Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

6 годин тому, Фрай сказав:

Та ні, вливатиме зайве у кооператив по обумовленій вартості за кВт/год

мене здивувало, що навіть сьогодні панелі видали потужність у майже 2.5 кВт

А якщо у кооперативі нема споживання то за увесь продаж треба буде платити.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ні, у нормальному кооперативі все інакше, твої гроші (4грн/кВт) будуть лежати на «депозиті» і з них вирахують те, що ти винен кооперативу.

Як для мене то нормальний підхід у голови.

Згадав свого довбня, той мені закинув, що я хитрожопий бо платив за все наперед за рік.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

1 година тому, Фрай сказав:

Ні, у нормальному кооперативі все інакше, твої гроші (4грн/кВт) будуть лежати на «депозиті» і з них вирахують те, що ти винен кооперативу.

Як для мене то нормальний підхід у голови.

Згадав свого довбня, той мені закинув, що я хитрожопий бо платив за все наперед за рік.

Я про те що споживання кооперативу може бути менше ніж продаж, тоді продавець електроенергії виставить рахунок за експорт як за імпорт. На вході кооператива ж нема двунаправленного лічильника. Може коли там один невеликий продавець то ця ситуація неможлива. Але коли з'явиться одна людина котрій дозволять продаж з зарахуванням на баланс то з'являться інші і рано чи пізно стане питання як гарантувати що з кооператива нема експорту за котрий треба платити.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, k-master сказав:

Я про те що споживання кооперативу може бути менше ніж продаж, тоді продавець електроенергії виставить рахунок за експорт як за імпорт. На вході кооператива ж нема двунаправленного лічильника. Може коли там один невеликий продавець то ця ситуація неможлива. Але коли з'явиться одна людина котрій дозволять продаж з зарахуванням на баланс то з'являться інші і рано чи пізно стане питання як гарантувати що з кооператива нема експорту за котрий треба платити.

Слушне питання, поцікавлюсь.

Але СЕС була змонтована для власного комфорту, а не заробітку, те про що домовились просто приємний плюс.

Та от на слідуючий рік і наша черга, побачим як воно буде реалізовано.

Посилання на коментар

Я тут таку штуку задумав до своєї станції, що навіть не знаю з якого боку починати пояснення :)

По-перше, буде розширення сонячного поля з допомогою мікроінверторів, які я купив ще фігзна-коли на німецькому амазоні, бо там якась нереально низька ціна була. Буде отака конструкція в дальньому куті ділянки, де і поле розсіювання септика і де нічого толком рости не може:

5422835986242600523.thumb.jpg.17e5a22536dd9870ff04a38f4a0af6e5.jpg

Більше деталей:

Прихований текст

5422835986242600525.thumb.jpg.01ebd7c8a94e992a56f31fa86613580c.jpg5422835986242600524.thumb.jpg.e04fc8f6e6bcd994f3cbdf162c7b9075.jpg5422835986242600522.thumb.jpg.fc8abb92923b1a9c5213369dd2cde6b5.jpg

Каркас мені нарізали лазером, в тому числі і профільні труби, я приварив п'ятки та косинці і віддав це все на гаряче цинкування. Потім все скручу гвинтами і можна чіпати панелі. Такий підхід дозволяє робити монтаж практично в будь-яку погоду і економить багато часу.

На каркасі буде двосторонніх панелей по 650 Вт і 6 односторонніх по 425 Вт, що сумарно дає 6.4 кВт. Це все буде підключено до 3-х мікроінверторів по 2 кВт, кожен з яких має 4 МППТ, тобто кожна панель буде мати свій трекер. З допомогою ручних перемикачів 1-0-2 зроблю селектори фаз для кожного мікроінветора, щоб при можна було розкидати їх в довільному порядку по фазах і хоч всі повісити на одну фазу. Живитися то все буде від GEN порта Деє.

А по-друге, я купив ще Віктрон в допомогу і як резерв для мого Деє:

IMG_2463.jpeg.ce86c5d79ad7228c85eff5e6c1feafb8.jpeg

І про це детальніше напишу згодом, бо то я таке напридумував, що покищо важко пояснити, зокрема без нормальної схеми :)

• Лайк 3
Посилання на коментар

16 хвилин тому, volomoto сказав:

віддав це все на гаряче цинкування.

отвори в заглушках і опорній пластині зробили для цинку?

Посилання на коментар

13 хвилин тому, volomoto сказав:

Я тут таку штуку задумав до своєї станції, що навіть не знаю з якого боку починати пояснення :)

Шо за мікроінвертори такі ? 

Посилання на коментар

6 хвилин тому, shneider_vova сказав:

отвори в заглушках і опорній пластині зробили для цинку?

Звичайно, там все згідно вимог.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...