k-master Опубліковано: В неділю в 14:18 Поділитись Опубліковано: В неділю в 14:18 6 годин тому, Фрай сказав: Та ні, вливатиме зайве у кооператив по обумовленій вартості за кВт/год мене здивувало, що навіть сьогодні панелі видали потужність у майже 2.5 кВт А якщо у кооперативі нема споживання то за увесь продаж треба буде платити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В неділю в 15:10 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:10 (змінено) Ні, у нормальному кооперативі все інакше, твої гроші (4грн/кВт) будуть лежати на «депозиті» і з них вирахують те, що ти винен кооперативу. Як для мене то нормальний підхід у голови. Згадав свого довбня, той мені закинув, що я хитрожопий бо платив за все наперед за рік. Змінено В неділю в 15:32 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В неділю в 16:17 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:17 1 година тому, Фрай сказав: Ні, у нормальному кооперативі все інакше, твої гроші (4грн/кВт) будуть лежати на «депозиті» і з них вирахують те, що ти винен кооперативу. Як для мене то нормальний підхід у голови. Згадав свого довбня, той мені закинув, що я хитрожопий бо платив за все наперед за рік. Я про те що споживання кооперативу може бути менше ніж продаж, тоді продавець електроенергії виставить рахунок за експорт як за імпорт. На вході кооператива ж нема двунаправленного лічильника. Може коли там один невеликий продавець то ця ситуація неможлива. Але коли з'явиться одна людина котрій дозволять продаж з зарахуванням на баланс то з'являться інші і рано чи пізно стане питання як гарантувати що з кооператива нема експорту за котрий треба платити. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В неділю в 17:38 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:38 1 година тому, k-master сказав: Я про те що споживання кооперативу може бути менше ніж продаж, тоді продавець електроенергії виставить рахунок за експорт як за імпорт. На вході кооператива ж нема двунаправленного лічильника. Може коли там один невеликий продавець то ця ситуація неможлива. Але коли з'явиться одна людина котрій дозволять продаж з зарахуванням на баланс то з'являться інші і рано чи пізно стане питання як гарантувати що з кооператива нема експорту за котрий треба платити. Слушне питання, поцікавлюсь. Але СЕС була змонтована для власного комфорту, а не заробітку, те про що домовились просто приємний плюс. Та от на слідуючий рік і наша черга, побачим як воно буде реалізовано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В понеділок в 13:34 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:34 Я тут таку штуку задумав до своєї станції, що навіть не знаю з якого боку починати пояснення По-перше, буде розширення сонячного поля з допомогою мікроінверторів, які я купив ще фігзна-коли на німецькому амазоні, бо там якась нереально низька ціна була. Буде отака конструкція в дальньому куті ділянки, де і поле розсіювання септика і де нічого толком рости не може: Більше деталей: Прихований текст Каркас мені нарізали лазером, в тому числі і профільні труби, я приварив п'ятки та косинці і віддав це все на гаряче цинкування. Потім все скручу гвинтами і можна чіпати панелі. Такий підхід дозволяє робити монтаж практично в будь-яку погоду і економить багато часу. На каркасі буде двосторонніх панелей по 650 Вт і 6 односторонніх по 425 Вт, що сумарно дає 6.4 кВт. Це все буде підключено до 3-х мікроінверторів по 2 кВт, кожен з яких має 4 МППТ, тобто кожна панель буде мати свій трекер. З допомогою ручних перемикачів 1-0-2 зроблю селектори фаз для кожного мікроінветора, щоб при можна було розкидати їх в довільному порядку по фазах і хоч всі повісити на одну фазу. Живитися то все буде від GEN порта Деє. А по-друге, я купив ще Віктрон в допомогу і як резерв для мого Деє: І про це детальніше напишу згодом, бо то я таке напридумував, що покищо важко пояснити, зокрема без нормальної схеми 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: В понеділок в 13:51 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:51 16 хвилин тому, volomoto сказав: віддав це все на гаряче цинкування. отвори в заглушках і опорній пластині зробили для цинку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В понеділок в 13:52 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:52 13 хвилин тому, volomoto сказав: Я тут таку штуку задумав до своєї станції, що навіть не знаю з якого боку починати пояснення Шо за мікроінвертори такі ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В понеділок в 14:02 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 14:02 6 хвилин тому, shneider_vova сказав: отвори в заглушках і опорній пластині зробили для цинку? Звичайно, там все згідно вимог. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В понеділок в 14:04 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 14:04 10 хвилин тому, yur43 сказав: Шо за мікроінвертори такі ? Deye SUN-M200G4-EU-Q0 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В понеділок в 16:07 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:07 і просто гарна жінка 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yuriy Lekhush Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Товариство, підкажіть будь ласка щодо питання заряджання АКБ при підключеному генераторі. Маю 6квт Deye, 5,3 кВт АКБ, також є інверторний генератор номінальною потужністю 1,8 кВт (hecht.ua/invertorniy-odnofazniy-generator-hecht-ig-2201/) без ATS, лише ручний запуск. Отже, чи можна підключати такий генератор до Deye в gen port з метою зарядки АКБ.? Чи можна під час зарядки продовжувати живлення будинку, якщо загальне споживання під час блекаутів у мене становить до 400вт/год? Як бути, коли працює генератор, заряджається АКБ і в мережі з'явилось живлення 220? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 5 хвилин тому, Yuriy Lekhush сказав: Товариство, підкажіть будь ласка щодо питання заряджання АКБ при підключеному генераторі. Маю 6квт Deye, 5,3 кВт АКБ, також є інверторний генератор номінальною потужністю 1,8 кВт (hecht.ua/invertorniy-odnofazniy-generator-hecht-ig-2201/) без ATS, лише ручний запуск. Отже, чи можна підключати такий генератор до Deye в gen port з метою зарядки АКБ.? Чи можна під час зарядки продовжувати живлення будинку, якщо загальне споживання під час блекаутів у мене становить до 400вт/год? Як бути, коли працює генератор, заряджається АКБ і в мережі з'явилось живлення 220? Можна. При появі гріду - брати з гени перестане, не забудьте заглушити його потім 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 32 хвилини тому, Yuriy Lekhush сказав: Чи можна під час зарядки продовжувати живлення будинку, якщо загальне споживання під час блекаутів у мене становить до 400вт/год? Там трохи не так, правільніше - чи можна під час живлення будинку від генератора заряджати акумулятор бо акумулятор заряджається залишками від того що залишилось від генератопа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз