А так сами плюсы. Маленькое сечение проводов для постоянного тока. Высокий КПД. Меньшие потери.

• Лайк 1
Посилання на коментар

41 хвилину тому, sidus сказав:

2. А можете розкрити? 

Пікова потужність в низьковольтних 2х від номіналу, а у високовольтних – 1.5х.

42 хвилини тому, sidus сказав:

4. Наче високовольтні як раз маштабуються краще, бо для послідовно все і не треба кабель міняти до інвертора як при додавані в парарель

Практика показує, що якщо хочете збільшити ємність в системі, якій кілька років, то треба паралельно ставити таку ж стійку батарей, бо послідовне з'єднання старих і нових комірок вилазить потім постійним дисбалансом окремих модулів, від чого сумарна ефективна ємність нижча, ніж сума ємностей модулів. Навіть у свіжій системі додавання модуля не таке просте, бо спочатку треба існуючі зарядити до 100% інвертором, кожен з нових зарядити до 100% окремою зарядкою і тільки тоді їх можна включити послідовно з існуючими.

Також у ВВ потрібна потужність може вимагати збільшення ємності, бо в інвертора банально є обмеження струму батареї. Якщо говорити про 15 кВт, то це 37 А і щоб отримати всі 15 кВт, то треба як мінумум 8 модулів, тобто 40 кВт*год. Для НВ навіть одна ковбаса з 280-х комірок справиться з потужністю 15 кВт інвертора, а дві – попльовуючи і це буде тільки 30 кВт*год.

Спочатку треба визначитись чи вам дійсно треба тих 15 кВт, бо навіть 12 кВт нормально тягнуть типовий будинок. В мене 10 кВт 3ф і я вже навіть перестав виключати тепловий насос, коли нема мережі, бо і потужності інвертора, і ємності батарей вистачає. В мене повністю електричний будинок і ніхто себе не обмежує в користуванні електричними приладами.

• Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар

41 минуту назад, professori сказал:

Единственный недостаток - это цена комплекта батарей, т.к. для вытягивания из Deye 15kw вам нужно будет их 7-8 штук и не каких либо, а специально для этого предназначенных + BMS для этого хозяйства.
А так сами плюсы. Маленькое сечение проводов для постоянного тока. Высокий КПД. Меньшие потери.

Тобто із мінімальним комплектом в 4 шт буде погано працювати?

Посилання на коментар

2 часа назад, Undertone сказал:

А якщо врахувати вартість батареї, то чи є у цьому сенс? У мене вийшло, що вартість зберігання енергії (знос батареї) дорівнює вартості енергії по нічному тарифу (тариф для електроопалення). Якщо рахувати виходячи з 6000 циклів заряду/розряду і вартості 200 бакс за кіловат.))  

Дійсно, зараз це дуже мало. При розрядці до 50% за день з 14 кВт батареї перелив 7 кВт з ночі в день.

А це 7/1,3 грн=9 грн. За місяць 9*30 = 270 грн. 
Але що її жаліти. Вона мене переживе))
А ось коли є сонечко, то є куди зливати надлишок потужності з панелей. Взимку можно обійтись без ЗТ.

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 минут назад, volomoto сказал:

Пікова потужність в низьковольтних 2х від номіналу, а у високовольтних – 1.5х.

Практика показує, що якщо хочете збільшити ємність в системі, якій кілька років, то треба паралельно ставити таку ж стійку батарей, бо послідовне з'єднання старих і нових комірок вилазить потім постійним дисбалансом окремих модулів, від чого сумарна ефективна ємність нижча, ніж сума ємностей модулів. Навіть у свіжій системі додавання модуля не таке просте, бо спочатку треба існуючі зарядити до 100% інвертором, кожен з нових зарядити до 100% окремою зарядкою і тільки тоді їх можна включити послідовно з існуючими.

Також у ВВ потрібна потужність може вимагати збільшення ємності, бо в інвертора банально є обмеження струму батареї. Якщо говорити про 15 кВт, то це 37 А і щоб отримати всі 15 кВт, то треба як мінумум 8 модулів, тобто 40 кВт*год. Для НВ навіть одна ковбаса з 280-х комірок справиться з потужністю 15 кВт інвертора, а дві – попльовуючи і це буде тільки 30 кВт*год.

Спочатку треба визначитись чи вам дійсно треба тих 15 кВт, бо навіть 12 кВт нормально тягнуть типовий будинок. В мене 10 кВт 3ф і я вже навіть перестав виключати тепловий насос, коли нема мережі, бо і потужності інвертора, і ємності батарей вистачає. В мене повністю електричний будинок і ніхто себе не обмежує в користуванні електричними приладами.

Дякую за змістовний коментар.

З приводу 15квт - ну власне давайте рахувати, у 12квт версіі макс навантаження на фазу 6квт.

теж є тепловий насос (4.3кВт елект потужності, на фазу майже 1.5квт). Потім сушарка і пральна на одній фазі, вони як правило одночасно працюють, ще 3-4квт. Вже маємо 5.5квт і якшо хтось на цю фазу шось вмикне, або насос на цій фазі то маємо бум.

І ще хотілось би мати електрмобіль колись із 3ф зарядкою.

і ще це загальне правило: будь-який прилад не бажано навантажувати на повну, краще шоб був запас - тоді він довше прослужить.

Тому теж думаю, чи треба мені 15квт, але математика каже шо треба

Змінено користувачем sidus
Посилання на коментар

1 хвилину тому, sidus сказав:

Дякую за змістовний коментар.

З приводу 15квт - ну власне давайте рахувати, у 12квт версіі макс навантаження на фазу 6квт.

теж є тепловий насос (4.3кВт елект потужності, на фазу майже 1.5квт). Потім сушарка і пральна на одній фазі, вони як правило одночасно працюють, ще 3-4квт. Вже маємо 5.5квт і якшо хтось на цю фазу шось вмикне, або насос на цій фазі то маємо бум

А яка різниця в вартості 12 і 15? Якщо суттєва - купіть спочатку розумний лічильник та пару тижнів помоніторте споживання. Не думаю, що там є щось суттєве

• Лайк 2
Посилання на коментар

7 минут назад, shneider_vova сказал:

А яка різниця в вартості 12 і 15? Якщо суттєва - купіть спочатку розумний лічильник та пару тижнів помоніторте споживання. Не думаю, що там є щось суттєве

Суттьєва, та ще й 15к низьковольтні в сильному дефіциті

Посилання на коментар

23 минуты назад, sidus сказал:

Тому теж думаю, чи треба мені 15квт, але математика каже шо треба

Мій будинок повністю заживлено від 3-фазної 10-ки. Як і volomoto ні в чому собі не відмовляємо. За півроку жодного спрацювання захисту по перевантаженню не було.

• Лайк 4
Посилання на коментар

42 минуты назад, sidus сказал:

І ще хотілось би мати електрмобіль колись із 3ф зарядкою.

Ви плануєте заряджати електромобіль від батарей ДБЖ? Зазвичай всі шукають варіанти як інколи робити навпаки. Це я вже мовчу про необхідність заряджати автівку зі швидкістю 21кВтг. Я навіть однофазну зарядку використовую на половину існуючей потужності, бо по-перше і так заряджаюся десь раз на 3-4 ночі, а по-друге це корисніше для ВВБ.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, sidus сказав:

Суттьєва, та ще й 15к низьковольтні в сильному дефіциті

Томущо більшсть моделей деуе мають максимальну потужність у 12 кВт у лінійці. 15-16 то інша лінійка може бути тому інша ціна. Подивіться їх вартість на алибабе. Може бути так що HV дешевше бо випадково взяли та не можуть здихатись, а не томущо він дешевше у виробника.

Посилання на коментар

В итоге погода не очень 

дейка сняла с 5 киловатного поля 500 ватт

китаец с анологичного поля 1.5 кв 

IMG_8722.png

IMG_8720.png

Змінено користувачем Валентин Бандус
  • Лайк 1
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Валентин Бандус сказав:

дейка сняла с 5 киловатного поля 500 ватт

Мені здається у Вас з самою дейкою шось.. Наприклад, у мене з панелей на 3.5 квт (кут 35/220) сьогодні зняв 500 Вт і це найменше значення за 4 дні грудня. Було ще 700, 1000 і 1300.

Посилання на коментар

44 минуты назад, k-master сказал:

Томущо більшсть моделей деуе мають максимальну потужність у 12 кВт у лінійці. 15-16 то інша лінійка може бути тому інша ціна. Подивіться їх вартість на алибабе. Може бути так що HV дешевше бо випадково взяли та не можуть здихатись, а не томущо він дешевше у виробника.

Там же наче цін нема і треба запит робити продавцю

Посилання на коментар

6 минут назад, beavis сказал:

Мені здається у Вас з самою дейкою шось.. Наприклад, у мене з панелей на 3.5 квт (кут 35/220) сьогодні зняв 500 Вт і це найменше значення за 4 дні грудня. Було ще 700, 1000 і 1300.

Может то что дейка большая и старт позже у нее, 12кв однофазный 

Посилання на коментар

Тільки що, Валентин Бандус сказав:

Можливо, у мене 6квт

Посилання на коментар

17 минут назад, Валентин Бандус сказал:

Стартанул он почти в 11 

китаец в 9:40 где то 

Чекаємо на порівняльний тест влітку, бо зараз ви крихти міряєте.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

46 хвилин тому, beavis сказав:

Дуже цікаво. В мене 6кВт поле під літній кут (25 градусів/187) починає генерувати зранку. Але до 12:30 по всьому полю йде тінь опори. А з 15:00 перший ряд починає затіняти другий. Сьогодні згенеровано аж 500втг:-) Можливо колись поставлю оптимізатори.

А ще з цікавого: у сусіда поле 3,5кВт(43 градуси/180) на powmer. В сонячний день листопада його поле мало більший коефіцієнт виробітку. В хмарну ж погоду, моє поле під літнім кутом має більший коефіцієнт виробітку.

IMG_2651.jpeg

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Валентин Бандус сказал:

А налаштуваннях мппт що стоїть?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, newbee2020 сказал:

А налаштуваннях мппт що стоїть?

Вот я и спрашивал тут, может что то можно накрутить?

стоит запрет на продажу, я так там особо и настроек нету 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...